رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرعکس: تولو-تولو؛ نگین پنهان اکوتوریسم در شمال نیجریه
7بازدید
۴۲

تابناک بررسی می کند؛

آخرین دست و پا زدن‌های ایران خودرو برای فرار از ورشکستگی/ علیمردان عظیمی می‌ماند یا می‌رود؟

بررسی ها نشان می دهد دغدغه این روزهای ایران خودرو فرار از بحران زیان انباشته ای است که مقدار آن به دو برابر سرمایه ثبتی این شرکت بورسی رسیده است. به نظر می رسد علیمردان عظیمی برای فرار از ورشکستگی قصد دارد قانون را دور بزند و با تجدید ارزیابی دارایی های ثابت ایران خودرو راهی برای بقای این صنعت پیدا کند.

آخرین دست و پا زدن‌های ایران خودرو برای فرار از ورشکستگی/ علیمردان عظیمی می‌ماند یا می‌رود؟

کاهش تولید و زیان انباشته ۱۲۵ هزار میلیارد تومانی ایران خودرو از ابتدای سال تاکنون بیش از همه دستپخت مدیران قبلی و به ویژه علیمردان عظیمی است که زیان دو برابری نسبت به سرمایه ثبت شده به این خودروسازی تحمیل کرده است و همین مساله موجب شده تا ایران خودرو مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت شود. حال این خودروساز برای برون رفت از این بحران تصمیم گرفته است قوانین کشور را درخصوص افزایش سرمایه را از طریق تجدید ارزیابی دارایی‌ها دور بزند.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، خودروسازی که تا همین چند وقت قبل در آستانه اخراج از بورس قرار داشت و سهام‌داران ایران خودرو را بیش‌ از پیش نگران کرده بود در نهایت با موافقت رئیس سازمان بورس قرار به تمدید مهلت یک‌ساله جهت خروج از ماده ۱۴۱ قانون تجارت شد. 

به نظر می رسد، علیمردان عظیمی برای خروج از این بحران به‌جای برطرف‌کردن ضعف‌های مدیریتی و کاهش هزینه‌های اضافی و سربار، گزینه افزایش قیمت را با فشار به وزارت صمت فعال کرد و مجوز افزایش ۳۰ درصدی محصولات خود را باوجود بالا نبردن کیفیت محصولات از وزارت صمت گرفت. این درحالی بود که در بازار آزاد تا ۵۰ درصد نیز گرانی‌ها رقم خورد و موجب التهابات جدیدی در بازار و افزایش گلایه‌ها و انتقادات گسترده مردم شد. 

پس از آنکه افزایش قیمت‌ محصولات ایران خودرو، جوابگوی زیان انباشته فعلی ( حدود ۱۲۸ هزار میلیارد تومان) نشد؛ این خودروساز به منظور خروج از محدودیت‌های ماده ۱۴۱ قانون تجارت، نیازمند سرمایه‌ای معادل حداقل دو برابر زیان انباشته آن که حدود ۲۴۰ هزار میلیارد تومان است نیاز دارد . 

ایران‌خودرو طی سال‌های گذشته نیز از ابزار تجدید‌ ارزیابی برای خروج از زیاندهی استفاده کرده است؛ بنابراین راه دیگری که در کوتاه مدت بتواند مانع خروج این شرکت بورسی از سازمان بورس و اوراق بهادار شود چیزی جز تجدید ارزیابی دارایی های ثابت نیست.

به نظر می رسد ایران خودرو قصد دارد تا علنا از دولت درخواست دارد که اجازه دهد قوانین کشور را درخصوص افزایش سرمایه را از طریق تجدید ارزیابی دارایی‌ها دور بزنند و به جای اینکه به فکر برطرف‌کردن ضعف‌های مدیریتی و یا کاهش هزینه‌های اضافی سربار باشد خود را به زحمت ننداخته و راه ساده تر را برای حل بحران های اقتصادی خود درنظرگرفته است. حال باید منتظر ماند و دید که برنامه‌های مدیرعامل ایران خودرو برای خروج از قانون ۱۴۱ موثر واقع خواهد شد یا خیر؟

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۲ ۱۲:۱۹

آقا مگه ورشکسته نیست چرا براش این همه دستو پا میزنید اصلا چرا واگذار نمیشه واین دو خودرو ساز یکی نمیشن داستان این دو خودرو ساز تنها با گران کردن بنزین به پایان خواهد رسید

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۲ ۱۱:۵۹

باید خیلی توانمند باشی که در یک بازار انحصاری و بدون رقیب بازم ورشکست بشی.

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۲ ۱۱:۵۷

بامید ورشکستگی کامل و جمع شدن این دو خودروساز

مثلا۱۴۰۳/۱۰/۲۲ ۰۸:۵۲

مردم دست بكنن تو جيبشون نفري يك و ششصد بدن بهشون و حل ميشه.

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۲ ۰۷:۱۶

آقایان ایران خودرو این نتیجه ظلم به مردم گرفتار و مظلوم هست.‌ خودرو بی کیفیت و لگن را بدون هیچ حساب و کتابی خیلی بالاتر از سطح واقعی به مردم قالب می کنید . و توان اقتصادی خانواده ها در نظر نمی گیرید.

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۲۳:۲۹

چرا ابن چند کارخانه ورشکسته فرغون ساز مونتاژکار محصولات بنجل چینی را منحل و تعطیل نمیکنن؟؟؟؟
بخدا خسارات مالی انسانی کمتر به کشور وارد میشه

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۲ ۰۶:۲۱

نوندونی آقایون را تعطیل کنن؟مزاح می‌فرمائید حتما

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۲۱:۲۸

آرزوی ورشستگی ایران خودرو را به گور خواهید برد

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۲ ۰۱:۱۰

حالا چرا انقدر ناراحتی؟ یک لیوان اب خنک‌بنوش

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۲۰:۰۹

به والله به تمام مقدسات قسم که هرچه زود زودتر این دو به اصطلاح کمپانی خودرو ساز تعطیل شوند به نفع همه ی ملته .

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۸:۰۰

آه و نفرین مردم ایران این خودروسازها را ریشه کن خواهد نمود.

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۲ ۰۶:۲۰

فقط خودروسازها؟

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۷:۳۲

نه عظیمی و نه دیگر مدیرعامل ها کاره ای نیستن. مافیایی که ریشه کرده در خودروسازها به هیچ نهاد نظارتی اجازه عکس العملی نمیدن!

مرتضی۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۷:۲۴

یکی از خودرو ساز های بزرگ جهان رو بیارید ، هشتاد درصد از سهام شرکت رو به نامشون بزنید ، تحول رو ببینید ، به تویوتا نگاه کنید ، هشتاد و شش درصدش مال آمریکاست.

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۵:۱۳

ببندید در این خودروسازان را که مردمو بیچاره کردند با این خودروهای بی کیفیت،

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۳:۳۶

با این همه گند کاری یک مثلا" مدیر بی کفایت ، یعنی هیچکسی ، سازمانی ، نهاد نظارتی ای ، قانونی وجود ندارد که این نفر بی تخصص بی تجربه کارنابلد را خلع ید کند ؟ تو همین شرکت ها یم نفر نامه رسان یا تایپیست را به خاطر کارنابلدی یک لحظه هم تحمل نمیکنند .

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۳:۲۹

وقتی نیرو بیش از اندازه دارین و پول مفت میریزین تو شکمشون حق تون ورشکستگیه

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۳:۰۷

یکبار برای همیشه تعطیل شود به خدا مردم راضی ترند

عماد۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۲:۵۳

ببندید در این پستوی تاریک را
کارخانه ناراضی
مردم ناراضی
دولت ناراضی

پس کی نفعش در ادامه ی این مسیر غلطه؟

مهدی۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۲:۴۹

مگر تابناک نظری را که مورد علاقه اش نباشد را منتشر میکند؟

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۲:۳۰

چرا میخواهید تنها صنعت بزرگ ایران را به زمین بزنید ؟ زیادی سیر هستید و خوشی زیر دلتان زده .

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۲۰:۴۹

صنعت بزرگ ؟

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۲۰:۱۰

معلومه که نفست از جای گرم در میاد

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۲:۲۸

اگر ایران خودرو انواع هزینه های غیر ضرور فعلی را حذف کند، با این قیمتی که این خودروهای بسیار بی کیفیت را به مردم ایران می فروشد مطمئن باشید ثروتمند ترین خودرو ساز دنیا خواهد بود.

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۲:۰۷

کار درستی کرده . در ایران با این وضع دلار ( ارزش ریال ) ، شرکت ها باید هر سال تجدید ارزیابی دارایی ها را انجام دهند . دلار پارسال چند بوده ؟ یا نسبت ارزش ریال به دلار پارسال چقدر بوده ؟ ده سال قبل چقدر بوده ؟

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۲:۰۵

کار درستی کرده . در ایران با این وضع دلار ( ارزش ریال ) ، شرکت ها باید هر سال تجدید ارزیابی دارایی ها را انجام دهند . دلار پارسال چند بوده ؟ یا نسبت ارزش ریال به دلار پارسال چقدر بوده ؟ ده سال قبل چقدر بوده ؟

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۲ ۱۴:۲۵

خدا رو شکر تو این همه حرفهای بی ربط ، یکی یه حرف درست و علمی زد.

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۱:۲۱

ورشکستگی در بازار انحصاری!!!

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۱:۱۱

فقط ایران خودرو ورشکست نشده کل مملکت ورشکسته است. تبریک به جلیلی و پایداری چی ها

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۱:۰۹

برای ورشکستگیشون ، اجماعا" صلوات

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۲ ۱۲:۲۰

من که 10ماهه بیکارم رفتم زیر خط فقربرام دیگه فرقی نمیکنه چی بشه

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۲۰:۲۱

صلواتو بلندتر ختم کن

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۰:۵۶

حتی شده یه کلیه از هر ایرانی را در بیاورند و صادر کنند این دوتا خودرو ساز باید سرپا بمانند و به حیات ننگین خود ادامه دهند

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۲ ۱۲:۲۱

عامل بدبختی ایران واقتصاد نابود شده
1-این دو خودرو ساز
2-بانکها با دادن وام الکی

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۰:۵۰

یعنی شما فکر کن یک شرکتی انحصار بازار دستشه ، هر اشغالی رو با هر کیفیت و قیمتی پیش فروش می کنه ، پولش رو میگیره هر وقت دلش خواست به مشتری تحویل میده ، هر چند وقت یکبار هم از جیب مردم کمک میلیارد دلاری بش میشه از طرف دولت ، آخر هم همیشه زیانده و در حال ورشکستگیه ! همچین پدیده ای از عصر حجر تا الان منحصر به فرده

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۰:۴۲

۴۰ سال تضییع حقوق مردم در عرصه خرید خودرو

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۰:۴۱

انشالله که هر چه سریعتر این ۲ مونتاژکار لگن های سیار و ارابه های مرگ ؛ به نقطه ورشکستگی کامل برسند و مرزهای ایران به روی خودروهای باکیفیت و ارزان خارجی باز گردد .
به امید آن روز

علی۱۴۰۳/۱۰/۲۲ ۰۹:۲۵

عجب

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۲ ۰۰:۴۸

ارز کجا بود که باز بشه

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۰:۳۵

این همه بدهی چیه میشه دو میلیارد دلار یعنی یک شرکت به این بزرگی نمیتونه دو میلیاردلار صاف کنه

کارمند ساده۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۱۰:۱۵

تا زمانیکه خودرو ارزان تولید نکنند از ۷۰, درصد ملت ایران که طبقه متوسط رو به فقر است و حامی نگیرد ، از این بدتر خواهد شد و گره کار اینجاست که حقوقی این کارخانه ها باید حق انفال مردم را بعد از کسر هزینه ها دو جا اول پتروشیمی ها و بعد فولادی ها مجانی بگیرند و قیمت یک آلونک را به یک خودرو ندهیم ، را به اجرا بگذارند....

علی۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ۲۰:۲۰

چندسال در این شرکت مافیایی کار کردم چه رشوه ها باندبازی ها و دزدی ها که شاهد نبودم،لاستیک چینی بااینکه از لحاظ ایمنی رد شده بود رو با دریافت رشوه از واردکننده روی تمامی خودروها بستند فقط یک‌نمونه کوچک...

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.