بهترین راهکار برای جلوگیری از حشره‌زدگی حبوبات چیست؟

به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، با نگهداری حبوبات و خشکبار در محیط فریزر می‌توان سبب نابودی حشرات و غیرفعال شدن لارو و تخم این حشرات شد. اما اگر محصول پس از مدتی از محیط فریزر خارج شود، احتمال فعالیت مجدد لارو و تخم حشرات در شرایط مساعد محیطی و حشره زدگی مجدد محصول دور از ذهن نیست.
کد خبر: ۱۲۷۷۱۲۱
|
۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۰ 10 December 2024
|
3018 بازدید

بهترین راهکار برای جلوگیری از حشره‌زدگی حبوبات چیست؟

به گزارش «تابناک» به نقل از خبر آنلاین، دکتر نسرین مویدنیا، متخصص علوم و صنایع غذایی می‌گوید: اگر حبوبات و خشکبار دچار لارو زدگی و حشره زدگی شدید شوند و عملا نتوان این آفات و تخم‌ها را از محصول جدا کرد باید محصول را دور ریخت چراکه میزان آفت زدگی در حدی است که به احتمال زیاد به کیفیت و ارزش تغذیه ای محصول نیز صدمه زده است. البته شاید بتوان برای جدا کردن حشرات و لاروها، محصول را درون الک‌های ریز با آب شستشو داد و سپس در معرض جریان هوا در مجاورت با نور خورشید خوب خشک کرد به گونه ای که رطوبت به خوبی از محصول جدا شود اما این اقدام نیز اصولا قابل توصیه و پیشنهاد نیست.

بعضا هم انجام اقدامات نادرستی از طرف  برخی خانواده‌ها در هنگام حشره زدگی خشکبار و حبوبات دیده می‌شود که برای نابودی آفات، از برخی سموم آفت کش عرضه شده در عطاری‌ها استفاده می‌کنند که اینکار نیز بسیار نادرست است زیرا احتمال نفوذ ترکیبات سمی آفت‌کش‌ها به بافت محصول وجود دارد.

بهترین راهکار برای جلوگیری از حشره‌زدگی حبوبات چیست؟

نگهداری ۴۸ ساعته در فریزر بی‌فایده است

در گذشته باور بر این بود که با نگهداری دو روزه حبوبات و خشکبار در دمای فریزر می‌توان از حشره زدگی و لارو زدگی این نوع محصولات پیشگیری کرد. دکتر مویدنیا می‌گوید: با نگهداری حبوبات و خشکبار در  فریزر می‌توان سبب نابودی حشرات و غیرفعال شدن لارو و تخم این حشرات شد. اما اگر محصول پس از مدتی از محیط فریزر خارج شود احتمال فعالیت مجدد لارو و تخم حشرات در شرایط مساعد محیطی و حشره زدگی مجدد محصول دور از ذهن نیست. چرا که سرمای فریزر ممکن است باعث نابودی حشرات بالغ شود اما تخم و لارو حشرات را احتمالا فقط غیرفعال کرده باشد. بنابراین قرار دادن ۴۸ ساعته حبوبات و خشکبار در محیط فریزر توصیه نمی‌شود مگر اینکه محصول به صورت دائم در محیط فریزر نگهداری شود.

یخچال چطور؟

با نگهداری خشکبار و حبوبات در محیط یخچال احتمال فعالیت حشرات و آفات و حتی میکروب‌ها کم می‌شود اما باید بدانید که رطوبت یخچال می‌تواند شرایط را برای کپک زدگی احتمالی محصول فراهم کند ضمن اینکه نگهداری طولانی مدت مغزهای آجیلی در یخچال نه تنها می‌تواند به لحاظ رطوبت محیط یخچال سبب کپک زدگی احتمالی محصول شود بلکه بخش روغنی این مغزیجات در معرض اکسیداسیون قرار گرفته و روغن این مغزها هم دچار  آسیب و برگشت طعم و تندی می‌شود مگر در ظرف یا بسته بندی مناسب و دربدار و در مدت زمان تعریف شده و نه چندان طولانی نگهداری شوند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟