رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرکالابرگ آبان شارژ شد؛ نوبت نخست برای این خانوارها
3بازدید
۳۴

تابناک بررسی می‌کند؛

۳۹ هزار خودرو برای ۸۰ میلیون ایرانی؟ / وقتی متولی صنعت خودرو هیچ کاره می‌شود !

کارنامه‌ وزارتخانه‌ای که فقط «سعی می‌کند»!

افتخار به ورود ۳۹ هزار خودرو برای کشوری ۸۰ میلیونی، بیشتر به یک شوخیِ تلخ شبیه است تا کارنامه مدیریتی بنابراین سخنگوی صمت در حالی از نبود ابزار برای کنترل قیمت‌ها سخن می‌گوید که تمام کلیدهای واردات و سیاست‌گذاری در دستان همین وزارتخانه است.

۳۹ هزار خودرو برای ۸۰ میلیون ایرانی؟ / وقتی متولی صنعت خودرو هیچ کاره می‌شود !

دولت که روزی با وعده واردات خودروهای اقتصادی و تنظیم بازار، رای و اعتماد گرفت، حالا از زبان سخنگوی صمت اعتراف می‌کند که «بی‌اختیار» است؛ اعترافی که بوی «چک سفید امضا» برای گران‌فروشی خودروسازان را می‌دهد، اما سوال این است که چرا وقتی نوبت به واردات می‌رسد، همه چیز به بودجه و مجلس گره می‌خورد، اما وقتی نوبت به گرانی می‌رسد، وزارت صمت با واژه هایی مبهم دست خودروساز را برای دست‌برد به جیب مردم باز می‌گذارد؟

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، عزت‌الله زارعی، سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، درباره موضع دولت درباره بازار خودرو گفت: وزارت صمت در حوزه خودرو سیاست‌گذار است و نقشی در قیمت‌گذاری خودرو ندارد بلکه از سیاست های شورای رقابت تبعیت می‌کند.

سخنگوی وزارت صمت درمورد سازوکار قیمت‌گذاری توضیح داد و گفت: اگر کالایی انحصاری باشد مشمول قیمت‌گذاری می‌شود، سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان مسئول قیمت‌گذاری بر اساس شاخص‌هاست و بنابراین مخالف افزایش قیمت خودرو هستیم اما این وزارتخانه ابزاری که بتواند کنترل قیمت در حوزه خودرو کند را در دست ندارد. 

وزارت صمت یا تماشاخانه‌ جاده‌مخصوص؟

سخنگوی صمت یکی از عجیب‌ترین سخنانش را مطرح کرد و علنا اعلام کرد «ما ابزار و اختیار نداریم و این ابزارها در دست شورای رقابت است» درحالی که وزارت صمت به عنوان متولی اصلی صنعت، نمی‌تواند خود را صرفاً یک «تماشاچی» در قیمت‌گذاری نشان دهد. 

به نظر می رسد این سیاست نوعی فرار به جلو و انداختن توپ به زمین شورای رقابت است و این مفهوم را می رساند که این وزارتخانه در برابر هزینه‌های گزافی که به مردم تحمیل می‌شود، هیچ پاسخگویی اجرایی ندارد.

رویای واردات در جیب دولت!

عبارت «سعی می‌کنیم افزایش قیمت آنچنانی نداشته باشیم» در صحبت های سخنگوی وزارت صمت، از نظر اقتصادی هیچ معنایی ندارد؛ چرا که معیار «آنچنانی» مشخص نیست به چه میزان اشاره دارد ؟ ۱۰ درصد؟ ۵۰ درصد؟ یا ۱۰۰ درصد؟ که این نوع اظهارات نبود یک پلتفرم منسجم برای کنترل تورم تولید را نشان می دهد؛ بنابراین استفاده از این واژه‌های کیفی به جای اعداد دقیق، راه را برای افزایش قیمت‌های ناگهانی باز می‌گذارد تا بعدها توجیه کنند که این افزایش از نظر ما آنچنانی نبود! 

سخنگوی صمت درحالی از ثبت سفارش ۱۰۰ هزار خودرو و ورود ۳۹ هزار دستگاه خبر می‌دهد که این عدد در مقابل تقاضای انباشته‌شده‌ی چند میلیونی بازار ایران، قطره‌ای در دریاست؛ البته نکته تامل‌برانگیز اینجاست که ایشان حتی برای سال آینده نیز هیچ چشم‌انداز روشنی ندارد و همه چیز را به «ابلاغ بودجه» گره می‌زند و این یعنی وزارتخانه برای «تنظیم بازار» هیچ استراتژی مستقلی ندارد و صرفاً منتظر حوادث است.

چرا  وزارت صمت پشت شورای رقابت سنگر گرفت؟

عزت‌الله زارعی به صراحت اعلام می کند که با هرگونه افزایش قیمت «خارج از منطق قانونی» مخالف است، اما بلافاصله می‌گویند «ابزاری دراختیار  ندارد بنابراین سوال این است که اگر ابزاری ندارید، مخالفت شما چه اثری بر بازار دارد؟ 

این اظهارات نشان می‌دهد که وزارت صمت عملاً تأیید کرده که افزایش قیمت در راه است و فقط می‌خواهد با این کلمات، از زیر بار فشار افکار عمومی شانه خالی کند؛ ضمن آنکه اشاره به تغییر تعرفه‌ها در بودجه ۱۴۰۵ بدون ذکر جزئیات، یعنی شوک قیمتی جدید برای خودروهای وارداتی در راه است چراکه زمانی که تعرفه‌ها بالا برود، حتی اگر واردات آزاد باشد، خودرو همچنان برای طبقه متوسط و ضعیف یک «کالای دست‌نیافتنی» باقی می‌ماند.

به گزارش تابناک، اظهارات جدید سخنگوی وزارت صمت درباره قیمت خودرو، بیش از آنکه آبی بر آتش بازار باشد، بنزینی بر شعله‌ انتظارات تورمی بود و با به‌کار بردن واژه‌های مبهمی مثل «افزایش قیمت نه چندان زیاد» و سلب مسئولیت از وزارتخانه در قبال قیمت‌گذاری، عملاً چراغ سبز گرانی را روشن کرد این درحالی است که بازار تشنه‌ی واردات میلیونی بوده و افتخار به ورود تنها ۳۹ هزار خودرو و حواله دادنِ همه چیز به «تصمیمات مجلس»، نشان می‌دهد که وزارت صمت فعلاً برنامه‌ای جز «تماشا کردن» کوچک‌تر شدن سبد خرید مردم ندارد. 

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

amir ali۱۴۰۴/۱۱/۰۴ ۰۹:۴۳

خودروسازان و شورای رقابت و وزارت صمت و هر سازمان دیگر که با خودروسازی در ارتباط هست همه در یک سنگر هستند و فقط برای سفسطه بازی و گمراه کردن مردم از یکدیگر انتقاد می کنند. بخشی از بودجه شورای رقابت و وزارت صمت از خودروساز تامین می شود . مگر انسان عاقل منبع درامد خود را قطع می کند !

بابک۱۴۰۴/۱۱/۰۲ ۰۹:۳۰

واردات خودرو قیمت ارز را بالا می برد مفتی که نمیدن

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۲ ۰۸:۱۱

اینترنت را وصل کنید بیش از 14 روز است که قطع است!!!!

علی۱۴۰۴/۱۱/۰۲ ۰۴:۴۸

۲ دی ماه ۱۴۰۴ هست چرا هنوز یارانه ها واریز نشده؟؟؟

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۲ ۰۳:۱۸

تابناک خان لطفا هروز در این مورد مطلب بزار و کامنت ها رو شر کن حداقل فشار بیاد واردات خودرو ازاد بشه . ما به قدرت مطلب و کامنت های تابناک ایمان داریم .هشتگ نه به کوییک ۸۲۰ تومنی

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۲ ۰۰:۵۸

بجای واردات خودرو که دیگر جایی برای راندش نیست باید بفکر حمل و نقل عمومی بود همین قدر خودرو هم در سیاه چاله ترافیک در معابر مانده اند

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۲ ۰۰:۱۳

عوارض واردات خودرو را صفر کنید اگر حامی ملت هستین

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۲ ۰۰:۰۵

خودرو وارد کنید
یه بار هم طرف مردم باشید نه سرمایه دار

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۲۳:۱۳

خودرو وارد کنید یه بار جلوی سرمایه داران و انحصارگران بایستید چرا همش فکر پولدار شدن و منفعت آنها هستید
مردم را دریابید
آخه پراید و کوئیک ۸۰۰ میلیون
آدم دردش رو به کی بگه

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۲۲:۵۶

تو روخدا خودرو وارد کنید قدرت رو از دست خودرو ساز بگیرین مملکت کردند درست در انحصار خودشون ت رو خدا خرید خودرو رو برای جوان ها رویا نکنید
خودرو وارد کنید

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۲۲:۵۴

از شما بعید بود این خبر. یک سری جملات تقطیع شده بدون اینکه نه اصلا حرف طرف مشخص باشه و نه اینکه مشخص باشه که شما دارید در مورد چی حرف می‌زنید.

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۲۱:۰۰

خودرو به یک کالای سرمایه ای تبدیل شده. وگرنه بیشتر مردم خودرو دارن

راجو۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۲۰:۴۱

هرکی ماشین داره ازبس هزینه هاش بالاس دیگ افسرده شده

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۲۰:۳۷

ما خونمون مشکل برقی داشت گچ کار اوردیم انتظار داریم مشکل رو رفع کنه🙂

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۲۰:۳۱

چرا نظرات کاربران رو درج نمی کنی تابناک؟!!

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۲۰:۲۶

خودتو ناراحت نکن مردم انقدر فقیر شدن که دیگه نمی تونن ماشین بخرن پس نگو 80 میلیون

غفار۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۲۰:۲۰

خخ چه طرزحساب کتابه
۸۰میلیون بیشترش ماشین داره اونم دوتا دوتا
حسابتون ضعیفه

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۲ ۰۳:۱۴

من چرا ندارم ؟

ایرانی۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۲۰:۰۸

یکی از عوامل تشدید نارضایتی مردم همین وضعیت خودرو هست، انقلاب رو فدای جیب خودروسازان نکنید

Asad۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۱۹:۳۳

دیگه رفتی بخوابی ؟ نطر مردم را چاپ نمی کنی

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۱۹:۲۲

همین ۳۹ هزار تا هم اضافیست. اصرار بر واردات کالاهای غیر ضروری یعنی فشار بر قیمت ارز و تحمیل تورم برای طبقات پایین جامعه

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۲ ۰۰:۴۴

حتما یه مدل بالاشو داری و شکمت هم سیره. بقیه هم که آدم نیستن. فقط تو مهمی.

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۱۸:۴۶

کاش حداقل همین تعداد هم با قیمتی معقول واگذار میشد نه سه برابر قیمت عرف در مبدأ.
متاسفانه مافیای خودرو در ایران سیستماتیک و غیر قابل حذف شده

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۱۸:۴۵

یکی از بزرگ ترین دلایل اعتراضات و اغتشاشات اخیر صنعت خودرو و خودروسازی در ای ان هست. کشوری که میانگین درآمد کمتر از یک پنجم دنیاست و قیمت خودرو ده برابر متوسط دنیا.
رانت خوارانی که در صنعت خودرو ارزهای ترجیحی و دولتی و نیمایی را بلعیدن و تبدیل به مافیا شدند و به نظام و مردم ضربه وارد کردند.

محمود۱۴۰۴/۱۱/۰۲ ۰۷:۵۴

اگر به پرونده پرسنلی کارکنان خودرو سازی سر بزنیم فکر کنم انبوه زیادی نامه استخدام سفارشی پیدا خواهیم کرد و رانتخواران اصلی مشخص خواهند شد

سنیک۱۴۰۴/۱۱/۰۲ ۰۷:۱۵

انصاف نیست

کارگر۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۱۸:۳۴

تنها راه حل اینه که قیمت خودرو و سایر کالا به قدری بالا بره که امکان خریدش محال بشه

وحید۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۱۸:۳۲

همین یک فقره درد خودرو به اندازه هزارسال بحران و خشونت می‌تونه برای جامعه خلق کنه.

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۱۸:۲۳

انخصار طلبی خودرو سازان همین بس که وزیر و نمایندگان مجلس عملا کارپرداز ایشان هستند

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۲ ۰۹:۲۰

نوش جان مردم ساده لوح

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۱۸:۱۶

دولت فقط بنزین آتش گرنی را بیشتر میریزد نقش دیگری ندارد

kazem۱۴۰۴/۱۱/۰۲ ۰۷:۴۴

ذر ایران دولت کاره ی نیست

ناشناس۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۱۸:۰۰

یک کشور نام ببرید که جلوی واردات خودرو را میگیره ؟؟

دکتر جکول وند۱۴۰۴/۱۱/۰۲ ۰۶:۱۰

کشور جیبوتی در سال ۱۸۷۶ میلادی تازه اون زمان اصلا ماشینی وجود نداشت اون جلوی واردات ماشین رو گرفته بود گفتم که اطلاعات عمومیت بالا بره جایی مسابقه شرکت کردی کم نیاری 😁😁

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.