آخرین خبرخلاصه بازی تراکتور 2 - نفتچی ازبکستان 2
3بازدید

پرسشی که بی پاسخ ماند؛

چگونه مهدی تاج رئیس كمیته داوران شد؟

انتخاب مهدی تاج به عنوان رئیس كمیته داوران فدراسیون فوتبال، وقتي بر خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت، با تحلیل‌های متفاوتی همراه شد و خیلی ها را به تعجب واداشت. با بررسی های انجام شده، مشخص شد که بنا بر قانون فيفا و تأكيد بر آن باید تا اول آوریل، رئيس كميته داوران، يكي از اعضاي هيأت رئيسه فدراسيون باشد.

چگونه مهدی تاج رئیس كمیته داوران شد؟
سرویس ورزشی «تابناک» ـ در آيين‌نامه فيفا براي رياست كميته داوران آمده است، يك نفر از اعضاي هيأت‌رييسه فدراسيون‌ها كه در هيچ‌ كدام از باشگاه‌ها، اتحاديه‌ها و ليگ‌ها عضويت ندارد، مي‌تواند به عنوان رييس اين كميته مشغول به كار شود.

به گزارش «تابناک»، در اين میان، با توجه به اين آيين‌نامه، مهدي تاج، ناصر شفق و حتي خانم فریده شجاعي و آقاي گنجعلي‌خاني ـ اگر استعفا نمی داد ـ مي‌توانستند رياست كميته داوران را بر عهده بگیرند و دارای اين شرايط شوند؛ البته کسی که هم اکنون گروه داوري را اداره مي‌كند، یعنی حسين عسکري همه دخل و تصرف‌ها را در داوري انجام مي‌دهد و رييس، تنها نقشی نمادین دارد.

بنابر این گزارش، انتخاب مهدی تاج به عنوان رئیس كمیته داوران فدراسیون فوتبال، وقتي بر خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت، با تحلیل‌های متفاوتی همراه شد و خیلی ها را به تعجب واداشت. با بررسی های انجام شده، مشخص شد که فيفا تأكيد كرده رئيس كميته داوران بايد يكي از اعضاي هيأت رئيسه فدراسيون باشد. بنا بر قانون فیفا، الزام بود تا اول آوریل، رییس کمیته داوران فدراسیون فوتبال، عضو هیأت رییسه فدراسیون باشد.

اما اکنون شايد برخی بپرسند، آیا نامزدی اين كانديداها که سابقه داوري ندارند، قانونی است؟!

در این باره بايد گفت: يكي از موارد مهم اين است كه سوابق داوري و سوت زدن مسابقات و داشتن كارت داوري براي پذيرش رياست كميته داوران شرط نيست، بلکه بيشتر توانايي‌هاي مديريتي فرد را در نظر مي‌گيرند؛ بنابراین، فيفا نیز تأكيد كرده كه سوابق داوري، اصلا مهم نبوده و شرطي براي احراز پست رياست نيست.

البته تاج بلافاصله پس از پذیرش مسئوليت جديد، وعده داد تغييرات چنداني در امور اجراي كميته داوران اعمال نخواهد كرد؛ یعنی شرايط همانند گذشته است و عسکري همچنان پاسخگوي مسائل داوري خواهد بود و شرايط كميته داوران، روال گذشته را دارد و تنها سياستگذاري‌هاي كلان تغيير مي‌كند.

بنا بر گزارش آمده، هرچند تغيير رويه انتخاب فدراسيون فوتبال، برگرفته از اولتيماتوم فيفا بوده، نقش رخدادهای چند هفته گذشته را هم نبايد ناديده گرفت؛ درگيري‌هاي فيزيكي میان بازيكنان و مربياني كه از اشتباهات داوري متضرر شده‌اند و لزوم نظارت بيشتر بر عملكرد داوراني كه هر از گاهي در مظان اتهامات عجيب و غريب قرار مي‌گيرند، نشان مي‌دهد، كميته داوران با چه مشكلات عميقي دست و پنجه نرم مي‌كند.

بنابراین، آنچه پیش از این رخ داد، هيأت رئيسه فدراسيون را به صرافت انداخت تا براي تلطيف فضاي پیرامون داوران و كنترل بيشتر اوضاع، نايب رئيس فدراسيون را به كميته داوران مأمور كند.

این گزارش می افزاید: با اين حال، محمد فنايي بر این باور است، تاج به جاي دخالت در امور فني كميته داوران، بايد براي سامان دادن به وضعيت زندگی آنان نیز گام بردارد.

از سویی در دپارتمان جديد كميته داوران، تاج به عنوان رئيس و عسگري به عنوان نايب رئيس يا دبير كميته انضباطي فعاليت خواهند كرد.

این گزارش در ادامه یادآور می شود: اعضاي هيأت رئيسه فدراسيون فوتبال، در حالي بر سر انتخاب مهدي تاج به عنوان رئيس جديد كميته داوران به اجماع رسيدند كه از مدت‌ها پيش، احساس مي‌شد پس از درگیری با تاج جهت آوردن مربی خارجی (فاتح تریم به جای قطبی) که در نهایت منجر به استعفای نامبرده از کمیته تیمهای ملی شد  وی منتظر يكي ديگر از پست‌هاي كليدي فدراسيون بود... 

به این ترتیب، نايب رئيس فدراسيون به عنوان منتقد اصلي رئيس سابق كميته داوران، سناريوي انتقال آرام قدرت از مسعود عنايت به حسين عسکري را نوشت و اكنون از سوي سرپرست كميته داوران خطري را احساس نمي‌كند.

به گزارش سایت فدراسیون فوتبال، حسین عسکری گفت: وظیفه کمیته داوران، مدیریت داوری کشور نیست و افزود: کمیته داوران فدراسیون فوتبال، وظیفه دارد خط مشی‌های کلی داوری را در کشور تعیین و در صورت لزوم، قوانینی را تأیید و تصویب کند و به هیأت رییسه فدراسیون فوتبال برساند؛ مدیریت مسایل داوری به عهده دپارتمان داوری است.

به هر روی، باید پذیرفت که تاج با پذیرفتن این پست، ریسک بزرگی کرد و با توجه به حضور دو نماینده اصفهان در بالای جدول، باید از هم اکنون آماده انتقادات احتمالی از سوی دیگر تیم ها باشد.

آخرین اخبار ورزشی ایران و جهان را در «تابناک» ورزشی بخوانید.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۶ ۱۰:۰۶

خودی.... خیلی خودی....واقعا خودی....
بقیه همه نخودی یا بی خودی.

jtxjhgxd۱۳۹۰/۰۲/۰۶ ۰۰:۳۸

20

somiffkt۱۳۹۰/۰۲/۰۶ ۰۰:۳۷

20

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۵ ۱۰:۲۹

طبق روال معمول مگر بقيه تخصص و شايستگي دارند اينم روش

محمد۱۳۹۰/۰۲/۰۵ ۱۰:۱۶

با این حساب بابا و مامان فوتبال ما این اقایون هستند.....هر کسی به فکر جیب خودشه....

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۵ ۰۰:۳۰

... وضع داوریمون از اینی که هست بدتر میشه میگی نه فصل بعد را ببین

حاجی میرزا۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۲۳:۳۵

به قول فردوسی پورهمه چیمون بهم میاد،صندلیهای چسبناک و...

ali۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۲۲:۳۱

خداییش مدیر بودن از وجناتش پیداست.مبارکش باشه.بعضی ها ذاتا مدیر هستن

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۲۱:۴۷

منظورتان از فدراسیون فوتبال- فدراسیون ... از بیت المال و پرورندن پهلوان پنبه ها و ... است؟ نیست؟

قبادی۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۱۸:۰۴

بقول هم وطنان آذری مان تاج .... شد رئیس کمیته داوران.

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۱۶:۴۰

خوش به حال سپاهان و ذوب اهن شد دیگه سپاهان قهرمان شد بابا تاج هیات مدیره سپاهان بوده قضیه ....

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۵ ۱۰:۱۲

ای آقا! باا پرسپولیس استقلال 5-6 ساله جلو سپاهان و ذوب آهن سوسک شدن دیگه! قبول کنید لطفا! چندین ساله اصفهان قطب فوتبال ایرانه. بهانه نیارید!

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۲۰:۱۶

دادکان و مصطفوی هم که پرسپولیسی بودند حاجی فتح الله زاده هم که استقلالی چرا اونموقع از این حرفا نمیزدین!!!

محمد۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۱۶:۳۱

تنها تاج نیست چند نفری نشسته اند در راس ورزش کشور مخصوصا فوتبال ، پست ها را بین خودشان تقسیم می کنند و .... را به تاراج میبرند . با این مسئولان ورزش کشور که هیچکدام هم ورزشی نیستند پناه می بریم بر خدا .

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۱۵:۵۴

این سمت پس از جنجال ساکت و اصفهانیها داده شده است تا نفوذ بیشتری در داوران داشته باشند تا مثل سال قبل داوران بهشان .... کنند خواهید دید که سال دیگه داوران فقط به نفع ... سوت خواهند زد

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۱۵:۴۷

اين آقاي تاج با اون لهجه اصفهاني اش كه خيلي هم روي آن تاكيد دارند با چند سال كنار تيم .... بودن و از موضع قدرت با اين تيم همراه شدن، اين توهم بهشون دست داده كه واقعاً يك ورزشكار و يك آدم حرفه اي در ورزش هستند و با همين فرضيات كفاشيان خنده رو را محو خودش كرده و به اتفاق هم در پي نابودي اين فوتبال هستند.اون از وضع داوريها، اون از وضع حضور تماشاگران(قبلاً براي يك بازي بي ارزش پرسپوليس و استقلال مثل آب خوردن 50هزار نفر به استاديوم مي رفتند امروز براي مهم ترين بازي اينها 30 هزار نفر هم نمي روند و AFC هم كه روزي به تماشاگران اينها مي باليد حالا نا اميد شده)اون از فرهنگ تماشاگران به هنگام تشويق، اون از فرهنگ بازيكنان(گل سرسبد در همين دو سه هفته اخير روييده پرسپوليس استيل، راه آهن پاس و ...) اون از نتايج تيم هاي ملي در همه رده ها در اين چند سال حضور آقايان.البته وقتي اين عزيزان آمار مي دهند تيم هاي ملي كلي بازي تداركاتي داشته اند(كيفيت تيمها و درجه آنها بر همه معلوم است) و در اكثر آنها هم پيروز شده اند.البته يادمان باشد كه رئيس جمهور چند سال پيش در يك برنامه تلوزيوني اعلام داشتند «به آقاي علي آبادي گفتم خودت برو اين فوتبال رو درستش كن» و اين ماجراها در ادامه همان درستكاري است.يا علي

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۶ ۰۸:۵۱

برای شما متاسفم

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۵ ۱۴:۱۸

اگه يه لهجه تو دنيا باشه اون اصفهونيه ....

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۲۲:۲۸

چه ربطی به لهجه داره؟؟؟!!!؟؟؟؟

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۱۶:۲۵

به لهجه اش چه ارتباطی داره.

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۱۵:۳۷

شماها فقط انتقاد الکی میکنید.اقای تاج واقعا زحمت کش هستند.من برای ایشون ارزوی موفقیت میکنم

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۱۵:۳۱

راستی چرا دارایی های این افراد کنترل نمی شود!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۱۵:۱۴

این یک مسئله عادی در کشور ماست
اینجا که اروپا نیست

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۱۴:۴۸

تابناك عزيز !
چرا به آقاي تاج تهمت مي زنيد؟
چون يك اصفهاني مدير و با درايت بر اين كرسي نشته است؟
شما نوشته ايد: نايب رئيس سناريوي انتقال آرام قدرت از مسعود عنايت به حسين عسکري را نوشت و اكنون از سوي سرپرست كميته داوران خطري را احساس نمي‌كند.

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۱۴:۴۵

اوووه پس سپاهان سال بعدهم اوله!!!!!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۲۰:۱۴

داری ...ی نه عیبی نداره وقتی .... پیدا کردند تیم های شما میتونند به سهمیه اسیایی هم فکر کنند!

milad۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۱۴:۳۶

يه دفعه سند شش دنگ فوتبال ايران رو بزنن به اسم جناب تاج تا دست از سر كچل اين فوتبال بر داره.
وقتي فيفا همچين قانوني رو ميزاره هدفش اينه كه بكي از پيشكسوتان داوري كه كسواد خوب و دوره هاي خوبي گذرونده عضو هيئت رئيسه باشه نه يه آدم ... سواد كه از داوري چيزي ... نيست بشه رئيس كميته داوران!
بايد واسه فوتبال اين كشور تاسف خورد!!
تعجبم از آقاي سعيد لو بيشتره تا آقاي تاج. موندم آقاي سعيدلو كه درد فوتبال رو كشيده چرا اجازه ميده!!!!

omid۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۱۴:۰۵

جالب بود ایول تابناک...

کوروش۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۱۳:۳۳

ضد پرسپولیسیه تاج .. لطفا ..

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۰۴ ۱۳:۰۸

ببخشید . آقای تاج کی تخصص داوری را کسب کرد ؟
اگرچه تخصص که لازم نیست .... که آقای تاج دارند !!!!!!!!!!!!!

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.