رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرواکنش دفتر نتانیاهو به توقف کمک‌های نظامی آمریکا به تل آویو
1707بازدید
۱۸

تابناک گزارش می‌دهد

فرمول جدید «عاصم منیر» برای باز شدن گره مذاکرات ایران و آمریکا؛ تهران باید درباره ذخائر اورانیوم امتیاز بدهد

فرمول جدید «عاصم منیر» برای باز شدن گره مذاکرات ایران و آمریکا

محتوای سخنان مقامات ایران در دیدار با «عاصم منیر» نشان از فرمولی جدید در مذاکرات ایران و آمریکا است.

فرمول جدید «عاصم منیر» برای باز شدن گره مذاکرات ایران و آمریکا؛ تهران باید درباره ذخائر اورانیوم امتیاز بدهد

به گزارش خبرنگار بین الملل تابناک، سرلشکر محسن رضایی، نماینده رهبر معظم انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان با تأکید بر اینکه همه مواد هسته‌ای غنی‌سازی شده در ایران باقی خواهد ماند، گفت: حتی ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی‌شده از ایران خارج نخواهد شد و این مواد سرمایه بزرگ و ثروت ملی ایرانیان برای استفاده در داخل کشور است.

وی تصریح کرد: همه مردم و مسئولان ایران یکپارچه و یک‌صدا به این نتیجه رسیده‌اند که تا اعتمادسازی از سوی آمریکا صورت نگیرد مذاکره‌ای در کار نخواهد بود و شروع این اعتمادسازی، تحقق شروط ایران است.

بیشتر بخوانید:

سخنان رضایی نشان می‌دهد موضوع خارج شدن اورانیوم غنی شده و پذیرش آن از سوی ایران یکی از محور‌های اصلی برای شروع مذاکرات ایران و آمریکا است.

این موضوع زمانی برجسته‌تر جلوه می‌کند که «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه نیز روز دوشنبه ۲۷ مهرماه به تهران سفر کرده بود و با مقامات ایرانی دیدار و گفت‌و‌گو کرده بود.

ناظران معتقدند یکی از اهداف این سفر ارائه پیشنهادی هسته‌ای از سوی مسکو به تهران بوده است. هر چند گفت‌و‌گو در مورد غنی سازی مطرح نبوده ولی موضوع هسته ای مورد بحث در این سفر بوده است.

باید توجه داشت مسکو بار‌ها اعلام کرده که آماده است در خصوص ذخائر اورانیوم غنی شده ایران- که یکی از موارد اصلی اختلاف در مذاکره هسته‌ای ایران و آمریکاست- ایفای نقش کند.

در این راستا مسکو پیشنهاد داده است که ذخائر اورانیوم غنی شده ایران به روسیه منتقل شود.

سخنان رضایی در دیدار با عاصم منیر مبنی بر اینکه ایران اجازه خروج اورانیوم غنی شده از ایران را نمی‌دهد این فرضیه را تقویت می‌کند که در سفر لاوروف نیز چنین موضوعی مطرح بوده باشد.

در این خصوص مقامات ایران متفق القول اعلام کرده اند که اجازه خروج مواد هسته ای از ایران داده نمی شود.

اما این موضوع آیا نشان از فرمول جدیدی در مذاکرات ایران و آمریکاست؟

ایران در جال حاضر تاکید بر طرح ۷ روزه دارد. بر اساس طرح ۷ روزه ایران، در روز صفر، آمریکا پذیرش طرح را اعلام می‌کند؛ از روز اول تا پنجم، مفاد آن را اجرا می‌کند؛ در روز ششم، ایران تنگه هرمز را بازگشایی می‌کند و در روز هفتم نیز مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران آغاز می‌شود.

بر اساس این طرح، ایران می‌خواهد موضوع تنگه هرمز از موضوع هسته‌ای جدا باشد. در واقع ایران به دنبال این است در قبال بازگشایی تنگه هرمز، آمریکا محاصره دریایی را بردارد و تحریم‌های نفتی و بخشی از تحریم‌ها را نیز بردارد.

این در حالی است واشنگتن معتقد است مسئله هسته‌ای ایران باید در چارچوب هرگونه توافق برای پایان دادن به بحران مورد توجه قرار گیرد؛ دلیل آن این است که آمریکا معتقد است با ایجاد کریدور جنوبی در سواحل عمان، عملا امکان عبور دادن بخشی از کشتیرانی از آنجا میسر شده و بازگشایی تنگه هرمز موضوعیت ندارد و حاضر نیست به خاطر آن امتیازی به ایران بدهد.

در مقابل آمریکا معتقد است اگر قرار است امتیازی به ایران داده شود باید در ازای گرفتن امتیازات هسته‌ای از سوی ایران باشد.

با توجه به این پیشینه، مطرح شدن موضوع خارج شدن ذخائر اورانیوم از ایران در مرحله ابتدایی نشان از فرمولی جدید در مذاکرات ایران و آمریکا دارد.

به این معنا که ابتدا موضوعی، چون خارج شدن ذخائر اورانیوم غنی شده ایران مورد پذیرش تهران قرار گیرد و سپس ایران و آمریکا وارد مذاکره بعدی در خصوص هسته‌ای شوند.

ناظران معتقد هستند این فرمول آشکارا به دنبال گرفتن یک امتیاز مناسب هسته‌ای از ایران توسط آمریکاست. با این وجود آمریکا حاضر نیست امتیاز مناسبی به ایران در خصوص تحریمها بدهد.

پیشنهاد میانه قطر و پاکستان

همزمان با سفر عاصم منیر به ایران نیز «العربی الجدید» در گزارشی اختصاصی نوشته بود: منابع آگاه از تلاش‌های میانجی‌گرانه قطر و پاکستان برای کاهش تنش میان ایالات متحده و ایران، گفته‌اند که این دو میانجی، پیشنهادی «میانه» ارائه کرده‌اند که مطالبات دو طرف آمریکایی و ایرانی را برآورده می‌کند.

به گفته آنان، این پیشنهاد «مورد موافقت آمریکا قرار گرفته و پیش‌تر نیز با واکنش مثبت و موافقت ایران روبه‌رو شده است».

این پیشنهاد میانجی‌گرانه شامل «پاسخی جزئی» به درخواست ایران برای بازگرداندن دارایی‌های مسدودشده این کشور است.

منابع یادشده توضیح دادند که میانجی‌ها پیشنهادی ارائه کرده‌اند که با واکنش مثبت آمریکا و ایران مواجه شده است. این پیشنهاد شامل پرداخت سودی به مبلغ ۶ میلیارد دلار است؛ مبلغی که به دارایی‌های مسدودشده ایران در بانک‌های قطر مربوط می‌شود.

به گفته این منابع، پیشنهاد مذکور همچنین به درخواست آمریکا در زمینه پرونده هسته‌ای ایران پاسخ می‌دهد؛ زیرا تهران بر اساس این پیشنهاد با بازدیدی محرمانه و اعلام‌نشده از تأسیسات هسته‌ای ایران توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موافقت کرده است.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

مشت آهنین۱۴۰۵/۰۷/۲۹ ۲۲:۵۴

ایران هیچ امتیازی به کفار نباید بدهد روسیه هم اگه قابل اعتماد بود باید هواپیماهای جنگنده به ایران می‌فروخت که اینکار رو نکرد چین هم همینطور تا زمانی که این دو کشور سفارتخانه‌های اسرائیل و آمریکا را از کشورشان بیرون و تخریب نکنند زیاد قابل اعتماد نخواهد بود والسلام

محمد۱۴۰۵/۰۷/۲۹ ۲۱:۵۵

بی درنگ بعدالتحریر اورانیم حمله اتمی توسط امریکاواسراییل صورت میگیرین اینشاالله به خاطروجوداورانیوم درایران چنین اقدامی نمی‌کنند واین راسردمداران بدانندکه ازیک سوراخ دوبارگزیده نشوندمامحکم پشت کشورمان هستیم تمارین قطره خون

متخصص بیسواد۱۴۰۵/۰۷/۲۹ ۱۳:۱۵

این پیشنهاد شامل پرداخت سودی به مبلغ ۶ میلیارد دلار است.لطفا توضیح دهید این پول بخشی از دارایی های ما است یا سود ادارایی ها.

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۹ ۱۳:۱۰

بابا عجب رویی چقدر پرروهستند این نوچه های امریکا مرزهاشو بسته میاد میانجیگری

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۹ ۱۰:۲۰

تنها در این صورت باید ب بحث در این مورد فک کرد ک طرف مقابل یعنی آمریکا جنایت کار هم ک انگار قرارع با شیطان معمله کنی ولی چاره ای نیس جز اعتماد مثل باقی کشورها ک با سیاست و قرار داد سفت محکم ک دو روز دیگه پاره نکنه مثل حرفی ک زده بود در مورد توافق اوایل جنگ و شواهد مدرک دست دو طرف باشه

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۹ ۰۶:۴۶

اگر در شرایط جنگ موجودیتی حاضر، ایران اجازه هر نوع بازرسی دوباره یا قبول محدودیت هسته ای از هر نوعی قبول کنه خیانت و کار ایران تمام است.

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۹ ۰۶:۲۲

نفت که به ۱۱۰ دلار می رسد سر وکله عاصم منیز پیدا می شود تا برای اربابش ترامپ گشایشی ایجاد کند. پاکستان اصلا در حد میانجی نیست. این کشور دهه هاست درگیر منازعات داخلی است و نتوانسته آن را حل کند حالا چطور می خواهد میانجی باشد.

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۹ ۰۶:۰۶

هروقت پاکستان و اسراییل سلاح اتمی شأن را تحویل دادند آن وقت ما هم در خصوص هسته ای امتیاز میدهیم

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۹ ۱۳:۳۶

تنها مذاکره شرافتمندانه این است که موضوع بحث و نتیجه آن حق برابر هسته ای برای ایران و آمریکا باشد .‌اگر آمریکا می تواند اورانیوم غنی شده با غلظت بالا و پلوتونیوم و بمب و موشک هسته ای داشته باشد ، باید ایران هم دقیقا همان امتیازات را داشته باشد .

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۹ ۰۵:۵۶

هیچ امتیازی در کار نیست

رضا۱۴۰۵/۰۷/۲۹ ۰۵:۱۰

شیطان بزرک آمریکا مثل سک هار هست خوک کثیف هست خود شیطان هست دروغ کو هست کودک کش هست چپاول کر هست خون تمام بشریت از دندان آمریکا می چکد از آن بدتر هر کسی به آمریکا سر سوزنی اعتماد کند پسترین افراد دنیاست

عجب۱۴۰۵/۰۷/۲۹ ۰۴:۳۷

روسیه و تمام اروپا و پاکستان غلط کردند که انتقال اورانیوم را اصلا مطرح کرده اند. این خواسته همان خواسته قبل از جنگ هست. حالا که دست برتر با ایران است انوقت دوباره شما همان درخواست را مطرح می کنید. غلط می کنید.

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۸ ۲۳:۵۳

عاصم‌ منیر حیا کن قمارباز رها کن

بهرام۱۴۰۵/۰۷/۲۸ ۲۳:۲۹

تهران بر اساس این پیشنهاد با بازدیدی محرمانه و اعلام‌نشده از تأسیسات هسته‌ای ایران توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موافقت کرده است.

تهران یعنی چه کسی یا جه کسانی؟

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۸ ۲۳:۲۲

این قاطعیت باید همون اول کار در مذاکرات پاکستان اتخاذ میشد متاسفانه طیف غربگرا تاثیرگذار بودن و طبق معمول اوضاع را خراب کردن و خوشبختانه به برکت خضور رهبری عزیز آبرفته بجوی بازگشت !

احمد۱۴۰۵/۰۷/۲۸ ۲۳:۱۴

هدف از خارج شدن اورانیوم از ایران برخبر است با حملات سرسختانه امریوا و اسرائیل خواهد شدپس اگر اورانیوم موجود از ایران خارج شود اشتباه بزرگی است

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۸ ۲۳:۱۰

برای چی امتیاز بدهد؟؟؟!!!!!!!!

ناشناس۱۴۰۵/۰۷/۲۹ ۰۹:۴۸

هیچ امتیازی درباره اورانیوم غنی شده نباید بده چون ما به ازای ان چیزی گرفته نمیشه

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.