آخرین خبرهانیه رستمیان به سهمیه المپیک رسید
4بازدید
۲۷

اطلاعات بازار مسکن در تاریکی مطلق

سکوت دو عضو هیئت دولت در برابر پنهان کاری آماری/ خودنویسِ «صادق» کجاست؟

خودنویسِ خانم وزیر کجاست؟

با گذشت بیش از هشت ماه از آخرین گزارش رسمی بانک مرکزی درباره قیمت مسکن در تهران، همچنان هیچ عدد و آماری از تحولات این بازار منتشر نشده است. سکوت آماری نهاد پولی در حالی ادامه دارد که وزارت راه و شهرسازی نیز در مقام متولی سامانه معاملات املاک، مسئولیتی بر عهده نمی‌گیرد.

سکوت دو عضو هیئت دولت در برابر پنهان کاری آماری/ خودنویسِ «صادق» کجاست؟

سکوت دو عضو هیئت دولت در برابر پنهان کاری آماری/ خودنویسِ صادق کجاست؟

بیش از هشت ماه است که چراغ شفافیت در بازار مسکن خاموش مانده و بانک مرکزی از انتشار عمومی آخرین آمار تحولات قیمتی خودداری کرده است. سکوتی سنگین که نه تنها تحلیل‌گران اقتصادی را با سردرگمی مواجه کرده، بلکه بستر را برای گمانه‌زنی‌های مبهم در یکی از بازارهای مهم کشور فراهم آورده است. این در حالی است که نشانه‌ها، پای وزارت راه و شهرسازی را نیز به این بی‌خبری رسمی باز کرده‌اند، وزارتخانه‌ای که ترجیح داده است در این باره سکوت کند!

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، مرداد سال گذشته، آخرین باری بود که بانک مرکزی گزارشی رسمی از متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در پایتخت منتشر کرد، آماری که نشان داد متوسط هر متر خانه در تهران معادل ۸۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. اما از آن زمان تاکنون، خبری از به‌روزرسانی این آمار حوزه مسکن نیست.

بانک مرکزی که تا پیش از این همواره یکی از مراجع آماری رسمی در حوزه مسکن بود، حالا در برابر مطالبه افکار عمومی و تحلیل‌گران بازار، صرفاً به پاسکاری اداری بسنده می‌کند. به گونه ای که بهمن‌ماه سال گذشته، شیریجیان، معاون رئیس‌کل بانک مرکزی در اظهاراتی قابل‌تأمل، علت این تأخیر را عدم دسترسی به «سامانه خودنویس» اعلام کرد؛ سامانه‌ای که مسئولیت راه‌اندازی و مدیریت آن بر عهده وزارت راه و شهرسازی است.

او گفت: سامانه خودنویس هنوز به بانک مرکزی دسترسی نداده و این موضوع به کارگروه تعامل‌پذیری دولت ارجاع شده است. به محض اینکه این دسترسی فراهم شود، گزارش‌های آماری حوزه مسکن نیز به‌روزرسانی می شود.

سکوت دو عضو هیئت دولت در برابر پنهان کاری آماری/ خودنویسِ صادق کجاست؟

این سخنان به‌وضوح نشان می‌دهد که نه‌تنها بانک مرکزی در این تأخیر بی‌تقصیر نیست، بلکه وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی اصلی این سامانه، عملاً در مسیر شفافیت اطلاعاتی بازار مسکن، مانعی جدی ایجاد کرده است.

جالب آن‌که همین سامانه خودنویس، در صفحه رسمی خود تأکید کرده که ثبت کلیه معاملات املاک اعم از خرید، فروش، رهن و اجاره، در آن الزامی است و هدف اصلی آن «رصد و نظارت بر بازار مسکن» است. با این حال، مشخص نیست چرا وزارت راه که مدعی نظم‌بخشی به بازار مسکن است، این ابزار را از دسترس مرجع آماری کشور یعنی بانک مرکزی خارج کرده و عملاً فرایند اطلاع‌رسانی عمومی، به بن بست رسیده است!

اکنون که بیش از هشت ماه از آخرین گزارش می‌گذرد، نه آماری از تغییرات قیمتی منتشر شده و نه حتی جدول ساده‌ای از تعداد معاملات در مناطق مختلف تهران در دسترس است. در این میان، بانک مرکزی مسئولیت را به دوش وزارت راه و شهرسازی انداخته و این وزارتخانه نیز با سکوتی سوال‌برانگیز، ترجیح داده در برابر مطالبه عمومی، بی‌تفاوت بماند. این رویه پنهان‌کاری، عملاً تحلیل بازار را فلج کرده و یکی از اصلی‌ترین پایه‌های تصمیم‌گیری اقتصادی یعنی دسترسی آزاد به داده‌ها را از بین برده است.

آمار، پایه هر تحلیل اقتصادی است. در شرایطی که مردم در سردرگمی افزایش روزانه قیمت‌ها به سر می‌برند، نبود اطلاعات رسمی، تنها به افزایش نااطمینانی، بروز شایعات، و تقویت فعالیت‌های سوداگرانه دامن می‌زند. در این میان، وزارت راه و شهرسازی باید پاسخ دهد که چرا برخلاف شعارهای خود، به‌جای «تسریع در شفافیت»، به «تاخیر در اطلاع‌رسانی» دامن زده و چرا سامانه‌ای که قرار بود ابزار نظارت و مدیریت بازار باشد، به ابزاری برای پنهان‌کاری اطلاعات بازار مسکن تبدیل شده است.

 

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۲۱:۳۸

گونه ساختن هنر است نه مسکن

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۱۹:۵۵

وزارت راه آمار نمی‌ده شاید زمین‌ها در پشت پرده داره معامله میشه . مثل کلی از زمینهای منطقه ۲۲

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۱۹:۲۶

هر وقت توانستید قیمت ارز را در کشور ثبات بخشید . تورم و کرانی را مهار کنید .‌‌ناترازی ها را حل کنید و برتر از همه تحریم را رفع کنید قیمت ها را دولت خواهد توانست تعیین کند . .

پاک نیت۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۱۹:۲۵

مسکن وزیر ندارد.
محرومین منتظر
هیچ گونه معجزه در مسکن نباشند..و و

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۱۹:۱۴

دوران خانه دار شدن مردم به افسانه ها پیوسته....

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۱۷:۳۰

کسی ک سکه عیدی میده چ میفهمه بی پولی و بدبختی یعنی چی ؟

غ۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۱۷:۱۹

ببینید چه وضع درست کردند دلار شده وسیله سودجوی وقتی دلشون بخواد میبرند بالا و وقتی سود کردن میارند پایین ...

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۱۶:۴۰

بیشتر افرادی که مسولیت دارند فاقد کفایت و صلاحیت هستنو ولی این وزیر راه واقعا ناکارآمده . همه با واستگی می آیند . با شایستگی انتخاب نمی شوند

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۱۵:۰۹

بحث زن و مرد نیست، بحث تخصص و تجربه است که متاسفانه کالای کمیاب است

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۱۲:۲۵

من از همان ابتدا گفتم واقعا کج سلیقه ای تااین اندازه که وزارتخانه به این سنگینی رابه این خانم سپردند و واقعا در تعجبم چگونه این مسئولیت راپذرفتن وهنوز هم حاضر نیستند محترمانه کنارروند ودرمورد آقای فرزین منتظریک اتفاق جدید هستند که خلق نماید

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۱۰:۳۸

سامانه پشت سامانه فقط برای محلی بشه که دوستان وزیر و مدیرعامل برن سرکار و حقوق و پاداش بگیرن

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۰۹:۰۷

از کوزه همان برون تراود که دراوست

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۰۸:۵۹

کار این خانم در این وزارتخانه فاقد کیفیتهای لازمه. وقشنگ معلومه که اینکار براشون لقمه بزرگتر از دهن بوده! تنها بخاطر احساسات فمنیست گراها پست به این مهمی به ایشون واگذارشد! درحالیکه خود وزارتخانه به سه قسمت باید تقسیم شود! وزارت راه- مسکن و شهرسازی- ونظارت بر واردات و صادرات و بنادر و کشتیرانی‌- البته تادیرنشده یک نفرباید اقدام موثر کند. وچه بهتر که آن یکنفر هم خود رییس جمهورباشد نه نمایندگان فرصت طلب مجلس!

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۱۴:۴۳

مشکل وزیر مونث و مذکر نیست .
مشکل پول زیادیه که هست و نباید تو جیب مردم بره

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۰۹:۲۴

حالا نه که اینهمه وزیر و مدیر مذکر خیلی تخم دو زرده کردن واسه این مملکت و ملت شما گیر دادی به مونث بودن این یکی! ؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۰۸:۴۸

مسکن زمانی درست خواهد شد که ادارات و سازمانها دست از سر مسکن بردارند اجر روی اجر نیامده حداقل ۳۰ درصد هزینه باید پرداخت تا عده ای نان مفت ببرند

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۰۸:۳۹

سامانه هایی مانند خودنویس و مسکن،اسکان و.... برای گرفت مالیات بیشتر از مردم طراحی شده اند نه برای آمار و درمان

مجمود ربیعی 09173097456۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۰۸:۱۶

با سلام به امید روزی که اقتصاد ایران از این نابسامانی بیرون بیاید و مثل همه کشورها مسکن و خودرو جز اقلام مصرفی قلمداد شودنه اینکه مثل قالی کرمان شود که هرچه عمرش زیادتر شد قیمتش بیشترشد

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۰۸:۱۰

فرزین به کجا آویزونه که بااین عملکرد افتضاح هنوز هم درراس بانک مرکزی چمبره زده؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۱۶:۴۴

پایداریها رفیق جلیلیه

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۱۴:۴۰

به همون جاییکه بابک رنجانی بنده

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۰۸:۱۰

بفرض که آمار هم منتشر شود هیچ مشکلی حل نمی شود .

آزاده۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۰۷:۵۶

این دولت خیلی خیلی بدتر از دولت های قبله و فقط دعا کنید اوضاع از این بدترررررر نشه چون در دولت وفاق معلوم نیست کی به کیه

آزاده۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۰۷:۵۳

از دولت وفاق انتظاری نداشته باش

پوپک۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۱۶:۵۷

شما که از دولت یه عالمه توقع داشتيد بکجا رسیدید؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۰۷:۲۹

ولی قیمت دلار پایین آمده است. با همان کاغذ دلار مردم می توانند مسکن درست کنند و همان ها را بخورند

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۸ ۰۷:۰۵

دو سفارشی به چه قیمتی ؟؟؟؟

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.