آخرین خبردستور مهم پزشکیان به استانداران درباره مدیریت مصرف انرژی
4بازدید
۲۵

ترفند جدید آمریکایی‌ها در مذاکرات هسته‌ای با ایران

دور جدید مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ به منظور دستیابی به توافق جامع هسته‌ای، فردا ‌رسما در وین آغاز می‌شود؛ اما با آغاز دوباره مذاکرات هسته‌ای، بار دیگر بازار گمانه‌زنی‌ها و شایعات درباره محتوای مذاکرات و خواسته‌های دو طرف‌ داغ شده است. در این میان، یک روزنامه آمریکایی، مطالبی‌ درباره دستور کار جدید آمریکا در این مذاکرات منتشر کرده که می‌تواند در اصل، ترفندی در مقابل تیم مذاکره کننده ایرانی باشد.

ترفند جدید آمریکایی‌ها در مذاکرات هسته‌ای با ایران
ترفند جدید آمریکایی‌ها در مذاکرات هسته‌ای با ایراندور جدید مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ به منظور دستیابی به توافق جامع هسته‌ای، فردا ‌رسما در وین آغاز می‌شود؛ اما با آغاز دوباره مذاکرات هسته‌ای، بار دیگر بازار گمانه‌زنی‌ها و شایعات درباره محتوای مذاکرات و خواسته‌های دو طرف‌ داغ شده است. در این میان، یک روزنامه آمریکایی، مطالبی‌ درباره دستور کار جدید آمریکا در این مذاکرات منتشر کرده که می‌تواند در اصل، ترفندی در مقابل تیم مذاکره کننده ایرانی باشد.

به گزارش «تابناک»، روزنامه «لس‌آنجلس تایمز» با انتشار مطلبی به بحث درباره رویکرد آمریکا در دور جدید مذاکرات هسته‌ای با ایران پرداخته و در ضمن این مطلب، به بخش‌هایی از پیشنهادهایی که شاید از سوی آمریکا در این مذاکرات مطرح شود، اشاره کرد‌.
 
این روزنامه مدعی است، هم‌اکنون دیپلمات‌های آمریکایی ‌دریافته‌اند که هرگونه توافق با ایران در موضوع هسته‌ای، تنها در صورتی قابل انجام بوده و امکان اجرایی شدن پیدا خواهد کرد که از دید عامه مردم ایران، عزت و غرور ملی آن‌ها را زیر سؤال نبرد؛ بنابراین، آمریکایی‌ها در پی تدوین توافقی هستند که برای هر دو طرف، سود داشته و «برد» تلقی شود.

لس‌آنجلس‌تایمز اشاره می‌کند، از دید بیشتر مردم ایران، برنامه هسته‌ای، نمادی از دستاورد‌ها و موفقیت‌های کشورشان در نظر گرفته می‌شود و افزون بر این، مقامات ایرانی نیز تأکید دارند که هیچ یک از تأسیسات هسته‌ای خود را از میان نخواهند برد.

با این مقدمه، این روزنامه به بیان مواردی می‌پردازد که به زعم خود، مقامات آمریکایی تلاش خواهند داشت در چهارچوب راهبرد به اصطلاح تعدیل شده خود به ایران پیشنهاد کنند. در این چهارچوب، یکی از محورهایی که در مذاکرات مورد توجه قرار خواهد داشت و پرداختن به آن ضروری است، موضوع سانتریفیوژهای پیشرفته ایران است.

در این زمینه، لس‌آنجلس‌تایمز مدعی است، این موضوع‌ را می‌توان با انتقال بخشی از تأسیسات غنی‌سازی و سانتریفیوژهای ایران به یک «کشور ثالث» جهت حفظ ایمنی و کسب اطمینان خاطر طرف غربی برطرف کرد؛ البته این نظری است که از سوی «مارک فیتزپاتریک»، از مقامات سابق وزارت خارجه آمریکا و عضو کنونی مرکز بین‌المللی مطالعات راهبردی در لندن بیان شده است.

در بحث از رآکتور اراک ـ که یکی دیگر از موضوعات چالشی مذاکرات هسته‌ای را تشکیل می‌دهد ـ نیز «جوفی جوزف»، مدیر سابق بخش عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای در شورای امنیت ملی آمریکا پیشنهاد کرده که می‌توان نگرانی‌ها را با تبدیل این مرکز به تأسیسات «آب سبک» برطرف کرد.

اما این پیشنهادهای به ظاهر «منصفانه» در حالی از سوی روزنامه ‌لس‌آنجلس‌تایمز‌ مطرح می‌شود که مقامات ایرانی پیش از این درباره هر دو این موضوعات موضع‌گیری کرده و این گونه پیشنهاد‌ها و امثال آن را رد کرده‌اند.

در زمینه سانتریفیوژ‌ها، مقامات ارشد تیم مذاکره کننده ایرانی، از جمله سید عباس عراقچی، معاون وزارت خارجه کشورمان اشاره کرده که جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه کاهش ‌سانتریفیوژ‌ها یا متوقف کردن کار آن را نخواهد پذیرفت.
 
از سوی دیگر، حمید بعیدی‌نژاد، دیگر عضو تیم مذاکره کننده ایرانی نیز روز گذشته درباره موضوع رآکتور اراک سخن گفت و اشاره کرد، هر گونه بحث در این زمینه، تنها در صورتی امکان‌پذیر است که شامل تغییر در‌ اساس این تأسیسات نباشد. بی‌گمان موضوع تبدیل این تأسیسات آب سنگین به آب سبک، در همین چهارچوب قرار گرفته و ‌پذیرفته نخواهد بود.

به این ترتیب، چنین به نظر می‌رسد که طرف غربی و به ویژه آمریکایی، تلاش دارد با پوشاندن پیشنهادهای همیشگی خود در لفافه «رویکرد متوازن و برد ـ برد»، آن‌ها را برای طرف ایرانی موجه نشان داده و زمینه دسیابی به اهداف خود را فراهم آورد. تردیدی نیست که تیم مذاکره کننده ایرانی همچون همیشه با هوشمندی با این ترفند جدید طرف مقابل روبه‌رو شده و درخواست‌های غیرمنطقی را ـ در هر چهارچوب ـ نخواهد پذیرفت.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

کیوان۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۲۲:۵۰

چوب لای چرخ گذاشتن برای خاتمی 2 سال از بعد از آغاز ریاست جمهوریش شروع شد. اما برای روحانی زود خیز برداشته اید.
چرا با هر کی محبوب میشه این کار رو میکنید؟

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۲۲:۴۸

خوب سانتریفیوژها رو ببریم بیرون. دوباره می تونیم بسازیم.
اتفاقا به عنوان یک تاکتیک موقتی برای گرفتن امتیاز بد نیست.

علیرضا۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۲۲:۲۳

واقعا" این آمریکاییها شورش رو دارند در میارند . درود بر روحانی و درود بر ظریف به شما افتخار میکنیم ما

حسین۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۲۱:۳۶

اگر یک قدم عقب نشینی کنیم آنها 100 قدم پیشروی می کنند و باید محکم در مقابل خواسته های غیر قانونی و غیر منطقی انها ایستاد

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۲۲:۱۸

اونها با تحریم هزاران کیلومتر پیشروی کردند.اتفاقا الان ناوهاشون رفتند عقب

بنده۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۲۱:۵۴

نکبیر!

آزادمـــرد۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۲۱:۰۷

تیم مذاکره کننده ی ایران، هوشمندتر از این حرفهاست که به کسی باج بده...
تا ظریف هست غمی نیست!

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۲۰:۰۵

این همه گفتیم انرژی هسته ای اماروزبه روز شاهدافزایش پول برق وانرژی هستیم.چه فایده ای برای این مردم بجزئ تحریم دارد.

علی اصفهان۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۹:۴۱

تابی جان خدائیش بعضی وقتها حرفات حرف نداره اوکی اوکی ه ( خیرالامورو اوسطها)

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۹:۰۸

ببین این آمریکایی های گل چقدر مهربونن.... آخه دلت میاد؟؟!!... همه نگرانیشون حفظ عزت ایرانیها ست.... نکنه باهاشون مخالفت کنید ها....!

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۹:۰۵

رئيس سازمان انرژي اتمي قبلا از امكان تغيير در آب سنگين اراك گفته بودن

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۸:۱۶

اين هم شد تحليل تابناك!!!! جديدا صداى ساز مخالف مياد!!!

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۷:۵۳

هوشمندی همیشگی!

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۷:۳۶

احسنت

سید حسن۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۷:۳۴

این گونه پیشنهادات فقط روی کاغذ برای طرف امریکایی خوش ایند خواهد بود. ایران هر گز فریب این نیرنگ را نخواهد خورد. برد برد در مذاکره اینگونه خواهد بود که ایران به غنی سازی ادامه دهد و برای ساخت وتحقیق در باره سانتریفوزهای جدید ادامه دهد. راکتور اب سنگین اراک با تمام توان کار کند. والبته امریکا اطمینان داشته باشد ایران برای مقاصد صلح امیز از انها استفاده خواد کرد.

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۷:۳۲

به این میگن یک خبر آبدوغ خیاری

مهدی۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۷:۱۹

با آرزوی موفقیت برای دکتر ظریف دانا و هیات همراه. امیدوارم این مرحله از مذاکرات نیز با موفقیت به پایان رسد و بعد از سالها باعث گشایشی در زندگی مردم عزیز ایران گردد.

محمد از بلفاست۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۷:۱۴

مثل دفه ی قبل که برد-برد رفتیم جلو؟

رضا نظري۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۷:۱۱

خوبست تيم مذاكره كننده اكتفا به مشورت بين خودشان نكنند و از نوشته هاي سايت هاي خبري مانند اين نوشته هم بهره ببرند حتي لغات و اصطلاحات انگليسي و قوانين غربي را هم لحاظ داشته باشند تا مشابه تعبير
dismantle
پيش نياد.
هم مقالاتي

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۶:۵۳

بدبخت شدیم سانتریفیوژمانو میگیرن از گرسنگی میمیریم!

مشتی۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۲۲:۳۳

ناشناس جون مطمئن باش اگه سانتریفیوژها رو هم از ما بگیرن چیزی به ما نمیدن؛ باز دوباره بحث حقوق بشر و حمایت از تروریست رو پیش می کشند تا به تحریم ها ادامه دهند . اونا کلا با ما و جهان سومی ها مشکل دارند. اگر از همون اول باهاشون جدی مذاکره می کردیم و نمی گذاشتیم علیه ما قطع نامه صادر کنند و یا مارا تحریم کنند الان کارمون ساده تر بود.

سزار۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۶:۵۲

ایران جماعت سرش کلاه نمیره اینو یادت ندادن اوباما

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۶:۴۸

من موافقم با پیشنهادها
چی از دست میدیم مگه؟

احسان۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۶:۴۶

تابناک عزیز، ممنون که برعکس اکثر این سایتهای خبری و جناحی انقدر خوب اخبار رو تحلیل میکنی

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۲۰:۰۴

کاملا موافقم.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.