آخرین خبرروایت فرمانده سپاه از سرنوشت ۱۱ نفتکش در تنگه هرمز
1بازدید

حذف سخنراني نواده‌ي مولانا در شیراز

چلبي با بيان اين‌که يک متن سخنراني فارسي را براي ارائه در اين مراسم آماده کرده بوده است، افزود: با توجه به ارادتي که به حافظ و شاهچراغ دارم، بسيار دوست داشتم اين سخنراني انجام شود؛ اما متأسفانه از برنامه حذف شده؛ ولي اين سخنراني را در خوي انجام خواهم داد.

سخنراني اسين چلبي - بيست‌وسومين نواده پسري مولانا – در مراسم يادروز حافظ در حالي حذف شد که او به مناسبت برگزاري كنگره حافظ با محوريت پيوند فرهنگي شمس و حافظ، به شيراز آمده بود.

به گزارش ايسنا در فارس، اسين چلبي در پايان برنامه بزرگداشت حافظ براي انجام سخنراني پشت تريبون رفت؛ در حالي‌كه مجري برنامه حاضران را به برنامه اجراي موسيقي دعوت کرد و گويا نبود هماهنگي مانع انجام سخنراني او شد.

چلبي با بيان اين‌که يک متن سخنراني فارسي را براي ارائه در اين مراسم آماده کرده بوده است، افزود: با توجه به ارادتي که به حافظ و شاهچراغ دارم، بسيار دوست داشتم اين سخنراني انجام شود؛ اما متأسفانه از برنامه حذف شده؛ ولي اين سخنراني را در خوي انجام خواهم داد.

بيست‌وسومين نواده مولانا در عين حال، لوح تقدير بنياد جهاني مولانا را به مسؤولان استان فارس شامل استاندار، امام جمعه و مدير عامل بنياد فارس‌شناسي اهدا كرد.

چلبي كه به عنوان سفير فرهنگي كشور تركيه در كنگره حافظ با محوريت پيوند شمس و حافظ حضور پيدا كرده بود، پيام مهر و دوستي مردم تركيه و مولانا را به حافظ‌شناسان و شمس‌آشنايان رساند.

او در سخنان كوتاهي، مردم را به محبت، صلح و مهرباني دعوت كرد و گفت: ‌به عنوان شهروند افتخاري خوي در مراسم يادروز حافظ شركت دارم و شهر شيراز را به عنوان شهر فرهنگ، ادب و شهر شاعران نام‌دار مي‌شناسم.

چلبي هنگام ورود به فرودگاه شيراز گفت كه به عنوان شهروند افتخاري خوي، از قونيه براي حضور در مراسم بزرگداشت حضرت حافظ براي پيوند فرهنگي شمس و حافظ به شيراز آمده‌ است.

او كه قبل از زيارت مقبره خواجه حافظ به زيارت حضرت شاهچراغ رفت، در سخناني عنوان كرد:‌ ائمه معصومين و اولياي صالح خدا ستون‌هاي محكم الهي بر روي زمين هستند كه بايد همواره گرد حرم آن‌ها بگرديم و پاس‌شان بداريم.

چلبي افزود: اكنون از شهر عرفان شمس تبريزي و مولانا دنيا سيراب مي‌شود و با پيوند فرهنگي‌اي كه بين مقبره شمس تبريزي در خوي و مقبره حافظ شيرازي انجام مي‌شود، جهانيان به عظمت و ژرفاي عرفان پي مي‌برند.

بيست‌وسومين نواده مولانا اظهار كرد: ‌در عالم معنا، شمس تبريزي، مولانا، حافظ، عطار، خيام و بسياري از عرفا و ستارگان عرفان افراد جدا از هم نيستند و بايد با پيوند معنوي و فرهنگي بتوانيم سلسله حلقه اين عارفان و بزرگان را به جهانيان بشناسانيم و در اين راه، بنياد جهاني مولانا با تمام توان در خدمت فعالاني و مسؤولاني است كه مي‌خواهند در اين وادي عشق و عرفان پيش‌قدم باشند.

او همچنين گفت: از صميم قلب خوي را دوست دارم و به مردم آن عشق مي‌ورزم و اكنون به عنوان شهروند افتخاري خوي براي انجام پروژه عظيم فرهنگي پيوند مقبره شمس و حافظ به ديدار حافظ در شيراز آمده‌ام.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۸۹/۰۷/۲۱ ۱۰:۴۳

گويا نبود هماهنگي!!!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۷/۲۱ ۱۰:۱۵

پیشنهاد می کنم در اقدامی سمبلیک شناسنامه و گذرنامه ایرنی به این فرد داده شود تا تاکیدی باشد بر ایرانی بودن مولانا.
کمی دردناک است که نواده مولانا سفیر ترکیه باشد در کنگره حافظ!

ناشناس۱۳۸۹/۰۷/۲۱ ۰۹:۵۵

حال آیا این عرفای بزرگ به خدا رسیده اند یا که همه ی یافته های بافته ی آن ها توهمی بیش نبوده است .

ناشناس۱۳۸۹/۰۷/۲۱ ۰۹:۴۴

باز بگویید ترکها مفاخر ما را مصادره به مطلوب می کنند. اینقدر که آنها مایل به همکاری با ما هستند ، ما اصلا" به روی مبارک خود نمیاریم. بسیاری از ادبا و حتی برخی از سیاستمداران ترکیه به خاطر مولانا اشعار فارسی او را حفظ می کنند . ما چیکار می کنیم؟ آیا خبر داریم که در عصر مولانا شاعر عارفی به نام یونس امره بوده که مولوی از وی تاثیر پذیرفته و او نیز از مولوی تجلیل کرده؟آیا پیر سلطان ابدال یا عاشق ویسل را می شناسیم؟ ولی آنها در راه شناخت و حتی معرفی مفاخر ما به جهانیان سنگ تمام میگذارند. وقت ادعا که می شود ، خودمان را بالاتر از همه می دانیم. سیاستگذاران فرهنگیمان نیز به جای وظیفه اصلی مشغول شاخ وشانه کشیدن برای مخالفین سیاسی هستند. خدا به فرهنگ این کشور رحم کند.

ناشناس۱۳۸۹/۰۷/۲۱ ۰۹:۳۷

مسئولین این کشور باید در همه جا بی برنامگی و بی عرضگی خود را نشان دهند. اون از برنامه های ورزشیمان که در خارج سوتی میدیم . این هم از برنامه های فرهنگیمان. اونوقت از ترکیه ایراد میگیریم که چرا مولانا را به اسم خود تمام کرده است!

علی۱۳۸۹/۰۷/۲۱ ۰۸:۵۴

ما اهالی شهر زیبای خوی نیز با کمال افتخار سرمه چشم از خاک پای مهمان می کنیم و از تمام عاشقان و عارفان پاک عالم جهت حضور بر سر مذار شمس تبریزی بزرگ مراد مراد ما حضرت مولوی دعوت به عمل می آوریم.
آقای رضایی شما هم بیایین
با تشکر
یاشاسین گوزل خوی
یاشاسین آنام آذربایجان
یاشاسین ایران عزیز

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.