اروپا اعلام کرد که تاکنون ده مورد مرگ تأیید شده در آلمان و چندین مورد عفونت در سایر کشورهای عضو اتحادیه در اثر مصرف خیارهای آلوده به باکتری کشنده «ای. کولی» به ثبت رسیده است.
به گزارش مهر، در روزهای اخیر خبری مبنی بر مسمومیت غذایی در اثر مصرف خیارهای آلوده به باکتری «ای. کولی» یا Ehec در بسیاری از کشورهای اروپایی منتشر شده است. این خیارهای آلوده که از اسپانیا و هلند صادر شده اند، تاکنون جان ده نفر را در آلمان گرفته است. هرچند به نوشته خبرگزاری Ctk جمهوری چک، مقامات بهداشتی این کشور تأیید کرده اند که بعضی از خیارهای وارد شده به اسپانیا از چک صادر شده بودند.
به گفته مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل (Ecdc)، این آلودگی در حال گسترش در سایر کشورهای اروپایی است و تاکنون 25 مورد در سوئد، هفت مورد در دانمارک، سه مورد در انگلیس، دو مورد در اتریش و یک مورد در هلند شناسایی شده اند که به این کشورها فرانسه نیز با سه مورد مشکوک در حال بررسی اضافه می شود.
مقامات بهداشتی دانمارک اعلام کردند که مجموع 32 مورد آلوده به این عفونت باکتریایی در دانمارک و سوئد، افرادی بودند که از سفر آلمان بازگشته اند.
در آلمان علاوه بر ده مورد مرگ تاکنون دست کم 276 مورد عفونت نیز شناسایی شده اند به طوری که این باکتری مهلک، یکی از بدترین همه گیری های خود را در این کشور ایجاد کرده است. مقامات بهداشتی فرانسه نیز اعلام کردند که برای تأیید موارد عفونت باید تا روز سه شنبه منتظر بمانند.
مقامات بهداشتی ایتالیا نیز اظهار داشتند که تاکنون هیچ مورد آلودگی ناشی از خیارهای وارداتی از اسپانیا دیده نشده و این کشور از طریق سیستم هشدار سریع با کمیسیون اروپا در تماس است و سازمان نظارت بر محصولات کشاورزی از مقامات بهداشتی خواسته اند تا واردات خیار از تمام اروپا را متوقف کنند.
خیارهای آلوده به باکتری کشنده «ای. کولی» یا Ehec منجر به بروز سندرم همولیتیک اورمیک (HUS) می شود. این سندرم موجب اختلالات انعقادی، خونریزی و کاهش گلبول های قرمز شود.