آخرین خبرآیا استیضاح پیت هگست کلید می‌خورد؟!
4بازدید
۲۳

تابناک گزارش می‌دهد؛

تهدید تازه اتحادیه اروپا علیه صادرات فولاد/ چه بر سر صنایع فولادی می‌آید؟

بازی جدید اروپا علیه ایران رو شد

به دنبال تحریم‌های جدید آمریکا، اتحادیه اروپا نیز به تبعیت از او تحریم‌های جدیدی بر تجارت فلزات از جمله فولاد و آلومینیوم وضع کرد که دورنمای صادرات فولاد ایران را با چالش‌های جدیدی مواجه خواهد کرد.

تهدید تازه اتحادیه اروپا علیه صادرات فولاد/ چه بر سر صنایع فولادی می‌آید؟

بر اساس تصمیم منتشرشده در روزنامه رسمی اتحادیه اروپا از ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۵، محدودیت‌های جدیدی بر تجارت فلزات از جمله فولاد، آلومینیوم و گرافیت علیه ایران وضع شده است که فروش، انتقال و واردات این فلزات میان ایران و کشور‌های اروپایی را به‌طور کامل ممنوع می‌کند این درحالی است که وزارت صمت براین باور است که این تصمیم تاثیری بر بازار فولاد کشور ندارد، اما واقعیت چیز دیگری است. 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، اتحادیه اروپا بار دیگر صادرات فولاد و فلزات ایران را تحریم کرد؛ این درحالی است که محمدصادق مفتح، قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی درواکنش به این مساله اعلام کرد که تحریم‌های تازه اروپا تأثیر واقعی روی بازار فولاد ایران ندارد و صادرات فولاد به کشور‌های همسایه و منطقه انجام می‌شود و محدودیت اروپایی‌ها نمی‌تواند تجارت با مشتریان سنتی ایران را متوقف کند. 

اظهارات مفتح درحالی مطرح می‌شود که شاید درنگاه اول صادرات فولاد ایران به اتحادیه اروپا به نسبت کل صادرات فولاد کشور سهم ناچیزی (کمتر از نیم درصد یا حدود ۵ درصد کل صادرات فولاد) باشد، اما اثرات این تحریم‌های جدید می‌تواند روند تجارت را دچار اختلال کرده و به طور غیرمستقیم صادرات فولاد را کاهش دهد.

خصوصا آنکه اعمال این محدودیت‌ها بر معاملات مالی، بیمه و خدمات کارگزاری مرتبط با این فلزات، ممکن است بر همکاری شرکت‌های غیراروپایی که با اروپا مراوده تجاری دارند و همچنین بر کشور‌های واسطه در منطقه تأثیر گذاشته و تجارت را سخت‌تر از قبل کند.

همچنین اگرچه ضربه فوری تحریم‌ها محدود تلقی شود، اما اثرات زنجیره‌ای و روانی این محدودیت‌ها به نوسانات شدید در بازار بورس کالا و قیمت این محصولات در داخل و خارج منتج خواهد شد و درادامه اعمال محدودیت بر تأمین مالی، بیمه، خدمات کارگزاری و کمک‌های فنی، هزینه‌های تجارت و تولید را برای شرکت‌های ایرانی افزایش می‌دهد.

به نظر می‌رسد این تحریم‌ها مسیر تجارت منطقه‌ای را نیز با چالش‌های جدیدی روبه‌رو کند، به ویژه کشور‌هایی که با آمریکا و اروپا مراودات تجاری گسترده‌ای دارند مانند ترکیه، عراق و کشور‌های آسیای شرقی که پیش بینی می‌شود با اعمال این تحریم‌های جدید از همکاری با ایران خودداری کنند.

گذشته از آن به نظر می‌رسد دامنه تحریم‌ها فراتر از تجارت فیزیکی است و شامل تأمین مالی، بیمه و خدمات فنی نیز می‌شود که می‌تواند روند کلی تجارت بین‌المللی برای صنعت فولاد ایران را دشوارتر سازد.

به گزارش تابناک، در حالی که مسئولان وزارت صمت براین باورند که تحریم‌های اعمالی جدید از سوی اتحادیه اروپا تأثیر واقعی و مستقیمی بر حجم صادرات فولاد ایران نخواهد داشت و مشتریان منطقه‌ای کماکان خریدار فولاد ایران خواهند بود، اما به نظر می‌رسد پیامد‌های غیرمستقیم بر روند تجارت و اختلال در زنجیره‌های تأمین و مالی منطقه اثرات خود را بگذارد که لازم است هرچه زودتر راهکاری برای آن اندیشیده شود درغیراین صورت منبع درآمدی کشور کاهش قابل توجهی خواهد کرد.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ساسان۱۴۰۴/۰۷/۱۹ ۱۳:۲۹

وقتی میگن تاثیری نداره باید ترسید

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۱۷ ۲۲:۴۵

سلام میلگرد ارزان به عراق میفروشید دولت عراق طمع کرده تعرفهاش را زیاد کرده

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۱۷ ۲۰:۵۳

صادرات فولاد اصلا هنر نیست که بخواهیم بهش افتخار بکنیم. صادرات محصولات فولادی هست که ارزش افزوده داره.
چین بزرگترین تولید کننده و بزرگ ترین وارد کننده! فولاد جهانه.

Mhd۱۴۰۴/۰۷/۱۷ ۱۶:۲۲

گر خدا به حکمت ببندد دری به رحمت باز کند در دیگری.اینکه غصه نداره.اتحادیه اروپا نشد اتحادیه آفریقا.فقط باید بخوای.

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۱۷ ۱۴:۰۹

باید دلار از ارز ایران حذف بشه و یوان خرید و فروش بشه تا وابستگی به دلار کم بشه

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۱۷ ۱۲:۰۸

انرژی و آب مصرفی در صنایع رانتی فولاد اگر صرف تولید رمز ارز و احیا محیط زیست گردد مفیدتر است

اکبر۱۴۰۴/۰۷/۱۷ ۰۹:۳۲

چین ۱۰۰۰ میلیون تن فولاد تولید ومصرف میگند ویا میفروشد۔ سی ملیون تن فولاد ایران در بازار حهاتی تولید ومصرف رقمی نبست۔ببرم گوهر خود را به خریدار دگر۔

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۱۷ ۰۶:۱۹

شاید به نفع مردم بشه
آهن و آلومینیوم ارزان بشه
اگر حقه دیگری نزنن

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۱۷ ۰۰:۵۴

الحمدلله با اون صنایع فولادتون کشور و خشک کردید مردم بدبخت شدن بهتر ilخدا رو شکر خریداری نداشته باشه

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۱۷ ۰۰:۲۹

مدیریت انقلابی کنید مثل دریاچه ارومیه.

سامانی۱۴۰۴/۰۷/۱۷ ۰۰:۱۸

خطاب کسی که نوشت دری اگربسته شود درهای دیگر باز میشوند.
نه جانم اینا قدیمی شده.اگر دری بسته شد ,درهای دیگر هم بسته خواهند شد .
و این خیال خام را از گوش خودت بدر کن و چشمت را باز کن و ببین.چرا که عمر همه بیهوده رفت که رفت.

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۱۶ ۲۲:۴۲

ذيل منشور

رضا۱۴۰۴/۰۷/۱۶ ۲۲:۱۵

بلا فقط در تشویش اذهان توسط شماست ایران فولادش را به چین صادر می‌کند و هیچ رابطه ای با اروپا ندارد

یزدی۱۴۰۴/۰۷/۱۶ ۲۱:۴۱

نترسید یک درب بسته شوندچند دربازمیشه انشاا

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۱۶ ۲۳:۵۷

دری نمونده همه درها از جا کنده شده

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۱۶ ۲۱:۱۳

ماشه تاثیری نداره. اینم یه نمونه ش.

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۱۶ ۲۰:۲۷

ایران غیرت داشته باشه صادرات نفت رو منوط به تحویل ریال ایران قبل تحویل نفت خواهد کرد. در انصورت بسرعت ارزش پول ملی افزایش خواهد یافت

ali۱۴۰۴/۰۷/۱۷ ۱۱:۱۹

بعد گرفتن ریال ، باید یک کامیون اسکناس ایرانی بدن تا یه جنس کوچک وارد کنن. بعضی ها چرا بدون فکر نظر می دن

شهاب۱۴۰۴/۰۷/۱۷ ۰۷:۰۴

وقتی سواد مالی ندارید نظر ندید

وودلبتا۱۴۰۴/۰۷/۱۶ ۱۹:۵۱

هیچ اثری نداره چون فلزات کلا کمه و تقاضای بالایی داره و خریدار باید التماس کنه .

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۱۶ ۱۹:۰۹

دقیقا ده سال هست که تجارتی با اروپا نداریم، کدام تحریم؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۱۶ ۱۸:۵۵

چه بر سر صنایع فولادی می‌آید؟ همان بلایی که سر نفت آمد فروش با تخفبف بالا احتمالا به چین

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۱۶ ۲۳:۴۰

صنایع فولادی چه نفعی برای ملت دارد؟
هم قیمت بازار جهانی به ملت می فروشند
صادرات را هم ارزش را به بازار نمی ریزند
بلکه عمدا ارز را گران می کنند

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.