آخرین خبرحمایت ایران از ابتکارات صلح رئیس‌جمهور چین
1بازدید

مردان خیابانی هفت برابر زنان خیابانی!

ابهری آمارهای ناخوشایند دیگری نیز دارد. 76 درصد مردان خیابانی متاهل هستند و هر مرد خیابانی در طول روز به طور میانگین یکصدبار برای زنان نجیبی که هرگز سوار بر ماشین آنها نمی‌شوند،‌ بوق می‌زند!

«به ازای هر یک زن خیابانی 7 مرد خیابانی وجود دارد!» این خبر تامل برانگیز را دکتر مجید ابهری، جامعه شناس و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی به تهران امروز می‌گوید و هشدار می‌دهد در صورتی که کارشناسان فکری برای این موضوع نکنند، به‌زودی با بحران‌های اجتماعی جدی‌تری روبه‌رو خواهیم شد.
 
به نوشته تهران امروز؛ هرچند نیروی انتظامی در قالب طرح‌های امنیت اخلاقی با این موارد برخورد می‌کند اما «مردان خیابانی» این روزها در بیشتر خیابان‌ها دیده می‌شوند و برای زنان و دختران مزاحمت ایجاد می‌کنند. ابهری آمارهای ناخوشایند دیگری نیز دارد. 76 درصد مردان خیابانی متاهل هستند و هر مرد خیابانی در طول روز به طور میانگین یکصدبار برای زنان نجیبی که هرگز سوار بر ماشین آنها نمی‌شوند،‌ بوق می‌زند!
 
کارشناسان می‌گویند همیشه پای مردان خیابانی در میان است و تا مردان خیابانی نباشند، سن روسپیگری زنان در کشور- بر اساس آمار منتشر شده از سوی مسئولان سازمان بهزیستی -کاهش پیدا نمی‌کند. هر چند رئیس سازمان بهزیستی، روز گذشته این کاهش سن را تکذیب کرد اما دکتر مجید ابهری، در این باره می‌گوید: «اگر زنان خودفروش خیابانی به عنوان یک ناهنجاری اجتماعی در جامعه ما غیر قابل انکار هستند، این بستر اجتماعی است که باعث تولد و رشد این ناهنجاری و ضد ارزش شده است.»
 
او معتقد است که بازار غریزه جنسی نیز مانند سایر بازارها تابع اصل عرضه و تقاضاست و حضور مردان تنوع طلب و غیرهمسو با هنجارهای اجتماعی در این میان مزید بر علت است.

هر مرد خیابانی روزانه یکصد بوق!

او معتقد است که مردان خیابانی با فاصله گرفتن از هنجارهای فردی و گروهی رفتارهایی دور از حرمت اجتماعی انجام می‌دهند و البته تاکید می‌کند که به دلیل مشکلاتی که بر سر راه ازدواج جوانان است، بعضی جوانان مجرد در راستای غریزه جنسی خود به این‌سو می‌روند، اما دکتر ابهری به آمار بالای مردان متاهلی که در زمره مردان خیابانی قرار می‌گیرند اشاره می‌کند: «جای تاسف دارد که 76درصد مردان خیابانی متاهل هستند! مردان متاهلی که به ارزش‌های اخلاقی خانواده و جامعه پایبند نیستند. این در حالی است که جوانان مجرد جامعه ایرانی، بار بدنامی این پدیده را به دوش می‌کشند!»
 
دکتر سعید معدنی مدیر گروه جامعه شناسی دانشگاه تهران مرکز نیز در این باره به تهران امروز می‌گوید: «مردان متاهلی که در هر کوچه و خیابان به دنبال سوار کردن زنان بر ماشین خود هستند، یا همیشه چنین کاری را به عنوان تفریح انجام می‌داده‌اند یا در جوانی به دلایلی مانند فقر مالی مثلا نتوانسته‌اند ماشین بخرند و چون تفکری بیمارگونه دارند، گمان می‌کنند حالا که صاحب خودرو هستند می‌توانند جوانی کنند! چنین افرادی از نگاه بیمارگونه خود تمایزی بین زنان متشخص و زنان خیابانی نمی‌بینند.»

 او تاکید می‌کند: «هر مرد خیابانی به طور میانگین صد بوق در طول روز برای زنان می‌زند تا بالاخره طعمه خود را پیدا کند.»

«مینا.م» معلم جوان 28 ساله ای‌است که به تازگی ازدواج کرده و محجبه است. او که هر روز صبح ناچار است مسیری طولانی را برای رسیدن به محل کارش و بازگشت از آن بپیماید تقریبا هر روزبعد ازظهر با رانندگانی مواجه می‌شود که وقتی او را تنها سر خیابان می‌بینند برایش بوق و چراغ می‌زنند! او به تهران امروز می‌گوید: «بعضی‌ها حتی ترمز می‌کنند، دنده عقب می‌آیند و پیشنهاد می‌دهند سوار ماشین‌شان شوم. بارها از ترس اینکه شاگردانم مرا در این حالت نبینند ناچار شده‌ام به آن طرف خیابان بروم تا مطمئن شوم این مزاحم دست از سرم برداشته است.»

«زهره.ا» 40 ساله و خانه دار است و دو پسر دانشجو دارد. زهره نیز تجربه چنین مزاحمت‌هایی را در زندگی‌اش دارد. او به تهران امروز می‌گوید: «چند بار برایم پیش آمده. راستش را بخواهید هم سن و سال پسرم بودند! دلم می‌خواست مادرانه نصیحت‌شان کنم اما منصرف شدم از این کار! بعضی وقت‌ها از ترس این مزاحم‌ها ترجیح می‌دهم تنها از خانه بیرون نیایم.» «تهامه.م» کارمند است و از این بوق زدن‌های مکرر دل پری دارد.

او می‌گوید: «خیلی وقت‌ها زمان رد شدن از خیابان ماشین‌های شخصی که حتی معلوم است مسافرکش هستند بوق یا چراغ می‌زنند و ترمز می‌گیرند. قرار گرفتن در چنین شرایطی در خیابان باعث می‌شود خجالت زده شوم. حتی برایم پیش آمده که راننده وانت بار هم توقف کرده و منتظر مانده تا سوار ماشینش شوم.» دکتر ابهری به مزاحمت‌های مکرری که این مردان برای زنان در خیابان ایجاد می‌کنند اشاره کرده و ادامه می‌دهد: «در بیشتر موارد این مردان پیش پای زنان نجیب، متاهل و متعهد، زنان باردار و حتی زمانی که مادران همراه فرزند خود هستند ترمز می‌گیرند! »

او با تاکید بر اینکه چنین رفتارهایی نوعی خشونت است که در حق زنان جامعه انجام می‌شود می‌گوید:«این‌کارسبب بروز تنش و همچنین آزار زنان جامعه می‌شود. این مردان‌به ظاهر می‌خواهند مسافرکشی کنند و حتی ممکن است زنان و دخترانی هم بدون اطلاع از قصد آنها سوار بر ماشین شان شود. آنها همه را به یک چشم نگاه می‌کنند و برایشان زنی که قصد خودفروشی دارد و زنی که برای رسیدن به مقصدی خاص به خیابان آمده فرقی نمی‌کند. بدون شک این نوع نگاه، بیمارگونه است.»

دکتر ابهری ادامه می‌دهد: «تنوع‌طلبی و هرزه گردی یکی از ویژگی‌های مردانی است که در چارچوب رفتارهای منطقی و متعارف جامعه به ارضای نیازهای خود نمی‌پردازند. اگر مردان تنوع طلب نباشند روسپیگری در جامعه گسترش نمی‌یابد. واقعیت این است که کالبدشکافی پدیده زنان خیابانی بدون توجه به موضوع مردان خیابانی تحلیل یک معلول بدون علت است.»

چاره چیست؟

«تنها حضور ماموران نیروی انتظامی به صورت ثابت و سیار است که می‌تواند از وقوع این مزاحمت‌ها بکاهد. به ویژه در محل‌های کم رفت و آمد!» اینها را دکتر ابهری می‌گوید.

البته او معتقد است قوانین هم نیاز به بازنگری دارند و ادامه می‌دهد: «متاسفانه این روزها این موضوع در تهران و کلانشهرها به یک تفریح مبدل شده است. تفریحی که عواقب ناگواری برای زنان کشورمان به دنبال دارد. بنابراین علاوه بر مدیریت جنسی در کشور و برنامه‌ریزی‌هایی که باید توسط مسئولان انجام شود، باید قوانین مجازات این مردان تشدید شود.»

بی‌توجهی به ارزش‌های اجتماعی و کمرنگ شدن غیرت اجتماعی دلایلی است که دکتر ابهری برای بروز این پدیده عنوان می‌کند. او می‌گوید: «اتفاقاتی که برای آمران به معروف افتاد و همچنین دردسرهایی که ممکن است دامن افراد را بگیرد سبب می‌شود تا هیچ‌کس در برابر این مزاحمت‌ها اجازه دخالت به خود ندهد. به همین دلیل مردان خیابانی بدون وحشت از عواقب اجتماعی به این مزاحمت‌ها ادامه می‌دهند.»

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۶:۴۴

اگر راننده ای که مزاحم کسی شد و شخص شماره ماشین وی را به پلیس بدهد و پلیس نیز او را احضار کند ویا اینکه در پرونده (شماره ماشین )او این تخلف ثبت شود دیگر راننده و صاحب ماشین نمی توانند انکار کند و در نهایت می توان پدر ان راننده و مزاحم را دراورد مطمعنآ این کار انقدر که فکر می کنیم سخت نیست که نشود برای ان راه حل پیدا کرد فقط پلیس باید بخواهد

مریم۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۵:۲۳

جامعه بد شده. من یه زن کارمندم. چادری نیستم اما به لحاظ شغلم لباس فرمم پوشیه ست و مقنعه سرم می کنم و آرایش هم که سر کار نمی کنم. هر روز که بر می گردم خونه از این دسته آزارها و بوق زدنها و حتی گاهی متلکهای زشت و زجر آور زیاد می شنوم. عذر می خوام اما بی غیرتی برای تعدادی از این دسته مردهای خیابانی به حدی زیاده که گاهی وقتها من همراه همسرم هم هستم اتفاق می افته و دائم باید بترسم که اگه همسرم متوجه می شد اتفاق ناگواری می افته. اینو گفتم برای اون دسته از عزیزانی که می گن چون زنها بی حجابن مردها اینجورین. نه عزیزان. چشم و فکر که ناپاک و بی ایمان باشه بی حجاب و با حجاب فرقی نداره. خدا به داد همه ما مردها و زنهای این سرزمین برسه و ان شاء الله به راه راست هدایت بشیم

ع ع۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۴:۵۴

بااینکه مردان هوسباز زیاد هستند ولی این زنانیکه با چنین پوششهای زننده وآرایشهای فریبنده درخیابانها ظاهر میشدند سرچشمه همه هوسبازیهای مردان سست اراده هستند هرچند که این زنان خود فروش نباشند

بانو۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۴:۱۶

اگر قانونی تهیه شود که زنان بتوانند به سادگی از مردان مزاحم شکایت کنند انها دیگر جرات ایجاد مزاحمت برای هر کسی را نخواهند داشت.

من به عنوان یک خانم می گویم مزاحمتها تنها به دارندگان خود رو نیست. حرفها و پیشنهادات زننده و رکیک همه جا هستند. حتی گاهی یک مرد مزاحم با فریاد توهین می کند و هیچ ابزاری برای تنبیه مرد مزاحم و حمایت از زنان وجود ندارد.

شریف۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۴:۱۰

لطفا"لفظ مرد به این افراد ندهید بلکه آنها را نامردان خیابانی خطاب کنید

محسن۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۴:۰۲

راه حل... هزاران دوربین در سطح شهر است... بخشی ویژه ای در واحد کنترل ترافیک توسط پلیس ایجاد شود.... دوستان پلیس می توانند از طریق دوربین ها شماره خودروی های مزاحم را شناسایی و سریعا شماره تلفن راننده را با احتمال زیاد ردیابی کنند... و تذکر دهند که تحت نظر است و یا سریعا واحد موتوری را راهی منطقه کرده و با فیلم و عکس کاملا مستند اول جریمه حسابی و در صورت تکرار راننده را به دادگاه معرفی نمایند... نتایج مثبت: ایجاد امنیت برای خانواده ها.... و سر به راه شدن بعضی ها که بالاخره مملکت حساب و کتاب داره و زیاد پر رو نشوند...

ناشناس۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۳:۴۹

اگرچه من یک مردم ولی واقعیت این است که مرد خیابانی بیش از 7 برابر است.ما فقط حجاب را برای زنان میخواهیم ولی مر دان را آزاد گذاشته ایم

رامين۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۳:۴۸

چاره اين كار حضور همواره پليس نيست زيرا كه پليس هميشه نميتواند همه جا حضور داشته باشد
بايد تمامي ماشين هاي مسافر كش يك شهر يك شكل و يا حتي يك رنگ باشن تا خانم ها و جامعه بجز مسافر كش هاي يك شكل هر كس ديگري برايشان بوق زد و يا توقف كرد و يا مزاحمت ايجاد كرد بشود پيگيري كرد و اين برايشان درس عبرتي فراموش نشدني ميگردد و در صورت تكرار اين مزاحمت توسط هر وسيله اين افراد شناسايي و تحويل مراجه قانوني ميگردند

شیرین۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۴:۱۰

من با نظر شما موافقم....

بهمن۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۳:۲۴

تحلیل درستی است اما تدبیر حضور بیشتر نیروی انتظامی صحیح نیست ، قصه این آسیب اجتماعی سر دراز دارد ، فقدان تفریح سالم ، عدم وجود عشق در روابط زناشویی ، بیکاری ، افسردگی ، مهاجرت و ناشناس بودن و غریبه بودن ،محو شخصیت خود ، فرار و دلزدگی از موضوعات سیاسی و اجتماعی و .... می تواند تنها بخشی از دلایل باشد

احمد۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۳:۲۱

بنده به عنوان يك شهروند معتقدم به جاي بكار گرفتن گشت هاي ارشاد با اينهمه صرف هزينه ويگانهاي متعدد در سطح شهر كه تا كنون نيز عملكرد روشن وشفافي از خود در تعامل با شهروندان نداشته اند ؛ بهتر است پليس نا محسوس جهت جلوگيري از جرائم اجتماعي داشته باشيم و از جمله امور رسيدگي به امور مزاحمت براي نواميس مردم است كه بايد با اعمال شديد ترين مجازات هاي كيفري همراه باشد .

ناشناس۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۳:۱۹

قانونی بگذارند که تنها کسانی حق مسافر کشی و سوار کردن مسافر داشته باشند که دارای مجوز رسمی باشند. و با کسانی که خارج از این چارچوب عمل می کنند برخرود قانونی صورت بگیرد. در آن صورت اگر مسافر کشهای دارای مجوز هم ایجاد مزاحمت کنند به راحتی می توان آنها را مجازات کرد .

محمد خالد۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۳:۰۹

وقتي فمينيستي فكر ميكنيد ازدواج براي يك مرد را با يك زن فقط دنبال ميكنيد نميگذاريد مرد دو الي بيشتر زن بگيرد يا جلو متعه را ميگيريد سايتهايي كه بر اين اساس باز شدند را دنبال به بسته شدنشان ميكنيد نتيجه اش اينست راه حلال را منسد ميكنيد وبد جلوه ميكنيد راه حرام را باز ميگذاريد زنا زياد شود اگر راست ميگيد راه حلال را ترويج وفرهنگ سازي كنيد

مهسا۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۵:۴۱

راه "حلال" اینه که همه ازدواج کنن اون وقت هیچ کس بدون یار و همراه نمیمونه!
جالبه که اگه درست توجه کنن مردای خیابانی اغلب آقایون متاهل هستن
خود من فقط کافیه چند لحظه کنار خیابون بایستم منتظر کسی یا توی ایستگاه اتوبوس خدا میدونه چند تا ماشین بوق میزنن چراغ میندازن که... برخی رانندگان چندان هم جوان نیستن!
پس نسخه ازدواج هم راه حلی برای مردان خیابانی نیست؛ راه حل فرهنگه... فرهنگی که نابود شده
چون اون آقا براش مهم نیست برای کدوم خانوم بوق زده، متاهله؟ مجرده؟ حجابش هم هر طور میخواد باشه، با چادر، مانتو مقنعه و...
کسی که بیماره به هیچی کار نداره

ناشناس۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۵:۳۴

اونی که نمیتونه جلو خودشو بگیره با صد تا زنم نمیتونه .

ناشناس۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۵:۱۲

بیچاره پسرهای مجرد تو گرفتن یه زن هم موندن، اونوقت یک گروه کوچکی برای امیال جنسیشون هر کثافت کاری میکنن!

حاج اكبر۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۴:۳۱

معلوم ميشه شما هم از اون دسته مردائي كه تو اين گزارش بهشون اشاره شده .
براي اينكه خيالت رو راحت كنم يه پيشنهاد برات دارم:
فكرش رو بكن كه شوهر خواهرت يا دامادت هم همين طوري فكر كنه. اون مي خواد علاوه بر خواهر يا دخترت با چند نفر ديگه هم ازدواج بكنه ( دائم يا موقت ). شما نظرت چيه؟
يا بذار داستان رو يه جور ديگه اي برات بگم : شما حاضري خواهر يا دختر خودت رو به ازدواج موقت ديگران دربياري؟ اين كار كاملا شرعي است . بهت قول مي دم تمام مسائل شرعيش هم رعايت ميشه. يعني اينكه خواهر يا دخترت رو با عقد موقت و در محضر ازدواج به عقد درمي آورند. بعد از اتمام مدت عقد ( معمولا يك روز يا يك هفته يا يك ساعت ) مهريه اش رو هم تمام و كامل پرداخت مي كنند. بعد از گذراندن دوران عده طلاق ، دوباره به عقد نفر بعدي درمي آد. هم قانونيه و هم شرعي.

ناشناس۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۴:۲۲

مردای اینچنینی از پس یک زن هم بر نمی ایند. آنوقت چند تا بهشون جایزه بدن؟

ناشناس۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۴:۲۰

راه صيغه و چند ازدواجي باز است آنهايي كه در خيابان مزاحم نواميس مردم ميشوند همانطور كه در مقاله ذكر شد صرفا بيمار هستند و عقده هاي مختلف خود را از اين طريق خالي ميكنند. قيافه ي اين آدمها وقتي كه براي نواميس خودشان مزاحمت ايجاد شود ديدني است.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.