آخرین خبرعکس: پنجره‌ای به گذشته؛ شهید لاریجانی در کنار سرلشگر محسن رضایی
2بازدید

برخورد پلیس با زنان و دختران موتورسوار

رانندگی خانم‌ها با موتورسیکلت در خیابان‌های شهر مشهود است و مشهود بودن این رفتار، سبب گرایش شمار بیشتری از آنان برای استفاده از این وسیله نقلیه پرخطر می‌شود.

برخورد پلیس با زنان و دختران موتورسوار

روشن است خانم‌هایی که موتورسواری می‌کنند، فاقد گواهینامه هستند که ضرورتاً پلیس در برخورد با این دسته از متخلفان با چالش مواجه خواهد بود؛ ضمن اینکه همزمان با بروز یک سانحه رانندگی، به دلیل نداشتن گواهینامه، قانون قادر به دفاع از آنها نیست.

 به گزارش تابناک به نقل از روزنامه جوان، شاید به دلیل فراگیر شدن رانندگی خانم‌ها باشد که رئیس پلیس راهور درخواست کرده‌است، تکلیف قانونی گواهینامه موتورسیکلت بانوان معلوم شود. سردار حسینی همچنین تأکید دارد اگر این دست از موتورسیکلت سواران به ترافیک تهران و شهرهای بزرگ اضافه شوند، قطعاً با مشکل ترافیکی بیشتری روبه‌رو خواهیم شد که باید تدابیر مناسبی برای آن اندیشیده شود. 

پلیس در برخورد با راکبانی که فاقد گواهینامه هستند، تمایزی بین زنان و مردان موتورسوار قائل نیست، همان گونه که در مورد رانندگان خودرو تمایزی ایجاد نمی‌شود، با این حال بی‌تفاوتی ساختار قانونی نسبت به این رفتار نشان می‌دهد احتمالاً تصمیم‌گیری در مورد رانندگی زنان با موتورسیکلت به  مرور زمان سپرده شده‌است. 

باید در نظر داشت در حال حاضر عمده مردان موتورسوار فاقد گواهینامه هستند و آنگونه که پلیس تهران گزارش داده است ۸۴‌درصد افرادی که در زمستان سال گذشته با موتور دچار حادثه شده‌اند فاقد گواهینامه و فقط ۱۶ درصد آنها گواهینامه داشته‌اند، بنابراین فراگیر شدن تردد با موتورسیکلت سبب شده‌است کنترل مدارک راکبان عملاً از دست پلیس خارج شود، چراکه به دلیل فراوانی جمعیت موتوسوار، پلیس عملاً امکانات و تجهیزات کنترل مدارک را ندارد.

در حال حاضر ۴ میلیون و ۳۰۰ هزارموتورسیکلت در تهران تردد می‌کنند و آن گونه که پلیس تهران گزارش داده‌است، شمار استفاده‌کنندگان از موتورسیکلت از سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. تبلیغات گسترده تلویزیونی در کنار مشوق‌ها و تسهیلاتی که شرکت‌های تولید موتورسیکلت در اختیار مصرف‌کنندگان از جمله ارگان‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی قرار می‌دهند، باعث گرایش روزافزون استفاده از موتورسیکلت شده‌است. 

در بین این مشوق‌ها، انتشار تبلیغات دروغینی هم جریان دارد که مدعی است رانندگی با موتورهای برقی به گواهینامه نیاز ندارد. با اینکه پلیس همواره تأکید دارد داشتن گواهینامه برای رانندگی با کلیه وسایل نقلیه موتوری الزامی است، اما بسیاری از فروشندگان موتورسیکلت‌های برقی موفق می‌شوند با این حربه خریداران را ترغیب به خرید کنند. 

باور اشتباه دیگری که در جامعه وجود دارد، این است که داشتن گواهینامه بدون داشتن مهارت رانندگی به عنوان مجوزی برای رانندگی محسوب می‌شود. 

گزارش‌های پلیس نشان می‌دهد عمده راکبانی که در جریان سوانح رانندگی مصدوم یا فوت می‌شوند، از مهارت لازم برای رانندگی برخوردار نیستند. داشتن قدرت مانور زیاد موتور سبب می‌شود عمده این راکبان نتوانند در موقعیت خطر وضعیت را کنترل کنند، از همین‌رو در چنین وضعیتی حادثه به راحتی رقم می‌خورد. موضوع دیگر بی‌تفاوتی خانواده‌ها به رفتارهای پرخطری است که نوجوانان و جوانان در حال رقم زدن هستند. والدین می‌دانند داشتن گواهینامه و مهارت برای رانندگی با موتورسیکلت الزامی است، با این حال و با این تصور که با خرید موتورسیکلت برای فرزندان خود به آنها لطف می‌کنند، در واقع مرگ آنها را جلو می‌اندازند. 

در وضعیت کنونی که نهادهای تصمیم‌گیر خیابان‌های تهران را به قتلگاه موتورسواران تبدیل کرده‌اند، بی‌تفاوتی نسبت به وضعیت رانندگی زنان و دخترانی که بدون داشتن مهارت و گواهینامه در حال تردد هستند، جامعه را با آسیب‌های بیشتری مواجه خواهد کرد، خصوصاً این مسئله قابلیت این را دارد که از موضوعی اجتماعی به معضلی سیاسی تبدیل شود.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۲۳ ۱۱:۳۲

افزایش تعداد موتور سواران به علت ترافیک و کافی نبودن و نا کارآمد بودن سیستم حمل و نقل عمومی است. حمل و نقل عمومی بسیار ضعیف و کند و وقت گیر و بی نظم است

آرش۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۱۷:۵۸

دغدغه جدید دلواپسان

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۱۳:۰۸

اولا مگر اینهمه آقا بدون گواهینامه موتور سوار میشوند چی شده وچه اقدامی براد ممانعت از اینکار صورت میگیرد دوما اگر اجازه ندهید موتور سوار بشوند خوب میروند یک خودرو میخرند ومیان تو ی شهر اینکه آسیبش بیشتره هم بار ترافیک سنگینتر میشه هم احتمال تصادفات ودر گیری نیروهای پلیس بیشتر پس پیشنهاد میکنم گواهینامه دادن به خانمها را شروع کنید ویک بحران جدید ایجاد نکنید به اندازه کافی مشکل هست اضافش نکنید لطفا

بهمن۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۱۱:۵۹

این یک سنت و قانون نانوشته لایتغیر در جامعه ماست که
" قانون گذار حداقل یکربع قرن از حقایق و واقعایت جامعه عقب است. "
این یکربع قرن ممکنه بیشر بشه ولی کمتر نمیشه

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۱۱:۱۷

عدم داشتن گواهینانه فقط جریمه از سوی دادسرا میشه و ربطی به مقصر بودن در تصادف نداره

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۱۰:۳۵

موتورسواری ازدانه زنان در جامعه باعث فساد است نباید آزاد بشود
میشود مکانهای خاصی را برای این کار اختصاص داد تا کسانی که خیلی علاقه بروند در یک محیط مشخص موتورسواری کنند مثل پارکهای ویژه بانوان تا کرامتشان حفظ بشود

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۱۰:۱۲

چه اشکالی دارد خانم ها هم موتور سوار شوند مسئولین هرچه زودتر قانون را شفاف تصویب کنند با رعایت کلیه موازین قانونی خانم ها هم موتور سوار شوند.

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۱۰:۰۳

قطعا با ورود خانمها به عرصه رانندگی با موتور سیکلت بخش مهمی بر زحمات پلیس افزوده خواهد شد و خلا قانونی بودجه و عدم توانایی راهور در هدایت وکنتزل موتور سیکلت سوار ها دلیلی برای منع خانمها از رانندگی نیست . هر که بامش بیش برقش بیشتر . دولت باید هزینه های پلیس را افزایش دهد و گرنه قانون گریزی روز بروز بیشتر خواهد شد .

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۰۹:۴۱

ترک موتور نشستن اشکال ندارد ولی راندن موتور مسله دارد . خیلی مسخره است .

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۰۹:۲۳

هيچ منعي براي ارايه گواهينامه موتور سيكلت به بانوان نيست ...

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۰۹:۱۴

خدایا تا کی میخواهیم همینطور عقب بمانیم ؟ فقط یک نگاه به ایتالیا و اسپانیا و یا کشورهای آسیای جنوب شرقی بیاندازید تا ببینیم که چقدر موتور سواری بانوان عادی هست. تازه بیشتر مواظب هستند.

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۰۹:۱۳

الان مثلا دخترا موتور سواری کنن چی میشه !!

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۱۶:۰۸

کلا مثل رفتن به استادیوم فوتباله .هیچ اتفاقی نمی افتد

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۱۰:۰۰

عباس آقا
قرار نیست کلی خانم تو محدودیت باشن که تو اذیت نشی.. اذیت میشی بیرون نیا

عباس آقا۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۰۹:۳۸

من اذیت میشم قانون باید از من حمایت کنه و جلو اینها رو بگیره

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۰۹:۱۰

موتورسیکلت یک وسیله ارزان برای رفت و آمد حساب میشود موتور سیکلت برقی نهایتا چهل کیلومتر بر ساعت سرعت دارد چطور با سرعت چهل کیلومتر تصادف ایجاد می شود ؟ مستقیما بگویید ما با جابجایی زنان با وسایل ارزان مخالفیم . اگر شترسواری برای زنان آزاد بوده چگونه موتورسواری برای انها ممنوع است . قوانین من دراوردی درنیاورید

حمید۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۰۹:۰۲

برخورد با عمل خلتاف قانون تنها بخشی از کار است باید نهاد های قانون گذار برای این موضوع راه حل بدهند نه تنها برخورد قهری کنند و مسئله مانند استخوان لای زخم بماند

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۰۸:۵۵

برخورد، برخورد، برخورد
کلا کار پبیس شده برخورد با مردم عادی جامعه

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۰۸:۵۰

این قضیه رو هم عین حجاب تبدیل کنید به یه گرفتاری واسه مملکت!!!

فردا که یه بلبشو سر این قضیه درست شد، اونوقت هیشکی گردن نمی‌گیره! پلیس هم میگه از نظر ما بانوان منعی برای موتورسواری ندارن!!!

عین گشت ارشاد که هیشکی گردن نگرفت!
آخه چرا دلتون میخواد شر درست کنین فقط؟؟؟
بابا بذارین زن‌ها موتورسواری کنن، برن سرکار و بیان، برن خرید و بیان، چه اهمیتی داره؟؟؟

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۰۸:۴۷

جالبه که در دنیای مترقی امروز ما رو به عقب حرکت میکنیم...

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۱۲:۵۰

اما قیمت دلار و طلا خوب داره به جلو حرکت میکنه

غزاله چلابی۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۱۰:۰۸

احسنت

صالحی۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۰۸:۴۲

متاسفانه در کشور ما کلا کنترل از دست مسولین خارج شده است.

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۱۰:۳۳

رها شده

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۰۸:۴۰

اتفاقا خانم ها موتورسوار بهتری هستند تا اقایون و بیشتر رعایت می کنند
در ضمن
گواهی نانه دادید و خانم ها نگرفتند که اعلان می کنید دارند خلاف می کنند
اگر خانم ها با موتور رانندگی کنند کلی از ترافیک تهران کم میشه

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۰۸:۳۷

حق خانمها است که از موتور استفاده کنند . اتفاقا از خیلی از آقایان هم بهتر و مطمئن تر موتورسواری می کنند. باید امکان دریافت گواهینامه به خانها داد و بعد با هر کسی که گواهینامه نداشت چه خانم و چه آقا برخورد کرد.

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۰۸:۳۳

عدم اعطای گواهینامه موتور سیکلت زنان ومهاجران قانونی فقط مشکل آفرین وتبعیض است

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۰۸:۳۳

چرا باید خانمها از موتور سواری منع شوند مگه چه مشکلی ایجاد می کنه

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۱۲:۴۹

مثل سایر کشورهای دنیا اصلا مشکلی ندارد فقط بعضی از ادمها دوست ندارن زنها موتور سوار بشن همین کافیه تا زنان از موتور سواری محروم بشن

محمد۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۰۸:۳۳

کسی موتور به نامش سند می خوره باید گواهینامه ارائه کنه به نام خودش

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۰۸:۲۲

صورت مسئله و نیاز بانوان به موتورسیکلت نمیشه پاک کرد بنابراین برای حفظ جان خودشون و کاهش دردسر دیگر مردم بهتره قانونمد بشه و با گذراندن‌دوره های آموزشی جهت عموم و‌گواهینامه از بروز مشکلات اینچنینی برای خانواده ها کاست

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۰۸:۱۲

دور باطل

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۰۸:۱۰

دولت قصدی برای دادن گواهیناه به بانوان دارد؟

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۱۹:۱۳

بایستی گواهینامه بده

مرق۱۴۰۳/۱۱/۱۰ ۱۰:۰۲

مسئولین ایران مصداق از پاپ کاتولیکتر شدن، هستند. عربستان با آن همه عقب افتادگی فرهنگی در حال تغییر است

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.