وقوع زلزلهای به بزرگی ۷ ریشتر در جزایر سلیمان
زلزلهای به بزرگی ۷ درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) روز سه شنبه جزایر سلیمان در اقیانوس آرام را لرزاند، اما تاکنون هیچ گزارشی از آسیبهای احتمالی این زلزله منتشر نشده است.

به گزارش ایرنا از "خبرگزاری فرانسه" مرکز هشدار زودهنگام، هشداری از وقوع سونامی در اقیانوس آرام را منتشر کرده است.
مرکز هشدار زودهنگام نسبت به وقوع سونامی در اقیانوس آرام هشداری را منتشر کرده است که سواحل مجمع الجزایر که در ۳۰۰ کیلومتری مرکز زمین لرزه قرار دارند، در معرض خطر امواج جزر و مدی بالا هستند.
براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، این زمین لرزه حدود ۲۰ ثانیه به طول انجامیده است.
زمین لرزه برق بسیاری از مناطق در شهر هانیارا پایتخت و بزرگترین شهر در جزایر سلیمان را قطع کرده است.
همچنین خبرها حکایت از آن دارد که ساکنان مناطق پایتخت به سرعت به خارج از شهر رفت و مناطق ساحلی را به سوی مناطق مرتفع تر ترک کردهاند.
هنوز گزارشی از خسارات جانی یا مالی احتمالی از این زلزله گزارش نشده است.
مرکز زلزله نگاری آمریکا در گزارش اولیه اعلام کرد: این زلزله در عمق ۷.۳ درجه قدرت داشته، اما طولی نکشید که این میزان را به ۷ کاهش داد.
جزایر سلیمان کشوری با بیش از ۹۹۰ جزیره در اقیانوس آرام جنوبی است و پایتخت آن 'هونیارا' نام دارد. این کشور که اقتصاد آن بیشتر بر پایه صادرات چوب و الوار است، از غرب با پاپوآ گینه نو و از جنوب غرب با استرالیا همسایه است.
جزایر سلیمان با ۲۸ هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع از نظر پهناوری در جایگاه ۱۴۲ کشورهای جهان قرار دارد که جمعیت آن در سال گذشته میلادی ۶۸۶ هزار نفر گزارش شده است.
در سال ۲۰۰۷ زلزلهای به بزرگی هشت ریشتر، این جزایر را به لرزه در آورد که دستکم ۵۲ نفر جان خود را از دست دادند و ایجاد سونامی با ارتفاع بیش از ۹ متر باعث هراس ساکنان منطقه شد.
قویترین زمین لرزه در جزایر سلیمان در سال ۱۹۷۷ با قدرت ۸.۱ ریشتر رخ داد. این زلزله که در عمق ۹ کیلومتری زمین اتفاق افتاد منجر به مرگ ۱۸ نفر شد. این زمین لرزه همچنین باعث سونامی با قربانیان و ویرانیهای بیشتر شد.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
نظرات بینندگان
به نظر می رسد در هفته های آتی شاید آتشفشانی عظیم در منطقه اقیانوس آرام باشیم.
نظر شما
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.