بررسی عادات غذایی دهها هزار نفر در آمریکا نشان میدهد که رژیمهای غذاییِ سالم با میزان چربی و کربوهیدرات پایین، خطر مرگ و میر بر اثر عوامل مختلف را کاهش میدهد.
به گزارش ایسنا، متخصصان در این بررسی به ارزیابی ارتباط بین نوع رژیم غذایی و مجموع عوامل مرگ و میر پرداختند. به تاکید این گروه از متخصصان در آمریکا، رژیم غذایی نقش حائز اهمیتی در سلامت عمومی و طول عمر افراد دارد.
در این بررسی متخصصان، اطلاعات بیش از ۳۷ هزار نفر را ارزیابی کردند تا وجود هر گونه ارتباط بین انواع رژیمهای غذایی با میزان خطر مرگ و میر در شرکت کنندگان تعیین گردد. همچنین آنان به دنبال آن بودند تا مشخص شود آیا انواع مختلف "رژیمهای غذاییِ کم چرب و کم کربوهیدرات" میتواند با مجموع عوامل مرگ و میر ارتباطی داشته باشد.
اگرچه در مطالعات متعددی ارتباط بین نوع رژیم غذایی با خطر مرگ و میر آشکار شده اما این متخصصان تاکید کردند که در هیچ یک از این مطالعات تاثیر کیفیت مواد غذاییِ موجود در "رژیمهای کم چرب و کم کربوهیدرات" بر سلامت افراد بررسی نشده است.
به گفته آنها مصرف کربوهیدراتها از طریق غلات تصفیه شده و مواد قندی افزودنی با پیامدهای جدی برای سلامتی همراه است درحالیکه مصرف کربوهیدراتها از طریق غلات، سبزیجات غیرنشاستهای و میوهها برای سلامت مفید است. به همین ترتیب، جایگزین کردن چربیهای اشباع شده با چربیهای اشباع نشده با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و مرگ و میر مرتبط است.
بنابر این دلایل، شناسایی و تاکید بر رابطه بین انواع رژیمهای غذایی، کیفیت آنها و خطر مرگ و میر اهمیت دارد.
در این بررسی متخصصان سوابق پزشکیِ ۳۷ هزار و ۲۳۳ فرد بزرگسال با میانگین سنی ۴۹.۷ سال را در فاصله سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۴ ارزیابی کردند. در این بازه زمانی در مجموع ۴۸۶۶ مورد فوتی گزارش شد که ۸۴۹ مورد بر اثر بیماریهای قلبی و ۱۰۶۸ مورد بر اثر ابتلا به سرطان بوده است.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، این مطالعات آشکار ساخت که حتی رژیمهای غذایی با چربی و کربوهیدرات پایین اگر بیکیفیت و نامرغوب باشند در مجموع خطر مرگ و میر زودرس را افزایش میدهند.