رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرکالابرگ آبان شارژ شد؛ نوبت نخست برای این خانوارها
12بازدید
۳۰

در گفت‌و‌گو با تابناک مطرح شد؛

پشت پرده قرمز پوشی تالار شیشه ای فاش شد/ وقت تغییر ریل اقتصادی است

پشت پرده قرمز پوشی تالار شیشه ای فاش شد

بازار سهام در روز‌های اخیر تحت تاثیر شایعات و ابهامات اقتصادی قرار گرفته است. یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است که بورس هنوز به حمایت‌های جدی نیاز دارد و فضای بلاتکلیفی، به ویژه در خصوص سیاست‌های حمایتی و مسائل کلان اقتصادی، موجب تداوم روند منفی بازار شده است.

پشت پرده قرمز پوشی تالار شیشه ای فاش شد/ وقت تغییر ریل اقتصادی است

بورس////

بورس تهران برای سومین روز متوالی قرمزپوش شد و شاخص کل با کاهش قابل توجهی مواجه شد. این روند نزولی نگرانی‌های جدی میان سهامداران به وجود آورده و آنها را از تداوم این مسیر در روز‌های آینده بیمناک کرده است.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، در پایان معاملات امروز بازار سهام، شاخص کل بورس تهران با افت نزدیک به ۴۳ هزار واحد، به سطح ۲ میلیون و ۷۶۸ هزار واحد رسید. این کاهش چشمگیر در حالی رخ داد که طی سه روز ابتدایی این هفته، مجموعاً بیش از ۶۸ هزار واحد از رقم شاخص کل بورس کاسته شده است، به طوری که این نماگر از کانال ۳ میلیون واحدی فاصله گرفته است. در حال حاضر، بسیاری از سهامداران معتقدند که سازمان بورس با اقدامات شاخص‌سازی، در تلاش است تا از شکل‌گیری فضای هیجانی در بازار جلوگیری کند، اما این اقدامات نتوانسته‌اند از کاهش بازدهی سبد سهام‌ها جلوگیری کنند.

بورس////

در سه روز اخیر بازار سهام شاهد خروج قابل توجه پول حقیقی از برخی گروه‌های بورسی بوده است. بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد که بیشترین خروج پول متعلق به گروه‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری، بانک‌ها، فلزات، نفت و صنایع شیمیایی است، که نشان از وضعیت نگران‌کننده‌ای در این صنایع دارد.

تبعات نرخ بهره بالا و رکود سنگین در اقتصاد

همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌و‌گو با خبرنگار تابناک، دلیل این روند منفی بازار را شایعات اخیر در خصوص تعطیلی مجدد فعالیت‌ها در کشور و ابهامات پیرامون سیاست‌های حمایتی از بازار دانست. وی افزود: با وجود اینکه شاخص‌های بورس به تعادل نسبی رسیده‌اند، فضای بازار هنوز نیازمند حمایت و کمک‌های بیشتر است.

دارابی همچنین به عدم انتشار گزارش‌های سه ماهه صنایع، به ویژه در گروه خودروسازی که انتظار زیادی از آنها می‌رود، اشاره کرد و توضیح داد که این مسأله نیز به شدت بر روند بازار تاثیر گذاشته و موجب وارد شدن بازار به فاز اصلاحی شده است.

وی تاکید کرد که برای بازگشت به وضعیت عادی، علاوه بر حمایت از بورس، مسائل کلان اقتصادی همچون ناترازی انرژی و کمبود حامل‌های انرژی باید به صورت جدی حل و فصل شوند.

این کارشناس بازار سهام در ادامه صحبت‌های خود به نرخ بهره بالا و رکود سنگین در اقتصاد اشاره کرد و گفت: این مسأله یکی از عوامل اصلی رکود در بازار سرمایه است. به گونه‌ای که نرخ بهره بسیار بالا موجب شده است تا بخش‌های مختلف اقتصادی به رکود دچار شوند، و بورس نیز از این قاعده مستثنی نیست. این نرخ بهره سنگین به ویژه برای بنگاه‌های اقتصادی که پس از جنگ آسیب دیده‌اند، فشار زیادی ایجاد کرده است.

مسیر خروج وجود دارد؟

دارابی در مورد سیاست‌های کلان اقتصادی نیز گفت که در حال حاضر نیاز به تغییرات اساسی در حوزه‌هایی سیاستی همچون نرخ بهره و حامل‌های انرژی وجود دارد. 

به گفته وی، اگر این تغییرات در سیاست‌ها به موقع انجام نشود، ممکن است این رکود به یک بحران اقتصادی شدید تبدیل شود. نرخ دولتی دلار نیز در هفت ماه اخیر تغییرات چندانی نداشته و این در حالی است که تورم در این مدت حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است.

دارابی همچنین بر این نکته تاکید کرد که برای عبور از این شرایط بحرانی و بازگشت به روند رشد طبیعی، نیاز به یک بسته سیاستی حمایتی جامع و تغییر در رویکرد‌های کلان اقتصادی است. به گونه‌ای که نرخ بهره بالا و سیاست‌های ناپایدار اقتصادی می‌توانند ادامه رکود در بازار سهام و سایر بخش‌های اقتصادی را شدت ببخشند. بنابراین، برای جلوگیری از فشار‌های اقتصادی شدیدتر، نیازمند یک تغییر ریل در سیاست‌های اقتصادی کشور هستیم. در حالی که بازار سهام به سمت تعادل نسبی حرکت کرده، اما همچنان چالش‌ها و تهدید‌های جدی در برابر آن وجود دارد که باید با اقداماتی سریع و مؤثر از سوی مسئولین برطرف شود.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

علی۱۴۰۴/۰۵/۰۷ ۰۹:۱۵

مقصر طلافروشی فرزین و بانک مرکزی است ، تشویق مردم به دلالی ارز و سکه و طلا ، فرزین باید کنار گذاشته شود

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۷ ۰۷:۴۴

سال 1404 سال سرمایه گذاری در تولید نامگذاری شده است. مسوولین بیایند بگویند در این زمینه چکار کرده اند؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۹:۵۴

ما تو هر زمینه ای اول شدیم!، اونم تو سال ۱۴۰۴! ، یکم مثبت نگاه کنیم!

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۷:۱۲

زمستان گاز را قطع می کنید، تابستان برق و آب را. کارگران افغانی هم اخراج کردید. به نظر شما تولیدکننده چکار کند؟

رضا۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۶:۰۸

قیمت گزاری دستوری،ارز چند نرخی،نظام مالیاتی از تولید و ....

رضا۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۶:۰۵

فعالیت در بورس نیاز به تخصص و دانش داره اکثر سهامدارهای حقیقی فاقد دانش هستند سال 1404 با این ریزش ها از اول سال تا حالا40 درصد سود کسب کردیم نتیجه 10 سال تلاش و مطالعه بوده هر کی دانش داره می تونه سود کنه

فعال اقصاددی۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۶:۰۳

ضعیف کشی در بورس تهران
شاخص کل 50 درصد بالاتر از سقف 99 است بیشتر سهام بزرگ یا در محدوده سقف 99 هستند یا بالاتر از سقف 99 می باشند اما سهام کوچک همچنان کمتر از یک سوم قیمت سقف 99 معامله می شوند.

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۵:۵۹

انتظار زیادی از اقتصاد ورشکسته نداشته باشید بورس دماسنج است و نشان می‌دهد که اقتصاد کشور رو به مرگ است

سهیل امیری۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۵:۵۹

یعنی هنوز هم نمی خواهید یک موضوع کاملا ساده را بپذیرید و همچنان به زمین و آسمان می دوزید و آن را به افراد مرتبط می کنید
بورس کاملا وابسته به تصمیمات سیاسی و امنیت سرمایه گذاری بویژه ورود پول و سرمایه گذاری خارجی است

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۵:۴۴

سقوط اقتصادي را به تماشا نشسته ايم. اميدوارم تا دير نشده است از خواب بيدار شويم وگرنه همه چيز از بين خواهد رفت.

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۵:۰۴

خیلی از تولیدکنندگان و کارخانه داران در حال تعطیل کردن و فروختن کارخانجات هستند. چون وقتی می تواند یک میلیارد گذاشت صندوق درآمد ثابت ماهی 24 میلیون بدون زحمت و بدون ریسک گرفت، چرا باید خودشان را درگیر تولید و کارگر و بیمه و مالیات و سرمایه گذرای پرریسک ... کنند؟!

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۵:۰۲

نرخ بهره را کاهش دهید. تا نرخ بهره بالاست نه بساز بفروش برایش ساختن می صرفد و نه تولیدکننده و نه بورس سبز می شود.

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۴:۵۹

اقتصاد ما ربوی شده و خود مسوولین بانک مرکزی که سود 30 درصدی تصویب کردند، و اوراق را به قیمت بالا می فروشند، مقصرند. وگرنه نباید نرخ سود سرمایه گذاری بدون ریسک از نرخ سود سرمایه گذاری پرریسک بیشتر باشد.

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۴:۵۷

خود مسوولین کشور مردم را از تولید و اقتصاد سالم فراری و به سمت طلا و ارز هل می دهند.

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۴:۵۶

از وزیر اقتصاد درخواست داریم فرزین را بردارد.

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۴:۵۵

یک عده دنبال ناراضی کردن مردم هستند.

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۶:۳۸

چه عده ای؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۴:۴۹

صبر ما سهامداران در حال تمام شدن است و اگر کاری نکنید مجبوریم روبروی مجلس و سازمان بورس تجمع کنیم. سرمایه های ما در حال آب شدن است. تقصیر خود ماست که فکر کردیم باید در تولید سرمایه گذاری کنیم ولی بهتر بود در طلا و ارز وارد می شدیم.

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۵:۳۰

۱۵:۰۷
دانشمند این همه هوش بالا داری یه وقت ندزدن شمارو!
خب معلومه ک میان تو بورس ک سود ببرن پس خیال کردی میان به تو لطف کنن؟!
ولی هیچ جای دنیا بورس اینطوری به سرمایه ملت آسیب نمیزنه

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۵:۱۲

ناشناس 15:07 بنده وارد بورس شدم چون فکر می کردم اینطوری از تولید کشور حمایت می کنم و دوست نداشتم سود ربوی بانک را بگیرم.

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۵:۱۱

سفسطه نیست. خیلی ها چون دلشان به حال اقتصاد کشور می سوزد و دوست دارند به جای سکه و ارز در تولید سرمایه گذاری کنند وارد بورس شدند و فقط دنبال سود نیستند.

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۵:۰۷

سفسطه نکن گرامی
اکثر سهامدارانی که ادعای سرمایه گذاری در تولید دارن هم اومدن توی بورس که یک شبه سود چندصد درصدی ببرن وگرنه اگر سود جای دیگه رو بیشتر میدیدن محال بود سمت بورس بیان ...

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۴:۴۷

مسوولین اقتصادی کشور خیلی منفعل و تماشاچی هستند. P/E صندوق درآمد ثابت 3 و P/E متوسط بازار 10 است. یعنی حاشیه سود شرکتها کم شده. یعنی نرخ بهره و نرخ اوراق بالاست و باید کاهش یابد. نباید بازده سرمایه گذاری بدون ریسک از سرمایه گذاری پرریسک بیشتر شود. این نرخ بالا موجب رشد نقدینگی و تورم شده است.

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۴:۴۴

بهتر صندوق توسعه ملی 100 همت در بازار سرمایه گذاری کند. اینطوری هم بازار درست می شود و هم اصل پول و سودش برمی گردد.

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۴:۴۳

از دو سال پیش که نرخ سود بانکی 30 درصد و سود صندوق درآمد ثابت 35 درصد شد، تولید و ساخت و ساز و بورس صرفه اقتصادی ندارد. نباید بازده سرمایه گذاری بدون ریسک از بازده سرمایه گذاری پر ریسک بیشتر باشد.

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۷ ۰۷:۴۲

همه بانکها در زمستان 1402 سود 30 درصدی می دادند و الان هم به مبالغ بالا می دهند.

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۵:۳۳

کدام بانک ۳درصد سود داده؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۴:۴۲

اگر یک دهم پولی که بانک مرکزی خرج بانکهای آینده و ورشکسته می کرد در بورس وارد کرده بود هم بورس سبز می شد و هم اصل و سود پولش را بر می گرداند.

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۷:۱۷

وزارت اقتصاد و بانک مرکزی باید بانکها را رتبه بندی کنند و آنها که رتبه بالا و کفایت سرمایه بالاتری دارند مجاز باشند سود بالاتری بپردازند و آنهایی که رتبه بدی دارند و کفایت سرمایه کمتری دارند ملزم باشند سود کمتری نسبت به متوسط سود بپردازند.

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۰۶ ۱۴:۴۱

وقتی مواد اولیه و هزینه های تولید و دستمزد بالا رفته ولی قیمت ها بصورت دستوری تعیین می شود، حاشیه سود شرکتها کاهش می یابد و زیان ده می شوند.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.