آخرین خبرجام ملت‌های آسیا ۲۰۲۷ یک سال به تعویق افتاد
2بازدید

استمرار رفتارهای غیرمسئولانه درباره تراکتورسازی؛

سوءاستفاده علنی از احساسات پاک آذری‏ها

در همین شرایط است که برخی گروه‏های منتسب به پان ترکیسم پرچم‏ها و نمادهای جدایی‏طلبانشان را نیز به ورزشگاه آورده و رفتارهای خلاف‏شان را تلاش می‏کنند به جمعیت حاضر تسری دهند که همواره با هوشیاری آذری زبانان، درجا با مبلغین چنین حرکات سیاسی که سعی دارند، آذری‏ها را با کاتالان‏ها و باسکی‏های اسپانیا قیاسی غلط کنند و به تحریک مردم وطن دوست بپردازند، برخورد می‏شود.

سوءاستفاده علنی از احساسات پاک آذری‏ها
باشگاه تراکتورسازی در لیگ نهم فوتبال برخلاف دوران پیشین که در سطح اول این رشته فعالیت داشت، ظاهر شد و با آنچنان پشتوانه مردمی به میدان آمد که تعداد قابل توجهی از پیروزی‏هایش مدیون حضور آذری‏زبانان خونگرم شد و بسیاری از تیم‏های شهرستانی که حکم میهمان تبریزی‏ها را داشتند، به این حجم تماشاچی پرشور که همواره سکوها را با پرچم‏های سرخ پوشانده بودند، غبطه می‏خورند اما این تنها بخشی از ماجرا است و همانطور که انتظار می‏رفت برخی اشخاص درصدد سوءاستفاده از این احساسات خالص بوده‏اند.

به گزارش خبرنگار ورزشی تابناک؛ تماشاچی به عنوان یکی از ارکان اصلی فوتبال، همواره نقشه اصلی را در توسعه و رشد این رشته جذاب برعهده داشته و هرچه توجه مردم به این رشته افزایش می‏یابد، دارای ابعاد وسیع‏تری در زمینه‏های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی می‏شود که به تبع این رویه آثارش نیز نزد مخاطبانش افزایش می‏یاید و در واقع عملاً اثرگذاری و اثرپذیری تماشاچی از تیم‏های ملی و باشگاهی و متولیان بین‏المللی، ملی و محلی یک فرایند متقابل است که رابطه‏ای مستقیم را نیز تبیین می‏کند.

در سطوح داخلی باشگاه‏های پرسپولیس و استقلال و با فاصله قابل توجهی سپاهان به عنوان پرطرفدارترین تیم‏های باشگاهی نزد عوام شناخته می‏شدند که در نهمین دوره لیگ برتر با صعود تراکتورسازی تبریز به لیگ برتر، این معادله به هم خورد و سکوهای سرخ که آذری‏ها شکل داده بودند، تبریز را رقیب سرخابی‏های پایتخت در جذب تماشاچی ساخت. حضور تماشاچیان ترک در دیدارهای خانگی و حتی خارج از خانه تراکتورسازی آنچنان گسترده بود که برخی هواداران این تیم حتی مدعی شوند پس از رئال مادرید دومین تیم پرطرفدار جهان هستند!

در همین شرایط بود که پرشورترین هواداران حاضر در لیگ برتر فوتبال ایران با تحریک برخی عوامل حاضر در کنار این تیم و عوامل خارجی که بعضاً با انگیزه‏های سیاسی دست به چنین اقداماتی می‏زدند مواجه شدند و شعار "ترکتورسازی، تیم همه ترک‏های ایران" را بارها و بارها تکرار کردند و حتی ترک شیراز، ترک قزوین و ترک زنجان را هم در ردیف هواداران این تیم قرار دادند، حال آنکه بسیاری از آذری زبانان طرفدار تیم‏های دیگر از جمله پرسپولیس، استقلال و یا تیم‏های بومی خودشان هستند و تعصب نسبت به این تیم که در گذشته اینچنین شدید وجود نداشت، عمدتاً در سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و تا حدودی نیز اردبیل مشهود بوده است.


با این حال برخی مدیران و مربیان همچنان سوء استفاده از روحیات قومی گرایی را مقدم بر مسائل فنی کرده و هر روز به نوعی با بیان ادبیاتی خاص پیرامون هواداران این تیم، به تحریک فضا می‏پرداختند تا تعصب آذری زبانان وطن پرست را شدت ببخشند و از این عرق  و احساسات پاک سوء استفاده کنند.

پرداختن به مسئله هواداران بافرهنگ و پرشور این تیم، پس از باخت یا توقف تراکتورسازی یکی از مواردی بود که معمولاً سایر مسائل و نقدهای فنی را در حاشیه فرو برده و حتی مجموعه‏های مختلف اعم از داوران را مقابل مردم آذری زبان قرار داده‏اند، حال آنکه در بسیاری از این دیدارها، این تیم با مشکلات فنی مواجه بود و اگر هواداران این تیم نبودند، قطعاً در برخی دیدارها، تراکتورسازی نمی‏توانست بخشی از همین پیروزی‏هاش را نیز به دست آورد.

همین امر باعث شد، تشنجات پیرامون نظرسنجی برنامه 90 برای انتخاب پرطرفدارترین تیم لیگ برتر فوتبال بالا بگیرد و دست آخر با تحریک برخی اشخاص، بیش از یکصد هزار هوادار ترکتورسازی در ورزشگاه هفتاد هزار نفری حاضر شود که می‏توانست با تخریب بخشی از ورزشگاه، حادثه‏ای ناگوار را رقم بزند.

این قبیل اتفاقات البته کمترین تعبیر امنیتی نسبت به کل به ماجرا است و اینکه قرار باشد عده‏ای آذری‏ها را با تراکتورسازی در یک ظرف قرار دهند و این تیم را به عنوان آرمان و نماد آذری‏ها برای مقاصد خود معرفی کنند، می‏تواند هزینه‏های فراوانی برای کشور به همراه بیاورد، چرا که همین عده پس از این در صورت در نظر گرفتن محرومیت انضباطی جدی برای این تیم، شعارهای نژادپرستانه سرخواهند داد و در واقع یک قوم را سپر امیال شخصی خویش خواهند ساخت تا می‏تواند منجر به آشوب شود.

اگرچه کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال پیرو برخی مکتوبات برای تعدیل اوضاع، برای اشخاص تا اطلاع ثانوی محرومیت قائل شد اما گروهی بر طبل قومی ساختن این تیم می‏کوبند‏ و در همین شرایط است که برخی گروه‏های منتسب به پان ترکیسم پرچم‏ها و نمادهای جدایی‏طلبانشان را نیز به ورزشگاه آورده و رفتارهای خلاف‏شان را تلاش می‏کنند به جمعیت حاضر تسری دهند که همواره با هوشیاری آذری زبانان، درجا با مبلغین چنین حرکات سیاسی که سعی دارند، آذری‏ها را با کاتالان‏ها و باسکی‏های اسپانیا قیاسی غلط کنند و به تحریک مردم وطن دوست بپردازند، برخورد می‏شود.

بر این اساس به نظر می‏رسد، افزایش دقت عمل دستگاه‏های نظارتی در ارتباط با این حرکات به افزایش هوشیاری مردم خونگرم آذری زبان در فاصله گرفتن از اشخاص شیادی که قصد دارند با سوءاستفاده از احساساتشان به مقاصد اقتصادی یا سیاسی خود دست یابند، کمک ویژه‏ای خواهد کرد تا حساب خود را از این عده جدا کنند و با فاصله گرفتن از گروهی که اهدافی غیر از شور و نشاط ورزشی را دنبال می‏کنند و نگاهی سیاسی به این باشگاه فرهنگی ورزشی دوخته‏اند، این دسته را در رسیدن به امیال مرض آلود شخصی‏شان ناکام بگذارند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

امیر۱۳۹۸/۰۵/۱۴ ۰۱:۱۴

ما زنجانی‌ها جز جداناپذیر آذربایجانیم.یاشاسین آذربایجان یاشاسین تراختور

کوروش۱۳۹۶/۰۲/۰۳ ۰۰:۲۰

زمانی که باکو داخل خاک شوروی بود من از جاده استارا به طرف اردبیل میرفتم پدرم مگفت اذریها انطرف مرز ارزو دارند بیایند ایران

وولقان۱۳۹۶/۰۱/۰۱ ۰۹:۱۳

سفارشی ننویسید لطفا. ما هم میتونیم 100 تا مقاله بنویسیم و ادعای شما را منطقی رد کنیم. جناب سبزعلی! چاپش میکنی یا میخای باز هم پرزیدنت بشی؟

آذربایجان تورکو۱۳۹۵/۱۲/۰۶ ۲۳:۳۰

سلام .ترکها حس ناسیونالیستی بالایی دارن

جواد۱۳۹۵/۱۰/۲۶ ۰۶:۵۵

خوشم مياد امريكا بااون همه مليت كه چند درصد فقط بومى خود امريكا هستن هيچ وقت اينجورى مردمش به جون هم نميفتن بابا جان همه كشورها انواع ومردم ونژاد وقوم توشون هست اينجورى به جون هم نميفتن

حسن۱۳۹۵/۰۸/۲۴ ۲۳:۴۱

درود بر نویسنده این مقاله

ناشناس۱۳۹۵/۰۸/۲۴ ۲۱:۵۶

پانترکیسم خطری جدی برای تمدن ایران شده

شهریار زنگانلی۱۳۹۵/۰۷/۱۷ ۲۳:۳۵

من به عنوان یک زنجانی عاشق آذربایجان وتیم محبوبم تیراختورم و استان زنجان جزء جدا نشدنی آذربایجانه

شهریار۱۳۹۵/۰۱/۲۴ ۱۱:۰۵

زنجان پاره تن آذربایجانه هیچ کس هم نمی تونه زنجان و از آذربایجان جدا کنه یاشاسین آذربایجان یاشاسین تراختور

ناشناس۱۳۸۹/۰۵/۰۶ ۱۸:۴۵

تراختور پر هوادارترين و پرشور ترين تيم ليگ اينو كه انكار نميكنيد؟
اگه شك داريد هم مي تونيد به سايت football3.ir سري بزنيد

ارس۱۳۸۹/۰۵/۰۶ ۰۷:۵۳

متاسفانه ما اذريها خيلي زود احساساتي ميشيم ژنتيكيه

ناشناس۱۳۸۸/۱۲/۱۶ ۱۶:۳۳

یاشاسین آذربایجان

ناشناس۱۳۸۸/۱۲/۱۶ ۱۰:۵۸

ما خر نیستیم که احساساتی بشین و به باشگاه بریم در مسابقه بعد نظر سنجی اگه تشریف داشتید حتی یک صندلی هم خراب نشد یک شیشه هم نشکست حالا شما از کجا میگید که ممکن بود استادیوم خراب بشه؟
اگر احساسی غیر از تبعیض داشتیم به استادیوم نمیرفتیم

نازنین زهرا۱۳۸۸/۱۲/۱۴ ۰۲:۱۲

خدایا چنان کن سرانجام کار.....

ناشناس۱۳۸۸/۱۲/۱۲ ۱۷:۰۰

شما خودتونو ناراحت نکنین
اگه شما ها مسئله رو امنیتی نکنین مشکلی نیست. ببینید می تونین یه دلخوشیمونو هم ازمون بگیرین؟!

عليرضا۱۳۸۸/۱۲/۱۲ ۱۰:۴۷

آقا بهتره بري گم شي تا بياي مقاله بنويسي
آذربايجان تورکي نه آذري زبان مجيد دلبندم
پان فارسيسم کذايي از هيکل بي ريختت مي باره

ناشناس۱۳۸۸/۱۲/۰۸ ۱۱:۵۱

چو ایران نباشدسرمن مباد طبق قانون اساسی تمامی ایرانیان برادروبرابرند

سید علی رحمتی۱۳۸۸/۱۲/۰۷ ۱۱:۵۰

باید بگویم که زنجان نیز یکاستان آذری است نمونه بارز آن نیز مداحی های معروف ودسته های سینه زنی می باشد که به زبان ترکی برگزار می شود که پیشینه آن بسیار طولانی است

ناشناس۱۳۸۸/۱۲/۰۴ ۲۱:۲۴

برای سایت تابناک متاسفم، که با درج نظرات یک عده فاشیست ترک ها رو هر چه بیشتر از فارس ها جدا می کند
یاشاسین آذربایجان، یاشاسین تراختور

مجيد۱۳۸۸/۱۲/۰۴ ۱۹:۱۷

دوستمون راست ميگه اروميه جزو كردستانه

محمدرضا۱۳۸۸/۱۲/۰۲ ۱۱:۱۶

نه تنها ارومیه بلکه سوئد و دانمارک هم جزو کردستان هستند چرا که مهاجران کرد بسیاری را در خود جای داده اند.

Mehrdad۱۳۸۸/۱۱/۲۷ ۱۶:۵۳

Pas hala ke dor, dore hasan golabiye, manam Khorasani hastam, va IRANI nistam;)

ناشناس۱۳۸۸/۱۱/۲۴ ۲۳:۲۰

واقعا خیلی بی چشم و رویی!

ناشناس۱۳۸۸/۱۱/۱۹ ۱۳:۱۰

من واقعا" برای این عده 10متاسفم که هر هفته جمع می شن و تحت تاثیر یه سری شعار قرار گرفتند. انصافا حیف نیست ایران به این زیبایی، پیشرفت، ترقی، توسعه.

مهدی۱۳۸۸/۱۱/۱۹ ۱۲:۵۴

بابا جمع کنید این مسخره بازی ها رو بیش از 99درصد هواداران تراختورسازی فقط به خاطر نجات آذربایجان از دست فاسیست هایی مثل شما میرن ورزشگاه
این یه حقیقت واسه کشور ایران است که ما ترک ها دیر یا زود کشور مستقل و دور از حاشیه های ایران واسه خودمون تشکیل خواهیم داد.

ناشناس۱۳۸۸/۱۱/۱۹ ۱۲:۱۷

پانفارس تروريست بمب اتم سازها
لعنت بر شما
ياشاسين اذربايجان

ناشناس۱۳۸۸/۱۱/۱۹ ۰۹:۵۰

اونی که گفته زنجان و قزوین ماله آذربایجان شرقی بوده سخت در اشتباهه.زنجان از سال 1352 واسه خودش استان شده و اصلا طرفدار تراکتور نیستن.

ناشناس۱۳۸۸/۱۱/۱۹ ۰۹:۳۶

چه فرق میکنه ارومیه و قزوین و زنجان مال کدوم قومه؟
مهم اینه که همشون مال ایرانن و نباید بذاریم دشمنان بیم ما تفرقه بندازن.

رامین۱۳۸۸/۱۱/۱۹ ۰۲:۲۴

باید بگم که این افرادی که نظرات بیخود میدن باید بدونن که خودشون اولین نزاد پرست ها هستن مگه همین شما نیستین که تو مکالمه ی روزانتون هم از توهین به هیچ قومیتی فرو گذار نیستین پس بهتره صحبت نکنین در ضمن تراختور در همه جای ایران برای کسی که واقعا ترک باشه و به ترک بودنش افتخار کنه محبوبه
هوادارایه بقیه تیمها هم به جای حرف زدن عمل کنن ما که تو ورزشگا هها چیزی نمیبینیم

ناشناس۱۳۸۸/۱۱/۱۹ ۰۱:۲۶

واقعا که مطلب را خواندم و تا صبح کر کر خندیدم....
رذالت در این حد ندیده بودم. این نوشته ها اولین واکنش به قدرت گرفتن آذربایجان است.
بنشینید بقیه فیلم رو ببینید....

صبح بخیر تابناک!!!!!

حمدلی۱۳۸۸/۱۱/۱۸ ۱۵:۰۶

تابناک پرسپولیسی می خوای تراختور آذربایجانیها رو تخریب کنی!!!

ناشناس۱۳۸۸/۱۱/۱۷ ۲۳:۲۹

نوشته ای سراسر تعصب بود. آنهایی که شما آنها را پانترک نامیده ایدو بخشی از ملت آذربایجان هستندو باید ریشه های اجتماعی چنین مسایلی را بررسی کرد. نه سطحی

ناشناس۱۳۸۸/۱۱/۱۷ ۲۰:۲۹

موافقم. تو نظرات هم معلومعه که تعصب قومیتی روی تیم وجود داره و یک عده میخوان اینجوری کارهای غیرورزشی انجلام بدهند. نویسنده این مطلب دقیق، روان و منطقی نوشته.

ناشناس۱۳۸۸/۱۱/۱۷ ۱۹:۳۰

در اردبیل که طرفداران قدیمی استقلال و پیروزی سر جای خودشون هستن. طرفدارای تراختور کسایی هستن که معمولا اصلا قبل فوتبالی نبوده اند. یه اردبیلی که سال ها پرسپولیسی بوده و حالا دایی عزیز هم مربی این تیمه چطور ممکنه پرسپولیس رو ول کنه بچسبه به تراختور تبریز؟ بعضیا می خوان بگن همه ترک زبان های ایرانی طرفدار تراختور هستن. اما آخه مگه می شه کل به ملت طرفدار فوتبال باشن؟؟ اصلا خیلی از مردم ایران حال و حوصله فیتبال رو ندارن. پرسپولیس و استقلال به زور یه میلیون هوادار دارن.

ناشناس۱۳۸۸/۱۱/۱۷ ۱۳:۳۸

این خط این نشان. ایران ما یک روزی پارچه پارچه خواهد شد.

hk,.h۱۳۸۸/۱۱/۱۷ ۱۳:۰۱

جززززززززززززززززززززززززززززز

محمد۱۳۸۸/۱۱/۱۷ ۰۹:۰۵

من هميشه با نژاد پرستي و ناسيوناليسم مخالف بودم چه پانتركش باشه چه پان ايراني چه پان عربي
افرادي كه اصولا به بهانه هاي قومي ميخوان از كشورشون جدا بشن دو دسته هستن يا احمقن يا قصد سودجويي دارن چون واقعا صلاح بشريت در جهاني شدن البته بمفهوم درسته
كشورهاي چند قوميتي بايد حقوق همه اقوام را يه تساوي رعايت كنن و رعايت حرمت فرهنگ هر قوم محترمه تمسخر (قابل توجه كساني كه به تمسخر ميگن تراختور) واقعا كار احمقها و آدمهايي با ظرفيت پايين فرهنگي و اجتماعيه
از طرفي هم شما پان هرچي ها بدونيد اقوام هميشه قابل تجزيه به دسته هاي ريزتر هستند و اين توي جامعه بشري تا سطح خانواده و حتي فرد ميتونه ريشه پيدا كنه چون بشر ذاتا خودخواه است و فقط خودش را برتر و فهميده تر و صاحب حق ميدونه
از كجا معلوم با تشكيل آذربايجان بزرگ پس فردا حزب پان زنجانيسم يا پان اردبيليسم تشكيل نشه
من به كشور آذربايجان فعلي بعنوان همسايه ايران احترام ميذارم و چون در گذشته جز ايران بوده نميگم الان هم بخشي از خاك ايرانه اما اين كشور هم بايد به كشور ما احترام بذاره و سعي در تفرق نداشته باشه
تفرق جامعه بشري به نفع احدي در جهان نيست. بجاي اين حرفها به فكر هم باشيم
تبريز، اردبيل، اروميه، تهران، اهواز، زاهدان و همه اينها ايرانند و ايران جزيي از جهان
بريم از كساني ياد بگيريم كه اهل هايتيي نيستن اما امروز از يك تبعه هايتيي بيشتر واسه مردم اونجا دل ميسوزونن و كمك ميكنن
به اميد ايراني متحد و جهاني سبز

ناشناس۱۳۸۸/۱۱/۱۷ ۰۵:۲۳

اینها یادشون رفته که ۹۰ درصد حاکمان دیکتاتورترکن. وقتی ایران آزاد شد یک رفراندوم میگذاریم هرکی دوست داشت از ایران جدا بشود ما ایرانیها هم استقبال میکنیم. اگر آذریها دوست داشتن تاج سر ایران باقی بمانند اونوقت ما حسابه این مزدوران را که میخوان نوکر الهام علیف و خانواداش باشند میرسیم. همه دنیا کشورهای میکروسکوپی با هم متحد میشوند و یک کشوره بزرگ را تشکیل میدهند تا بتوانند در دنیا قوی تر و موفق تر باشند اونوقت ۱۰ تا آذری میخوان از ایران جدا بشن. بابا جان چشماتو باز کن ببین که آذربایجان مستقل مردمش از بدبختی داران میمیرن در صورتی که از هر ۱۰ ملیونر ایرانی ۸ تاشون آذری هستن. انگار این پوله ملت ایران زده زیر دل این آقایون. داداش ناراحتی بفرما برو تا پاهات آب بندی بشه. تراختور خیلی باحاله افتخاره ایران ما هم با بازیهاش حال میکنیم. پرسپولیس و استقلال هم سالاران. الان که نه ما ایرانیها نه اون جدایی طلبها هیچ قدرتی نداریم حالا صبر بکنید کلید آذربایجان هم دو دستی میدیم دستتون. ایشالا که بزودی بجای تراکتور سفینه بسازید به ما هم بفروشید. بر چشم بدخواه لعنت. بقوله آذریها عزرائیل بچه پخش میکنه بچه مارو نگیره ما بچشو نمیخواهیم. فهمیدی یا برات ترجمه کنم.

ناشناس۱۳۸۸/۱۱/۱۶ ۲۲:۱۵

ما تبریزی ها هم عاشق ایرانیم هم تراکتور. اون یه عده جزء ما نیستن. تقصیر نیروهای امنیتیه که نظارت درستی ندارن

مهران۱۳۸۸/۱۱/۱۶ ۲۲:۰۲

لطفاً از تحليل هاي كيهان گونه دست برداريد. تعصب قومي روي يك تيم چه ربطي به تجزيه طلبي دارد.

ناشناس۱۳۸۸/۱۱/۱۶ ۲۲:۰۱

همونطور که گفتین ما آگاهتر از ایت حرفاییم که از شماها خط بگیریم

ن از تبریز۱۳۸۸/۱۱/۱۶ ۲۱:۴۷

متاسفانه مسوولان هشدارهای برخی از نخبگان را جدی نگرفتند و کار به اینجا رسید. من بسیاری از بازیهای ترکتور رو به ورزشگاه میروم.عده ای شاید ده هزار نفر به دنبال مباحث قومی به ورزشگاه می آیند و بقیه هم بخ خاطر فوتبال اما آن عده شعارهایشان را به طور سازماندهی شده می دهند و بقیه هم بی خبر تکرار میکنند.حتی در برخی بازیها عده ای از باکو به ورزشگاه می آیند و مسوولان ما هم که در خوابند و ...

ناشناس۱۳۸۸/۱۱/۱۶ ۲۱:۴۴

اينقدر ... هستين که نميفهمين اينهمه آدم برا فوتبال نمياد ورزشگاه ؟!

کانظر۱۳۸۸/۱۱/۱۶ ۱۸:۴۵

تا که نیاوردند معضلی نو را پدید کمال و شفق باید شوندناپدید . ایران کشوری است با قومیتهای مختلف نبایستی اگاهانه یا نااگاهانه زمینه را برای رشد پان ترکیسم و پان عربیسم و ...فراهم کنیم

ناشناس۱۳۸۸/۱۱/۱۶ ۱۷:۴۳

بدجوری اذیت شدین نه؟ مرگ بر نژاد پرستان آریایی

علی۱۳۸۸/۱۱/۱۶ ۱۵:۵۴

خفه شو تابناک.چشم نداری هواداران تراکتورسازی را ببینی؟ زنده باد آذر بایجان

ناشناس۱۳۸۸/۱۱/۱۶ ۱۱:۵۳

وقتی چاپ نمیکنید برای چه بنویسیم بعدش میگین چرا بارادیو های بیگانه......... وماهواره ........

ناشناس۱۳۸۸/۱۱/۱۵ ۲۳:۵۰

یاشاسین آذربایجان

ناشناس۱۳۸۸/۱۱/۱۵ ۱۷:۲۵

دوستمون خیلی خوب گفته تاریخ میشه تحریف کرد اما جغرافیا نه. ارومیه جز کردستانه ای عزیزان اذری

nima۱۳۸۸/۱۱/۱۵ ۱۵:۴۲

خواهش میکنم بنویسید تراختور

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.