رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبردموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان دو لبه یک قیچی‌اند / برای تغییر دکترین هسته‌ای آماده قانون‌گذاری هستیم
42بازدید
۳۳

تابناک گزارش می دهد؛

کلاه گشادی به اسم «بلک فرایدی»/ سوء استفاده آنلاین شاپ‌ها از مردم به اسم «جمعه سیاه»

چندسالی است که «بلک فرایدی» یا همان جمعه سیاه تبدیل به دستاویزی برای آنلاین شاپ ها و فروشگاه های مختلف شده است و با قیمت های کذایی و غیرواقعی سعی در فریب خریداران داشته درحالی که خبری از تخفیف واقعی نیست و به نظر می رسد همه چیز یک بازی تبلیغاتی باشد.

کلاه گشادی به اسم «بلک فرایدی»/ سوء استفاده آنلاین شاپ‌ها از مردم به اسم «جمعه سیاه»

چند روز دیگر (۹ آذر) جمعه سیاه یا بلک فرایدی است و فروشگاه‌های آنلاین و مغازه دار‌ها با قیمت‌های غیرواقعی روی کالا‌ها از ۳۰ و گا‌ها تا ۹۰ درصد تخفیف گذاشته و کلاه گشادی بر سر خریداران می‌گذارند. چراکه بررسی های مصداقی نشان می دهد، این فروشندگان قبل از بلک فرایدی قیمت کالا‌های خود را افزایش داده و با نزدیک شدن به این روز به ظاهر قیمت‌ها را کاهش می‌دهند. این درحالی است که نظارتی هم در بازار آنلاین شاپ‌ها نیست و آنها دراین آب گل آلود حسابی ماهی صید می‌کنند. 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، چندسالی است که بلک فرایدی هم در ایران رایج شده است و بسیاری از فروشگاه‌ها با کلاهبرداری و تبلیغات گمراه‌کننده سعی دارند تا مشتریان را قربانی سودجویی های خود کرده و با افزایش چندبرابری قیمت کالاها و اعمال تخفیف روی آن سعی دارند تا به خریداران القا کنند که قرار است کالا را با قیمت منصفانه خریداری کرده و سود زیادی نصیب شان شود .

در بلک فرایدی به جای ارزان تر، گران تر خرید کنید

برای مثال برخی سایت های فروش اینترنتی، درحالی اقدام به فروش کالاهای خود تحت عنوان بلک فرایدی کرده اند که قیمت ماشین اصلاح موی سر کیمی مدل KM-۵۰۲۹ را که قیمت آن قبل از تخفیف ۷۳۹ هزار تومان بوده است را در قسمت تخفیف‌های ویژه جمعه سیاه با قیمت ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی عرضه کرده که با تخفیف اعمال شده به قیمت ۱ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان به مشتری عرضه کرده است تا مصرف کننده به تصور اینکه تخفیف زیادی روی کالا است ترغیب به خرید شود، درحالیکه قیمت واقعی و قبل از تخفیف این کالا ۷۳۹ هزار تومان بوده است.  

کلاه گشادی به اسم «بلک فرایدی»/ سوء استفاده آنلاین شاپ‌ها از مردم به اسم «جمعه سیاه»              کلاه گشادی به اسم «بلک فرایدی»/ سوء استفاده آنلاین شاپ‌ها از مردم به اسم «جمعه سیاه»

«اسنپ شات» هم به جمع متقلبین پیوست

نمونه دیگری از تخلف فروشگاه های آنلاین در ارائه تخفیف های ظاهری اما در واقع گران فروشی به مردم را می توان با مقایسه قیمتی دو کالا در اسنپ شات و دیجی کالا دید. برای مثال کنسول بازی PS5 در فروشگاه اسنپ شات با تخفیف یک درصدی ۳۴ میلیون و ۵۹۲ هزار تومان قیمت گذاری شده است، درحالی که قیمت این کالا در دیجی کالا قبل از تخفیف ۳۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان درج شده است و با تخفیف ۶ درصدی بلک فرایدی قیمت آن ۳۲ میلیون و ۴۹۹ هزار تومان شده است. به عبارت دیگر اسنپ شات این دستگاه را ۲ میلیون تومان گران تر آن هم در تخفیف جمعه سیاه به مردم می‌فروشد.  

 

 کلاه گشادی به اسم «بلک فرایدی»/ سوء استفاده آنلاین شاپ‌ها از مردم به اسم «جمعه سیاه»                                     کلاه گشادی به اسم «بلک فرایدی»/ سوء استفاده آنلاین شاپ‌ها از مردم به اسم «جمعه سیاه»

جولان اجناس دست دوم در بلک فرایدی

در این میان برخی از فروشگاه‌ها نیز پا را فراتر گذاشته و اقدام به فروش کالا‌های بی‌کیفیت یا تاریخ مصرف گذشته به اسم تخفیف ویژه بلک فرایدی می‌کنند و مشتریان نیز به دلیل جذابیت تخفیف‌های اعلام‌شده، این کالا‌ها را خریداری، اما بعد‌ها متوجه کیفیت پایین یا تاریخ مصرف گذشته آنها می‌شوند.

به نظر می‌رسد با تبلیغات گسترده و روش‌های بازاریابی جدید مغازه داران یا دارندگان فروشگاه‌های آنلاین صرفا قصد بالا بردن تب خرید و فروش را دارند و این نوع تخفیف‌ها بیشتر به جای اینکه به نفع مشتریان باشد به نوعی بازی با اعداد و ارقام است.

کلاهی که «دیجی کالا» سر مردم گذاشت؟

دیجی کالا یکی از سایت های فروش آنلاین رسمی در کشور، درحالی به استقبال «بلک فرایدی» می‌رود که اکثر محصولات خود را به فهرست کالاهای «جمعه سیاه» افزوده است که شامل فروش لوازم خانگی، لوازم دیجیتال، کیف و کفش، ساعت و زیورآلات، پوشاک، لوازم ورزشی و سفری و لوازم آرایشی و بهداشتی و ... می شود. 

شاید در نگاه نخست محصولاتی که با عنوان حراج در جمعه سیاه دیجی کالا به فروش می رسد دارای تخفیف های قابل توجهی باشد، اما به گفته سود زیادی از تخفیف‌های ارائه شده نصیب خریدار خواهد شد درحالیکه بررسی قیمت کالا‌ها نشان می‌دهد که درمواردی کالا‌ها حتی از قیمت‌های قبل از جمعه سیاه گران‌تر و یا هم قیمت قبل از اعمال تخفیف است بنابراین قرار نیست سودی به جیب مصرف کننده برود و درواقع شگرد‌های تبلیغاتی است که متقاضیان را وسوسه به خرید می‌کند. 

کلاه گشادی به اسم بلک فرایدی/ سوء استفاده آنلاین شاپ‌ها از مردم به اسم جمعه سیاه

سودجویی «جاجیگا» از بلک فرایدی

سوء استفاده کسب و کار‌های اینترنتی تا جایی پیش رفته است که محدود به مشاغل مرتبط با فروش کالا نمی‌شود و هر صنفی برای سود جستن از این رویداد دست به کار شده و دست به تخفیف شده اند؛ برای مثال سایت فروش اینترنتی جاجیگا که مرتبط با فروش تور‌های گردشگری است برای فروختن تور‌های خود یا حتی اجاره ویلا به متقاضیان از بلک فرایدی استفاده کرده تا مشتریان را ترغیب به خرید کند. این در حالی است که این رویداد در کشور‌های غربی صرفا برای فروش کالا است نه موارد دیگر. 

کلاه گشادی به اسم بلک فرایدی/ سوء استفاده آنلاین شاپ‌ها از مردم به اسم جمعه سیاه

 جمعه سیاه از کجا آمده است؟

این رویداد ریشه‌ای آمریکایی دارد و به جمعه بعد از جشن شکرگذاری در آمریکا که روز ویژه خرید برای خانواده‌های آمریکایی پیش از جشن‌های کریسمس و سال نوی میلادی است گفته می‌شود. در این روز تقریبا همگی اجناس در فروشگاه‌های آنلاین و حضوری در اکثر کشور‌ها با تخفیف‌های ویژه‌ و واقعی به مشتریان عرضه می‌شوند.

در روز جمعه سیاه در بسیاری از کشور‌های دنیا با تخفیف‌های چشمگیر در فروشگاه‌ها و وب‌سایت‌های آنلاین همراه است وبه‌عنوان یک فرصت برای خریداران و فروشندگان شناخته می‌شود.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

فرهاد۱۴۰۳/۰۹/۰۵ ۱۱:۳۹

تجربه شخصی: یک تایل بین کابینتی حدود 10 روز پیش میخواستم بخرم که مجموعه 6 تایی آن بدون تخفیف 800 تومن بود، توی بلک‌فرایدی دقیقا همون محصول را یک میلیون قیمت زدند با 20 درصد تخفیف همون 800 تومن شده بود.

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۵ ۰۹:۴۰

کلاه گشادی به اسم «بلک فرایدی»/ سوء استفاده آنلاین شاپ‌ها از مردم به اسم «جمعه سیاه»

جالبه این جندمین سال هست تو تابناک این رو تیتر میکنی ولی باز هم اتفاق میفته انشالله 100 سال دیگه هم چنین تیتری میزنی

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۵ ۰۸:۰۲

من چندوقت پیش یک کفش کالج با تخفیف 40 درصدی از نوین چرم 1700000 تومان خریداری کردم الان همون کفش رو با 50 درصد تخفیف 2400000 تومان گذاشته . واقعا مشخص نیست چه کلاه گشادی به اسم تخفیف به سر مردم میزارند و ما هم خوشحال و مسرور از اینکه جنس با تخفیف خریدیم

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۵ ۰۷:۲۵

کجا هست که گرون فروشی نکنند وسر مردم کلاه نگذارند؟؟؟
دیجی کالا
خودروسازهای داخلی
مخابرات
سازمان برق و آب
اسنپ
شهرداری و موسسات وابسته
و و و ...
مردم حتی نای نفس کشیدن ندارنددر این تقلب ها و تورم ها. چه رسد به اینکه زندگی کنند... افسوس بر ایرانیان

عابر پیاده۱۴۰۳/۰۹/۰۵ ۰۶:۱۱

بلند بگو مرگ بر آمریکاااااااا!

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۲۲:۴۶

نظرت چیه اینارو هم فیلتر کنید !

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۲۲:۲۲

واقعا مقاله خوبی بود ،چون تو این چند روز ،برای همه پیش اومده است ،

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۲۲:۰۱

شاپ یعنی چی؟ فروشگاه نه شاپ

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۲۱:۵۹

دی جی کالا هم اجناس تقلبی عرضه می شود و هم دست دوم با قیمت تخفیف خورده بالاتراز بازار.فقط کافی است محصول را سرچ کنید

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۲۱:۲۸

ایران مهد حراج های قلابی و دروغین و بیمه های صوری و بی ارزش است!

احمد۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۱۹:۴۴

جمعه سیاه یا بلک فردای در خارج نیز یک کلاهبرداری تجاری است و هر کالایی که دارای عیب و نقص یا از رده خارج را عرضه می کنند . اکثرا اجناس عیب دار مرجوعی که بازسازی شده است را به مشتری تحویل می دهند . گول نخورید .

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۱۸:۱۹

دقیقا درسته.
من هم به خاطر تبلیغاتش یه سری به کالاهای مورد نیازم در دیجی کالا زدم. کالایی که قبل از بلک فرایدی یک میلیون بود الان با ۳۴ درصد تخفیف گذاشته یک و نیم میلیون.
همچنین یه سری به سابقه خریدم زدم کالاهایی مثل یک دسته راکت پینگ پنگ و یک ادکلن را تا ۷۰ درصد گرانتر از سه هفته پیش گذاشتند.

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۱۶:۲۶

قیمت یک دستگاه تصفیه آب ایرانی ک در گرانترین حالت ممکن حدود ۴ میلیونه، زده ۱۰ میلیون بعد ب مالشان آتیش زدن و تخفیف گذاشتن ۴ میلیون و ۳۰۰...
وقتی شما ب عنوان مسئول اجازه ایجاد انحصار می دهید خروجی کار اینگونه ب هرج و مرج بازار میشود.
دو فروشگاه دیجی کالا و اسنپ شاپ ک بنوعی تبدیل ب کارتل فروشگاهی شدن نمونه بارز این نوع از مدیریتن.

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۱۵:۵۰

دیجی کالا فروشنده های مختلفی داره، بعضیاشون واقعا تخفیف میدن من پارسال خوب تخفیف گرفتم ولی نه همه فروشنده ها

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۱۵:۰۴

من سال ها قبل حوصله و پول داشتم با بیتکوین سرویس هایی رو در خارج از کشور در ایام بلک فرایدی می خردم و واقعا قیمت نصف می شد.

موریس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۱۵:۰۳

کلاهبرداری که فقط تو شرکت های هرمی و پیش خرید نیست.همین آنلاین شاپ ها آخر کلاهبرداری و گرانفروشی هستند.هیچ نظارتی هم نیست.به شعور مردم توهین میکنند با تخفیف های دروغین

علیرضا سلیمانی۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۱۳:۵۵

حالا خوبه خودتون هم از تبلیفات همین سایت ها درآمد دارید

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۵ ۰۳:۰۲

این نوع تبلیغات برمی‌گرده به کدنویسی و طراحی سایت که اغلبشون هم از گوگل برون‌سپاری و پشتیبانی میشن. بعبارتی، گوگل برای اون شرکت تبلیغ میکنه

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۱۳:۳۳

جمعه سیاه بازی

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۱۳:۳۲

روز به روز فربه تر میشن باز چشمشون دنبال اون یه قرون دوزار ته جیب مردمه.

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۱۳:۳۱

تو این وضعیت اقتصادی کلاهبرداری از مردم عین بی شرفی ست

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۱۳:۲۹

«شکر گزار» به کسی اطلاق می‌شود که شکر به جا می‌آورد و شکرگزاری را عمل «شکرگزار» می‌دانیم. گاهی این دو کلمه را با حرف «ذ» و به صورت «شکرگذاری» می‌نویسند که غلط است.

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۱۳:۲۸

دیگه امسال اصغر اقا سوپر گوشت هم بلک فرایدی گذاشته ، جالبیش اینه دیجی کالا ده روز جمعه سیاه گذاشته ، تو خود آمریکا یک روزه کلا اونم با تخفیف های واقعی و زیاد ، تو ایران هدف فقط سرکیسه کردن مردمه حالا با بلک فرایدی یا با روز ملی رفتگران اوگاندا

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۱۳:۱۷

خوشبختانه من دو ماهه حقوق نگرفتم هیچی پول ندارم خرید کنم ،

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۵ ۰۶:۴۳

بعد آیا کارفرما و یا مدیران شما، شب را راحت می خوابند ؟

علی۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۱۳:۰۲

متاسفانه من اسنپ شاپ خرید کردم کلاغ و رنگ میکنن جای قناری میفروشن سه تا ادکلن با توجه به عکس خریدم سه تا چیز دیگه فرستادن مرجوع هم نمیکنن

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۲۱:۰۳

اسنپ که خیلی جالبه موقع پرداخت اقساطی مبلغی که واریز می‌کنی از مبلغ محاسبه شده بیشتره تماس گرفتم گفتن ما یه مبلغی برای خدمات به خریدتون اضافه کردیم وقتی نظارتی نیست اینها هم دنبال سرکیسه کردن ملت میوفتن

ایمان۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۱۲:۵۷

دمت گرم تابی . خوب پته کلاه بردارها رو ریختی رو آب . شیر مادرت حلالت

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۶ ۱۱:۵۹

جالب اینجاست که کسی به دزدی اینها خرده نمیگیره

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۱۲:۵۶

سلام. کاملا درسته . فقط یه بررسی ساده توی دیجی کالا نشون میده چه تقلبی دارن انجام میدن

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۵ ۰۶:۵۵

بله دقیقاً درست فرمودید. در آمریکا و کانادا بلک فرایدی و البته هم باکسینگ دی، قیمتها واقعی شکسته میشود. حتی کمپانی های موبایل و اینترنت که واقعاً رکود میشکنند. در جاهای دیگر جهان کم و بیش شاید واقعی باشد ولی در جاهایی بمانند میهن عزیزمان تقریباً شوخی هست.

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۱۳:۴۸

چرا انجام ندن !!!!!!!!! وقتی رانت های بزرگ در کشور جوابگو نداره!!!!!!!! وقتی شرکتهای بزرگ هلدینگ پول میگیرند چند ساله ماشین نمیدن!!!!!!!!!!! وقتی شرکتهای مسکن مهر هنوز تعهداتشان رو انجام نمیدن!!!!!!!! و غیره و غیره!!!!!!!!!!! خوب این میشه که روز روشن بی ام و رو در بزگراه دزدی کن!!!!!!! این میشه که فروشگاهها !!!هم به اسم بلک فرایدی کلاهبرداری کنن

ناشناس۱۴۰۳/۰۹/۰۴ ۱۳:۳۸

چهار روز قیل قیمت یک هدفون در یکی از فروشگاه ها 59 بود و الان در بلک فرایدی با تخفیف به نفع
فروشنده 77 هزار تومان شده به نظرتون چرا ما ایرانی ها اینطور شدیم؟

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.