رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرروسیه سفر به ایران را ممنوع کرد
7بازدید
۱۰۸

چراغ سبز مجلس برای حذف چهار صفر از پول ملی/ «تومان» واحد پولی ایران می‌شود

سرانجام امروز نمایندگان مجلس پس از کش و قوس‌های شش ماهه به دولت اجازه دادند در دوره گذار حداکثر سه ساله، چهار صفر از پول ملی را حذف کرده و واحد پول ملی را از ریال به تومان تبدیل کند.

چراغ سبز مجلس برای حذف چهار صفر از پول ملی/ «تومان» واحد پولی ایران می‌شود

چراغ سبز مجلس برای حذف چهار صفر از پول ملی/ «تومان» واحد پولی ایران می‌شود

سرانجام امروز نمایندگان مجلس پس از کش و قوس‌های شش ماهه به دولت اجازه دادند در دوره گذار حداکثر سه ساله، چهار صفر از پول ملی را حذف کرده و واحد پول ملی را از ریال به تومان تبدیل کند.

به گزارش «تابناک»، موضوع حذف چهار صفر از پول ملی، فرآیندی دو ساله است که به ۱۵ دی سال ۹۷ یعنی زمان تدوین این لایحه توسط بانک مرکزی و بعد از آن ارائه به هیات وزیران با عنوان «اصلاح ماده یک قانون پولی و بانکی کشور» برمی گردد. بعد از آن دولت در ۱۳ مرداد ۹۸ این لایحه را تصویب و برای اجرای تشریفات قانونی در ۳۰ مرداد سال گذشته به مجلس ارسال کرد. نمایندگان مجلس نیز به یک فوریت آن در جلسه ۷ مهر ۱۳۹۸ رای دادند تا لایحه برای بررسی بیشتر به کمیسیون اقتصادی ارجاع شود.

چرا حذف صفر‌ها از واحد پول ملی طولانی شد؟

از آن زمان شش ماه می‌گذرد، بخشی از طولانی شدن این پروسه به بررسی‌های کمیسیون اقتصادی مربوط است که بهمن ماه سال گذشته گزارش خود را به صحن علنی ارجاع کرد. بخش دیگر به تعطیلی اجباری دو ماهه مجلس به دلیل شیوع کرونا برمی‌گردد که همه این موارد دست به دست هم داد تا در نهایت امروز مجلس وارد بررسی کلیات و جزئیات لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی مصوب ۱۳۵۱ شود.

با ورود مجلس به بررسی کلیات این لایحه، «محمود بهمنی» عضو کمیسیون اقتصادی مجلس که روزگاری رییس بانک مرکزی بود، در مقام دفاع از آن به برنامه ده ساله برای رسیدن به این هدف اشاره کرد و اینکه باید برای ضرب هر سکه یک ریال بیشتر از ارزش آن هزینه کرد که به هیچ وجه قابل دفاع نیست؛ او با بیان این واقعیت که تغییر واحد پولی تاثیری در تورم ندارد، گفت: اسکناس‌های ۱۰۰، ۲۰۰ و ۵۰۰ تومانی هزینه زیادی برای چاپ و ضرب دارد به همین دلیل چاره‌ای جز تغییر واحد پول کشور نیست.

بانک مرکزی: با حذف صفر‌ها کار مردم راحت‌تر می‌شود

«عبدالناصر همتی» رییس کل بانک مرکزی نیز که در زمان بررسی فوریت این لایحه، نتیجه حذف چهارصفر از پول ملی را کاهش هزینه‌ها عنوان کرده بود، در مقام دفاع از این کار دولت گفت که هدف راحت‌تر شدن کار برای مردم است تا بتوانند اسکناس‌ها با واحد پولی جدید را در امور بازرگانی و مالی خود به نحو احسن استفاده کند؛ اقدامی که نتیجه آن کاهش حجم اسکناس و وارد شدن مسکوکات به چرخه اقتصادی است.

همتی امروز هم به موضوع افت حیثیت پول ملی با مقایسه‌ای با ارز خارجی اشاره داشت و اینکه کاهش کارایی پول ملی، نتیجه تورم انباشته پنج دهه اخیر است. او همچنین قول داد که «دوران گذار» زودتر از موعد قانونی انجام شود.

مخالفان و موافقان چه گفتند؟

صباغیان، بختیار و بدری نمایندگان بافق و مهریز، گلپایگان و اردبیل موافقان کلیات و کبیری، لاهوتی و قاضی پور نمایندگان خوی، لنگرود و ارومیه مخالفان کلیات لایحه بودند. استدلال موافقان افزایش ارزش پول و کمکی برای رفع تورم با حذف چهار صفر از پول ملی و استدلال مخالفان اصلاح نظام بانکی به جای پاک کردن صورت مساله تغییر اسم پول ملی بود، اینکه مجلس در روز‌های پایانی کارش موضوعات مهم تری برای پرداختن به آن دارد و باید کاری کند که نتیجه اش کاهش تورم و بهبود وضعیت معیشتی باشد، نه اینکه اوضاع کشور را بدتر کند.

بعد از تصویب کلیات، تمرکز مخالفان بر کاهش «دوره گذار» معطوف شد. دوره گذار دوره گردش موازی و اعتبار هم زمان تومان و قران است که در قانون زمان آن حداکثر سه سال پیش بینی شده است. به عبارت ساده‌تر، دولت باید ظرف سه سال آینده واحد پول را تومان کرده که هر تومان برابر ۱۰ هزار ریال است.

نمایندگان منتقد تاکید داشتند که دولت باید هر چه سریع تر واحد پولی را تغییر داده و مردم را در شرایط معلق نگه ندارد، در پاسخ سید حسین حسینی شاهرودی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی طی شدن این مدت زمان را منطقی خواند، چون باید دغدغه‌های اقتصادی تمامی اقشار جامعه را ایجاد کرد.

به هر حال با وجود تمامی انتقادات در صورت همراهی شورای نگهبان و تایید مصوبه مجلس در دولت یازدهم و یا دولت دوازدهم یعنی تا چشم بر هم زدنی واحد پول ملی تومان می‌شود. مردم دیگر باید به تغییرات پول ملی و واحد جدید پول خرد یعنی «قران» عادت کنند.

قِران در زمانی واحد پول ایران در دوران قاجار محسوب می‌شد و هر ۱۰ قران معادل یک تومان بود، حالا قرار است باز به مبادلات مالی قدیمی برگشته و هر تومان معادل صد قران باشد. نکته اساسی این است که این موضوع تجربه تکراری در برخی کشور‌های دنیا هم هست که حساسیت و دقت خاصی را از سوی دولت در زمان اجرا می‌طلبد، چون اگر به بایسته‌ها توجه جدی شود، می‌توان امید به اصلاح بخشی از اقتصاد از این طریق داشت؛ در غیر این صورت می‌توان تجربه تلخ بازگشت صفر‌ها که در برخی کشور‌های دنیا اتفاق افتاده است را به انتظار نشست.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۹/۰۶/۰۲ ۰۷:۰۱

به لطف رئیس جمهور با درایت و بی خیال و ریش ابیمون و مجلس سلفی بگیر با موگرینیمون

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۲۲ ۱۳:۴۶

به نظر من که این کار خیلی خوب میشه برا چاپ اسکناس هم هیچ مشکلی نیست

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۲۱ ۱۷:۰۴

حذف صفرهای پول ملی حدفش چیست؟
به خاطر راحتی محاسبه به عبارتی و مقایسه با اعداد ارزهای کشورهای مختلف؟
خوب مردم کشورمان دیگر عادت کردند به این رقم هایی که در حال حاضر استفاده میشود حالا برای حذف صفرها که هیچ استفاده ای غیر از هزینه بسیار بالای تغییر پول رخ خواهد داد که پولش هم از جیب مردم خرج خواهد شد استفاده دیگری ندارد پس بی جهت اصراف در هزینه های کشور نشود و پول و زمانی که میخواهید انجام دهید صرف موارد نافذ گردد که به نفع جامعه و کشور شود بهتر خواهد بود.چرا باید هزینه کنیم در صورتی که نفعی در راه نیست بیخود هزینه های مملکتمونو بالا نبرید.

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۲۰ ۱۱:۲۶

نام واحد جدیدپول را عوض کنید. تومان باعث سوء تفاهم میشود

م-ن۱۳۹۹/۰۲/۱۸ ۲۲:۳۷

وقتی مردم رفتند بانک حسابشان را چک کنند و دیدند 4 تا صفر از جلو پولشان برداشته شده آنوقت متوجه میشن که چه کلایی سرشان رفته.

حامد۱۳۹۹/۰۲/۱۸ ۱۴:۵۸

جالبه دارن با تغییر پول ملی ذهن ها رو منحرف میکنند تغییر واحد پول ملی هیچ تاثیری رو تورم نخواهد داشت

م-ن۱۳۹۹/۰۲/۱۸ ۱۴:۴۹

کی از اسکناس برای خرید استفاده میکنه

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۷ ۲۲:۲۷

خیلی به فکر مردم بودید ارز را تک نرخی می کردید تا دست علما و آقازاده هایشان از ارز رانتی کوتاه شود.

تومان مغولی۱۳۹۹/۰۲/۱۷ ۲۲:۱۰

یادمان باشد با هجوم مغولان به ایران از نابود شد و هیچوقت کمر راست نکرد.مغولان آمدند کشتن سوزاندند بردند.حالا از بین اینهمه نام باید نام مغولی تومان و قران انتخاب شود؟نام ایرانی پارسی چه ایرادی دارد؟

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۶ ۲۱:۵۸

به میمنت ورود کرونا ، واحد پول قران می شود !

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۶ ۲۱:۲۸

برای این که یک تومان به عنوان معادل هزار تومان ، با تومان رایج تداعی نشود ( امری که از واکنش خوانندگان هم پیداست ) بهتر است واحد جدید همین « هزار تومان » جاری باشد . این آمیزه در تداول می تواند ساییده و فشرده شود ( مثلاً بشود « هزمن » ! ) . در این صورت فکر نمی کنند که خانه 500 میلیون تومانی می شود 500 هزار تومان .

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۶ ۰۹:۴۰

بهترین کار همونه که توی "ایران چک" کردند. اول صفر ها رو کوچیکتر و کمرنگ تر چاپ کنند. بعد بی سر و صدا حذفش کنند. کسی هم شک نکنه.

م۱۳۹۹/۰۲/۱۶ ۰۴:۱۱

تورم رو از بین ببرین تا چاپ اسکناس دویست تومنی کاری بیهوده نباشه!

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۶ ۰۲:۲۰

اگر با اصلاح و تغییر پول ملی ، اصلاح حقوقها ‌و دستمزدها اتفاق نیفتد به یک فاجعه ختم میشود ؟ در این رابطه دو اقدام همزمانی باید رخ دهد ، اول کنترل عرضهٔ ارزاق عمومی ،دوم اصلاح حقوقها ‌و دستمزدها ؟،،وگرنه محکوم به شکست است ؟ مثلا اگر صد میلیون را بکنند صد هزار تومان و نشود کاری با آن انحام داد بجز بار روانی فقر چه عملی انجام گرفته است ؟،

سید ح۱۳۹۹/۰۲/۱۶ ۰۰:۳۷

اینکار خیانت یه مردم هست.

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۶ ۰۰:۲۱

پیشنهاد میشود پنج صفر حذف شود . با دوره گذار سه یا پنج ساله در عمل یک صفر دیگر بی اعتبار میشود.
هر ده هزار تومان معادل یک تومان باشد. اجزای پول هم با ارزش خواهد بود . هر قران یا پارسه ۱۰۰۰ ریال فعلی

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۲۳:۳۶

باید تومان سرجاش میموند ویک واحد بزرگ و اصلی با یک نام جدید معادل 100 تومان انتخاب میشد اینجوری تومان سرجاش میموند مردم هم گیج نمیشدند یک واحد بزرگ انتخاب میشد و 3 صفر هم حذف میشد

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۲۳:۳۳

سر مردم رو با تومان و قران و تبدیل واحدهای فعلی به واحدهای جدید گرم میکنند نفهمند چه اتفاقاتی داره رخ میده!!!!! ترسناکه!!!!

رضا۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۲۲:۳۳

حذف 4صفر تاثیر واقعی بر اقتصاد کلان نخواهد داشت ولی تاثیر روانی دارد. مثلا فرض کنیم کالایی در گذشته 10 هزار ریال بوده اکنون یک تومان خواهد بود. بنابراین افراد از نظر روانی ممکن است احساس کنند که پول کمتری خرج کرده‌اند. همچنین مثلا فرض کنید اگر قرار باشد کالایی که یک (هزار) هزار تومان است سه ریال افزایش یابد، افزایش آن به صورت 1.0003 خواهد بود.

به این ترتیب ممکن است مردم چندان که قیمت‌ها رشد می‌کند متوجه افزایش قیمت‌ها نشوند. ولی به هر حال مانع افزایش قیمت‌ها نیست.

کریم۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۲۱:۴۷

چراغ سبز مجلس برای حذف چهار صفر از پول ملی/ :
چرا بعد از سالها موش گربه بازی مجلس فعلی در وقت اضافی عمر خود چنین تصمیمی را گرفت. این حذف چه خاصیتی برای مردم دارد؟!!

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۲۰:۵۱

او.ن بنده خدا راست میگه. وقتی ماشین و سایر کالاها اینقد گرون میشن حقوق کارمند و کارگر هم باید بمراتب بره بالا ولی چرا نمیره الله اعلم البته همه چی مشخصه

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۲۰:۲۹

تومان یعنی چه؟
قران یعنی چه؟

فارسی را پاس بداریم یعنی چه؟

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۲۰:۱۹

در ارتباط با مسائل سیاسی دولت کنترل هایی دارد ولی در ارتباط با مسائل اقتصادی هیچ کنترل و نظارتی روی دولت نیست و آثار آن بتدریج ظاهر میشود

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۲۰:۱۴

اینکه گفته میشود حذف صفر باعث تورم نمیشود در شرایط فعلی اقتصاد یک توهم است
حذف صفر یک شوک دیگر به یک اقتصاد بسیار بیمار است

بهمن۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۲۰:۰۶

بااین حساب هرقرون میشه 10 تومن الان. خب اقای همتی مگه ماالان 10 تومنی داریم؟ یعنی یه کار ساده روهم بلد نیستین.تازه اینکارچندسالی طول میکشه که تا اون موقع حتی 100 تومنی فعلی هم بکل از رواج افتاده. البته همون موقع که سودروزشمارو ماه شمار کردی درایتت برهمگان مشخص شد. طرف یه میلیارد چک میده برای روز آخر ماه. بعد که میری بانک میبینی نداره میگه ببخشین امروز نشد فردا میریزم وبه همین سادگی حدود 15 میلیونتو میخوره واز لحاظ حقوقی هم هیچ کاری نمیشه کرد.

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۹:۵۲

مصیبت کورونا تموم نشده برامون مصیبت تومن و قرون درست کردن ...
خدا ازتون نگذره.

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۹:۱۶

چرا بجای نامهای ایرانی مانند دریک از یک نام با ریشه مغولی استفاده شده

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۸ ۱۷:۱۷

تومان و قران مغولیست.یاد آور کشتار مغولان بر ضد ایرانیان است.مبارک باشه.

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۶ ۱۷:۳۱

کی میخواین از این کوته فکری ها دست بردارید اینکه کلمه کجایی چه اهمیتی داره ، چی میخوان بهتون بدن ، حالا برای یک کلمه بیفتید به جون هم
کی میخواید بزرگ بشید

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۶ ۱۱:۴۷

ايراني با فارسي فرق داره

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۶ ۰۰:۰۰

کی گفته تومن مغولیه.. تومن کلمه ترکی است... هر چی بگذارید در ذهن مردم و میان مردم کلمه تومن جاری است

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۹:۱۴

حذف صفرها کار درستی است. پول ملی بی ارزش شده بود و مردم خودشان قبلا این حذف را انجام داده اند. به نانوا بگویی قیمت نان چند است میگوید ۵ تومن. نمی گوید ۵۰،۰۰۰ ریال.

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۹:۰۶

با این حساب قیت یک سری از کالاها قراره منفی شه:دی

متذکر۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۸:۱۷

تا وقتی عرضه کنترل و ثابت نگه داشتن نرخ تورم در مسئولان وجود ندارد، حذف هر چند ضفر بیهوده است! اکنون تورم با واحد ریال بالا می رود که لجام گسیخته است! حال اگر 4 صفر حذف شود، نرخ تورم براساس واحد جدید بصورت لجام گسیخته بالا می رود و تورم در واحد جدید با ضریب 10 هزار نسبت به واحد فعلی بالا خواهد رفت و این ادعا که در واحد پولی جدید تورم ببار نمی آید غلط است! و خیلی سریعتر از وضعیت فعلی به نتیجه خواهند رسید بیشتر از 4 صفر دیگر از واحد جدید حذف کنند و تورم را به ضریب بالاتری بالا ببرند!

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۸:۱۷

این کار باعث تورم فراوان میشود یعنی فقیر ، فقیرتر میشود و ثروتمندهم ثروتمندتر
مسئول عواقب آن هم دولت است

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۸:۰۳

اولین بار نیست که دولت یک کار غیرکارشناسی انجام میدهد آخرین بار هم نخواهد بود ظاهرا باید همیشه نگران تصمیمات دولت بود
بدون مجازات ماندن عاملان تصمیمات بد یا حداقل استعفای آنها این روند را ادامه دار کرده است
اولین پیش نیاز برای حذف صفر پایین آوردن تورم است درصورتی که در اوج تورم بسر می بریم حذف صفر درشرایط بد اقتصادی مطمئنا باعث افزایش تورم میشود

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۷:۵۸

بهتره کمی دست نگاه داریم و تا آخر سال 5 تا صفر رو حذف کنیم.

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۷:۳۹

مجلس اشتباکرد....مملکت بهم خواهدخورد.....

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۷:۳۳

یک کاربی فایده وصددرصد پوپولیسی
ابدرهاون کوبیدن
چندسال دیگه بازهم صفرهای پول جدید راباید حذف کنند
باید بجای معلول علت رادرمان کرد

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۷:۳۰

خیلی تاثر داره حالا مونده متوجه بشیم
حکایت اون شخصه که داشت قفل معازه رو میبرید یکی بهش گفت چکار میکنی گفت دارم ساز میزنم گفت چرا صدا نداره گفت صداش بعدا در میاد

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۷:۰۹

با کسری بودجه که دولت در چند سال آینده مواجه است چهار صفر کمه دو روز دیگه اس ام اس نیز برای صورت حساب برق نمیتونیم دریافت کنیم به خاطر این که تعداد صفر ها بیش از ان خواهد بود که نرم فزار شبکه موبایل برای ان طراحی شده و قیمت خانه و ماشین فقط با نماد علمی قابل محاسبه خواهد شد خوبیش اینه که دیگه فقط ریاضی دان ها میتونن بنگاهی املاک بشن :) :) :)

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۷:۰۸

اندازه اسکناسهارا کوچک بزنید خیلی بزرگند، یک نگاه به اندازه دلار و یورو بکنید

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۷:۰۱

تنها خاصیتش اینه که اختلاس نورچشمی ها کمتر مردم رو می سوزونه!!!!!

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۶:۵۰

با این فرمون گرانی که تا دو سال دیگه حداقل 4 تا صفر جلوی قیمت همه چیز اضافه شده ...

خويي۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۶:۴۸

نامش هرچي ميخواهد باشد ارزش ان را بيشتر كنيد اگر ميتوانيد

حمید۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۶:۴۶

به خودمان رکب نزنیم.
حالا بازار سکه های تقلبی داغ می‌شود.
فکر دیگری باید کرد.
کارتهای بانکی باید بیش از پیش فراگیر شود.

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۶:۴۲

جدیداً احساس می کنم که از اصحاب کهف شده ام یعنی اگر خرس قطبی بودم الان ده تا شاخ درآورده بودم. فکرش بکنید شب بخوابید بعد بلند بشید ببینید پولتون تبدیل به قران شده و ببینید که همه مساجد و امام زاده ها تعطیل و هیچ کس نه مراسم عزا می گیره و نه مراسم عروسی و الکل سفید براحتی در تمام داروخانه ها فروخته می شود

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۶:۳۰

تومان که واژه ای ترکی است معادل 10 ریال است و نه 10000 ریال. نه تنها نام گذاری ها غلط هستند بلکه اصل کار هم فاجعه بار و سقوط آزاد به سوی زیمبابوه است.

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۸ ۱۷:۱۳

تومان واژه ای مغولی است و یاد آور هجوم مغولان به ایران است

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۶:۲۶

فقط اجاره خانه 32 درصد رفته بالا اونوقت می خوان تو این شرایط 4 صفر حذف کنن !!!

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۶:۲۴

شورای نگهبان باید جلوی این فاجعه اقتصادی و هرج و مرجی که در آینده در داد و ستد و معاملات مردم بوجود می آید راا بگبره به چندین دلبل؛
! - واحد پول بعدی تومان است که یک واژه مغولی و باد آور یکی از مخرب ترین دوران سیاسی و اقتصادی و اجتناعی ایران است
2 - اقلا از واژه پارسی ( دریک) برای اسکناس استفاده کنه که دلالت بر دارائی و داشتن است و واخد پول زمان باستان ایرانیان است
3 - از واحد ( زریک) برای سکه استفاده که دلالت بر زر است و مفهوم را برای سکه که از فلز ساخته می شود می رساند
به جای برداشتن چهار صفر یک صفر را بردارد. چون وقتی کسی از شخصی می پرسد چقدر حقوق می گیری می گوید؛ سه میلیون تومن نه سی میلیون ریال. همین ضابطه ساده را می توان در مورد دریک و زریک بکار برد.
4 - وقتی شما چهار صفر را از پول ملی بر می دارید به همان نسبت ارزش ها را خفیف و هزینه ها را مخصوصا در قسمت خدمات بالا می برید. یعنی یک مکانیک برای دستمزد خودش پنج تومن را بی ارزش فرض می کنه و تقاضای پنجاه تومن را می کنه. این موضوع در اقتصاد آمریکا وجود داره به این ترتیب که هزینه تعمیرات گاهی از خود مورد تعمیر بیشتر است و به همین جهت آسیب بسبار زبادی به اقشار کم درآمد وارد می سازه
5 - دولت اصولا از برداشتن صفرها، آنهم توسط این مجلس که فقط برای مردم دردسر بوجود آورده، خودداری کنه. دولت برای توسعه کشور احتیاج به استقراض از بانک مرکزی است. در صورت برداشتن چهار صفر از پول ملی توانائی پرداخت مستمری بازنشستگان و کارمتدان خودش را نخواهد داشت ، چون پول جانشین در نژر مردم بی ارزش تعبیر می شه، همین موضوع در ونزوبلا رخ داده و کشور را با بحران اقتصادی روبرو کرده. از طرف دیگر یک هرج و مرج عجیبی در روابط کارفرما و کارگری بوجود خواهد آمد.

رامین۱۳۹۹/۰۲/۱۶ ۱۶:۲۱

نظرتون رو تا قسمتی خوندم که رفتید سمت نژاد پرستی...

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۶:۲۱

حرکت امروز بورس پاسخ به گذشته نیست بلکه پاسخ به آینده است. شرکت های بورسی و حتی دولت با عرضه های اولیه و افزایش سرمایه دنبال سرمایه گذاری جدید و اصلاح ساختار خودشان هستند که طبیعتاً برای شرکت های بورسی مثبت است از طرفی اقبال عمومی نسبت به سرمایه گذاری در بازار سرمایه افزایش یافته و حجم بالای آن باعث تقاضای بالا و رونق بیشتر آن می شود سوم اینکه متاسفانه ارزش ریال بدلیل سیستم بانکی و اقتصادی ناکارآمد در حال کاهش است و بورس جای خوبی برای حفظ این ارزش است و شاید در کوتاه مدت ریزش هایی وجود داشته باشد اما در درازمدت کسی که سنجیده و حساب شده وارد این بازار شود ضرر نخواهد کرد و ضرر آن موقت خواهد بود چهارم اینکه تحریم ها با وجود تخریب هایش از دو منظر منفعت داشت که اثرات خود را در آینده در بورس خواهد گذاشت 1- تولید سیستم جایگزین داخلی بجای خارجی که باعث کاهش هزینه و تولید دانش و گسترش تبعات مثبت آن می شود 2- یافتن راه حل های جایگزین ارتباط با خریداران و سرمایه گذاران خارجی مطمئن و بی تفاوت در مقابل تحریم های آمریکا که باعث تداوم و ماندگاری سرمایه گذاری می شود و بعبارتی با یک تجربه تلخ از مرحله حاد تحریم وارد فاز ثبات و رشد خواهیم شد. چهارم اینکه فضای بورس از دو جنبه دارای اهمیت استراتژیک برای کشور است 1- می تواند به واگزاری شرکت های دولتی که متاسفانه در طی سالهای گذشته با رانت به افراد نااهل واگذار شد به صورت عادلانه و منطقی و با حداقل بار منفی کمک کند 2- می تواند به انتقال نقدینگی (که در سطح جامعه باعث حباب قیمتی نسبت به کالاهای ضروری مردم از قبیل خودرو و مسکن و ... شده است) به یک فضای داد و ستد با تبعات مثبت کمک کند

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۵:۴۹

من در خصوص شرکت های زیانده که بررسی هایی را انجام داده ام این است به این مطلب پی برده ام که اکثر آنها بدلایل زیر زیان ده شده اند
1- بلندپروازی های دولتمردان و دخالت های دولتی مبنی بر سرمایه گذاری در کشورهایی که ثبات شکننده و ریسک بالای سرمایه گذاری دارند
2- بررسی های با کارشناسی ضعیف نسبت به سرمایه گذاری و عدم قاطعیت در تصمیم گیری و اجرای پروژه ها
3- خلف وعده مسئولان اجرایی و عدم حمایت قانونی مجلسیان
4- نوسانان بسیار بالا در سیستم اقتصادی و ضعف در پیشبینی و کنترل های مالی
5- عدم یک برنامه منظم و سازماندهی شده مبنی بر تهیه مواد اولیه شرکت ها
6- عدم برنامه منظم مدیریتی و مالی در واردات و صادرات و ارتباط دادن بیش از حد آن به تحریم ها به جای اتخاذ تدابیرهای دورزننده تحریم و سایر موارد
7- انعقاد قراردهای ضعیف و بدون پشتوانه با سرمایه گذاری های خارجی

عادل مکطاعی۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۵:۴۸

خوب کاری کردن اسم و ارزش پول رو تعویض کردن.یکی از این‌مخالفان بگه که توی بازار و در عمل کی اسم ریال رو بر زبان میاره؟؟؟؟ ریال فقط در محاسبات رسمی اسمش ذکر میشه که ا ن هم بخاطر بی ارزش بودنش باید ارقام میلیاردی در کنارش قرار بگیرند که فقط مایه سردرگمی و مضحکه است

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۲۱:۵۸

برادر همین الان با میلیون ومیلیارد مردم عهدی مشکل دارند و ریاضی دانان هم اعصابشان خورد میشه این اعدهد را به دلار تبدیل کنند.
حسن برداشتن این صفر ها در اینه که در آینده با بلیارد و تریارد باید سبزی خرید ن را مانع میشود! !

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۵:۴۰

واحد پولمان را وابسته به دلار یا طلا یا یورو کنند تا واقعا بدانیم ارزش دارایی هایمان چه قدر است.
درهم امارات وابسته مستقیم به دلار است و دلار جهانی اش برود بالا یا بیاید پایین روی اقتصاد امارات هیچ تغییری ایجاد نمی کند.
البته از نظر علم‌اقتصاد ارزش پول هر کشور باید شناور باشد تا واقعیتهای اقتصادی یک کشور در عرصه بین‌المللی قابل قضاوت منتهی در کشور ما متاسفانه سیاستمداران دولتی نرخ اقتصاد را تعیین میکنند و این بزرگترین خطای استراتژیک برای اقتصاد کشور است.
مانند جلسه دورهمی ارز ۴۲۰۰ تومانی که اقای جهانگیری برای خوشایند رییس جمهور عدد ابداعی ۴۲۰۰ را تعیین در حالی سازمان برنامه عدد۵۹۰۰ تا ۶۰۰۰ تومان را همان زمان گفته بوده و ارز ازاد ۶۴۰۰ تومان بود و حاصل ان اتلاف میلیاردها دلار به وسیله شرکتهای کاغذی در ۲ سال اخیر بوده و ماشینهای فوق لاکچری در کف خیابانها و گوشت مصرفی هم که با ارز نیمایی امد و شکر هم که در بازار قیمتش با ارز ۴۲۰۰ نیست!!!!!!
واقعا قدرت پول ملی را یا شناور کنید (در شرایط تحریمی سخت است این تصمیم ) یا وابسته به یک‌ارز معتبر

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۶:۵۰

یک رابطه ساده بین ارز ما با ارزهای کشورهای دیگر وجود دارد که وقتی به آن مراجعه می کنید می بینید ارزش ریال
با اهداف سیاسی و سودجویانه پایین نگه داشته شده است و این رابطه به ما می گوید که به طور میانگین ارزش هر کالایی در کشور ما با کشورهایی که اقتصاد نرمال دارند برابر است و معادل ریالی و دلاری آن باید یکسان باشد.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.