آخرین خبردست رد روبیو بر سینه ترامپ زده شد
4بازدید
۱۳

اعلام میزان کفاره و فطریه از سوی برخی مراجع تقلید

با توجه به این که روز‌های پایانی ماه مبارک رمضان را سپری می‌کنیم؛ به رسم هر ساله و در آستانه عید سعید فطر، برخی از مراجع تقلید میزان زکات فطریه امسال را اعلام کردند.

اعلام میزان کفاره و فطریه از سوی برخی مراجع تقلید

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما،  دفاتر آیت الله سیستانی، آیت الله جوادی آملی و آیت الله مکارم شیرازی میزان و مبلغ فطریه امسال را اعلام کرده اند:اعلام میزان کفاره و فطریه از سوی برخی مراجع تقلید

آیت الله جوادی آملی:

نظر آیت الله جوادی آملی درباره میزان فطریه و کفاره روزه ماه مبارک رمضان مبلغ فطریه برای هر نفر برمبنای قوت غالب منطقه، سه کیلو گندم، برنج و مانند آن‌ها و یا معادل قیمت این‌ها به قیمت روز پرداخت گردد.
همچنین مبلغ مربوط به کفاره غیرعمد، به ازای هر روز ۱۲/۰۰۰ تومان (دوازده هزار تومان) و کفاره عمدی روزه به ازای هر روز ۷۲۰/۰۰۰ تومان (هفتصد و بیست هزار تومان) تعیین شده است.

آیت الله سیستانی:

دفتر آیت الله سیستانی میزان و مبلغ فطریه امسال (۱۴۰۲ هجری شمسی / ۱۴۴۴ هجری قمری) را اعلام کرد.
از آنجا که میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم است، مبلغ آن برای فطریه بدل از آرد شصت (۶۰) هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی سی صد و شصت (۳۶۰) هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیر ایرانی، صد و پنج (۱۰۵) هزار تومان تعیین شده است.

آیت الله مکارم شیرازی:

از سوی دفتر آیت الله مکارم شیرازی میزان زکات فطره مشخص و به کلیه دفاتر ایشان در سراسر کشور اعلام شد.
بر اساس نظر آیت الله مکارم شیرازی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ شصت هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ دویست و چهل هزار تومان اعلام شده است. مؤمنین در انتخاب هر یک از این موارد مخیر هستند.

کفاره روزه غیر عمد مبلغ دوازده هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ هفتصد و بیست هزار تومان است.

لازم به ذکر است که براساس مسأله ۱۶۹۲ رساله توضیح المسائل آیت الله العظمی مکارم شیرازی، زکات فطره بر تمام کسانی که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنی باشند واجب است، یعنی باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) از آنچه غذای نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند این‌ها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از این‌ها را بدهد کافی است.
همچنین بنا بر فتوای آیت الله مکارم شیرزای اگر کسی فقط در افطار شب عید فطر میهمان دیگری باشد فطریه او به عهده خودش است.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۲/۰۱/۲۷ ۱۳:۳۴

ملت جانان وملت ها... کامل... نماز عید میرن. روزه دار وبی روزه.. مسله نماز فرق دارد وهمه وهمه برن..

ناشناس۱۴۰۲/۰۱/۲۶ ۱۲:۳۶

من بازنشسته ارتش فطریه نمیدهم چون مستحق هستم

fg۱۴۰۲/۰۱/۲۶ ۱۱:۱۸

سلام اگر نداریم،بدیم که هیچ اشکالی نداره و اگر خدا بهمون داده ما هم میدیم و خدا خودش بیشتر بهمون میده لطفا یکبار امتحان کنید

حیدر۱۴۰۲/۰۱/۲۶ ۱۱:۰۶

چه عجب

ایرانی۱۴۰۲/۰۱/۲۶ ۰۹:۵۲

لطفا کفاره اختلاس و دزدی بیت المال را هم بفرمایید.

ناشناس۱۴۰۲/۰۱/۲۶ ۰۹:۰۹

من که 1 ریال هم نمیدم !

ناشناس۱۴۰۲/۰۱/۲۶ ۰۸:۵۷

خدار و شکر مراجع حالشون خوبه آخه اصلا خبری ازشون نبود تا فطریه

ناشناس۱۴۰۲/۰۱/۲۶ ۱۱:۰۵

فطریه را به فقرایی که می شناسید باید بدهید

ناشناس۱۴۰۲/۰۱/۲۶ ۰۸:۵۶

یه سوال شرعی
چجوریه که میزان کفاره و فطریه هر سال بر اساس تورم توسط علما محاسبه و به مردم اعلام میشه ولی سالهاست که میزان یارانه توسط اقتصاد دانان بر اساس تورم محاسبه نمیشه و همون رقم ثابت مانده؟؟

حامد الوفی۱۴۰۲/۰۱/۲۶ ۱۱:۰۳

این سوال شرعی نیست.

ناشناس۱۴۰۲/۰۱/۲۶ ۰۸:۴۴

برنج تایلندی 18 هزار تومان

ناشناس۱۴۰۲/۰۱/۲۶ ۰۸:۴۳

حضرات تخفیف بدین مشتری شیم بابا چه خبره ملت تو نان شبشان مانده اند

حامد الوفی۱۴۰۲/۰۱/۲۶ ۱۱:۰۳

سلام کسی که نان شب ندارد فطریه بر او واجب نیست، بلکه باید به او فطریه داد.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.