رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرهنگامه قاضیانی پشت شهاب حسینی درآمد؛ ماجرای جنجالی غیبت در مراسم ترانه علیدوستی!
203بازدید
۱۱

تابناک گزارش می دهد؛

پیش‌فروش خودروهای فرداموتور ممنوع! ؛ پول مشتری جدید، خرج تعهد مشتری قدیمی!

رمزگشایی از پرونده فرداموتورز !

مشتری پول را سال‌ها پیش پرداخت کرده، تورم ارزشش را بلعیده، و در ازای تأخیر فقط ۳ درصد سود می‌گیرد و آن هم گاهی شش ماه پس از تحویل! که این معادله‌ی ناعادلانه، در کنار افزایش قیمت بدون مجوز شورای رقابت و وزارت صمت و اخذ تعهد صرف‌نظر از شکایت، تصویری از یک بی‌قاعدگی تمام‌عیار در بازار خودرو ارائه می‌دهد که حالا قوه قضاییه وارد شده تا مسئولیت شرکت در قبال تعهداتش به قوت خود باقی بماند.

پیش‌فروش خودروهای فرداموتور ممنوع! ؛ پول مشتری جدید، خرج تعهد مشتری قدیمی!
 به گزارش خبرنگار اقتصادی تابناک ، در حالی که هزاران مشتری فرداموتورز سال‌هاست پشت دیوار وعده‌های تکراری منتظر خودروی خود مانده‌اند، این شرکت همچنان طرح‌های فروش جدید نقدی و اقساطی با موعد تحویل کوتاه‌تر و حتی ۶۰ روزه برگزار می‌کند اما به تازگی قوه قضاییه با ورود مستقیم به پرونده کثیرالشاکی فرداموتورز، تکلیف این شرکت را روشن کرد و اعلام کرد تا زمانی که تعهدات پیشین انجام نشده، هیچ پیش‌فروش جدید و دریافت وجه تازه‌ای مجاز نیست. 
 
حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی در جلسه کارگروه تخصصی بررسی این پرونده با حضور رؤسای دادگستری استان‌های تهران، گلستان، سمنان و یزد تأکید کرد:  در صورت تخلف و ایجاد تعهدات جدید، موضوع از طریق مراجع ذی‌صلاح و در صورت احراز شرایط قانونی، با اقدامات کیفری پیگیری خواهد شد. پرونده‌ای که با حدود ۹ هزار خودروی معوق در چهار استان، به نمادی از بدعهدی در بازار خودرو تبدیل شده است.

 تخلفات و بدعهدی‌های فرداموتورز

نمایندگی فرداموتورز از سال ۱۴۰۲ اقدام به پیش‌فروش خودرو با موعد تحویل ۱۲۰ روز کاری کرد  اما از ۷۸۲ دستگاه خودرویی که موعد تحویلشان گذشته بود، تنها ۳۵۰ دستگاه در سال ۱۴۰۴ تحویل شد و ۴۳۲ دستگاه همچنان در تعهد شرکت باقی ماند و مدل کاری این شرکت براساس فروش با وعده، تحویل با تأخیر سال‌ها تکرار شده است.
 
درحالی که بسیاری از مخاطبان تابناک در انتقاد به بدعهدی های شرکت فرداموتورز اعلام کرده اند که براساس موعد اعلامی قرارداد قرار بود خودروها بین ۹۰ تا ۱۵۰ روز کاری تحویل داده شود درحالی که 24 ماه و حتی بیشتر هم در کارنامه کاری اش دارد که این شگرد تکرارشونده  و وعده‌ تحویل در ماه‌های آینده هر بار که اعتراضات بالا می‌گیرد، وعده‌ی جدید اعلام می‌شود و وعده‌هایی که یکی پس از دیگری به تعویق افتاده‌اند و فروش جدید در حالی ادامه دارد که هنوز تعهدات قبلی معوق است. 
 

هر بار اعتراض، یک وعده جدید؛ تا چند بار؟! 

اما یکی از جدی‌ترین انتقادات این است که فرداموتورز در شرایطی که تعهدات معوق فراوانی دارد، همچنان طرح‌های فروش جدید به صورت نقدی و اقساطی را با موعدهای تحویل کوتاه‌تر  حتی ۶۰ روزه برگزار می‌کند و این یعنی منبع جدید پول برای پوشش تعهدات قدیمی  الگویی شبیه برنامه پانزی استع که در آن پول مشتری جدید، خرج تعهدات قبلی می‌شود.
 
اما این شرکت برای صدور دعوت‌نامه‌ تحویل خودروهای تأخیری، از مشتریان تعهد کتبی مبنی بر صرف‌نظر از شکایت حقوقی می‌گیرد که این اقدام نه‌تنها مشروعیت قانونی ندارد، بلکه اعتماد متقاضیان را به ورطه بی‌اعتمادی کشانده است. 
 
فرداموتورز از خرداد تا بهمن در طرح‌های مختلف، بدون مجوز از شورای رقابت و وزارت صمت قیمت‌ها را گران کرده و با ادعای فروش با قیمت سال قبل در فضای مجازی، مشتریان را جذب کرده می کرد این درحالی است که مشتریان علاوه بر پرداخت هزینه‌های اضافی مانند بیمه‌نامه، دیون دولتی، هزینه اسقاط در ازای تأخیر، سود تأخیر ناچیز ۳ درصدی دریافت می‌کنند ؛ سودی که بنا بر گفته‌ی مشتریان قبلی، گاه تا شش ماه پس از تحویل خودرو پرداخت می‌شود.
 
بنابراین پولی که مشتری سال‌ها پیش پرداخت کرده، ارزش خود را در تورم از دست داده است و ازسویی دیگر ، کمبود قطعات یدکی و شبکه‌ محدود نمایندگی‌ها حتی مشتریانی را که خودروی خود را دریافت کرده‌اند، در تنگنا قرار داده است. به همین دلیل تجمع مقابل نمایندگی‌ها و دفتر شرکت و تحصن مشتریان در نمایندگی‌ها و کارزارهایی با بیش از ۱۷۰۰ امضا علیه این شرکت و یا تجمع مقابل وزارت صمت با گلایه از نقض تعهدات مکرر و سوءاستفاده از منابع مالی مردم را نشان می دهد. 
 
اما لازم است که به‌صورت دقیق مشخص شود که چه تعداد خودرو در چه بازه زمانی امکان تولید و تحویل دارد و  برنامه زمان‌بندی شرکت باید بر اساس محاسبات دقیق و ظرفیت واقعی تولید تدوین شود تا روند اجرای تعهدات قابل پیگیری باشد و اطلاعات لازم در اختیار مردم قرار گیرد و البته لازم است فعالان اقتصادی باید شرایط بازار و تحولات اقتصادی را ارزیابی کرده و متناسب با توان واقعی خود تعهد بدهند و این تعهدات را نهادهای ناظر رصد و ارزیابی کنند و دستگاه قضایی در کنار پیگیری حقوق مردم، برای رفع موانع در چارچوب قانون همکاری کند تا مسئولیت شرکت در قبال تعهداتش به قوت خود باقی بماند. 

اما سوال مهم اینجاست کحه چرا وزارت صمت همچنان به فرداموتورز اجازه‌ برگزاری طرح فروش جدید می‌داد؛ آن هم در حالی که تعهدات قبلی معوق بود؟ پرونده‌ای که در آن تجمع مقابل نمایندگی‌ها، تحصن مشتریان، کارزاری با بیش از ۱۷۰۰ امضا و اعتراض مقابل وزارت صمت  هیچ‌کدام نتوانستند جلوی ادامه‌ی چرخه‌ی بدعهدی را بگیرند، تا زمانی که قوه قضاییه وارد شد.

پرونده فرداموتورز، فقط یک پرونده‌ی تخلف شرکتی نیست؛ آزمونی برای نظام نظارتی کشور است که از پیش‌فروش با وعده‌ی ۱۲۰ روزه تا تحویل با تأخیر ۲۴ ماهه، از فروش جدید در سایه تعهدات معوق تا گرفتن امضای صرف‌نظر از شکایت، از افزایش قیمت بدون مجوز تا کمبود قطعات و شبکه محدود نمایندگی است که همه‌ی این‌ها در یک شرکت جمع شده‌است. 
Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۰ ۲۱:۴۳

اینم چند روز دیگه مثل شرکتهای پانزی با پولی که از مردم جمع کرده راحت غیبش میزنه کسی هم دستش بهش نمیرسه

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۰ ۲۰:۴۷

هیچ آدابی و ترتیبی مجو-
هر چه می خواهد دل تنگت بگو!
[مولانا]
🔴
هر چه می خواهد دل تنگت مگو
تا نگردی پیش دشمن زرد رو-
[یعقوب محمدی دیوان]

عزت اله۱۴۰۵/۰۷/۲۰ ۲۰:۳۲

طرح خوبی است و لازم است در خصوص پیش فروش سایپا هم این رویه اعمال گردد

مرتضی۱۴۰۵/۰۷/۲۰ ۲۰:۱۲

متاسفانه مدیران قبلی رامک خودرو با کلی بدهی معوق این شرکت را ایجاد کردند و همان رویه را در پیش گرفته اند منطقا اگر در آنجا جلوشان گرفته می شد این بازی را دوباره راه نمی انداختند

سعید۱۴۰۵/۰۷/۲۰ ۱۸:۰۹

تمام زندگی منو خراب کردن بین خانواده مشکل ایجاد کردن الآن دارم با یک موتور مدل 82رفت وآمد میکنم من ماشین شاسی داشتم اونو فروختم و ثبت‌نام این شرکت کردم حالا هم میگن دو میلیارد دیگه بدین ماشین جدید با امکانات و قیمت پایین تری بتون بدیم واقعا که ما چقدر بدبختیم

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۰ ۱۷:۵۳

بعضی شرکت‌های کوچک و ضعیف باید ادغام شوند تا تولید هم برای خودروساز و هم قطعه‌ساز به صرفه باشد. در کنارش می‌توان پلتفرم‌های مشترک با دیگر شرکت‌ها در نظر گرفت تا هم افزایش تولید قطعه و خودرو باشد و هم خدمات پس از فروش و تامین قطعه.

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۱ ۰۹:۱۸

تا وقتی انحصار باشه یه حاشیه امن برای همه فعالان صنعت به وجود میاد تا سود کنن. کارایی دیگه مهم نیست، اسپرد ایجاد شده توسط انحصار و رانت دولتی مهمه. هر مدیر ذینفوذ صنعت خودرو میره برا خودش مونتاژ سازی خودشو راه میندازه.

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۰ ۱۷:۱۵

یکی بیاد به داد ۳ هزار حواله دار آذویکو برسه که سال ۹۷ ثبت نام قطعی ام جی کردن و سال ها تو دادگاه ها دنبال حقشون هستن و به هیچ نتیجه ای نرسیدن .

سعید۱۴۰۵/۰۷/۲۰ ۱۷:۱۲

سلام
باید به این گزارش اضافه کرد که شرکت فردا موتور در بازه تعهدی خود به مشتری خودرو ها ی تولیدی را به جای اختصاص به تعهد های قبلی خود به صورت آزاد در بازار به فروش می رسانده . و وزارت صنعت باید کنترل کن تعداد تولید سه سال قبل شرکت با تعداد تعهد شرکت به مشتریان چه قدر بوده و شرکت چرا تولیدات رو به جای اختصاص به تعهدات خود به صورت آزاد به فروش رسانده .
چرا وزارت صنعت نظارت ندارد بر این شرکت .
و دست های پشت پرده

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۰ ۱۶:۲۹

پس سایپا چی میشه!!!!!!! بعد از گذشت 2 سال نیم از ثبت نام 6 ماه تحویل خودرو!!!!! و یک سال نیم از واریز کامل پول و اکنون که 3 ماه خوردو اطلس مدل G فاکتور شده!!!!!! ولی هنوز خبری نیست !!!!!!!! کی جوابگوی هست یکی به داد ما برسه!!!!!!!!!

رضا۱۴۰۵/۰۷/۲۰ ۱۶:۱۰

خب اسمش فردا موتور هست یعنی هر وقت بری بگی خودروی من آماده است میگه فردا

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.