آخرین خبرعکس: پنجره‌ای به گذشته؛ شهید لاریجانی در کنار سرلشگر محسن رضایی
4بازدید

محمد خوش‌چهره:

هدفمند کردن یارانه ها خوب است؛ اما نه با هر شیوه‌ای

وی در ادامه سخنانش با تأکید بر اینکه مردم ما استحقاق فقری که اکنون گریبانش را گرفته است، ندارند، گفت: وضع موجود، هیچ ربطی به اسلامی بودن اقتصاد کشور ندارد، بلکه اتفاقا به دلیل دور شدن از ارزش‌ها و دستورهای دینی و اسلامی است.

هدفمند کردن یارانه ها خوب است؛ اما نه با هر شیوه‌ای
محمد خوش چهره، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، فقر موجود در کشور را نتیجه دور شدن از ارزش‌ها و دستورهای دینی و اسلامی دانست.

به گزارش «تابناک»، چهاردهمین جلسه کرسی‌های آزاداندیشی با موضوع موانع پیش‌روی الگوهای دینی پیشرفت با حضور دکتر خوش چهره برگزار شد.

بنا بر این گزارش، این استاد اقتصاد، سخنانش را با این جمله آغاز کرد که پیشرفت را خیلی‌‌ها معادل توسعه می‌دانند، در حالی که تأکید مقام رهبری بر این بوده است که واژه توسعه، تداعی‌گر مفهوم غربی بهبودی وضع موجود است که اگر به جای آن از واژه پیشرفت استفاده شود، مفهوم بهتر و کاربردی‌‌تری خواهد داشت.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، با تأکید بر اینکه امروزه بسیاری از اقتصاددانان بزرگ دنیا، وجود اخلاقیات در اقتصاد را لازمه پیشرفت می‌دانند، افزود: با اینکه در دین هم عمران و آبادی مطرح است و بر آن تأکید فراوان شده، در کنار آن، سیر تکاملی انسان هم لحاظ شده که در واقع، به معنی اهمیت اخلاقیات و معنویات است. بسیاری از غربی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که اقتصاد کنونی با یک نوع ناامنی برای افراد و جامعه همراه است.


خوش چهره تأکید کرد: اگر می‌خواهیم الگوی اسلامی برقرار کنیم، نخست باید درک درستی از رشد اقتصاد همراه با عدالت اجتماعی داشته باشیم. متأسفانه، امروز وقتی سخن از پیشرفت اقتصادی به میان می‌آید، نخست همه سراغ سرمایه‌های مادی می‌روند و در مرحله بعد به سرمایه‌های انسانی نظر دارند، در حالی که آنچه بیش از سرمایه مادی و سرمایه انسانی و حتی سرمایه‌های علمی مطرح است، سرمایه‌های اجتماعی است.

وی ادامه داد: مثلا انقلاب اسلامی ما، نمونه بارز سرمایه ‌گذاری اجتماعی و مبتنی بر یک باور عمومی است که از شفافیت و صداقت نظام حاکم سرچشمه می‌گیرد، نه با تزریق و تلقین. مشکل اقتصاد ما این است، پیش از اینکه به فکر بهره گیری از ظرفیت‌های موجود باشد، به جذب سرمایه‌های مادی خارجی نظر دارد که در واقع، این الگوی سرمایه‌داری، بزرگترین مانع بر سر راه پیشرفت اقتصاد کشور است.

خوش چهره با اشاره به اینکه یکی دیگر از موانع علم در راه پیشرفت اقتصاد، رشد واردات است، افزود: متأسفانه، ما در ده سال گذشته، با شیوه واردات روز افزون برای ایجاد توازن در بازار روبه رو بوده‌ایم که هر سال هم رکود سال گذشته برای تولیدکننده خارجی است.

وی در ادامه سخنانش با تأکید بر اینکه مردم ما استحقاق فقری که اکنون گریبانش را گرفته است، ندارند، گفت: وضع موجود، هیچ ربطی به اسلامی بودن اقتصاد کشور ندارد، بلکه اتفاقا به دلیل دور شدن از ارزش‌ها و دستورهای دینی و اسلامی است.

این استاد اقتصاد در ادامه با ابراز بی علاقگی به پرداختن به موضوع هدفمندی یارانه‌ها ادامه داد: از ‌آنجا که بحث هدفمندی ـ که از دولت اصلاحات مطرح بوده ـ اکنون تبدیل به قانون شده، من دیگر تمایل ندارم در موردش صحبت کنم؛ اما به طور خلاصه همین را می‌گویم که هدفمند کردن یارانه‌ها در اساس مبحث خوبی است، ولی نه با هر شیوه و روش اجرایی. نباید این طرح با ابزارهای سیاسی به اجرا درآید و به فقرا وعده دریافت پول داده شود، چرا که همین شیوه، خود مانع پیشرفت اقتصاد است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۳۰ ۱۰:۰۲

"فقر موجود در کشور را نتیجه دور شدن از ارزش‌ها و دستورهای دینی و اسلامی دانست."

۱- بهتر بود ایشان توضیح میدادند چه کسی‌ از دستور‌های دینی دور شده که

به این روز افتادیم.

۲- جناب آقای احمدی نژاد برای من و خیلی‌ها این سوال مطرح است که شما

با نزدیک ۵۰۰ میلیارد دلار پول نفت و گاز چه کرده آید،البته اگر مردم را لایق

گرفتن یک پاسخ میدانید.

والسّلام

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۳۰ ۰۹:۲۹

یه وقتهایی باید چیزایی رو دید ولی چیزی نگفت ولی بعضی چیزا هستند که اگه نگی بده ما که نمی تونیم بگیم حداقل شما بگید

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۳۰ ۰۹:۱۵

اين طرح هدر مندي يارانه ها اصلا چي هست ؟؟

رضا۱۳۹۰/۰۲/۳۰ ۰۴:۰۱

آنچه از اجرای این طرح در بخش صتایع غذایی دیدم پایین آمدن کیفیت جهت تثبیت قیمت است
چه باید کرد؟

هاشمی۱۳۹۰/۰۲/۳۰ ۰۰:۵۱

جناب آقای دکتر شماهم شعار می دهید . تقاضا دارم با دوستان واسلام شناسان بنشینید وبرنامه جامع وکامل اجرائی نظام اداری واقتصادی جمهوری اسلامی را طراحی وارائه فرمائید . در ساختاراداری فعلی بهترین کارهاهم چون در یک مجموعه هماهنگ دیده نشده و بستر سالمی نیست ، موجب دعوا واختلاف و مشکل ساز خواهد بود .

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۳۰ ۰۰:۱۷

من دارای یک کارخانه تولیدی مصالح ساختمانی هستم که بطور مستقیم 50نفررا به کارمشغول نموده ام از وقتی که یارانه ها راحذف نمودند مجبور به خرید 25برابری سوخت گردیده ودرمقابل حق اضافه نمودن بیش از15درصدی کالارانیز نداشتم هیچ حمایتی نیر تاکنون از طرف دولت محترم نگردیده ومجبور به تعطیلی کارخانه شده ام

منصور۱۳۹۰/۰۲/۲۹ ۲۱:۰۲

باوركنيد براي من خوب نبوده سه نفر عائله هستيم جالبه جناب ريس جمهور مي فرمودند يارانه را پس انداز كنيد.پول گاز ،برق ،آب حقير از مبلغ يارانه دريافتي خيلي بيشتر است حالا گراني نان وبنزين و......به كنار حالا مونده ام چه جوري پس انداز كنم .

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۲۹ ۲۰:۲۱

جوانان را در یابید ازبیکاری شعار بس است فردا دیر ااسث

شهاب۱۳۹۰/۰۲/۲۹ ۱۹:۳۹

با سلام
حق با دکتره!
این روشی که الان ما داریم از اجرای هدفمندی یارانه ها میبینیم ،تا چند وقت دیگه مردم فقیر رو به خاک سیاه مینشونه!
قرار بود در این طرح وضع مردم ضعیف بهتر شه ولی خودمونیم دور و برمونو خوب نگاه کنیم اینطوری شده؟ نه بابا بدتر هم شده.

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۲۹ ۱۹:۲۲

زماني كه اساتيد محترم داعيه دار همين هدفمندي بودند . بقال و نانوا محل ما هم ميدانستند كه چه مصيبتي در راه است . بهر حال يا بايد فكري براي اساتيد و علما كرد و يا اينكه به حرف مردم هم گوش كرد .

مهدی۱۳۹۰/۰۲/۲۹ ۱۸:۴۷

هدفمند نمودن یارانه ها بدون شک نیاز اجتناب ناپذیر اقتصاد بیمار کشور بوده وهست !اجرای ان نیز بینی وبین الهی نیاز به شجاعت وشهامت داشت که دردولتهای گذشته علیرغم اذعان به ان بدلیل عافیت طلبیهای نا روا اجرا نمی شده حالا هم که یکی پیدا شده که شانه زیر این بار قرار داده عوض اینکه بقیه نیز کمک کنند متاسفانه پوست موز زیر پا میاندازند!!!یقینا پرداخت یارانه نقدی راهکار خوبی برای توسعه اقتصادی نیست لیکن درشرایط موجود وکوتاه مدت وبرای اینکه دولت تسلط لازم را براوضاع پیدا کند اجتناب ناپذیر است.وامادرشرایط حساس فعلی دولت نیز میبایست تمامی هوش وحواسش را معطوف به این کار بزرگ کرده واز هر گونه مسایل حاشیه دار وحاشیه ساز جدا خودداری کند.

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۲۹ ۱۸:۲۰

كاش ما ياد ميگرفتيم كه در مورد مبحثي معلومات نداريم اضهار نظر نكنيم

ایرانی۱۳۹۰/۰۲/۲۹ ۱۵:۰۹

احسنت وصدآفرین برشمااستادبزرگوار.رحمت به شیرمادرت

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۲۹ ۱۴:۱۱

قرار بود یارانه ها هدفمند بشه نه اینکه به مردم صدقه بدهند و آنها را از پرداختن به شغل اصلی خود بازدارند. می توانستند به جای توزیع پول بین کشاورزان حامل های انرژی ایشان را افزایش ندهند و به آبیاری های مدرن در این بخش کمک کنند تا کشاورزان دلگرم شده و عده ای از این حاشیه نشین های شهرهای بزرگ نیز به روستاها باز گردند. در مورد شهرها هم گروههای هدف مشخص نیستند و طبقه متوسط بیشترین فشار را تحمل می کند.

علی۱۳۹۰/۰۲/۲۹ ۱۳:۴۷

سلام آقای دکتر خوش چهره گرامی
لطفا شما برای فقیر شدن مردم دلسوزی نکنید. مگرخود شما نبودید که سالها پشت دوربین تلویزیون از هدفمند شدن یارانه ها دفاع می کردید. حالا که نتایج عملی و ملموس تفکرتان را می بینید خواهشا سکوت کنید. لازم نیست از همان تفکر باز دفاع کنید و باز بیایید بفرمایید تفکرم صحیح بوده و هدفمندی خوب است و شیوه اش نادرست بوده است !!

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۲۹ ۱۳:۴۷

نظرات شما در روی کاغذ خوب است ودر اجرا افتضاح میباشد ضمن اینکه دیکته ننوشته غلط ندارد !!!!!!!!!گر تو بهتر میزنی {در صورت مقبولیت بین مردم }بستان بزن!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۲۹ ۱۳:۲۹

استاد محترم
جناب آقاي خوش چهره
درخصوص اظهارات جنابعلي موارد ذيل را به استحظار مي رساند:
1- پيشنهاد ميگردد بجاي صبحت و گفتمان از اخلاقيات و معنوييات در جامعه ايران براي اين مقوله مجلس ترحيم بگيرم.
2- اصلاٌ نفرمائيد ما در جامع ايران فقير داريم.
3- در اينكه ما ملت اصراف كار بوديم شك نكنيد راه حل جلوگيري از اصراف را به هر روشي كه مناسب اين كشور ميدانيد ارائه دهيد.

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۲۹ ۲۱:۰۴

اسراف درست است مجید جان نه اصراف!!!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۲۹ ۱۳:۲۹

روزی که ازاحمدی نژاد حمایت می کردی این حرفها رومی زدی ؟

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۲۹ ۱۳:۰۴

کجای کار را دیده اید این طرح چنان عواقب وخیمی دارد که در آینده ای نه چندان دور مشخص خواهد شد
با ماهی 45000 تومان دارند تیشه به ریشه خانواده ها میزنند
نتیجه این گونه پرداخت ها ظرف دو و سه هسال آینده مشخص خواهد شد

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۲۹ ۱۲:۵۵

هدفمندی بزرگترین رویداد ایران بعد از نهضت ملی شدن نفت در ایران است پس با حرفها و تفکرات شخصی اونرو خراب نکنیم.

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۲۹ ۱۲:۵۰

چه عجب یکی حرف درستی رو زد . من کاملا با ایشون موافقم . اگر بخواهیم بر اساس اسلام واقعی عمل کنیم ما نباید فقر رو در جامعه ببینم ولی افسوس که کارهای غلط رو در قالب اسلام بر سر مردم می آورند .

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۲۹ ۱۲:۲۷

ورود گل و گیاه را ممنوع کنید . ورود بنجل های چینی را کنترل کنید.

Kazem۱۳۹۰/۰۲/۲۹ ۱۲:۰۸

شیوه جدید توزیع یارانه ها و تورم و سایستهای نسنجیده دولت و رکود اقتصادی و عدم توان اقتصادی مردم ، نتیجه ای جز پاشیده شدن اقتصاد و زیرساختها و بنیان خانواده بخصوص جوانان را ندارد. بهتر است مجلس دست بکار شود و استیضا و .... را انجام دهد ، در غیر این صورت حاصل باشیده شدن اقتصاد و عدم اعتماد مردم بخصوص جوانان را به نظام را تشدید و غیر قابل برگشت خواهد کرد.
باتشکر - دلسوز نظام

ناشناس۱۳۹۰/۰۲/۲۹ ۱۱:۴۷

واقعا فقر اقتصادی در جامعه هر روز بیشتر میشه، بدون هیچ توجه کارشناسی. مردم چنین انتظاری از مسئولانی که بهشون اعتماد کردند رو ندارند

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.