آخرین خبرخلاصه بازی تراکتور 2 - نفتچی ازبکستان 2
15بازدید

علم‌الهدی: زنان موتور سواری کنند؛ جـدا البتــه!

باز هم تکرار؛ باز هم طرح‌های غیرقابل اجرا. حالا نوبت موتورسواری زنان است و روایت آن مشابه آنچه است که در مورد دوچرخه‌سواری این قشر از جامعه رخ داد.

علم‌الهدی: زنان موتور سواری کنند؛ جـدا البتــه!


زنان موتور سواری کنند؛ جـدا البتــه!

سایز متن
الف الف
۲.۹K
۱۷

آرمان ملی/متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست

به گزارش «تابناک» به قل از روزنامه آرمان ملی، در طی ماه‌های گذشته بارها موضوع دوچرخه‌سواری زنان مطرح و با آن مخالفت و اندکی موافقت شد اما طرح روز گذشته امام جمعه مشهد قابل تامل است. نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه باید ورزش بانوان بیش از پیش مورد توجه و حمایت قرار بگیرد، بر اهمیت توجه به حقوق بانوان در حوزه ورزش تأکید کرد.

آیت‌ا... احمد علم‌الهدی ادامه داد: تا جایی که شخصاً در موضوع تخصیص زمین موتورسواری برای بانوان پیگیر قضیه بودم و علاوه بر این، خوشبختانه هم‌اکنون نیز تعدادی از پارک‌های بالاتر از پنج هکتار در مشهد به بخش ویژه بانوان مجهز هستند و بانوان می‌توانند در آن‌ها با آرامش خاطر به ورزش بپردازند. نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه توجه به قشر جوان کشور و حمایت از این استعدادها تضمین کننده آینده انقلاب و کشور است، اظهار داشت: وزارت ورزش تنها بخشی از بدنه دولت است که پرورش توانمندی‌های بدنه جوان جامعه نه فقط در اساسنامه بلکه حتی در نام‌گذاری آن نیز موردتوجه قرار گرفته و به‌عنوان یک رویکرد اساسی مطرح شده است.

استقبال از موتورسواری زنان

البته ظاهرا آیت‌ا... علم‌الهدی با موتورسواری زنان مشکل ندارد و پیش از این زمینه فعالیت زنان در این موضوع را فراهم کرده بود. چنانکه 15 مهر باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: حمیدی بانوی قهرمان موتورسواری خراسان رضوی با اشاره به حمایت امام جمعه مشهد از رشته موتورسواری بانوان بیان کرد: با حمایت آیت‌ا... علم‌الهدی مجوز ساخت پیست مخصوص موتورسواری بانوان را گرفتیم که این امر در رشد ورزش موتورسواری بانوان، نقش بسزایی داشت. او تصریح کرد: نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی معتقد است اگر فضای مناسب و مخصوص بانوان فراهم شود فعالیت آن‌ها در رشته‌هایی همچون دوچرخه‌سواری و موتورسواری بلامانع است به همین خاطر در گرفتن مجوز ساخت پیست موتورسواری بانوان از من حمایت کردند.

در ۲۱ مهر هم امام جمعه مشهد گفت: «در موضوع دوچرخه‌سواری بانوان به جای حذف صورت مسئله، باید مکان مناسبی برای تفریح بانوان و دوچرخه‌سواری آنها فراهم شود که به شورای شهر نیز تاکید داشته‌ام که بوستان‌هایی برای بانوان ایجاد شود تا بانوان بتوانند در آن مکان به تفریح بپردازند. ۲ سال قبل خانمی با مراجعه به من گفت قصد راه‌اندازی پیست دوچرخه و موتورسواری برای بانوان را دارد که به نظرم هیچ ایرادی هم ندارد. نکته قابل توجه این است که از نظر علما، دوچرخه‌سواری بانوان در ملاء عام حرام شمرده شده است و بر همین اساس دانشگاه فردوسی مشهد نیز می‌تواند مکانی را برای فعالیت تفریحی دختران دانشجو فراهم کند.

حرام نیست

البته دیگرانی هستند که در ابتدا مخالف اقداماتی مانند دوچرخه و موتورسواری زنان بودند اما پس از آن موافق شدند و اظهاراتشان را تغییر دادند مانند امام جمعه رفسنجان که گفته بود: اگر مسأله بدحجابی یا بی‌حجابی را در جامعه ترویج می‌کنند یا یک خانم را از سر بی‌دینی و نفهمی تشویق می‌کنند که دوچرخه‌سواری کند، با اینکه دوچرخه‌سواری بانوان در انظار عموم حرام است، دنبال خدشه‌دار کردن غیرت دینی مردم هستند. اما پس از آن حجت‌الاسلام عسگری اظهارداشت: دوچرخه‌سواری حرام ذاتی نیست اما دوچرخه‌سواری خانم‌ها باید حرمت داشته باشد در حضور مردان و در ملا عام به صلاح آنها و جامعه نیست. امام جمعه رفسنجان گفت: با شهرداری و شورای اسلامی شهر، اداره تربیت بدنی، آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها صحبت کردیم که فضای امنی در یکی از نقاط شهر فراهم شود که خانم‌ها دوچرخه‌سواری کنند.

خلاف قانون نیست

موتور یا دوچرخه‌سواریِ زنان در سال‌های گذشته همواره در صدر توجه‌ها بوده است، قانون، فرهنگ و برخی باورهای مذهبی سبب شده استفاده زنان از موتور و دوچرخه با حاشیه‌های زیادی مواجه شود، هربار که از یک تریبون ندای مخالفت با دوچرخه‌سواری زنان شنیده می‌شود موجی از واکنش‌ها به‌راه می‌افتد، اما اگر منع دوچرخه‌سواری زنان فقط به فرهنگ یا برخی باورها مذهبی برمی‌گردد، موتورسواری برای آنان با چالش مضاعف به‌نام قانون مواجه است طوری‌که این بخش از جامعه سهمی از دریافت گواهینامه رانندگی برای موتور ندارند؛ دراین‌باره صحبتی از حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران منتشر شد که از برخورد پلیس با موتورسواران زن در قالب طرح انضباط بخشی موتورسواران خبر می‌داد. او گفت: «در این طرح با تخلفاتی همچون عبور از چراغ قرمز، حرکات مخاطره‌آمیز، حرکت در جهت خلاف مسیر عبور، عبور از پیاده‌رو، عبور از خط ویژه، تخلفات پلاک شامل مخدوشی، پوشش پلاک و فاقد پلاک، حمل بارهای نامتعارف، رانندگی بانوان و افراد فاقد گواهینامه، ایجاد آلودگی صوتی و صداهای ناهنجار برخورد می‌شود.»

این صحبت‌های فرمانده پلیس تهران با موجی از واکنش‌ها در فضای مجازی مواجه شد که همگی به حق برخورداری زنان از گواهینامه موتورسواری اشاره داشتند. همچنین یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این‌باره واکنشی توئیتری داشت. جلال رشیدی کوچکی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در حساب توئیتری خود نوشت: «جدیدا اخباری مبنی بر ممنوعیت موتورسواری بانوان به دلیل نداشتن گواهینامه منتشر شده است. استناد نیروی محترم انتظامی به تبصره ماده ۲ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب ۱۳۷۵ مجلس است (صدور گواهینامه رانندگی موتورسیکلت برای مردان برعهده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است). ‏ با توجه به صدور حکم یکی از شعب دیوان عدالت اداری در سال ۹۸ مبنی بر اجازه صدور گواهینامه برای بانوان ایرانی و اینکه برای موتور سواری و دوچرخه‌سواری بانوان اصلا منع قانونی وجود ندارد و قید مقرر در ماده ۲۰ نافی صلاحیت آن مرجع مبنی بر اختیارات و وظایف صدور گواهینامه برای زنان نیست‏. به عبارت دیگر اثبات شی نفی ماعدا نمی‌کند. به نظر می‌رسد مشکلی از لحاظ قانونی جهت صدور گواهینامه برای بانوان ایرانی نیست. این موضوع را از دو جهت در مجلس پیگیری خواهم کرد: الف- نظارتی با طرح سوال از وزیر محترم کشور. ب- تقنینی با ثبت طرح اصلاحیه قانون و اضافه کردن کلمه زنان.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

رضا۱۴۰۱/۰۱/۰۲ ۱۲:۰۷

اینقدر به مردم سخت نگیرید. لذت حلال رو جلوش رو نگیرید که سر از صدها حرام درمیاره. موتورسواری خانم ها ترافیک رو هم کم می کنه. آخه موتور که دیگه مثل دوچرخه پا زدن و رکاب زدن هم نمی خواد، فقط نشستنه.

ناشناس۱۴۰۱/۰۱/۰۱ ۰۹:۱۰

خوشبحال ایشان و امثال ایشان. انقدر در رفاه و اسایش هستن و جیباشون پر از پولهای ملت که خبر از دغدغه های مردم ندارن و از سر بیکاری گیر میده به مردم

حمیدی۱۴۰۱/۰۱/۰۱ ۰۹:۰۰

یکی نیست جلوی این رو بگیره.

احسان احمد۱۴۰۱/۰۱/۰۱ ۰۸:۱۳

ایشان حدود الهی رو گفتن شاید خوشمان امد شاید بدمون امد

رضایی۱۴۰۱/۰۱/۰۱ ۰۰:۵۳

واقعا ممنونم حالا زن های این مملکت دیگه هیچ غمی ندارن یه سوال شما در چه زمینه ای تخصص داری که همش نظر میدی

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۹ ۲۰:۵۴

خدا بهتر میدونه والله

فهیم۱۴۰۰/۱۲/۲۹ ۱۲:۵۵

فکر مردم به سمت روشنفکری رفته و خواهد رفت.

.............۱۴۰۰/۱۲/۲۹ ۱۲:۴۹

چه عجب نظرات مردم درمورد حاج اقا منتشر کردید نکنه اذیت بشن خخخخ

کیانوش۱۴۰۰/۱۲/۲۹ ۱۱:۲۰

عجب گیری افتادند این مردم بیچاره ایران که هر کسی اجازه میده براشون اظهار نظر کنه

محمد۱۴۰۰/۱۲/۲۹ ۱۱:۰۵

مجبورید

صالح۱۴۰۰/۱۲/۲۹ ۱۰:۱۷

به چه حقی و با چه عنوانی

M.M۱۴۰۰/۱۲/۲۹ ۱۰:۱۶

متاسفانه دین رو اشتباه دارند نشان می دهند...

علی۱۴۰۰/۱۲/۲۹ ۱۰:۰۷

مردم ازشدت گرسنگی هزار بیماری ناالاج گرفتن اونوقت شماها فتوا میدهید فکری به حال ملت بکنید چاره ای باندیشید باید خون گریست

رسول۱۴۰۰/۱۲/۲۹ ۱۰:۰۷

امثال آدمهایی مثل شما با مشکل درست کردن برای زنان و جوانان از زیر بار مشکلات کشور و ناتوانی در حل فقر مردم شانه خاله میکنید

علی۱۴۰۰/۱۲/۲۹ ۰۸:۵۰

مسولین ما فکرشان همین قدر هست و چیزی هم نمی‌تواند درست کنم کار آفرین هم نیستن شغل هم ندارن ..فقط مسول کارهای الکی هستن

شیرزاد۱۴۰۰/۱۲/۲۹ ۰۸:۱۴

اگر خانوم ها قول بدن و تضمین بدن که بعد از مجوز گرفتن،
تکچرخ و حرکات نمایشی توی خیابان انجام ندهند، هیچ منعی نداره ،

یوسف۱۴۰۰/۱۲/۲۹ ۰۸:۰۶

چقدر روشن فکری شما حاج اقاااا
ی منطقه جدا برای دوچرخه سواری خانماااااا؟؟؟؟؟؟؟؟
وااای خدای من، با چند تا جامعه شناس و محقق مشورت کردین شما؟؟؟؟

ققنوس۱۴۰۰/۱۲/۲۹ ۰۷:۲۲

این حاج اقا که با موتور سواری بانوان مخالفتی نداشته

علی۱۴۰۰/۱۲/۲۹ ۰۷:۱۱

اصلا زنها باید روزهای فرد بیان بیرون ..مردها روزهای زوج
خدایا ببین گیر چه کسایی انداختی مارو

ناصر۱۴۰۰/۱۲/۲۹ ۰۶:۵۷

بابا تو چه کار هستی دیگ هر کس از خواب بیدار میش اول برای مردم تصمیم میگیرد

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۹ ۰۰:۱۵

حضرت آقا امروز ۲۸ اسفند ه هنوز حقوق بازنشستگان پرداخت نشده مردم شرمنده خانواده شون هستند تو داری،فتوا میدی دست بردارید

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۲۳:۴۹

جرات نداشتی نظرات غیر همسو منتشر کنی؟

صادق۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۲۳:۱۰

کسی که روی سنگ قبرزنش بجای اسم خود زن نوشته شود اسم شوهر که زنده هست نوشته تا آخر ش بخوانید تو این مغز و فکر چی می گذارد .

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۲۱:۵۸

مردم خسته وکلافه هستند بریدند ازدست امثال شما

................۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۲۱:۳۷

راست میگه مثلا خانمها با مونور تو خونه برن اشپزخونه وبیان خخخخخخ

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۲۰:۳۷

چیکار داره به ناموس مردم ابن

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۲۰:۳۶

بانوان گرامي حرفهاي حاج آقاروبه دل نگيريد،

تیشکا۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۸:۴۱

یعنی مردم ایران اینقدر عقل ندارن

دیدبان۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۷:۴۷

کامنت نویسان محترم اول متن را بخوانید بعد نظر بدید
متأسفانه هیچکدام متن را نخواندید و چشم بسته نظر دادید

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۷:۳۷

جدا از موارد شرعی که تخصصی در آن ندارم و نظری هم نمیتوان داد زنها همین حالا هم با رانندگی ماشین، شهر ها رو به هم ریختن

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۷:۳۵

زنهای ایران ودختر های ایران گندش در اوردن اصلا نه حجاب دارن نه دین همه علطی میکنن هیچ کس جلوشون نمیگیره

ه۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۷:۲۲

دامادت آمد با شعار فقر زدایی
خداوکیلی فقر چند برابر شده ؟؟؟؟؟؟؟؟

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۶:۵۸

موضوعاتی از این دست ، هیچ ارتباطی به شما ندارد .

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۶:۳۲

مشکلتون با علم الهدی چیه هی بهش حمله میکنید علامت سوال میذارید که چی؟ راست میگه دیگه کم فاسد شده کشور که هنوز کمتونه

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۶:۳۱

چطور خانمها میتونن ترک موتور بشینن اما نمیتونن اونو برونن اخه با چه عقل و منطقی چه فرقی میکنه ترک موتور یا ۴۰ سانت جلوتر راکب موتور والله دین به تمسخر گرفتن اینها

علی۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۵:۰۴

مگر این آقا چیزی از ورزش وبانوان میفهمد که اظهار نظر میکند یکی نیست بگه برو روضه و نمازت رو بخون. الیته اگر کسی قبولت داشته باشد

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۴:۵۹

آخه این کیه که در هر مورد دارد نظر میده. از ایشون بخواهید دکمه استارت کامپیوتر را بزنه ببینیم اصلا بلده؟؟؟؟؟؟؟؟

طه۱۴۰۰/۱۲/۲۹ ۱۰:۲۱

نه فقط تو بلدی.

علیرضا/تهران۱۴۰۰/۱۲/۲۹ ۰۷:۰۹

تو که این حرف رو میزنی ....خودت بلدی چهار تا فقه و احکام بگی...من خودم رشتم حسابداریه قرار نیست که پزشکی هم بلد باشم....الان هم کامپیوتر چیزی نیست بچه به دنیا میاد بلده...توهین هم نکن که نشون میده خودت هیچی نیستی

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۴:۴۵

مشکلاتی که امامان جمعه مطرح می کنند مشکل نیست اینها مشکل تراشند

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۴:۲۰

اصولا باید یک مملکت جدا برای زنان ایجاد کرد و دورش یک دیوار به ارتفاع هشت متر کشید و فقط به آنه اجازه داد تا شب ها برای سرویس دهی به آقایان به خانه برگردند. این اسن نظر روحانیون سنتی.

طه۱۴۰۰/۱۲/۲۹ ۱۰:۲۴

روحانی سنتی و غیر سنتی داریم اصول همیشه ثابت است با گذشت زمان تغییر نمی کند . شما نمی دانم چرا وقتی که یک روحانی دلسوز حرف می زند ناراحت میشوید.

مهدي۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۴:۰۶

شما چكاره اي كه براي ملت تعيين تكليف ميكني

عرکه۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۲۰:۰۹

دیگه این قدر زنها را پرو نکنید

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۴:۰۲

:)))))))))))))))))))))))))))))))

ایرانی۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۳:۵۳

موتور یک وسیله نقلیه ارزان است نه یک وسیله تفریحی .

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۳:۴۹

طبق روایات متعدد نشست زن بر زین حرام هست

محمد۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۳:۳۴

خوبه

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۳:۲۶

چه لزومی دارد ایشان در هر موردی نظر بدهند، اصلا چرا ایشان نسبت به خانمها حساسند، خدا به داد زنان برسد، در قرن ۲۱ به سر میبریم و عصر حجر نیست

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۳:۲۶

چرا فقه در طول تاریخ از مواضع خود عقب نشینی میکند؟

مهدی۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۳:۰۶

میخواد نسل زنها کم بشه . خخخخخخ . با دوچرخه مختلفه با موتور موافق؟

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۲:۴۸

خودشونو مسخره كردن با اين قوانين.
چطور زمان پيامبر و ائمه شترسواري و اسب سواري براي زنان حرام اعلام نشده بود؟

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۲:۴۷

دست از سر خانمها بردارید مگه شما مشکل دیگه ای ندارید؟

ناشناس۱۴۰۰/۱۲/۲۸ ۱۲:۱۸

علم الهدی ایت الله نیست نه خودش نه دامادش .

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.