رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرانفجار در یک نفتکش در نزدیکی سواحل عمان
10بازدید
۴۶

بحران بزرگ سیاسی در آمریکا

برای اولین بار در تاریخ آمریکا، رئیس مجلس نمایندگان برکنار شد/شورش و جنگ داخلی در میان جمهوری خواهان

اعضای مجلس نمایندگان آمریکا بامداد چهارشنبه با ۲۱۶ رأی موافق و ۲۱۰ رأی مخالف، مک‌کارتی را از سمت ریاست این مجلس کنار گذاشتند تا لقب کوتاه ترین زمان حضور در این سمت (۲۶۹ روز) از سال ۱۸۷۶ به او تعلق بگیرد.

برای اولین بار در تاریخ آمریکا، رئیس مجلس نمایندگان برکنار شد/شورش و جنگ داخلی در میان جمهوری خواهان

برای اولین بار در تاریخ آمریکا، رئیس مجلس نمایندگان برکنار شد

بین الملل تابناک: اکثریت قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا امروز به طرحی رأی دادند که منجر به برکناری کوین مک‌کارتی، رئیس‌ جمهوری‌خواه این مجلس شد.

{$smarty_live_blog}

اعضای مجلس نمایندگان آمریکا بامداد چهارشنبه با ۲۱۶ رأی موافق و ۲۱۰ رأی مخالف، مک‌کارتی را از سمت ریاست این مجلس کنار گذاشتند تا لقب کوتاهترین زمان حضور در این سمت (۲۶۹ روز) از سال ۱۸۷۶ به او تعلق بگیرد؛ این برای نخستین بار در تاریخ آمریکاست که رئیس مجلس نمایندگان از سمت خود برکنار می‌شود. 

تصمیم برای استیضاح کوین مک‌کارتی، به پیشنهاد مت گاتز (از نمایندگان جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا و وفادار به دونالد ترامپ ) انجام شد که رهبری بلوکی از محافظه‌کاران تندرو در حزب جمهوری‌خواه را بر عهده داشت.

تصمیم به این رأی گیری تاریخی پس از آن گرفته شد که به گفته منتقدانش، آقای مک‌کارتی با دموکرات‌ها برای جلوگیری از تعطیلی دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا همکاری کرده بود.

پیش از این رأی گیری، موافقان و مخالفان آقای مک‌کارتی ۵۸ ساله یک ساعت در صحن مجلس درباره دلایل ماندن یا برکناری او از سمتش صحبت کردند.

در جریان رأی گیری که بعد از ظهر سه‌شنبه به وقت محلی انجام شد، درنهایت پیشنهاد برکناری او با ۲۱۶ رای موافق در مقابل ۲۱۰ رای مخالف تصویب شد. در این روز، هشت جمهوری‌خواه علیه رهبر حزب خود رأی دادند و در کنار ۲۰۸ دموکرات، برکناری کوین مک‌کارتی را قطعی کردند.

از آنجا که جمهوری‌خواهان با اکثریت ضعیفی کنترل مجلس نمایندگان را بر عهده داشتند، قرار گرفتن تنها تعدادی از آنها در کنار دموکرات‌ها باعث شد که رأی لازم برای استیضاح آقای مک‌کارتی به دست آید.

این رأی بی‌سابقه، زمینه را برای انتخاباتی دیگر با هدف تعیین رئیس جدیدی برای مجلس نمایندگان فراهم می‌کند. 

این رأی همچنین نشان‌دهنده عمیق‌تر شدن شکاف‌ها در حزب جمهوری‌خواه است و البته نگرانی‌ها درباره آغاز دور جدیدی از اختلال در عملکردها در ایالات متحده را نیز افزایش می‌دهد، چون این مجلس تا زمانی که رئیس جدیدی برای آن انتخاب نشود، نمی‌تواند به امور قانونگذاری بپردازد.

در ایالات متحده آمریکا، رئیس مجلس نمایندگان، ارشدترین عضو مجلس سفلای کنگره و دومین نفر در ردیف جانشینی رئیس جمهوری پس از معاون رئیس جمهوری است.

رأی‌گیری روز سه‌شنبه تنها چند روز پس از آن انجام شد که اعضای تندروی جمهوری‌خواه، دولت را در تلاش برای کاهش هزینه‌های فدرال از جمله کمک به تلاش‌های جنگی اوکراین، در آستانه تعطیلی قرار دادند.

اما تصویب طرحی اضطراری برای بودجه‌بندی موقت که از سوی کوین مک‌کارتی پیشنهاد شده بود، مانع از تعطیلی دولت شد. به کمک این طرح، بودجه موقت آژانس‌های دولتی برای ۴۵ روز تامین می‌شد.

مت گاتز از جمله جمهوری‌خواهانی بود که از توافق مک‌کارتی با دموکرات‌ها بر سر این طرح خشمگین و به این ترتیب تلاش‌هایش برای استیضاح مک‌کارتی آغاز شد.

مک کارتی از تصمیمش برای توافق با دموکرات‌ها دفاع کرد و صبح سه شنبه به خبرنگاران گفت: «باز نگه داشتن دولت و پرداخت پول به سربازان تصمیم درستی بود. من همچنان از این تصمیم دفاع می کنم و در نهایت، اگر مجبور شوم، شغلم را به خاطر آن از دست می‌دهم.»

 

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۱۱:۲۶

در کشوری رئیس مجلسی برکنار می شود شما چرا هیجان زده اید ؟ از طرفی این بزرگی کشور آمریکا رو نشون میده. شما اگر میتونید قالیباف رو عوض کنید.

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۹:۴۶

بد نیست که شما هم یاد بگیرید

بنده۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۸:۴۶

نشان دهنده حاکمیت قانون بصورت عملی
نه فقط لسانی
نشان دهنده استقلال قوا بصورت انضمامی نه مثل بعضی جاها انتزاعی
نشان دهنده جمهوری به معنی واقعی نه جمهوری صوری
نشاندهنده پاسخگویی احزاب به رای دهندگانش نه پاسخگویی احزاب به بعضی از نهادها
یعنی اقدام کردن در راستای منافع رای دهندگان نه خوش اومدن بعضی ها

در یک کلام دموکراسی واقعی نه وهم دموکراسی

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۱۰:۱۰

دموکراسی کجا بود؟
کارفرمایان در همین کشورهای توسعه یافته، شرکت ها وکارتلها هستند نه توده مردم...مثلا تا کنون در امریکا رئیس جمهوری به جزاز این دو حزب(جمهوری خواه یا دموکرات) وجود داشته؟
مردم به منتخبان قدرت های پمهان رای می دهند....

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۹:۴۶

آفرین

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۸:۳۷

بی عرضه بود! با دموکراتهای ملعون نرد دوستی می باخت .

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۸:۳۳

هی میگم امریکا در حال فروپاشیه تو میگی نه!

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۸:۲۸

نشون میده اون کشور قانون حرف اول رو میزنه و هیچکس بالاتر از قانون نیست. چه نیکسون باشی چه کلینتون چه ترامپ

افرین۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۸:۲۰

من به چند و چون این موضوع کاری ندارم ولی ببینید طرف حاضر نمیشه به خاطر ریاست مجلس از عقایدی که اون رو درست میدونه دست بکشه و این یعنی روحیه آزاد منشی . این ادم اگه در یک کشور دیگه باشه فرقی نمیکنه . باز هم میاد از چیزی که بهش اعتقاد داره و فکر میکنه که به نفع کشور و مردمش هستش مبارزه میکنه و ازش دفاع میکنه . ما فکر میکنیم که امریکایی ها ظالم هستند به نظر من ازادترین کشور جهان هنوز هم درحال حاضر امریکا هستش . این به خاطر این هستش که مردمش هنوز ازاد و ازاد منش هستند .

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۸:۱۴

مشت محکمی بر دهان آمریکا !!!!!

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۹:۴۵

هاااا هااا هاااا

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۸:۱۳

این بحران نیست - این نشان دهنده وجود نظم در سیستم است و عدالت البته
کجا بحران می شه؟ وقتی این رئیس برکنار شده بشه عضو مجمع تشخیص مصلحت آمریکا

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۱۰:۰۹

عدالت؟
پس شکاف طبقاتی امریکا به خاطر همین عدالته؟
یک طرفش ایلان ماسک وبیل گیتس با تریالدها دلار ثروت....ویک طرفش میلیون ها کارتن خواب

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۸:۱۱

لامصبا ما هنوز از خواب بیدار نشدیم اینا رفتن مجلس طرح تصویب کردن هنوز نمایندگان ما به مجلس نرسیدن بشیینن صبحونه بخورن بعد میگیم چرا ما پیشرفت نمی کنیم؟

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۸:۰۹

یک جای این گزارش می لنگه رئیس مجلس در حمایت از دولت دمکرات طرح می دهد تصویب می کند بعد دمکرات ها با همکاری ند جمهوری خواه برکنارش می کنند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۷:۵۰

عمیق تر شدن شکاف ها کجا بود، سیستم های موفق به جای لاپوشانی و کتمان ضعف های خود سریعاً اون رو اصلاح می کنن. در واقع سیستم های موفق خودشون بزرگترین منتقد خودشون هستند،

روشنفکر۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۷:۴۶

باز خوبه اونجا میشه سمت کسی رو ازش گرفت، اینجا سمت ها چسبیدن ب چند نفر خاص

ایرانی۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۷:۴۱

اتفاقاً این نشانه قدرت و سلامت ساختار سیاسی در امریکاست. با هر کس در هر مقام و عنوانی بدون تعارف در صورت تخلف برخورد میشه و قوای سه‌گانه کاملا از هم مستقلند.
مثل کشور ما نیست که رانت و فساد و لابی‌گری بیداد میکنه و قانون فقط برای مردم عادی و اقشار ضعیف جامعه است.

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۱۰:۰۶

کارفرمایان در همین کشورهای توسعه یافته، شرکت ها وکارتلها هستند نه توده مردم...مثلا تا کنون در امریکا رئیس جمهوری به جزاز این دو حزب(جمهوری خواه یا دموکرات) وجود داشته؟
در ظاهر مردم به منتخبان قدرت های پمهان رای می دهند....

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۷:۳۱

سقوط و فروپاشی آمریکا نزدیک است و ایران‌به زودی در قطب جنوب و اقیانوس اطلس پایگاه می زند

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۹:۴۳

سقوط چین و روسیه و پوتین حرام لقمه نزدیکه / بشارت بر ملل تحت ستم این دو کشور

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۹:۰۲

مرگ بر آلبانی

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۹:۰۲

مرگ بر امریکا

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۸:۴۴

آفرین آفرین !

بنده۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۸:۳۸

کره مریخ یا اصلا کل منظومه راه شیری یا اصلا کل کهکشان رو یاد رفته

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۸:۲۵

آره، زمان احمدی نژاد هم میگفتن اتحادیه اروپا در آستانه فروپاشیه، 15 سال گذشت و هیچ اتفاقی نیفتاد و فقط ما از هم پاچیده شدیم

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۶:۵۲

تصاویر رانندگی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان به تنهایی و بدون محافظ در حال رانندگی با یک مرسدس بنز شاسی بلند در خیابانهای ریاض در فضای مجازی دست به دست می شود.

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۱۰:۳۳

تا چند سالگی میخواهید گول بخورید؟
اگر محافظ نداشته پس کی ازش فیلم گرفته؟
محافظ ها داخل کادر فیلمبرداری نبودند تا یک فیلم مناسب برای عوام فریبی تهیه بشه
رشد کنید

علی۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۱۰:۲۵

در باسخ به جناب آقا علیرضا
متوجه نشدی یا خودت رو زدی به اون راه (یعنی با مسئولین خودمون در کشور امن خودمون مقایسه کن که چنین شجاعتی ندارن)

علیرضا۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۹:۵۴

خب به من و تو و ما چه ربطی داره؟

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۶:۴۶

بحران؟؟؟؟

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۶:۴۴

رئیس مجلس مادام که نیست خوب کار نکنی عوض میشی

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۶:۴۲

امروز مصادف است با پنجمین سالگرد قتل جمال خاشقجی.

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۶:۰۸

مک کارتی به قولها و وعده هایش عمل نکرد و مدیریت ضعیفی داشت. ملت امریکا قوی شده چون با کسی تعارف ندارد. اینها استخدام ملت میشوند که خدمات و سرویس به ملت ارایه دهند و حقوق بگیرند. وقتی کارشان را درست انجام نمیدن یا ضعیف هستند باید جای خود را به کارمند شایسته دیگر بدهند. چه اولین بار د چه صدمین بار. کشورهای توسعه یافته ملتها هستند که کارفرما هستند نه بر عکس. به همین سادگی

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۱۰:۰۵

دوست ساده دل
کارفرمایان در همین کشورهای توسعه یافته، شرکت ها وکارتلها هستند نه توده مردم...مثلا تا کنون در امریکا رئیس جمهوری به جزاز این دو حزب(جمهوری خواه یا دموکرات) وجود داشته؟
در ظاهر مردم به منتخبان قدرت های پمهان رای می دهند....

مهندس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۹:۱۸

بسیار عالی و درود بر شما

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۹:۰۱

عاقبت امریکا گدایان مثل اوکراین است

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۸:۴۷

حضرت علی : يستَدَلَّ عَلَي ادبارِ الدُّوَلِ بِاَربَعٍ: تَضييعِ الاُصولِ وَ التَّمَسُّکِ بِالفُرُوعِ وَ َتقديمِ الاَراذِلِ وَ تَاخيرِ الاَفاضِلِ.
چهار چيز باعث شکست دولت ها مي شود: (۱) ضايع کردن اصول (مسائل مهم) (۲) سرگرم شدن به فروع (امور کم اهميت) (۳) به کار گماردن آدم هاي پست (۴) کنار گذاردن انسان هاي فاضل.

بنده۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۸:۳۴

معلومه زیاد غرق در متون فلسفه سیاسی این هم بصورت جسته و
گریخته در صفحات مجازی هستی

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۴:۵۲

اگر توانستيد يك نفر مثل مك كارتى در ايران حاضر پيدا كنيد؟

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۹:۰۱

عاقبت امریکا گدایان مثل اوکراین است

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۸:۴۴

رسول خدا،
در مذمت فردی که مسئولیتی را بدون داشتن شایستگی لازم می‌پذیرد، فرمود : مَنْ تَوَلّی عَمَلا وَ هُوَ یعْلَمُ أنَّهُ لَیسَ لَهُ بِأهْلٍ، فَلْیتُبَّوَءُ مَقْعَدُهُ مِنَ النّارِ.
یعنی هر که ریاست و مسئولیتی را بپذیرد و بداند که اهلیت آن را ندارد، در قبر و قیامت جایگاه او پر از آتش خواهد شد.

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۸:۴۱

آیا نماینده مجلس نمایندگان آمریکا هم می تواند در گوش مامور پلیس بزرگراه این کشور بزند؟

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۸:۳۱

در دموکراسی، قدرت ارث پدری مسئولان نیست.

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۸:۲۴

اگر برای نوه مک کارتی از ترکیه سیسمنونی می خریدند، نمایندگان مجلس آمریکا چه واکنشی نشان می دادند؟

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۰۸:۱۸

بحران نیست
عملکرد خوبی نداشت برکنار شد اتفاقا برای جلوگیری از بحران
آفرینی افراد ضعیف تو مدیریت رو حذف میکنن

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.