ادعای واشنگتن درباره بازداشت مسئول حملات تروریستی

یک مقام کاخ سفید از بازداشت یک تروریست در پاکستان خبر داد که مسئول بمب‌گذاری در جریان خروج آمریکا از افغانستان و همچنین طراح حملات و انفجارهای تروریستی دیگر از جمله در روسیه و ایران بوده است.
کد خبر: ۱۲۹۲۴۷۹
|
۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۸ 05 March 2025
|
1250 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، «شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان روز چهارشنبه و در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک «تروریست تحت تعقیب در عملیاتی موفقیت‌آمیز در منطقه مرزی پاکستان و افغانستان دستگیر شد.» 

او خبر داده که این تروریست، «شریف‌الله» یکی از فرماندهان ارشد داعش خراسان و یک شهروند افغانستانی بود. 

یک مقام امنیتی پاکستان به رویترز گفت که نقش پاکستان در این دستگیری به دلیل تجدید همکاری ضدتروریسم با ایالات متحده بود.

این مقام که نخواست نامش فاش شود، گفت: همکاری عالی بین پاکستان و دولت جدید رئیس جمهور ترامپ ایجاد شده و از تلاش‌های مشترک گسترده در زمینه مبارزه با تروریسم استقبال کرد.

پیش از این، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بامداد امروز و در سخنرانی خود در جلسه مشترک کنگره گفت که مقامات ایالات متحده یک مقام ارشد داعش را که مسئول بمب‌گذاری در جریان تخلیه افغانستان در سال ۲۰۲۱ بود که منجر به کشته‌شدن ۱۳ سرباز آمریکایی و حدود ۱۷۰ افغان شد، بازداشت کردند. 

ترامپ در پایان یک سخنرانی تقریباً ۲ ساعته گفت: «خوشحالم که اعلام کنم تروریست اصلی این جنایت را دستگیر کردیم و او هم اکنون در راه است تا با شمشیر سریع عدالت آمریکا روبرو شود». 

او از دولت پاکستان برای «کمک به دستگیری این هیولا» تشکر کرد و آن را «روز بسیار مهمی برای آن ۱۳ خانواده» خواند. 

طبق گزارش واشنگتن‌پست، یک مقام کاخ سفید، این فرد را «محمد شریف‌الله» معرفی کرد و گفت که او برنامه‌ریز گروه داعش خراسان، شاخه این گروه تروریستی در افغانستان و پاکستان است.

این مقام کاخ سفید گفت: او که با نام «جعفر» نیز شناخته می‌شود، در طراحی و هماهنگی حملات تروریستی دیگر از جمله در سالن کنسرت مسکو در مارس ۲۰۲۴ و بمب‌گذاری در ایران در ژانویه ۲۰۲۴ نقش داشته است.

بمب‌گذاری ژانویه ۲۰۲۴ در کرمان و در مراسم سالگرد شهید سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» به وقوع پیوست که در پی آن شماری از زائران شهید و مجروح شدند.

این مقام گفت که مقامات ارشد دولت ترامپ پس از روی کار آمدن در ژانویه و افزایش تبادل اطلاعات با شرکای خود در منطقه، این دستگیری را در اولویت قرار دادند. 

مقامات پاکستانی در اواخر ماه گذشته شریف الله را دستگیر کردند و اخیراً او را برای استرداد به اف‌بی‌آی تحویل دادند. 

شریف‌الله در بازجویی به مقام‌های آمریکایی گفت که حدود سال ۲۰۱۶ به عضویت داعش خراسان درآمد و تا دو هفته قبل از بمب‌گذاری در افغانستان، در زندان بود. پس از آزادی، داعش یک موتور سیکلت در اختیار او قرار داد و او مسیر به سمت فرودگاه را برای یافتن مهاجم نهایی که قبلاً توسط مقامات آمریکایی به نام «عبدالرحمن ال لوگری» شناسایی شده، جستجو کرد. 

شریف الله همچنین در بازجویی خود به مقامات ایالات متحده گفت که یک فیلم آموزشی در مورد نحوه استفاده از سلاح را به عاملان حمله مسکو ارائه کرده است. 

اشتراک گذاری
برچسب ها
محک پایین متن خبر
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ # مهدی تاج # سید حسن نصرالله
الی گشت
نظرسنجی
در جنگ سه ساله اوکراین-روسیه کدام طرف پیروز میدان است؟