رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرعکس: خداحافظی اسطوره
20بازدید
۳۸

سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان در گفتگو با تابناک:

تصمیمات مربوط به جنگ و صلح با تأیید رهبری اجرا می‌شود/ تفاهم نهایی با خرد جمعی و با نظر رهبر انقلاب انجام خواهد شد

تصمیمات مربوط به جنگ و صلح با تأیید رهبری اجرا می‌شود

محسن پاک‌آیین گفت: مسئولان، نیروهای مسلح و سران سه قوه در این زمینه متحد هستند و در میدان و دیپلماسی هماهنگی کامل وجود دارد. قطعاً تفاهم نهایی با خرد جمعی و از طریق شورای عالی امنیت ملی و با نظر مقام معظم رهبری انجام خواهد شد.

تصمیمات مربوط به جنگ و صلح با تأیید رهبری اجرا می‌شود/ تفاهم نهایی با خرد جمعی و با نظر رهبر انقلاب انجام خواهد شد

طبق قانون اساسی، تصمیمات مربوط به جنگ و صلح از وظایف رهبری است/ مصوبات شورای امنیت بدون تایید رهبری قابل اجرا نیست/ تفاهم نهایی با خرد جمعی و با نظر رهبر انقلاب انجام خواهد شد

پاک‌آیین تصریح کرد: قطعاً تفاهم نهایی که در اظهارات عراقچی به آن اشاره شد، با خرد جمعی و از طریق شورای عالی امنیت ملی و با نظر مقام معظم رهبری انجام خواهد شد. 

به گزارش سرویس بین الملل تابناک؛ در آستانه امضای یادداشت تفاهم میان ایران و آمریکا، اظهارات عباس عراقچی مبنی بر بی‌سابقه بودن نزدیکی به توافق و بازنشر آن توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا فضای سیاسی را تحت تأثیر قرار داده است.

این تحول دیپلماتیک در شرایطی رقم می‌خورد که علیرغم هماهنگی‌های کلان حاکمیتی و در حالی که جریان‌های سیاسی خاص در داخل کشور نسبت به این رویکرد انتقاداتی را مطرح کرده‌اند بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته به‌زودی از طریق امضای دیجیتال نهایی خواهد شد.

از این رو خبرنگار سرویس بین الملل «تابناک»؛ گفتگویی با «محسن پاک آیین»، سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان، انجام داده که متن آن بدین شرح است:

*رئیس‌جمهور آمریکا از حصول توافق با ایران خبر داده و عراقچی نیز اعلام کرده است که «تا این حد به توافق نزدیک نبودیم». نخست‌وزیر پاکستان نیز اعلام کرده که متن نهایی مورد توافق است و تا ۲۴ ساعت آینده امضا خواهد شد. ارزیابی شما از این اظهارات چیست؟

واقعیت این است که نمی توان گمانه زنی کرد ولی اظهاراتی که به آن اشاره کردید، نشان‌دهنده آن است که موضوع این بار جدی‌تر از دفعات پیشین است و احتمال وقوع این تفاهم وجود دارد. در این خصوص، چند نکته حائز اهمیت است: نخست آنکه باید صرفاً به روایت‌های رسمی که از طریق مراکز رسمی صداوسیما و اظهارات مسئولان ایرانی مطرح می‌شود، توجه کرد.

دوم اینکه تا زمان قطعی شدن توافق، نباید به آمریکا اعتماد داشت؛ چراکه ممکن است در هر لحظه، حتی چند ساعت پیش از تفاهم، از تصمیم خود منصرف شوند یا رژیم صهیونیستی برای تخریب این روند دست به اقدامی بزند. در عین حال، باید برای حفظ انسجام و وحدت ملی در ارتباط با این موضوع تلاش کرد؛ زیرا یکی از ترفندهای آمریکا و ترامپ، ایجاد تفرقه در میان مردم ایران است.

خوشبختانه مسئولان، نیروهای مسلح و سران سه قوه در این زمینه متحد هستند و در میدان و دیپلماسی هماهنگی کامل وجود دارد. قطعاً تفاهم نهایی که در اظهارات عراقچی نیز به آن اشاره شد، با خرد جمعی و از طریق شورای عالی امنیت ملی و با نظر مقام معظم رهبری انجام خواهد شد.

بنابراین ضمن اعتماد به روایت‌های رسمی، باید نسبت به سیاست‌های تفرقه‌افکنانه غرب هوشیار بود و به تیم مذاکره‌کننده به‌ویژه قالیباف وعراقچی فرصت داد تا کار را در چارچوب مصوبات شورای عالی امنیت ملی پیش ببرند.

*پیش از این اعلام شده بود که توافق در ژنو امضا می‌شود. اکنون در حالی که گزارش شده آقای عراقچی فردا به پاکستان سفر می‌کند، الجزیره مدعی شده است که مراسم امضای الکترونیک توافق صلح بین ایران و آمریکا فردا به‌صورت ویدیوکنفرانس برگزار خواهد شد. ارزیابی شما از این موضوع چیست و چرا توافق به شکل دیجیتال امضا می‌شود؟

به نظر می‌رسد با توجه به اینکه ایران تمایلی به مذاکره و امضای مستقیم با آمریکایی‌ها ندارد و روابط سیاسی میان دو کشور برقرار نیست، همچنین با توجه به اینکه ما آمریکا را کشوری غیرقابل‌اعتماد و دشمن تلقی می‌کنیم و مذاکرات تاکنون غیرمستقیم بوده است، این ملاحظات می‌تواند دلیل انتخاب شیوه امضای دیجیتال باشد.

*در مرحله آخر، قطر به‌صورت جدی‌تری وارد میانجی‌گری شد و گره مذاکرات را باز کرد. ارزیابی شما از این موضوع چیست و اگر میانجی قطری وارد نمی‌شد، احتمال شکست چقدر بود؟

میانجی‌گران همگی تلاش خود را انجام دادند؛ هم عمان در مراحل اولیه و هم پاکستان و قطر. این امر نشان‌دهنده اراده کشورهای منطقه برای استقرار صلح و امنیت و نگرانی آنان از تداوم جنگ‌طلبی آمریکاست. نباید میان سیاست‌های این کشورها تفاوت قائل شد؛ چراکه همه آن‌ها تلاش خود را به کار بستند و حسن نیت در تمام این کشورها وجود داشت.

*برخی در داخل کشور، مذاکرات را به وزارت امور خارجه و یا شخص قالیباف پیوند داده و نقد می‌کنند؛ این در حالی است که ساختار تصمیم‌گیری در این خصوص مشخص است و تا زمانی که به تأیید نهایی شورای عالی امنیت ملی و مقام معظم رهبری نرسد، توافقی صورت نمی‌گیرد. ارزیابی شما از این موضوع چیست و چرا برخی جریان‌ها درصدد استفاده سیاسی و جناحی از این مسئله هستند؟

قطعاً طبق قانون اساسی، تصمیمات مرتبط با جنگ و صلح از وظایف ولی‌فقیه است و این موارد در شورای عالی امنیت ملی که متشکل از مقامات ارشد سیاسی و نظامی است، بررسی می‌شود. کمیسیون‌های تخصصی متعددی نیز ذیل این شورا فعال هستند و نتیجه کار کارشناسی در نهایت به تصویب می‌رسد که تا زمان تأیید مقام معظم رهبری قابلیت اجرایی ندارد.

برخی جریان‌ها که نگرانی‌هایی بابت تجربیات دوران برجام دارند، باید توجه داشته باشند که نمی‌توان نقش دیپلماسی در کنار میدان را برای تحقق اهداف نظام انکار کرد. حتی اگر در مقطعی اشتباهاتی رخ داده باشد، نباید به دستاویزی برای ایجاد اختلافات جدید بدل شود. تمام سلایق و دیدگاه‌ها در یک نکته مشترک هستند و آن اینکه چنانچه موضوعی مورد تأیید رهبر انقلاب باشد، دیگر جای بحثی باقی نمی‌ماند و مصوبات شورای امنیت ملی بدون تایید ایشان اجرا نخواهد شد.

لذا با اطمینان به هماهنگی و وحدت کم‌نظیر میان سران سه قوه و نیروهای مسلح، باید در عین کمال بی‌اعتمادی به آمریکا، کار را در جهت تحقق منافع ملی و حقوق مردم ایران دنبال کرد.

گفتگو: زینب منوچهری

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۹:۱۳

مجلس یعنی خرد جمعی مردم. شورای نگهبان یعنی خرد فقهی وقانونی کشور ،مجلس مصلحت نظام یعنی خرد مصلحت نظام و مردم جمهوری اسلامی.مقام رهبری یعنی هدایت کل جمهوری اسلامی.

احمد۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۸:۳۹

با وجود اسراییل به نظرتون توافق پایدار انجام میشه و ثانیا برجام یادتون نره اون که اوباما بود هیچ‌نداد این سگ زرد که دیگر هیچ بعدشم دشمن قشنگ بین ما داره اختلاف میندازه واقع بین باشید خودتون را گول نزنید این ها به بچه ای طفل معصوم رحم نکردن

ایرانی۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۸:۲۱

باعنایت به اینکه موضوع مذاکره تحت نظر رهبری است پس تکلیف .. مثل شریعتمداری وثابتی ونبویان ودیگر تند روها چیست؟

حسین۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۷:۴۴

ا خستمون کردین ۴ ماهه از کار بیکار شدیم

سعید۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۷:۳۲

افرادی تندرو و بی منطق و پرمدعا که جرات و جسارت توهین به مسولین را دارند ،،باید توسط قوه قضاییه تحت پیگرد قرار بگیرند

صدا و سیما هم باید نظرات دو طرف را با رویه مودبانه و فقط صرف دادن نظر،،،برای مردم پخش کنند

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۷:۳۱

اول بايد شروط اجرا شود پول ازاد شود محاصره برداشته شود تا توافق امضا شود اينها دروغگو هستند

مصطفی۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۷:۰۳

صدا و سیما به هیچ عنوان ملی نیست و در انحصار کامل و بهره برداری یک گروه امنیتی به کلی سری مدیریت و بهره برداری می شود.

نادر ثنایی۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۷:۰۰

مادامیکه صدا و سیما نقطه نظرات یک گروه خاص را نشر میدهد لذا از نظر اینجانب فاقد اعتبار هست و تصمیمات شورای امنیت ملی صائب میباشد

کد خدا۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۶:۴۴

بنام خدا. ترامپ قابل اعتماد نیست.به این دیبلماسی هم خیانت خواهد کرد.

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۶:۴۴

در این موقعیت اگر اسرائیل دلسوز آمریکا و پیروزی ترامپ بود نباید ضاحیه را بمب باران می کرد و گویا برایش تورم و گرانی بنزین در آمریکا و غرب مهم نیست
نتانیاهو:
به جهنم که آمریکا در تورم بنزین می سوزد ما باید به ایرانی ها ثابت کنیم که از آنها نمی ترسیم

آمریکایی ها باید در خصوص حمایت و تبعیت از اسرائیل تجدید نظر کنند

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۶:۲۹

بیچاره این عراقچی

هیچکاره اما مسئول همه چیز

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۶:۱۶

لبنان خط مقدم ما است
اگر به لبنان رحم نکند به این معنی است که به هیچ کس رحم نمی کند و رام نشده و قصد صلح ندارد
اگر اسرائیل اهل صلح و مدارا نیست اشکالی ندارد و باید جنگید
و تا وقتی مشغول تجاوز است نباید رحم کرد

جلال۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۶:۰۵

اینجوری که مشخصه قبل از هرتصمیم و مذاکره وهرگونه توافق .قبلش باید به تایید جامعه
مداحان محترم برسه وگرنه مورد قبول نیست

محمد۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۶:۰۵

امیدوارم که در توافق تمام منافع ایران حفظ شود. ما از آنریکا طلبکار هستیم. و آمریکا از ما هیچ طلبی ندارد.

حسینی۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۴:۰۶

سیر از گشنه خبر نداره پیاده از سواره
افرادی که درآمد مکفی دارن مخالف توافق اند

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۲۰:۳۰

دوست عزیز با توافق اشتباه یا با بندهای بدون ضمانت اجرا در دراز مدت بدبختر می شویم مثل برجام

ایران۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۴:۰۳

خوب مردم بدبخت از کجا متمعن بشن که رهبر قبول کرده

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۳:۵۱

یعنی میشه از این توافق مردم هم سهمی ببرن وازاین تورم وحشتناک و بی دروپیکری مملکت نجات پیداکنن

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۷:۰۴

نه نمیشه

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۶:۲۸

چرا فکر میکنید با مذاکره ارامش به ایران برمیگردد و کارخونه ها راه میفتن؟ دو بار وسط مذاکره ایران رو غافلگیر نکردن؟ تازه این اسمش مذاکره نیست شکست و تسلیم است

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۳:۴۲

آقایی که نوشتی با مزاکره مخالفی بفر ما شرکت های تعطیل و کارگر های بیکار حقوق بده سفره خالی مردم و تورم درست کن باشه مزاکره تعطیل

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۸:۲۳

چرت نگو با مذاکره چیزی حل نمیشه با محو اسرائیل همه ی فتنه ها درست میشه

بی نام۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۴:۱۹

حرف حساب

محمد۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۳:۱۸

سلام من میگم‌کاری‌کنیدکه‌شرمندخون‌رهبری‌‌وسرداران‌ودانش‌اموزان‌وافسران‌ومردم‌وووونشویم‌هرکاری‌میکنیدمشورت‌بارهبرجوان‌وسه‌قواشودمردم‌پشت‌نظامن‌من‌الله‌توفیق

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۳:۱۴

اگر واقعا اینطور هست پس چرا عده ای از نمایندگان مجلس و صدا و سیما کاسه ی داغ تر از آش شدن؟؟؟

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۲:۵۲

صداوسیمایی که تقریبا اکثر مردم آن را نگاه نمیکنند باید تغییر اساسی کند وتبدیل به صداسیمای مردمی وملی شود‌.
نه اینکه فقط یک گروه خاص آنرا اداره کنند، اینجا مال بیت المال است.
نه جبهه پایداری

اصغر۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۱:۳۵

مخالف مذاکراتم

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۲۰:۱۱

تشریف ببر بجنگ پدر آمریکا رو در بیار

سید اکبر رضوی۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۶:۰۵

مذاکره ضرر ندارد برای کشورمان.اگر نریم.بدتر است.عراقچی با دوستانش بلد هستند.ما باید متحدباشیم. باس

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۱:۳۲

خب چرا مجلس رو تعطیل کرده اید ؟؟؟؟

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۸:۲۱

مجلس باید بازگشت وعراقچی استیضاح

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۴:۱۰

تعطیل باشه بهتره

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۱:۲۱

با توجه به اینکه رسانه های خارجی چندین سال است در حال سم پاشی و بازی با افکار عمومی هستند نگذارید اعتماد عمومی به راحتی خدشه دار شود

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۶:۴۶

اگر یک مو از تن ادم شیعه باشه
اگر یکبار سریال امام علی رو دیده باشی
اگر دو خط از تاریخ صدر اسلام خونده باشی
میدونی الان چه خبره و معنی حرفها چیه

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۱:۰۷

کلا باید مسولان صدا و سیما که به خودشون جرات میدن در پخش زنده به عراقچی و تیم مذاکره کننده توهین کنند رو اخراج کنن و این رساله تغییر رویه بده. رسانه ای که خودش رو بالاتر و جلوتر از رهبری میدونه!!!!

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۶:۵۵

امام خمینی:
اگر در مقطعی دیدید دشمن با آب و تاب از شما تعریف می کند
بدانید که خطا رفته اید.
شبکه های تلویزیون اسرائیل از خوشحالی از اینکه دوستانی در تهران، قم، زنجان و مشهد پیدا کرده اند، در پوست خود نمی گنجند.

سید اکبر رضوی۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۵:۵۴

مذاکره اشکالی ندارد.جلوی ضرر را از هر کجا بگیری منفعت است.ما وظیفه داریم با هم وحدت داسته باشیم. از طرفی مذاکره کنندگان را روحیه بدهبگ.

افرین۱۴۰۵/۰۳/۲۴ ۱۱:۱۸

تلویزیون یک رسانه ملی است و هیچ اشکالی ندارد همانطور که موافقین هم در رسانه ملی تریبونهای فراوان دارند . اونام می تونند بیان و نظراتشونو بگن . هرچی میشه اخراج کنند ! اعدام کنند ! برای همین مردم ایران کم کم همه منافق شده اند در ظاهر یک چیزی میگن در خلوتها یک چیز دیگه . اگه موافقین هم مطمئن هستند توافق خوبی است دفاع کنند و نظرات خودشون رابگویند

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.