آخرین خبرعکس: پنجره‌ای به گذشته؛ شهید لاریجانی در کنار سرلشگر محسن رضایی
4بازدید

جولان‌‌ مربيان ‌فرانسوي ‌در آفريقا

در سال 1998 بود كه كلود لروا كامرون (ملقب به شيرهاي رام نشدني آفريقا)‌ را به عنوان قهرماني اين پيكارها رساند و با هدايت او كامرون در فينال كه در شهر كازابلانكاي مراكش برگزار شد، به پيروزي صفر ‌يك بر نيجريه دست يافت. دومين مربي فرانسوي كه عنوان قهرماني اين مسابقه‌ها را به دست آورد، پي‌ير لشانتره بود كه مثل لروا كامرون را هدايت مي‌كرد، اما شهرت وي را نداشت و ندارد.

در مسابقه‌هاي فوتبال جام ملت‌هاي آفريقاي 2010در شهرهاي مختلف كشور آنگولا ، يك بار ديگر حضور وسيع فرانسوي‌ها محسوس بود. اين حضور فقط بازيكنان را شامل نمي‌شد، بلكه در سطح مربيگري هم به چشم خورد. فرانسه در دهه‌هاي اخير مهد بازيكنان آفريقايي بوده و حتي دسته‌هاي سوم تا پنجم ليگ كشور نيز سرشار از اين بازيگران بوده و بديهي است آنها در قالب تيم‌هاي مختلف حاضر در جام مذكور قرار داشته و بيش از 60 بازيكن شاغل در لوشامپيونا راهي آنگولا شده باشند.

به نوشته جام جم و به نقل از African Digest؛ امسال ميان تيم‌هاي حاضر در دور پاياني جام ملت‌هاي آفريقا 5 تيم از مربيان فرانسوي سود مي‌جستند و اين تكرار سناريوي دوره قبل بود كه ‌سال 2008 در غنا برگزار شده بود. در آن سال رقابت‌هاي گفته شده براي اولين بار در دل قاره آفريقا برگزار شد؛ كشوري كه مردمش به زبان فرانسوي تكلم مي‌كنند و در چنان عرصه‌اي 5 تيم با مربياني از همين كشور پاي در ميدان نهادند.

در آن سال ژان فرانسوا ژودار در مالي، روژه ‌لومه در تونس، آنري ميشل در مراكش، روبر نوزاده در گينه و كلود لروا در غنا حكم مي‌راندند. امسال در آنگولا نوبت به زمامداري ميشل دوسويه در تيم بنين، آلن ژيرس در گابن، پل لگوئن در كامرون، هرو رنار در زامبيا و هوبر ولود در توگو رسيد كه البته آخري اصلا پاي در ميدان نگذاشت، زيرا با اقدام تروريستي‌اي كه به فاصله 48 ساعت تا شروع رقابت‌ها روي اين تيم صورت پذيرفت و موجب مرگ 3 نفر و مجروح شدن 9 تن شد، توگو حاضر به شركت در صحنه نشد و آنگولا را ترك كرد و تعداد تيم‌هاي جام را از 16 به 15 رساند. با اين حساب امسال 4 مربي فرانسوي كوشيدند به چهارمين مربي كشور خود بدل شوند كه عنوان قهرماني در مهم‌ترين رقابت‌هاي ملي فوتبال در قاره سياه را به خود اختصاص داده‌اند.

در سال 1998 بود كه كلود لروا كامرون (ملقب به شيرهاي رام نشدني آفريقا)‌ را به عنوان قهرماني اين پيكارها رساند و با هدايت او كامرون در فينال كه در شهر كازابلانكاي مراكش برگزار شد، به پيروزي صفر ‌يك بر نيجريه دست يافت. دومين مربي فرانسوي كه عنوان قهرماني اين مسابقه‌ها را به دست آورد، پي‌ير لشانتره بود كه مثل لروا كامرون را هدايت مي‌كرد، اما شهرت وي را نداشت و ندارد.

با وجود اين او با همين تيم در دوره بعدي (2000)‌ جام ملت‌هاي آفريقا به عنوان نخست رسيد و جالب‌تر اين كه رقيب بازنده به كامرون در فينال باز هم تيم نيجريه بود و اين بار ضربات پنالتي بود كه حكم كرد كامرون در صدر بنشيند. روژه لومه معروف هم سال 2004 تونس را قهرمان اين پيكارها كرد و كارنامه شخصي جالبي را براي خود فراهم آورد، زيرا در سال 2000 كشورش فرانسه را به مقام قهرماني جام ملت‌هاي اروپا هم رسانده بود.

در ميان 4 مربي فرانسوي حاضر در مسابقه‌هاي امسال، فقط لروا بود كه رقابت‌ها را با اميد كسب قهرماني مجدد براي كامرون شروع كرد، اما وي شروع بدي داشت و تيمش در همان بازي نخست صفر يك به گابن كه خود از سوي يك فرانسوي (ژيرس)‌ هدايت مي‌شود، باخت. ديگر مربيان فرانسوي حاضر طبعا پيكارها را با اميد كمتري شروع كردند، ولي جام ملت‌هاي آفريقا معمولا ميداني با تيم‌هاي همپا و همسطح بوده و شگفتي‌هاي زيادي در آن به وجود آمده است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ackuqlok۱۳۹۰/۰۲/۰۶ ۰۱:۳۶

20

iwjxrwpp۱۳۹۰/۰۲/۰۶ ۰۱:۳۵

20

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.