مقدمه:
شواهد موجود حاکی از آن است که ویروس کرونا 2019، در بازار غذاهای دریایی شهر ووهان چین در جایی که گوشتهای آلوده و خام حیوانات وجود داشته است، به انسان منتقل شده است. حال پرسش این است که احتمال آلودگی گوشت به ویروس کرونا چقدر است؟
شواهد موجود در زمینه پاسخ به سئوال :
شواهد نشان می دهد، احتمال ابتلا از طریق گوشت و یا شیر حیوانات بیمار، در سایر اعضای خانواده ویروس کرونا وجود دارد. تاکنون گزارشی در دنیا از ابتلای دام های پرورشی به ویروس کرونا اعلام نشده است. ابتلا می تواند از طریق گوشت، در صورتی که در معرض ترشحات آلوده به ویروس فرد بیمار قرار گیرد ، با تماس فرد سالم به گوشت آلوده، و سپس دست زدن وی به بینی، چشم و دهان خود، ایجاد شود.. یک احتمال آلودگی گوشت، آلوده شدن آن توسط قصاب یا فرد مبتلا به کرونا است که با گوشت کار کند و در این صورت گوشت خام می تواند آلوده شود. ویروس کرونای موجود در گوشت آلوده شده با ویروس، پس از پخت در دمای بالای 70 درجه سانتیگراد و بالاتر از بین می رود و دیگر خطر بیماری زایی ندارد. نکته مهم این است که خانواده ویروسهای کرونا نسبت به سرما و انجماد قوی هستند و حتی در دمای منفی 20 درجه سانتیگراد باقی می مانند.
نتیجه گیری:
با رعایت نکات زیر در هنگام فرآوری و طبخ گوشت، خطری برای ابتلا به کرونا از طریق گوشت وجود ندارد: 1) شستن کامل دست ها با آب و صابون، استفاده از دستکش و ضدعفونی کردن تمامی سطوح (نظیر تخته گوشت، چاقو و سطوح آشپزخانه) قبل و بعد از فرآوری گوشت (پاک کردن، شستن، خردکردن و بسته بندی)؛ 2) جداسازی محل قرار دادن گوشتهای خام و غذاهای پخته و استفاده از ظروف در بسته برای نگهداری هر یک از مواد؛ 3) پخت گوشت (نه کباب کردن) در دمای 70 درجه و بالاتر به صورتی که گوشت کامل مغز پخت شود (پیشنهاد میشود از دماسنج استفاده شود(؛ 4) عدم استفاده از گوشت حیوانات بیمار و یا مشکوک به بیماری و یا حیواناتی که مردهاند؛ 5) عدم استفاده از گوشتهای خام و نیمپز.