رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرروسیه سفر به ایران را ممنوع کرد
0بازدید
۲۸۶

یک سوال مهم از ستاد ملی مبارزه با کرونا در کشورمان؛

جز «توصیه» چه تدبیری برای پیشگیری از پیک بزرگ شیوع کرونا در چنته دارید؟!

در شرایطی که آمار‌های سازمان بهداشت جهانی حکایت از رسیدن ویروس جدید کرونا به بیش از صد کشور جهان دارد، شواهد در کشورمان حکایت از بی توجهی شدید به این خطر رو به گسترش دارد. قصوری فراگیر که هم در رفتار برخی قشرهای مختلف جامعه دیده می‌شود و هم در عملکرد مسئولانی که مبارزه با کرونا را در دستور کار دارند!

جز «توصیه» چه تدبیری برای پیشگیری از پیک بزرگ شیوع کرونا در چنته دارید؟!
تابناک اجتماعیدر آستانه نوروز و به رغم آنکه ویروس کرونا به کابوس جهانیان تبدیل شده، اوضاع در کشورمان به گونه‌ای پیش می‌رود که پیش بینی ابتلای جمع بزرگی از ایرانیان به کووید ۱۹ در ابتدای سال ۹۹، نیاز به هیچ دانش آماری یا پزشکی ندارد!

به گزارش «تابناک»؛ در شرایطی که آمار‌های سازمان بهداشت جهانی، حکایت از رسیدن ویروس جدید کرونا به بیش از ۱۰۰ کشور جهان دارد (در لحظه نگارش این متن، ویروس نوپدید در ۱۰۲ کشور شناسایی شده)، شواهد در کشورمان حکایت از بی توجهی شدید به این خطر رو به گسترش دارد. قصوری فراگیر که هم در عملکرد مسئولان دیده می‌شود و هم در قشرهای مختلف جامعه.

این را اخباری نشان می‌دهد که حکایت از افزایش حجم ترافیک در مسیر‌های منتهی به استان‌های شمالی کشورمان دارد. ترددی عجیب و دور از انتظار میان یکی از کانون‌های بزرگ شیوع ویروس کرونا در کشورمان یعنی تهران و استان‌های گیلان و مازندران که دو کانون بزرگ دیگر شیوع این ویروس در ایران هستند و وضعیت شان بحرانی‌ است.

وضعیت به قدری عجیب است که "شکستن انسداد مسیر و ممنوعیت سفر به استان‌های شمالی در پی هجوم مسافران به ماموران راهداری" و "تلاش چشمگیر برخی اهالی شهر‌های شمالی برای انسداد مسیر‌های ورودی به شهرهایشان"، حکم اخبار گذرایی را دارند که نه زنگ خطری را به صدا درمی‌آورند و نه واکنشی را موجب می‌شوند. گویی همه چیز عادی است و شاهد اتفاقاتی روزمره هستیم!
 
جز «توصیه» چه تدبیری برای پیشگیری از پیک بزرگ شیوع کرونا در چنته دارید؟!

این در حالی است که پیش از شروع این هفته، وزیر بهداشت کشورمان تاکید کرده بود که هفته‌ای سخت پیش رویمان قرار دارد که برای عبور سالم از آن، می‌بایست به قرنطینه خانگی تن داد چراکه امن‌ترین جا در برابر ویروس، خانه است. توصیه‌ای که تقریبا از زبان همه مسئولان در این روز‌ها شنیده می‌شود، اما برخی گوش شان بدهکارش نیست و این را نه با تردد در سطح شهرها، که با بستن بار سفر و زدن به دل جاده نشان می‌دهند.

اتفاقی که به تاکید برخی، از جمله سخنگوی وزارت بهداشت، تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها تا پایان سال جاری به تشدیدش منجر شده و احتمالا در صورت تعطیلی ادارات، شدت خواهد گرفت، ولو توصیه به خودقرنطینگی ورد زبان‌ها باشد و هشدار در خصوص هدیه دادن ویروس به دیگران -از جمله افرادی که دارای ناراحتی‌های زمینه‌ای هستند و ابتلا به کووید ۱۹ می‌تواند جانشان را برباید-، در تمامی اخبار مورد تاکید قرار گیرد.

نکته جالب توجه، تاکید چندباره ستاد ملی مبارزه با کرونا بر استقرار تیم‌های ارزیابی در مبادی ورودی شهر‌های مختلف کشورمان به منظور شناسایی موارد مشکوک به ابتلا و انتقال آن‌ها به قرنطینه ۱۴ روزه است. قرنطینه‌ای که عملا انتقال به آن در این روزها، از دست دادن حضور در کنار اقوام و نزدیکان در لحظه تحویل سال معنی می‌دهد، اما شواهد چندانی از اجرایش در دست نیست و چه بسا همین موضوع موجب شده که سفر در روز‌های اخیر شدت بگیرد.
 
{$sepehr_album_37267}

افزایش میزان مسافرت‌ها در کشورمان و اثبات ناکارآمدی تدبیر اتخاذ شده برای ممانعت از سفر و شیوع هر چه بیشتر ویروس، زمانی ترسناک‌تر می‌شود که بدانیم کمتر از دو هفته تا پایان سال و فرارسیدن موسم نوروز باقی مانده و کیست که نداند تعطیلات نوروزی چه جایگاه ویژه برای ایرانیان دارد و هرساله چه حجمی از انواع سفر و دید و بازدید در این ایام به ثبت می‌رسد.

تکاپویی عظیم و چه بسا منحصر به فرد در سراسر کره خاکی که امسال به شدت ترس آور به نظر می‌رسد، از این رو که می‌تواند رشد چشمگیر آمار مبتلایان به کووید ۱۹ و افزایش شمار جان باختگان را به دنبال داشته باشد. رشدی که تابع فرمول‌ها و محاسبات ریاضی نیست، چون با عبور میزان مبتلایان از امکانات بیمارستانی، بحران وارد مرحله‌ای جدید می‌شود و آمار‌ها تصاعدی اوج می‌گیرند و افزایش پیدا می‌کنند.

به عنوان مثال، اگر مجموعه بیمارستان‌های یک شهر روی هم هزار تخت داشته باشند و شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در آن شهر به ۱۱۰۰ تن برسد، صد تن در مراکز درمانی پذیرش و بستری نمی‌شوند و می‌توانند ابتلای جمع بزرگی را موجب شده و به افزایش چشمگیر مرگ و میر دامن بزنند. دورنمای تاریکی که برای پرهیز از نیل به آن چیزی فراتر از توصیه به مردم برای پرهیز از سفر و ماندن در خانه لازم است؛ تدبیری که باید از ستاد ملی مبارزه با کرونا بپرسیم آیا در چنته دارد یا به مانند برخی از مردم، ماجرا را جدی نگرفته اند؟!
 

تابناک

نیم نگاهی به نمودار شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشورمان، روند نگران کننده‌ای نشان می دهد. روندی که با افزایش سفر در روزهای اخیر و دوره پنهان ابتلا به ویروس (یک تا دو هفته)، می شود حدس زد پیک بزرگ دیگری را در زمان تحویل سال جدید رقم خواهد زد!
نیم نگاهی به نمودار شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشورمان، روند نگران کننده‌ای نشان می دهد. روندی که با افزایش سفر در روزهای اخیر و دوره پنهان ابتلا به ویروس (یک تا دو هفته)، می شود حدس زد پیک بزرگ دیگری را در زمان تحویل سال جدید رقم خواهد زد!
Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۲۳ ۲۱:۵۴

چرا فقط توصیه؟

ولایتمدار انسانیت۱۳۹۸/۱۲/۲۳ ۰۰:۳۰

لطفا از شرکت هواپیمایی ماهان تحقیق کنید چرا پروازهای خود به جین رو ادامه دادند ؟

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۹ ۱۱:۵۷

غلامرضا حیدری، نماینده تهران و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین، با اشاره به نامه دادستان کل کشور به وزیر بهداشت که در آن آمده است: «اخلال در نظام سلامت مردم در حد افساد فی‌الارض است» گفت: کسی که در قم مانع ایجاد محدودیت‌ها شد و نگذاشت کرونا در نطفه خفه شود، حکمش چه می‌شود؟

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۹ ۱۰:۵۷

پزشکيان در گفتگو با انصاف نيوز، درباره قرنطينه قم گفت: من اگر جاي وزارتخانه بودم روز اول قم را قرنطينه مي‌کردم و اجازه نمي‌دادم بيرون بروند

رضا۱۳۹۸/۱۲/۱۹ ۱۰:۰۲

تدبیر درست، اعلام آمار و اطلاعات واقعی است، بیان حقایق است، شفافیت در حرف و صداقت در گفتار است

رضا۱۳۹۸/۱۲/۱۹ ۰۹:۵۹

یک دسته میگویند که چون آمار مرگ و میر ناچیز است ، پس خطر ابتلا هم کم است و با استناد به این ارقام، به سفر میروند یا در اغذیه فروشی های داخل شهرها و غذاخوری های بیرون از شهرها غذا میخورند و اصولا" وضعیت بهداشت آنها تغییری نکرده. جمعت دیگری که بنظر میرسد تعدادشان خیلی بیشتر است، با عدم اعتماد به آمارهای رسانه ای داخلی، در قرنطینه کردن خود و دیگران اصرار دارند و خواستار ارتقای سطح بهداشت هستند.

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۹ ۰۷:۵۰

جز بی تدبیری دولت و کمبود ماسک و ضد عفونی کننده ها، همه چیز خوبه

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۹ ۰۳:۴۴

مردم انقدر مسافرت نرین. با اینکار دارن شیوع کرونا را گردن مردم احمق میاندازند. نمیگن ما از مردم مخفی کردیم.

كيوان۱۳۹۸/۱۲/۱۹ ۰۳:۱۰

راه حل فقط ضد عفونى كردن و تا جاى ممكنهً در خانه ماندن

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۹ ۰۰:۵۴

اگر مردم مسئول و مقصر همه چیز از جمله مشکلات کرونایی هستن پس ما چه نیازی به دولت داریم ؟

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۹ ۰۰:۳۶

همه جای کشور دیگه آلوده شده و بستن راهها وقرنطینه دیگه فایده ای نداره

طیب۱۳۹۸/۱۲/۱۹ ۰۰:۱۳

جز با قرنطینه سخت و محکم شهر ها توسط ارتش در سرتاسر کشور ، به یقین می توان جلوی فاجعه ی بزرگ‌تر را گرفت تا دو ماه

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۲۲:۲۶

میخوان با بزرگنمایی مسافرت ها تقصیر رو گردن مردم بیندازند

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۲۱:۴۴

قرنطینه کنید اما هزینه زندگی ملت را بدین، دیگه پول مردم ایران را به کشورهای دیگه ندین

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۲۱:۰۹

مسئولان چیزی را که کمتر به آن میپردازند و اطلاع رسانی به مردم بیخبر نمی کنند دوران دو هفته ای کمون بیماری است. دقت کردین . بابا به مردم بگید که ممکنه خیلی ها آلوده باشند در حالی که تا دوهفته ظاهرا سالمند و در حال رفت و آمد . اگر این ویروس دوران نهفتگی دو هفته ای نداشت که مشکلی نبود . چرا از این مورد غفلت می کنید . این مورد مهم را هشدار بدهید. آنوقت ببینید چطور مردم رعایت می کنند .

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۲۰:۱۹

به قول ی ..... یی ما خودمون انتخاب کردیم

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۹:۳۷

وقتی مردمی هستند که شعور کافی ندارند باید با قوه قهریه و به زور چوب بالاسر از سفر این معلوم الحال ها به شمال جلوگیری کرد!

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۹:۲۵

بی تدبیری و دیر اعلام کردن و مشکلات به وجود امده را میخواهند یک جوری گردن خود مردم بیاندازند که دیدی اینها سفر رفتند اینظور شد .
هرچند که مردم در جایی تقصیر دارند اما مقصر اصلی شما هستند تو تلویزیون با کرکر و خنده میگه چیزی نیست برو قوی باش نترس فقط 2 درصد می میرند، ما شکست میدهیم ، فال حافظ گرفتیم خوب امده اره مقصر اصلی را ما فراموش نمی کنیم اما شما هم دیگه خیلی به گردن مردم نیندازید بروید فضاهای اجتماعی که به مردم اطلاع میدهید ببنید بعد قضاوت کنید.
بنابراین وقتی اینجوری می گید چه توقعی دارید؟

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۹:۱۱

همه شاهد ناکار امدی مسیولین کشورهستیم

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۹:۰۹

مغزها را باید ضدعفونی کرد

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۹:۰۱

تابی جان ویا تابی خان / لطفا هر حرف چرندی رو نچاپ ببین کدومها ارزش خوندن داره اونها را بزار فقط شما هم بدنبال آمار هستی آره ؟؟؟

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۸:۴۲

اسم‌ تدبیر نیارید کاین دولت معنی‌تدبیر را کاملا برعکس کرد !
تدبیر برای اهلش هست نه اینها !

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۸:۲۷

در مورد قم شاید یک عده ای نظرشان این بوده که یا قم یا هیچ کجا

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۸:۲۱

پیش بینی روزهای آينده کم کم ممکن می شود. برای اینکه شما هم حدس بزنید، کشور خودمان را مثل بدنی در نظر بگیرید که سیستم مبارزه با بیماری را از دست داده و از مغز کاری بر نمی آيد. پس عفونت های عجیب و غریب تمام آن را می گیرد و بدن از پا در خواهد آمد. من از خواندن پیامهای فوق فهمیدم که مردم به یک جرقه بندند و شهرها با هم آماده نبرد شده اند. همه به هم توهین می کنند و حکومت سر در برف دارد و توان کنترل اوضاع را ندارد. کم کم پزشکان خسته خواهند شد و داروها تمام. سونامی مرگ در راه است.

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۸:۱۳

دیر و غیر شفاف و مصلحتی عمل شد ار همون ابتدا باید شهر قم قاطعانه قرنطینه کامل میشد تا کل کشور رو درگیر نمی کرد و با هرینه کمتر و دقت و تمرکز بیشتر میشد مسأله رو مدیریت و حل کرد که متأسفانه فدرت و فهم این کار در مسئولین وجود نداشت.

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۷:۴۳

یک سوال پزشکی . آیا وقتی قسمتی از بدن عفونت میکته یا ویروسی میشه پزشکان آن قسمت را استریل و ضد عفونی نمیکنند . آیا سعی نمیکنند با پوششی از تماس آن قسمت با اعضای دیگر بدن جلوگیری کنند تا عفونت به جاهای دیگر بدن سرایت نکنه . آقایان چطور این نکته را درک نکردند که با آزاد گذاشتن مردم به رفتن شهرهای دیگر باعث تماس آنها با مردم شهرهای دیگر میشود و همه جا ویروس سرایت می کند. البته قطعا میدانستند حالا چطور بخود اجازه دادند این ریسک بزرگ را انجام دهند؟ الله و اعلم

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۷:۲۷

بزرگترین اشتباه این بود که بعد از کمبود ماسک به جای اینکه استفاده از ماسک یا شبه ماسک را اجباری کنند گفتند نیازی نیست همه بزنند ولی اگر به فیلمهای چین نگاه کنید می بینید همه
اجبارا ماسک زده اند
هنوز هم دیر نیست استراتژیستهای وزارتخانه گیج شده اید حق دارید
ولی در رسانه ملی تبلیغ ماسک نزدن نکنید بعدا از قرنطینه مهمترین عامل پیشگیری ماسک یا شبه ماسک هست حتی یه چیز دستی خودساز با حداقل یک دستمال کاغذی سه لایه
چون هدف اول ماسک باید این باشد که ناقلان احتمالی بیشتر پخش نکنند تا شاید فرجی بشود ...

داود۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۷:۱۳

حالا یه اتفاقی افتاده اینقدر گندش نکنید!
بشینین دعا کنین کرونا نگیرین!

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۶:۵۶

یکی به فکر درد یکی به فکر درمون
صد تا به فکر جیبن یکی به فکر مردم
قفل کلید شکسته شده ویروس جون مردم

رضا۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۶:۵۵

با سلام
حرکت جهشی مردم به خیابانها چه برای خرید و چه برای دور زدن و متعاقبا مسافرت در اعلام وضعیت نه چندان نپخته و غیر کارشناسی دولت در فرا خوان کارکنان برای شروع کار به روال عادی از روز شنبه بود.بر چه اساس و منطقی این دستور صادر شد چای سؤال است .
کشوری با یک میلیارد و چهارصد میلیون جمعیت با قرنطینه و ... این بیماری رو کنترل می کنه اونوقت کشور ما با آزمون و خطا و دست به دعا میخواد مشکل رو حل کنه .
حال پزشکان و پرستاران و سایر کادر درمان و یا مشاغلی مثل بانکی ها چه میکشند بماند .

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۶:۴۸

مردم نهراسيد

اگر معصيت را كم ميكرديد كرونا از ايران رخت بر مى بست

محمد۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۶:۴۳

متاسفانه از اول در این شریط خاص مسامحه شدهاست با اولین مشاهده کرونا باید سریعا قرنطینه شهرها شروع میشد تجربه چین در این امر باید سریعا اجرا میشد ولی حالا که کار از کار گذشته و این مسئله همه گیر شده است باید تمام استانها و شهرها قرنطینه شده واز تردد وسایل و افراد جلوگیری شود متاسفانه باز عدهای با تمام این اوضاع به استانهای دیگر خص.صا شمال رفتهانذ که مشکلات را صد چندبرابر کرده است ستاد بحران در این زمانها باید از تمام فدرت کشور در جهت مهار این فاجعه کمک بگیرد و جلوی تردد ها هرچند دیر شده گرفته شود و هرکس به شرایط عمومی کشور گردن ننهاد دستگیر گردد چون این مسئله یک امر کوچک و شوخی بردار نیست

ایرانی۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۶:۳۶

آن چیزی که درمبارزه با این بلای خانمان‌سوز مشهود است عدم همکاری و همیاری تمام ارکان نظام درمبارزه با این بلاست ،احساس می شود بسیاری از ارکان با مسولین وزارت بهداشت دلخوری داشته ، بعللی قصد همکاری ندارند وچون گذشته که دربلایای طبیعی مانند سیل و زلزله باتمام توان همکاری میکردند از موضوعاتی دلخور هستند و به حداقل همکاری بسنده می کنند اگر چنین است ،سپردن مسولیت به پدافند غیر عامل شاید کارساز باشد تابامیدان آمدن نیروهای سپاه و ارتش وسایر ارکان که امکانات ولجستیک فراوان دارند و حداقل درقر نطینه واقعی کارسازند به میدان بیایند وار این قهر و آشتی با دولت دست بردارند تا سلامت مردم فنا نشود .

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۵:۴۵

برای دو هفته پمپ بنزینها را تعطیل کنید.

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۵:۴۴

چقدر پر توقع هستید شما. ۲۰۰۰ تا قبر از قبل آماده کردند

جعفر۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۵:۴۲

در اینکه دولت باید برای بروز هر بحرانی از جمله اپیدمی شدن یک بیماری آمادگی قبلی داشته باشد شکی نیست ولی این شرط لازم است و کافی نخواهد بود ما به عنوان شهروند در قبال خود و دیگران مسيول هستیم در این وضعیت بدون کمک و همکاری هموطنان دولت به تنهایی قادر به مدیریت اوضاع نمیشود باید با رعایت توصیه های اعلام شده از طرف عوامل ذیربط برای پشت سر گذاشتن این پدیده ی بیولوژیک و کاهش صدمات آن احساس مسيولیت کنیم . از اظهار نظرهای غیر کارشناسی در مورد بیماری و همچنین انتشار اخبار غیر مستند و ناامید کننده بپرهیزیم.

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۵:۳۳

همه جای دنیا که تازه کار فرهنگی میشه با زور و اجبار قانون رو عملی می‌کنن مثلا اگه فرهنگ رانندگی توی اروپا بالاست بخش زیادیش بخاطر ترس از جریمه‌های رانندگی بسیار بالاست. حالا ما سالها کار فرهنگی رو تعطیل کردیم ولی در مورد قرنطینه شهرها از فرهنگ عمومی دم می‌زنیم. دیدید فرهنگ عمومی رو؟!
به خدا تا قبل از این ماجرای کرونا من خودم همیشه با اجبار در کار فرهنگی مخالف بودم ولی مثل این که ما حتما باید زور بالا سرمون باشه. متاسفانه البته.

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۵:۲۸

دعای هفتم را بخوانید

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۵:۲۱

وقتی دولت اعلام میکنه ساعات کار ادارات و بانک‌ها به حالت عاد بر میگرده در واقع داره پیام میده اوضاع عادیه و ملت میتونن برای کارهای اداری به ادارات مراجعه کنند و خطری وجود نداره. کارمندا هم تکلیفشون را نمیدونند، باید تو خونه بمونن یا برن سر کار

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۲۳:۰۳

ناشناس 19:
تعطیل مکند ولی پیام غلط هم ندن. وقتی ساعت کاری را عادی می‌کنند یعنی همه چی روبراه هست

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۹:۴۱

آخه نعطیل هم که می شه شال و کلاه می کنند و راه می افتند سمت شمال بهترین راه همان توصیهکاربر محترم است پمپ بنزین ها فقط به آمبولانس آتش نشانی و خودروهای نظامی سرویس بدن

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۵:۱۳

توصیه دردرازمدت :کلیه مسئولان درهرمقطع شغلی که هستند با افراد باسواد(مدرک دکترمهندس داشته باشدولی واقعی!)وایران دوست تعویض شوندوقوانین مملکت بطورزیربنایی اصلاح شوند
کوتاه مدت:تمام اقشار جامعه راتابهبودنسبی اوضاع درخانه قرنطینه کرده وباحفظ حقوق حداقل برای ادامه زندگی (اجاره وخوردوخوراک)ازطریق رادیووتلوزیون آموزشهای لازم پزشکی وبهداشتی داده شود

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۵:۰۶

همه چیز با هم جوره ،مسئولینی که پنهانکاری کردند ، علمایی که حاضر نشدند حتی سقاخانه ای را ببندند و مهمتر از همه مردمی که چنین اند.یادتان باشد با هیچ کشوری خودمان را مقایسه نکنیم
تابی تازگیها می نویسم حروف با تاخیر نوشته میشوند ، انگار ابتدا به محلهای دیگری هدایت میی شوند

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۴:۵۱

کرونا مامور خداست. حداقلش باعث شده خیلیها که به بهداشت توجه نمیکردن، قضیه رو جدی بگیرن و بهداشت و نظافت فردی و جمعی رو رعایت کنن. آب دهان رو زمین نندازن، دست تو بینشون نکنن، دستاشونو مرتب بشورن. نانواها و بقیه اصناف که با سلامتی مردم سروکار دارن نظافت شخصی رو رعایت کنن و .... الان هر کسی میدونه اگه این نکات رو رعایت نکنه، ویروس باهاش شوخی نداره.

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۴:۴۸

الان دیگر هیچ کاری نمی شود کرد. حداقل برای تدفین کشته شدگان که تعدادشان بسیار زیاد خواهد شد کاری بکتید

مریخ۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۴:۴۷

ویروس یک موجود غیر زنده است در یک پوشش پروتئینی از بدن جانداری وارد بدن انسان میشود و در بدن انسان تکثیر میشود نکته جالب در باره کرونا ویروس اینه که ممکنه ۱۰۰ نفر مبتلا بشن و کسی کشته نشه اما ممکنه ۱۰۰ نفر دیگه مبتلا بشن و ۱۰ نفر جانشان را از دست بدهند اگر این ویروس ساخته انسان باشه شاید فقط به کد های ژنتیک خاص حمله میکنه

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۴:۴۴

اگر پنهان کاری نبود و زودتر ورود ویروس اعلام میشد و قم قرنطینه میشد.الان تو این وضعیت نبودیم حداقل از دوستان چینی کمک بخواهین آقایی ظریف که چینی بلده صحبت کنه داستی هواپیمایی ماهان چرا همچنان به لج بازیش ادامه میده

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۴:۳۵

راه حل را از اقاى علم الهدى جستجو كنيد

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۴:۲۳

باید مردم شمال تعصب داشته باشن و خودروها با پلاک غیر بومی رو نابود کنن خواهید دید کسی جرئت نمی کنه بیاد شمال

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۳:۵۷

تابناک دو ستون مجزا برای نظر خواهی بگذار یکی برای انتقاد طعنه کنایه مسخره کردن تیکه انداختن و فحش و.... ویکی هم برآی پیشنهاد های کمک کننده برای خارج شدن از این بحران بزرگ و همه گیر

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۳:۵۲

ما تهران کلی مشتری چینی داشتیم.بازار ایران تو تهرانه و بازار تهران دست چین.همه میرن چین بار میارن.حالا من باور کنم از قم پخش شده؟ این موضوع از دست مسئولین در رفت.روز انتخابات یکی از همشهریای ما از اصفهان اومد کهگیلویه سرفه میکرد همه ازش فرار میکردن.الان گفتن بستری شده و کرونا داره.ویروس پخش بود کلا.یارو اول اسفند از اصفهان آوردش کهگیلویه

ناشناس۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۳:۵۲

ما تهران کلی مشتری چینی داشتیم.بازار ایران تو تهرانه و بازار تهران دست چین.همه میرن چین بار میارن.حالا من باور کنم از قم پخش شده؟ این موضوع از دست مسئولین در رفت.روز انتخابات یکی از همشهریای ما از اصفهان اومد کهگیلویه سرفه میکرد همه ازش فرار میکردن.الان گفتن بستری شده و کرونا داره.ویروس پخش بود کلا.یارو اول اسفند از اصفهان آوردش کهگیلویه

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.