رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبربورس در نیمه آبان ۱۴۰۵؛ نمادهای پربازده و زیان‌ده هفته / خروج ۶.۹ همت از بانک‌ها در یک ماه
4بازدید
۲۸

حجت الاسلام محمد سبزی در گفتگو با تابناک:

پول نفت مردم در دست چپ دلال هاست/بود و نبود برخی وزرا فرقی ندارد/فروشگاه ها در قیمت گذاری خودمختار شده اند!

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی معتقد است که پول نفت مردم در دست چپ دلال هاست که پول ارز صادرات را نه تنها تحویل نمی دهند بلکه گردن کلفتی هم می کنند.

پول نفت مردم در دست چپ دلال هاست/بود و نبود برخی وزرا فرقی ندارد/فروشگاه ها در قیمت گذاری خودمختار شده اند!

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس دوازدهم در گفتگو با تابناک، با گلایه از عملکرد برخی وزرای کابینه دولت چهاردهم به دلبل وضعیت افسارگسیخته گرانی و بالا رفتن عجیب قیمت کالاهای اساسی خواستار رسیدگی ویژه و سریع دولت نسبت به مطالبات به حق مردم شد.

گفتگوی پایگاه خبری تحلیلی تابناک با حجت الاسلام محمد سبزی را در همین زمینه در ادامه می خوانید:

تابناک: با توجه به اعلام معاونت برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی، قیمت مرغ در خرده فروشی ها نباید بالاتر از ۱۴۰ هزار تومان باشد در صورتی که در بعضی فروشگاه ها هر کیلو مرغ حتی بالاتر از ۲۲۰ هزار تومان است، این تناقض آماری برای چیست و چرا نظارتی بر قیمت ها وجود ندارد؟

دولت در این زمینه ضعیف عمل می‌کند. وزیر به کمیسیون آمد و کارشناسان محاسبه کردند و گفتند که وزیر اعلام کرده که قیمت آزاد نهاده که در واقع بازارگاه مرغ بوده ذرت و جو کیلویی ۴۲ تومان، بنجاله ی سویا کیلویی ۷۰ تومان و با این قیمت ها و با ضریب تبدیل گوشتی که مرغ دارد(بین ۱/۲ تا نهایت ۱/۸ دهم یا ۲ کیلو) نهایت به دست مصرف‌کننده با قیمت ۲۳۸ تومان برسد در صورتی که وزیر در کمیسیون همین را اعلام کرده و بعد بلافاصله اتحادیه قیمت ۲۷۸ اعلام کرده و در بازار هر کسی یک قیمت متفاوتی دارد. مشکل از مسئولانی است که حتی توان کنترل بازار را ندارند. در واقع وقتی ارز ترجیحی برداشته شده و نرخ مشخصی دارد، باید قیمت ثبات داشته باشد نه اینکه هر روز یک قیمت باشد. اکثر نماینده ها اصرار بر استیضاح وزیر دارند به دلیل همین عدم ثبات قیمت ها که وزارتخانه یک نرخ و اتحادیه ها نرخ دیگری می دهند و فروشگاه ها خودمختار شده اند و هر کسی هر قیمتی بخواهد تعیین می کند.

تابناک: در فروشگاه ها مرغ دولتی خیلی به تعداد محدود آورده می شود و به ظهر نرسیده تمام می شود، در حالی که وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرده بود که به مقدار کافی وجود دارد، مجلس چرا به صورت جدی به این موضوع ورود نمی کند؟
مجلس هر روز این موضوع را پیگیری می کند و وزرا را به کمیسیون های مختلف دعوت می کند و عملکرد آنها را مورد بررسی قرار می دهد. در این زمینه ایرادهای ساختاری اساسی وجود دارد. پول نفت در دست چپ دلال هاست و تراستی ها پول مردم را نمی آورند و ۷۰_۸۰ درصد ارز صادرات ایران در دست تراستی هاست که آن را نمی دهند و حتی گردن کلفتی هم می کنند و ارز صادرات را تحویل نمی دهند. من فکر می کنم قوه قضاییه نباید با آنها مماشات کند و باید تعدادی از آنها مجازات شوند تا درس عبرتی برای دیگران باشند که با معیشت مردم اینطور بازی نکنند.

تابناک: قیمت روغن خوراکی در این بازه زمانی ۳ برابر افزایش داشته و صدای مردم را دراورده؛ مجلس چه برنامه ای برای پیگیری این موضوع دارد؟

این موضوع را شخصا از وزیر اقتصاد پیگیری کردم و در جلسه حضوری وزیر قول داد طی روزهای آینده قیمت دلار کاهش پیدا کند و اقلام و کالاهای اساسی به وفور در بازار موجود شود.همچنین اعلام می کنند خیلی از نهاده ها هم از بندرگاه بارگیری می شود و کالاهای اساسی موجود می شود و این التهاب و وضعیت تا چند روز آینده از بین می رود و به وفور طبق اعلامی که به ما شده کالا موجود می شود. امیدوارم این وعده ها مثل گذشته نباشد و عملی شود. 

تابناک: چرا با این وضعیت تعزیرات وارد عمل نمی شود؟
تعزیراتی ها هم مدعی هستند نیروی کافی برای رصد همه موضوعات را ندارند و در حد نیروهای موجود پرونده هایی تشکیل داده و بررسی کرده اند اما باز هم کفایت نمی کند. به عقیده من باید بسیج اصناف و اتاق اصناف که متولی هستند پای کار بیایند و سرزده قیمت ها را کنترل کنند و برخورد قانونی و قطعی کنند که کسی بدون اتیکت و درج قیمت گرانفروشی نکند.

تابناک: در پایان نظر خود را درباره اعتراضات اخیر بیان کنید؟
این مردم بودند که همیشه فتنه ها را جمع کردند و پای نظام و انقلاب ایستادند. اگر این روزها وزیری کم کاری یا کوتاهی کند و نتواند کنار برود و بماند و باعث نارضایتی مردم شود این خیانت به این مردم و خون شهدا است. عده ای هستند در مناصب دولتی که مسئول این مسائل هستند و توان حل این موضوعات را ندارند با وجدان خود کنار بروند و راه را برای افراد کارآمد باز بگذارند. بالاخره یکسری مشکلات به خاطر تحریم هاست و هم من نمی گویم تحریم وجود ندارد اما گره زدن به تحریم ها توجیه کننده نیست. ما جنگ هشت ساله را اداره کردیم، الان هر مشکلی پیش می‌آید همه گردن جنگ ۱۲ روزه می گذارند، اگر جنگ یک یا دو ماه طول می کشید، ناتوانی خودشان را پای جنگ و تحریم می گذارند. نمی گویم تأثیر ندارد، اما نه آنقدر که همه چیز را پای آن بیندازند. الان در بازار احتکار و گرانی وجود دارد این مربوط به تحریم ها نیست این عدم درست نظارت و عدم برخورد با آنهاست. اگر همین بسیجی هایی که اغتشاشات را جمع کردند را پای کار بیاورند که محتکران و مفسدان را جمع کنند بقیه هم ماست هایشان را کیسه می کنند. 

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۰۹:۲۷

تنها کاری که دولت با حذف ارز ترجیحی کرد این بود که مشکلات خود را براحتی از دوش خود برداشت و به دوش مردم انداخت تا خود مردم با آن کنار بیایند!

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۰۸:۲۵

چرا هیچ ارکان دولتی برای کنترل قیمت ها اقدامی نمکنه هر کس هر قیمتی خواست میگه

Mhd۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۱۷:۱۲

نمی شه لطف کنید و پول نفت مون بدید به خودمون که هر جور دوست داریم خرج کنیم.

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۱۰:۳۸

چرا اینقدر دیر به حقایق اعتراف می کنید؟

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۱۰:۱۴

یه بار به بازار سر بزنین پنج تا قیمت متفاوت راجب همین برنج و روغن بهتون میدن هر کی از هر کجا خواست قیمت میده

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۰۸:۴۴

تنها دوره ای که در کشور ثبات اقتصادی داشتیم قیمت دلار ثابت بود چند ماه بعد از مرگ رئیسی بود که کشور رئیس جمهور نداشت

مجتبی۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۰۸:۳۶

شانتاژ قیمت گذاری در زمان اعتراضات توسط فروشگاه ها غیر قابل انکاره

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۰۸:۳۰

اینهمه بی دولتی اتفاقی نیست

علی۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۰۸:۱۶

قیمت جهانی برنج اعلا پاکستانی یک دلاره ، چرا به دو برابر قیمت میفروشند؟! تابناک لطفا پیگیری کنید.تشکر

وای به روزی که همه چیز مانند زن زندگی آزادی بشه ! مثل تاجر گرانفروشی و احتکارو آزادی

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۰۸:۱۰

به جهت وفاق خیالی قرار شد استیضاح ها انجام نشه. عجب مجلسی . اینها میخان نماینده مردم باشن؟ که یکوقت خاطر رییس جمهور نازک نارنجی مکدر نشه. اون وقت ارز رو سه برابر کرده مردم ناراحت نشدن؟

ایرانی۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۰۸:۰۹

ناتوانی بعضی از وزرا ومماشات قوه قضاییه و تعزیرات باگرانفروشان ومحتکرین وعدم برآورد بهای تمام شده کالاهای اساسی توسط مسولین ذیربط واعلام عمومی قیمت‌ها مشکلات اساسی برای ملت فراهم نموده مجلس هم بعلت همراهی با دولت از استیضاح وزرا ناتوان مماشات می کند .

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۰۷:۰۳

فروشگاه افق کوروش مینودر قزوین فقط ۲عدد مرغ در یک روز ارایه می کند ، فروشگاه به این بزرگی وچند صد نفر مراجعه کننده فقط ۲مرغ کامل وچند قطعه بشقابی،به نظر می رسد قطره چکانی کالا های اساسی ارایه می شود

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۰۶:۴۸

اشتباه میفرمایید. نبود بسیاری از وزرا و سایر مدیران به نفع مردم است نه اینکه بود و نبودشان یکسان باشد.

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۱۸:۴۴

بعضی وزرا در مناصب خود بدنبال تجارت هستن نه این که به فکر این باشن چه راهکاری برای برون رفت از تحریم پیدا کنن .

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۱۰:۳۹

دقیقا

بداغ آبادی سامن۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۰۶:۴۳

طرف کارخانه قند دارد ده سال نیست که شروع به کار کرده سهمیه را می گیره قند تولید کنه شکر. را روانه بازار آزاد می کنه (از زیر صفر الان بیا ببین با همین کار چه ثروتی ….)مانند همون زمان که نانوایی ها آرد ازد می فروختن چرا باید نظارت و کنترل به این اندازه پایین باشه نظارت نظارت نظارت کنید بر عملکرد و چشم پوشی نکنید

ایرانی۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۱۱:۵۳

آفرین .. تا نظارت سالم نباشه هیچی درست نمیشه.

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۰۶:۰۲

همه می دانیم که این به اصطلاح تراستی ها برای استمرار درآمدهای میلیون دلاری خود به بسیاری از افراد باج می دهند لذا این روند سالهاست که کماکان ادامه دارد و با حرف زدن مشکل حل نمی شود.....

هموطن۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۰۵:۵۲

تاسف بر افکار چنین نماینده ساده اندیش و کوته بین.بعد میبینیم مشگلات چرا حل نمیشود.

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۱۵:۳۵

خوب عزیز شما به این بی سوادها رای دادید! رای ندهید!

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۰۵:۳۴

آزاد شدن واردات برای عموم و حذف عوارض دولتی بهترین راهکار برای نظم بخشیدن به قیمتهاست، وقتی عرضه کننده متعدد باشه و قیمتها رقابتی دیگه بساط دلالی و احتکار و زیاده‌خواهی جمع میشه پس عامل اصلی التهاب در بازار دخالت و ایجاد محدودیت در واردات و عدم نظارت بر قیمتهاست

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۱۸:۴۰

.داداش اگر واردات آزاد بشه پولدار، پولدارتر و فقیر، فقیر تر

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۱۵:۳۵

قطعا بهتر می شود، ولی شما تحریم هستید و مردم نمی توانند چیزی وارد کنند

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۰۱:۰۴

این دلال ها کی هستن مردمن؟؟؟وقتی نفت توی وزارت نفت فروش نمیره میخواستید پولش کجا باشه؟؟؟

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۰۰:۵۱

خودشون عضو چه کمیسیون جالبی هستند!!

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۰۰:۲۵

ساتنا مزخرف است. کارمند و رئیس شعبه ای که می داند این ساتنا کارایی ندارد و باز هم پول مشتری را کی گیرد که انتقال دهد اما انتقال نمی یابد، مقصر و مسئول خسارت هستند. بانک توسعه تعاون تو که نمی توانی پول انتقال بدهی چرا باید اسمت بانک باشد؟

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۰۰:۱۹

ما جنگ ۸ سال اداره کردیم ؟؟؟؟ ببخشید شما یا میر حسین موسوی ، در زمان جنگ چند ساله بودید

ناشناس۱۴۰۴/۱۰/۳۰ ۱۲:۳۰

اگه موسوی نبود حتما بهتر اداره میشد. ولی خوب اون زمان کمیته های انقلاب بودند و خوب بود. بعدش دار و دسته موسوی اقتصاد آزاد و اینا گفتن و خراب کردن تا رسید به امروز

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.