آخرین خبرعکس: پنجره‌ای به گذشته؛ شهید لاریجانی در کنار سرلشگر محسن رضایی
7بازدید

محکومیت مرد مبتلا به ایدز که کلیه اش را فروخته بود

۱۳ سال بعد از مرگ مهندس جوان که به دلیل دریافت کلیه آلوده به ایدز جانش را از دست داد و همسرش نیز به این بیماری مبتلا شد، دادگاه عامل فروش کلیه را به پرداخت دو فقره دیه محکوم کرد.

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه شرق، خبر این مرگ غم‌انگیز سال ۸۵ به مأموران پلیس داده شد و خانواده مهندس جوان اعلام کردند به‌تازگی متوجه شده‌اند علت مرگ فرزندشان کلیه آلوده‌ای بوده که فرد فروشنده به مهندس جوان داده است.

پرونده با شکایت این خانواده به جریان افتاد و تحقیقات بعدی نشان داد نه تنها مهندس جوان، بلکه همسرش نیز به ایدز مبتلا شده است.
همسر مهندس جوان به بازپرس گفت: شوهرم ۳۶ ساله بود که کلیه‌هایش از کار افتاد و به عمل پیوند کلیه نیاز داشت. او را در بیمارستان بستری کردیم و کلیه‌ای را به مبلغ چهار میلیون تومان از یک فرد خریدیم. چند ماه بعد از عمل پیوند حال محمد بد شد. وی که از ضعف عمومی شدید رنج می‌برد، بار دیگر در بیمارستان بستری شد، ولی پزشکان به‌علت بی‌حالی عمومی او پی نبردند. محمد به بیمارستان دیگری منتقل و با تکمیل آزمایش‌ها معلوم شد او به بیماری ایدز مبتلا شده است.
این زن ادامه داد: این ماجرا شوک بزرگی برای ما بود. اولین شکایت خود را در دادسرای امور پزشکی علیه بیمارستانی که در آن عمل پیوند صورت گرفته بود، مطرح کردیم، چون گمان می‌کردیم بیماری ایدز به دلیل آلوده‌بودن وسایل و تجهیزات اتاق عمل به او منتقل شده، اما وقتی روشن شد قصوری از سوی بیمارستان صورت نگرفته است، ظن ما متوجه فروشنده کلیه شد.
شاکی در ادامه گفت: این در حالی بود که هیچ ردی از فروشنده کلیه به نام بهنام و خانواده‌اش در دست نداشتیم. سرانجام با گذشت ۱۷ ماه از عمل جراحی پیوند کلیه، همسرم جانش را از دست داد.
پلیس در تحقیقات متوجه شد احتمالا اهداکننده کلیه برای انجام آزمایش‌ها یک فرد سالم را به بیمارستان معرفی کرده تا بتواند بیماری‌اش را پنهان کند. در حالی که هیچ ردی از این فرد و خانواده‌اش در دست نبود، خواهر محمد سرنخ خوبی ارائه داد. وی به‌خاطر آورد روزی که عمل جراحی پیوند صورت گرفته بود برای نخستین بار با پدر اهداکننده روبه‌رو شده و دریافته بود این مرد سال‌ها قبل با او در وزارت نفت همکار بوده است.
این زن با مراجعه به بایگانی وزارت نفت پرونده پدر بهنام را یافت و فهمید این مرد قبل از بازنشستگی دوبار درخواست وام بلاعوض را مطرح کرده بود. یک بار به دلیل ابتلای پسرش به بیماری ایدز و یک بار هم برای برگزاری مراسم ختم پسرش که مدتی پیش به دلیل بیماری ایدز جان سپرده بود. با این سرنخ نشانی از خانواده بهنام به دست آمد و این در حالی بود که بهنام چند ماه قبل به دلیل بیماری ایدز جان سپرده بود.
با توجه به اینکه بهنام هنگام فروش عضو مجرد بود و پدر و مادرش رضایت خودشان را از انجام عمل پیوند اعلام کرده بودند، پدر بهنام به جرم مخفی نگه‌داشتن واقعیت بازداشت شد.
این مرد گفت: قبول دارم ما وضع مالی خوبی نداشتیم، ولی نمی‌دانم چرا پسرم تصمیم گرفت کلیه‌اش را بفروشد. او پول کلیه را برای خودش می‌خواست و از من خواسته بود بیماری او را از دریافت‌کننده کلیه و خانواده‌اش پنهان کنم.
به این ترتیب، پدر بهنام با حکم قضائی به ۱۰ سال زندان محکوم شد. او با گذراندن دوسوم دوران محکومیتش توانست از عفو مشروط بهره ببرد و آزاد شود.
در این میان، مشخص شد همسر محمد نیز به ایدز مبتلا شده است. به این ترتیب، پرونده بار دیگر به جریان افتاد و خانواده محمد که اولیای دم محسوب می‌شدند، به همراه همسر بیمار وی در شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان تهران حاضر شدند و به تشریح شکایت‌شان پرداختند.
در این جلسه که همسر محمد حضور داشت، وکیل‌مدافع وی به قضات گفت: با توجه به اینکه وزارت بهداشت مسئول احراز هویت اهداکننده و دریافت‌کننده اعضا در عمل‌های جراحی پیوند است، به نظر می‌رسد در این مسئولیت قصور کرده و متوجه آزمایش‌های اشتباهی اهداکننده کلیه نشده است. از این‌رو، چون وزارت بهداشت دارای ردیف بودجه است چنانچه این موضوع اثبات شود، به خاطر مرگ محمد و همچنین بیماری همسر وی درخواست دریافت دیه داریم.
وی ادامه داد: همسر محمد در این سال‌ها که با بیماری ایدز دست‌وپنجه نرم می‌کند، به‌سختی زندگی‌اش را می‌گذراند. او خسارت زیادی را متحمل شده و بهنام و پدرش مقصر اصلی این ماجرا هستند به‌همین‌دلیل ما درخواست دریافت دیه کامل محمد و دیه جبران خسارت‌های همسرش را از صندوق بیت‌المال داریم.
در پایان جلسه هیئت قضائی وارد شور شد و پدر بهنام را به پرداخت دو فقره دیه محکوم کرد. رأی صادره مورد اعتراض متهم قرار گرفت و در دیوان عالی کشور نقض شد. این بار پرونده به شعبه ۴ دادگاه کیفری استان تهران رفت. متهم یک بار دیگر پای میز محاکمه رفت و گفت: من فکر نمی‌کردم چنین اتفاقی بیفتد درست است پنهان‌کاری کردم، اما فکر نمی‌کردم دریافت‌کننده کلیه هم به ایدز مبتلا شود. ضمن اینکه فروشنده پسرم بوده و من نبوده‌ام و او خطا را مرتکب شده است حالا مرده و من مسئولیتی ندارم.
گفته‌های متهم مورد قبول قرار نگرفت و قضات یک بار دیگر متهم را به پرداخت دو فقره دیه کامل در حق زن جوان و اولیای‌دم محمد محکوم کردند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

رضا مالکی از اهواز۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۱۴:۲۱

چطور برای آزمایش اعتیاد که زیاد مهم نیست یکنفر نظارت مستقیم روی پر کردن ظرف ادرار داره ولی برای آزمایش به این مهمی کسی حاضر نبود؟

احمدی۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۱۴:۰۶

پس بیمارستان و پزشکی که به سلامت اهداء کننده توجه نکرده چرا رسیدگی نشده واقعا جای تاسف دارد

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۱۳:۱۳

فقط بیمارستان مقصره چقدر راحت. من برا معده ام بستری شدم روزی سه باز ازم خون می گرفتن. وقتی پرسیدم آخه برا چی گفتن به دلیل اینکه میخواهیم مطمئن بشیم ایدز نداشته باشین. انقدر دقت می کنن. بیمارستان حضرت محمد (ص) تهران. خیلی هم سرشون شلوغ بود ولی واقعا حواسشون جمع بود. یعنی همه بیمارا رو. و من چقدر احساس امنیت کردم اونجا که دیدم این همه اهمیت می دن.
مگه میشه کسی بخواد کلیه بده بعد آزمایش نگیرن. امکان نداره مگر اینکه یکی از پرسنل بیمارستان پول گرفته باشه

علی۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۱۲:۰۹

کاری به حکم ندارم ولی یقینا و یقینا و یقینا باید مسئولان بهداشتی محاکمه شوند و مجازات جدی ای صادر شود برایشان .... باید مسئولین پاسخگوی کوتاهی و سهل انگاری خودشان باشند تا مملکت کم کم درست شود .... مخصوصا در مواردی به این مهمی

خداوند صبر عنایت فرماید به خانواده این زوج ....خیلی دردناکه
خدایا خودت حفظمان فرما

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۱۱:۵۸

بدبخت فقط اون زن بیچاره

فرهاد۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۱۱:۵۶

بیمارستان وظیفه داشته آزمایش ها را به درستی انجام دهد باید تشخصیص هویت آن به درستی انجام می شد حالا بیمارستان چرا حکم نگرفته؟؟

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۱۱:۰۴

اون تیم پزشکی که پیوند را انجام داده مقصره که با اون همه ازمایش قبل از پیوند نفهمیدت طرف ایدزی هست.

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۱۰:۲۸

بیمارستانی که پیوند می زند مگر بقالی سرکوچه هست . باید تمامی آزمایشات انجام میشد؟

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۱۰:۱۵

عجب قضاتی داریم
خب باید دیه رو وزارت بهداشت بده که قصور کرده
اینکه بخاطر پنهانکاریش حبس کشیده هر چند که مطلع بوده
قاتل پسرشه نه پدر

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۱۰:۱۰

بفرمائيد پس بيمارستان اين وسط چه كاره بوده چرا بيمارستان به پرداخت دو فقره ئيه محكوم نشده .مگر بيمارستان خراب پده ازمايشگاه نداشته مگر پزشك نداشته مگر صاحب نداشته خدايا به كجا ميخوايم برسيم .

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۰۹:۵۹

بنظر میرسد مقصرواقعی وزارت بهداشت و همان بیمارستانی است که آزمایشات اولیه را از دهنده و گیرنده کلیه انجام میدو سپس اقدام به عمل جراحی میکند .چطور یک فاکتور به این مهمی در عمل پیوند نادیده گرفته شده؟ حالا پدر بهنام که هشتش گرو نه اش است ازکجا بیارو 2تا دیه کامل را پرداخت کنه؟ دوباره باید برگرده بره زندان؟

عسل۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۰۹:۴۰

جون اون بنده خدا رفته و زنی که مبتلا شده و رنج میکشه و تا ابد مصیبت باهاشون همراهه. یک دنیا پول و دیه هم بیاد وسط جون اون مرحوم بر نمیگرده و همسرش هم خوب نمیشه.

سارا۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۰۹:۴۰

ای بابا چه شرایط سختی. خدایا از همه انسان ها رفع گرفتاری کن. بیماران رو شفا بده یک ارامش قلبی هم به دل ما بده

احمدی۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۱۴:۰۹

برادر من مقصر اصلی آن بیمارستان و پزشک است که باید از سلامت اهدا کننده لطمینان حاصل میکرد سپس عمل جراحی انجام میشد چرا اصل را گذاشته اید کنار و دنبال چیز دیگر می گردید

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۰۹:۳۵

چه دروغ فاحشي ! فكر نمي كرده از طريق كليه فرد آلوده به ايدز، كسي مبتلا به ايدز شود! پس چرا بيماري ايدز را پنهان كرديد؟.خدا لعنت كند آن پدر دروغگو و در عذاب ابدي باشد پسرش بهنام. پدر و مادر بهنام بايد به جاي پرداخت ديه محكوم به آلوده شدن به ويروس ايدز شوند تا بلكه معني مسئوليت پذيري را قدري درك كنند چرا كه آنان با وجود اينكه پسرشان مبتلا به ايدز بوده از دردسر ها و رنج هاي اين بيماري آگاهي كامل داشته اند و تن دادن به خواسته پسرشان، نهايت بي شرمي و پستي آنها بوده كه به خاطر پول با جان يك خانواده بازي كرده اند. قانوان بايد با افراد رواني برخورد جدي داشته باشد.

سهراب۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۰۹:۳۴

آدم تعجب میکنه چه بی وجدانهایی پیدا میشن....پسره که به درک واصل شد حالا پدرش میگه: از من خواسته بود بیماری او را از دریافت‌کننده کلیه و خانواده‌اش پنهان کنم!

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۰۹:۳۳

لعنت خدا بر آدم های پنهان کار و بیرحم که باعث مرگ و یا بیماری دیگران میشوند

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۰۹:۳۲

عجب! به خاطر پول و فرار از فقر و نداری چه جنایت ها که مردم مرتکب نمی شوند

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۰۹:۳۲

چرا فروشنده کلیه محکوم شده در حالیکه بیمارستانی که این پیوند را انجام داده و آزمایشگاهی که بیماری این فرد را اعلام نکرده از همه مقصرترند .همیشه قوه قضاییه سراغ راحتترین کار می رود.

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۰۱ ۰۹:۲۱

آقا این چه حکمیه؟
چه کسی مسئول ارزیابی دهنده و گیرنده عضو هست؟
اینجا نقش بیمارستان چی میشه؟

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.