آخرین خبرخلاصه بازی تراکتور 2 - نفتچی ازبکستان 2
4بازدید

تداوم بحث افزایش تعطیلات در کشور؛

بالاخره شنبه‌ها تعطیل شود یا پنجشنبه‌ها؟

یکی از طرح‌هایی که هم اکنون در مجلس مطرح شده، این است که اگر بنا بر این است که دو روز در هفته به عنوان تعطیلی در کشور در نظر گرفته شود، این دو روز، روز های جمعه و شنبه باشد.

بالاخره شنبه‌ها تعطیل شود یا پنجشنبه‌ها؟
سرویس اجتماعی ـ از هنگامی که رئیس‌جمهور اعلام کرد، تعطیلات غیر رسمی کشور، نسبت به دیگر کشورهای جهان کمتر است و از تمایلش برای تعطیل شدن پنجشنبه‌ها برای کل کشور سخن گفت، تا کنون بحث‌های بسیاری در این باره شده است.

به گزارش «تابناک»، یکی از طرح‌هایی که اکنون در مجلس مطرح شده، این است که اگر بناست، دو روز در هفته به عنوان تعطیلی در کشور در نظر گرفته شود، این دو روز، روز‌های جمعه و شنبه باشد.

بنا بر این گزارش، موافقان این طرح این گونه استدلال می کنند که در ایران و به طور مشخص در تهران ـ که بیشتر وزارتخانه‌های کلیدی قرار دارند ـ روز‌های پنجشنبه و جمعه تعطیل است و از آنجا که در بیشتر کشور‌های جهان هم شنبه و یکشنبه تعطیل است، عملا مردم و نهادهای گوناگون ایرانی ـ که به امورات بین‌المللی مشغولند ـ عملا چهار روز هفته را از دست می‌دهند. بدین گونه که دو روز به دلیل تعطیلات کشورمان و دو روز هم به دلیل تعطیلات این کشور‌ها، هدر می‌رود و عملا زمان مفید برای کسانی که فعالیت‌های اقتصادی، سیاسی و یا امورات شخصی‌شان در حوزه بین‌المللی است، فقط سه روز در هفته قرار می‌گیرد و بدین ترتیب، کار بیشتر افراد و نهادهای کشور باید در سه روز خلاصه شود که این روند به فرایند کار در کشور خلل وارد می کند.

اما در صورتی که  تصویب شود، دو روز در هفته در کشور تعطیل شود و آن دو روز هم شنبه و جمعه باشد، عملا دو روز مفید به روز‌های کار ایران در ارتباط با کشور‌های خارجی افزوده شده و روز‌های کاری و غیر تعطیل ایران در ارتباط با بیشتر کشور‌های خارجی به پنج روز افزایش خواهد یافت و این ممکن است در دراز مدت به افزایش بهره‌وری نهادها و اشخاصی که در ایران به کار‌های بین‌المللی می پردازند، کمک کند.

این در حالی است که روز جمعه ـ که اتفاقا از روز‌های تعطیلی است که مردم مسلمان ایران بسیاری از کارهای عبادی خود را انجام می دهند ـ همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند.

البته تردیدی نیست که تغییر روز‌های تعطیل در کشور، حساسیت‌های خاص خود را دارد و بررسی همه جوانب در این زمینه لازم و ضروری است، ولی با این حال، از این جنبه که به روز‌های کار ایرانیان در ارتباط با محیط بین‌الملل می افزاید، کار پسندیده ای به نظر می رسد.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۲:۳۶

همه مردم با تعطیل شنبه موافق

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۲:۳۵

اینجانب کارمندم. تعطیلی چه مفهومی دارد وقتی بنزین کمیاب-خودرو گران-تورم زیاد-.... است.
چرا همواره به فکر افزایش تعطیلی اید.
من میخواهم در تابستان یک مطالعه علمی انجام دهم. تقریبا در دانشگاهها استاد هیئت علمی را نمیتوان پیدا کرد. استاد هیئت علمی باید در دانشگاه حضور دائم باشد. ولی متاسفانه... .

مدیر یک شرکت خصوصی۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۲:۳۴

من هم فکر میکنم تعطیلات در کشور ما کم است و این به مساله خانواده لطمه زده است. جادارد علاوه بر 5شنبه و شنبه، حتا چهارشنبه نیز نیمه وقت شود. پیشنهادم این است که ساعات کاری دولتی از 8 صبح تا 12 شود و شرکتهای خصوصی نیز ملزم شوند که نهایتا تا 13 تعطیل کنند. برای تحکیم خانواده نیز، حقوقها را 50درصد بیشتر کنند تا کسی مجبور به کار دوم و سوم نشود. قیمت طلا را هم لطفا مجلس تصویب کند که کمتر شود تا بتوانیم طلا بخریم.
از نمایندگان فهیم مجلس که امور اصلی کشور و مشکلات کشور و شرکتهای خصوصی و تولید را میفهمند خیلی ممنونم

ایمان۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۲:۳۰

به نظرمن اگه 5روز رو تعتیل کنند وفقط روزهای کاری جمعه وشنبه یا یکشنبه باشه بهتره.اینطوری مملکت بهتر ساخته میشه وهممون از دولت راضی میشیم.!!!!!!!!!!

امیر۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۲:۲۸

بسیار منطقی است و از لحاظ اقتصادی و مراودات بین المللی به مصلحت است که جمعه و شنبه تعطیل باشد.

محمد۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۲:۲۳

بالاخره ما نفهمیدیم تعطیلات کشور زیاده یا کمه!!!!!!!!!؟

امیر۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۲:۱۹

بسیار منطقی است و از لحاظ اقتصادی و مراودات بین المللی به مصلحت است که جمعه و شنبه تعطیل باشد.

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۲:۱۹

مگه چند نفر کار بین المللی می کنند؟
بعدشم شنبه مال مسیحی هاست

علیرضا۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۲:۱۶

طرح بسیار جالبی است. که در صورت تصویب اینده خوبی هم برای فعالیت های حوزه داخلی و هم فعالیت های حوزه بین الملی مفید و کارآمد خواهد بود. امیدوارم این بار دیگر نمایندگان کمی به حساسیت موضوغ بیشتر عنایت داشته باشند. و با تصویب طرح مذکور دعای یک ملت را برای خود بدنبال داشته باشند.

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۲:۱۱

"رئیس جمهور اعلام کرد که تعطیلات غیر رسمی کشور ، نسبت به دیگر کشور های جهان کمتر است" برای سلامتی ایشان دعا می کنیم.

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۲:۰۱

جمعه ها و شنبه ها یک روز به روابط اقتصادی ایران با سایر کشورهای جهان می افزاید.

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۱:۵۵

نوشتین:
عملا دو روز مفید به روز های کار ایران در ارتباط با کشور های خارجی اضافه شده و روز های کاری و غیر تعطیل ایران در ارتباط با اغلب کشور های خارجی به 5 روز افزایش خواهد یافت?!!

دوشنبه تا پنجشنبه با کدوم حساب و کتاب آخه میشه 5 روز؟

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۱:۵۲

برای اولین باره که درست میگی .

امین۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۱:۵۱

اگر منطقی باشیم، باید شنبه ها تعطیل بشه. که حداقل از عقب افتادگی امور بین الملل کشور کمی کاسته بشه.

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۱:۴۶

اگر قرار است یک روز دیگر تعطیل شود و بعد از آن به دلیل افزایش تعطیلات رسمی کشور و اینکه برداشتن تعطیلی رسمی روز پنجشنبه یا شنبه مقدور نخواهد بود، تعطیلی دینی و ملی برداشته شود، باید تاملی جدی در قانون در حال تصویب داشت.

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۱:۳۷

مهم نیست فقط تعطیل کنن حالشو ببریم

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۱:۳۶

پس تکلیف اضافه کاریهای 5شنبه چه می شود؟ اگر این هم نباشد که چیزی از حقوق نمی ماند!!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۱:۲۷

هر چند این پیشنهاد عالی و بسیار سازنده است ولی مطمئن باشید که به هیچ عنوان اجازه چنین کاری داده نخواهد شد. دلیل ان را هم همه ما میدانیم پس بیشتر از این وقت خودتان را به این موضوع اختصاص ندهید.البته همیشه باید به معجزه امیدوار بود

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۱:۰۸

.
.
.
.
.
با توجه به اینکه .............
.
.
.
سیاست حمایت همه جانبه از تولید در کشور حاکم نیست و سیاست واردات کالای بی کیفیت چینی به مصلحت است...
.
.
.
بهتر است هم پنج شنبه ها و هم شنبه ها تعطیل شود
.
.
.
چون اکثر مردم ایران کارمند هستند و نه متخصص فنی و کارخانه تولید هم کم است...
.
.
.

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۰:۵۶

اگر میخواهید با دست خودمان بهره وری و کارمفید در ارتباط با دیگر کشور ها را از دست ندهیم شنبه ها تعطیل شود بهتر است . چون اگر پنج شنبه ها تعطیل شود عملا فقط سه روز کار مفید است و چهار روز تعطیل .

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۰:۵۰

موافقم .

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۰:۴۷

خودتونو راحت کنین شنبه و یکشنبه رو تعطیل کنین

یک معلم۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۰:۴۴

تعطیلی در کشور به اندازه کافی وزیاد داریم واگر نگاهی بکنیم بازده کاری اداری بسیار کم است و بدتر از همه در اموزش مشکل کمبود وقت اموززشی صحیح و عملی داریم
حال اگر شنبه ( تعطیلی یهودیان ) ویا پنج شنبه را افزایش دهیم بزرگترین ضربه به ساعات اموزشی کشور و ساعات کار مفید است
خدا مارا از این طرح ها که متاسفانه برای بعضی از مردم دلخوش کنک است و برای اقایان نمایندگان برای اسفند رای اور است

علی۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۰:۴۰

4 روز نه 5 روز

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۰:۳۵

like

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۰:۳۴

اما در صورتی که تصویب شود که دو روز در هفته در کشور تعطیل شود و آن دو روز هم شنبه . جمعه باشد ، عملا دو روز مفید به روز های کار ایران در ارتباط با کشور های خارجی اضافه شده و روز های کاری و غیر تعطیل ایران در ارتباط با اغلب کشور های خارجی به 5 روز افزایش خواهد یافت:


من که نفهمیدم چطور میشه ۵ روز!

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۰:۱۴

in hame moshkelat dar keshvar dareem amma..............

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۰:۱۳

شنبه

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۰:۰۴

با این توضیحاتی که اینجا نوشتین به نظر میاد اگه بخوایم یکی از این 2 روز رو انتخاب کنیم شنبه بهتره و به نفع کشور هم هست.

امیر۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۲:۲۱

من کاملا با تعطیل کردن روز شنبه به جای پنجشنبه موافقم. ما الان تنها سه روز کاری در هفته داریم که با جهان در تعاملیم و این اصلا خوب نیست.

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۲۰:۰۱

اين آقاي رئيس جمهور چه علاقه شديدي دارند به افزايش شديد جمعيت، کاهش ساعات کار، دور کردن مردم از محل کارشان، زياد کردن تعطيلات. نمي دانم والا؟

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۲۹ ۱۹:۵۰

مدارس پنجشنبه ها ادارات شنبه ها بین التعطیلین ها کماکان پا برجا +تعطیلات اعیاد تولد ها وفات های مذهبی
چه شود....

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.