به گزارش همشهری آنلاین، گوجه فرنگی محتوای آب بالایی دارد و در عین حال بسیار کم کالری است و کربوهیدرات کمی دارد. این رسپیهای خوشمزه با گوجه فرنگی مخصوص کاهش وزن تهیه شدهاند. گوجه فرنگی بخش مهمی از رژیم غذایی روزانه محسوب میشود و در تعداد بسیار زیادی از غذاها و سالادها و سسها نقش اساسی دارد.
گوجه فرنگی کربوهیدرات کم و محتوای آب بالایی دارد و بسیار کم کالری است. هر ۱۰۰ گرم گوجه فرنگی فقط ۱۸ کالری دارد و از سویی دیگر سرشار از آنتی اکسیدانهایی است که به به بهبود متابولیسم و هضم غذا کمک میکند.
گوجه فرنگی سرشار از فیبر است و باعث بهبود کارکرد رودهها میشود و به بهبود تولید اسیدهای آمینه که توانایی چربی سوزی دارند کمک میکند.
در این مقاله طرز تهیه ۵ غذای رژیمی با گوجه فرنگی را به شما آموزش میدهیم که هم به کاهش وزن شما کمک میکند و در عین حال بسیار متنوع و خوشمزه هستند.
مواد لازم
گوجه فرنگی بزرگ ۲ عدد
سیر ۲ حبه
کره ۱ قاشق چای خوری
نمک و ادویه به میزان لازم
طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی رژیمی
گوجهها و ۱ عدد سیر را روی شعله پخش کن کباب کنید تا پوستشان بسوزد سپس کناری بگذاری کمی خنک شود و پوستشان را بگیرید و با مخلوط کن یکدست کنید.
کره را در تابهای دیواره بلند روی حرارت ذوب کنید و ۱ عدد سیر دیگر را خرد کرده و تفت دهید تا بویش بلند شود و پوره گوجه را اضافه کرده و روی حرارت ملایم چنددقیقه بجوشانید و سپس نمک و فلفل سیاه بزنید و میل نمایید.
سیر را متناسب با ذائقه خودتان میتوانید تا ۱۰ حبه افزایش دهید. میتوانید این سوپ را در کنار دو برش نان تست غلات کامل میل نمایید و یک وعده شام کامل داشته باشد.
مواد لازم برای ۳ - ۴ نفر
زمان پخت : ۳۰ دقیقه
زمان آماده سازی : ۱۰ دقیقه
روغن زیتون ۳۰ میلی لیتر
پیاز خلالی خرد شده ۸۰ گرم
سیر خرد شده ۱۰ گرم
گوجه فرنگی حلقه شده ۱ کیلو گرم
رب گوجه فرنگی ۶۰ گرم
پودر پاپریکا دودی ۸ گرم
پودر زیره ۸ گرم
پودر فلفل کاین ۵ گرم
نمک ۱۰ گرم
سبزیجات خشک معطر ۵ گرم
تخم مرغ ۶ عدد
جعفری خرد شده ۱۰ گرم
طرز تهیه شاک شوکا املت رژیمی مدیترانه ای
روغن زیتون را در تابه بریزید و روی حرات متوسط بگذارید سپس پیاز را اضافه کرده تفت دهید تا طلایی شود. فلفل را اضافه کرده تفت دهید.سیر و سبزیجات خشک را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید.
رب گوجه را اضافه کرده تفت دهید سپس گوجه را اضافه کنید ومخلوط کنید تا به جوش آید و حرارت را کم کنید. بقیه ادویه ها و نمک را اضافه کرده و اجازه دهید ۱۵ دقیقه بجوشد.
بین سسها به اندازه تخم مرغها جای خالی باز کنید و هر تخممرغ را داخلی یکی از حفرهها بیندازید. نمک بزنید و شعله را تا حد امکان کم کنید و در تابه را بگذارید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا تخم مرغها خودشان را بگیرند.
روی املت جعفری خرد شده بپاشید و میل نمایید. این املت رژیمی سرشار از پروتئین میتواند یک صبحانه خوشمزه فوری، کامل و سیر کننده باشد.
در صورت تمایل میتوانید به املت خودتان قبل از افزودن گوجهها فلفل دلمه و قارچ هم اضافه کنید و تفت دهید تا آب قارچ کشیده شود.
یا این که میتوانید از سبزیجاتی مثل کلم بروکلی و اسفناج در ترکیب شاک شوکا استفاده کنید. اسفناج و کلم بروکلی را خرد کنید و قبل از افرودن گوجه فرنگی کمی در روغن تفت دهید یا این که میتوانید آن ها را جداگانه بخار پز کرده و در انتها روی املت قرار دهید.
مواد لازم برای ۶ نفر
زمان پخت ۴۵ دقیقه
زمان آماده سازی ۱۵ دقیقه
گوجه فرنگی بزرگ و سفت ۶ عدد
نخود پخته ۳ قاشق غذا خوری
برنج آبکش شده ۵ قاشق غذا خوری
پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد متوسط
نمک و فلفل به میزان لازم
برگ نعنا خرد شده ۱ قاشق چای خوری
پودر دارچین ۱ پینچ
گوجه فرنگی خرد شده بدون پوست و دانه ۲ عدد
مواد لازم برای خمیر
تخم مرغ ۲ عدد
آرد ۷۵ گرم
ماست ۷۵ میلی لیتر
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چای خوری
نمک ۱ قاشق چای خوری
مواد لازم برای سس ماسالا
روغن ۱ قاشق چای خوری
تخم گشنیز ۲ قاشق چای خوری
تخم خردل نصف قاشق چای خوری
دانه کنجد نصف قاشق چای خوری
آرد ۲ قاشق چای خوری
چیلی سبز ۱ – ۲ عدد
نمک به میزان لازم
طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی رژیمی
سر گوجهها را با یک چاقوی تیز به صورت افقی جدا کنید و دانههایش را با قاشق خارج کنید. مواد داخلی دلمه گوجه فرنگی را با هم مخلوط کنید و نمک و ادویه بزنید و داخل گوجهها را پر کنید. برای تهیه خمیر همه مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند و روی گوجهها را با این خمیر بپوشانید.
گوجهها را در ظرفی مناسب بچینید داخل فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم شده است بپزید تا روی خمیرها طلایی شود و همراه با سس ماسالا سرو کنید.
برای تهیه سس ماسالا روغن را در تابه بریزید و روی حرارت بگذارید و به ترتیب دانه گشنیز، دانه خردل و دانه کنجد را اضافه کنید و هر بار هم بزنید. آرد را اضافه کرده مخلوط کنید تا رنگش تغییر کنید.
چیلی و نمک را اضافه کنید و مخلوط نمایید و از روی حرارت بردارید.
مواد لازم برای ۴ نفر
گوجه فرنگی رسیده و خرد شده ۸ عدد
نان کامل چند غله به میزان لازم
روغن زیتون فرابکر ۴ قاشق غذا خوری
سیر ۱ حبه
برگ ریحان خرد شده ۱ مشت
نمک و فلفل سیاه تازه خرد شده به میزان لازم
کنجد در صورت تمایل
طرز تهیه
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کنید.
نان چند غله را به صورت حلقهای زاویه دار به ضخامت ۱ – ۲ سانتی متر برش بزنید، در نهایت باید بین ۱۲ – ۱۸ برش نان داشته باشید.
با یک قلم مو روی سطح نانها روغن زیتون بکشید و در سینی فر بچینید و به مدت ۱۵ دقیقه در فر بگذارید تا طلایی و ترد شوند.سیر را از وسط نصف کنید و روی نانها بکشید.
گوجه فرنگی را با نمک مخلوط کرده و ۱۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا آب بیندازد، آب گوجهها را خالی کرده و با روغن زیتون و ریحان مخلوط کنید و نمک و فلفل بزنید.
مخلوط گوجه را روی نانها سرو کنید و دانه های کنجد را رویش بپاشید.
سالاد گوجه فرنگی رژیمی
مواد لازم برای ۴ نفر
زمان آماده سازی ۱۰ دقیقه
خیار خرد شده ۱ فنجان
گوجه فرنگی خرد شده بدون دانه ۲ فنجان
پیاز قرمز خرد شده یک چهارم فنجان
آب لیمو ترش تازه ۲ قاشق غذا خوری
برگ جعفری خرد شده ۲ قاشق غذا خوری
روغن زیتون فرا بکر ۱ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل نصف قاشق چای خوری
نخود پخته ۱ – ۲ فنجان بنا به ذائقه ( ۴۵۰ گرم)
طرز تهیه
تمام مواد را با هم مخلوط کنید. متناسب با موادی که در دسترس دارید میتوانید ترکیب این سالاد را تغییر دهید مثلا میتوانید فلفل دلمه یا پنیر فتا یا زیتون حلقه شده به آن اضافه کنید.
اگر میخواهید مقداری چربی سالم به سالاد اضافه کنید، آووکادو گزینه بسیار مناسبی است که درست قبل از سرو باید به سالاد اضافه شود. اگر طعم نخود را دوست ندارید میتوانید آن را با لوبیا سفید جایگزین نمایید.