آخرین خبرآیت‌الله وحید خراسانی در بیمارستان‌ بستری شد
1809بازدید

داستان‌بافی روزنامه اسرائیلی از گاف «پرس.تی.‏وی»

این روزنامه اسرائیلی با استناد به عکسی که اشتباه منتشر شده است مدعی شد، ایران از روی مدل اسرائیلی کپی‌برداری کرده است و تنها مدرکش برای این کار نیز انتشار عکس مشابه با هماپیمای هارون 1 اسرائیل بوده است؛ غافل از اینکه عکس منتشره در سایت «پرس.تي.وي»، عکسی تزیینی بوده که با اشتباه اپراتور این شبکه خبری، از عکس هواپیمای اسرائیلی استفاده شده است.

داستان‌بافی روزنامه اسرائیلی از گاف «پرس.تی.‏وی»

سرویس بین‌الملل «تابناک» ـ «پرس.تي‌.وي» شبكه متعلق به ايران، در وب سايت خود به تمجيد از رونمايي از يك هواپيماي بدون سرنشين ايراني پرداخته است كه به گزارش روزنامه «هاآرتص» اسرائيل، شباهت عجيبي به عكس يك هواپيماي بدون سرنشين اسرائيلي دارد.

بر پایه اين گزارش، در روزنامه «هاآرتص» عكس منتشره در سايت «پرس.تي.وي» در كنار عكس هواپيماي هارون 1 ساخته شده توسط صنايع هوايي اسرائيل قرار داده شده است كه به نظر مي‌رسد، زاويه گرفته شدن عكس و ابرهاي زمينه آن، دقيقا يكي باشد.

بر همین پایه، این روزنامه اسرائیلی مدعی شد، ایران از روی مدل اسرائیلی کپی‌برداری کرده و تنها مدرکش برای این کار نیز انتشار عکس مشابه با هماپیمای هارون 1 اسرائیل بوده است؛ غافل از اینکه عکس منتشره در سایت «پرس.تی.وی»، عکسی تزیینی بوده که با اشتباه اپراتور این شبکه خبری، از عکس هواپیمای اسرائیلی استفاده شده است.

به گزارش «هاآرتص»، هواپيماي هارون 1 اسرائيل، يكي از بزرگترين هواپيماهاي بدون سرنشين جهان است كه 9 متر طول دارد و فاصله نوك بال‌هاي آن به 17 متر مي‌رسد. از اين هواپيما در عمليات‌هايي با فاصله طولاني استفاده مي‌شود، چرا كه توانايي سی ساعت پرواز در ارتفاعي حدود 10 كيلومتر را داراست.
«پرس تي.وي» در خبر خود اعلام کرده بود كه اين هواپيما در مراسمي در شهر گرگان رونمايي خواهد شد.

«هاآرتص» می‌افزاید: ايران سال گذشته نيز از پرتاب موشكي خبر داد كه توانايي هدف قرار دادن اسرائيل را دارد، در حالي كه پس از آزمايش، مشخص شد عكسي كه در بيشتر رسانه‌هاي جهان منتشر شده، به شدت مظنون به جعلي بودن است.
در نوامبر گذشته هم يك كارشناس اسرائيلي به «هاآرتص» گفت كه ايران هرگز موفق به پرتاب موشكي به مدار زمين نشده است.

گفتنی است، واکنش سریع رسانه‌های اسرائیلی به اشتباه سایت خبری شبکه «پرس.تی.وی»، حکایت از خبرهای بی‌پایه دیگری از سوی رسانه‌های صهیونیستی دارد که در پردازش خبرهای جعلی و دروغ پراکنی به ويژه علیه ایران سابقه طولانی دارند.

شایان ذکر است، یکی از مسئولان شبکه پرس تی وی در تماس با خبرنگار تابناک اعلام کرد: تصویر مورد اشاره هاآرتص، متعلق به خبرگزاری فارس بوده است که این گاف ناشی از خبرنگاران آن خبرگزاری است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۳۰ ۱۳:۱۴

بارها امثال اين اشتباهات را در سايت هاي خبري ديگر نيز مشاهد كردم علتش فكر كنم عدم وجود اكادمي عالي خبر نگاري در ايران است

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۳۰ ۱۲:۵۵

هموطن عزیزجمع عمل، اعمال می شود نه عملیات "▪ با سلام
لطفا فارسی را پاس بدارید عملیات جمع کلمه عمل میباشد تا آنجا که من میدانم عملیات را باز دوباره نمی توان جمع زد ولی در این صفحه... در روزنامه همشهری... در سخنرانی یکی از فرماندهان نظامی و و و .... این کلمه را مکرر دیده ام عملیاتهای !!!!"

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۳۰ ۱۰:۲۶

پرس تي وي به ما چه؟

ما كه واسمون ديدنش ممنوعه، اين ور اون ور هم شنيديم بانوان بي حجاب و آقايون كروات دار توش برنامه اجرا ميكنن.

پس به ما چه؟

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۳۰ ۰۹:۳۶

عکس را احتمالا" کارشناسان نظامی ما در اختیار خبرگزاریها گذاشتن وگرنه خیلی بچه گانست که خبر نگار تو اینرنت عکس پیدا کنه.مثل این میماند که برای خبر ماهواره امید عکس دیسکاوری یا سایوز بگذارید.توضیح هم ندید که عکس تزینی است

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۳۰ ۰۸:۳۴

چقدر ساده بین هستند این اسرائیلی ها و چه قدر ساده می پنارند مخاطبین خود را ! حتما هشت سال مقاومت در مقابل مجهزترین ارتشهای جهان هم باورشان نمی شود . که رزمندگان جان برکف ما خواب را از چشمان بعثی ها و دیگر حامیانشان گرفته بودند . یادشان گرامی

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۳۰ ۰۸:۲۷

بالاخره نفهميديم اين وسط كي گاف داده

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۳۰ ۰۷:۴۲

حسود هرگز نيافت سود... بتركين از حسودي ....

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۳۰ ۰۲:۲۸

چرا حتی وقتی‌ اشتباه از ماست، تیتر خبر بر علیه دیگران است؟! آیا امکان ندارد که یکبار هم شده از اشتباهات خودی انتقاد کنیم و درس بگیریم؟!

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۲۲:۳۱

بابا حواستونو جمع كنين
آبروي مملكت كه از سر راه نيومده
گاف يعني چي؟ واقعا تشكيلات به این بزرگی كسي نداشته كه اين خبر بعد از چند مرحله نظارت اينجوري منتشر نشه؟
اين همه زحمت كشيده ميشه اين همه قدرت پيدا كرديم چرا بايد با یه گاف زير سوال بره

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۲۲:۲۴

خیلی‌ ممنوم از جواب شما در مورد گاف. من رفتم $۱۰۰ دلار دادم یک لغات نامه انگلیسی‌ فارسی‌ و فارسی‌ به انگلیسی‌ از آثار آقای عباس آرین پور پیدا کردم و نتیجه چنین بود:gaff
خنده بلند، قهقهه،(۲) قلاب یا نیزه ماهی‌ گیری (۳) شوخی فریبنده، حیله، حقه، تر دستی‌، آزمایش سخت.......گفتار بیهوده، تحریف کردن و الخ
gaffeلغزش، اشتباه در گفتار یا کردار، عمل بیجا، سخن بیجا
از "سوتی" در این لغات نامه آثاری نیست. بهتره تا دیر نشده ببرم پسش بدم. خیل ممنون از جوابتون

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۱۹:۲۷

" تا چش اسراییلیها دربیاد!!!"
چش یا چشممممم

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۱۹:۰۲

اين سيستم پهپاد است که ايران به قدر پيکان آنرا سالها پيش توليد کرده است و تکنولوژي بسيار ساده اي دارد. هم ارتش و هم سپاه انواع مختلف آنرا دارند. توی رژه هاي مختلف نمايش مي هند.
اسراييل اگر تکنولوژي اي دارد به کمک آمريکا و اروپا دارد. آنها همه جوره به او خوراک مي دهند. اما ديديم که 140تا ازتانکهاي ميرکاواي اسراييل که مدعي بهترين تانک جهان بود به قدرت ايمان رزمندگان حزب الله نابود شد. ايران خودش در قالب پروژه اين ادوات را مي سازد و بعد توليد صنعتي مي کند.

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۱۸:۴۹

این سوتی اول همه ازخبرگزاری فارس بود

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۱۸:۴۳

من که به شخصه آخر نفهمیدم مقصر کی بوده! فارس یا پرس تی وی؟
در کل هر خبرگزاری که بوده مطمئن باشید این اتفاق باعث میشه هم اون خبرگزاری کاملاً حواس جمع باشه که تکرار نشه هم بقیه خبرگزاری ها

زنده باد ایران ، زنده باد ایرانی

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۱۸:۱۵

قابل توجه دوستی که راجع به واژه"گاف" اظهار نظر کردند:گاف همان"gaffe"با تلفظ"گَف" و با معادل فارسی عامیانه "سوتی" بوده و در هیچ مرجعی قهقه یا تپق زدن نیامده است.
خواهشمندم به جهت تصحیح این اطلاع رسانی نادرست نظر حقیر منتشر گردد

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۱۸:۱۴

البته زیاد هم بی حواسی پرس تی وی نبوده و اگر دقت کنید می بینید که کارهای فتوشاپی همانند پرتاب موشک ها و با ناشی گری زیاد انجام شده است.

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۱۷:۵۰

قابل توجه دوستی که راجع به واژه"گاف" اظهار نظر کردند:گاف همان"gaffe"با تلفظ"گَف" و با معادل فارسی عامیانه "سوتی" بوده و در هیچ مرجعی قهقه یا تپق زدن نیامده است.
خواهشمندم به جهت تصحیح این اطلاع رسانی نادرست نظر حقیر منتشر گردد

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۱۷:۲۶

حواستو جمع کن آقای پرس تی وی مثلا میخواهی جهانی کارکنیا!!

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۱۷:۰۱

اولا خواهش می‌کنم بفرمائید که آیا "گاف" یک لغات جدید فارسیست؟ یا لغتی فارسی‌ برای رسانیدن مطلب پیدا نکردید. "گفف" "در انگلیسی معنای زیادی از جمله قهقهه و یا "گفف" از جمله تپق زدن هم هست. چرا زبان زیبای فارسی‌ را گذشتیم و از لغات خارجی استفاده می‌کنیم.

دوما اگر از اسرائل بپرسید که آنها تکنولوژی ساخت این هوپیما را از کجا آورده ا‌ند؟ جواب خواهند داد از سازمان دفأی آمریکا دزدیده ایم، مانند دیگر اطلاعاتمان.

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۱۶:۴۹

من خبر خبرگزاری فارس رو نگاه کردم قبل از رونمایی هواپیما بوده مجبور بودن یه عکس تزیینی بزنن !تازه فرض کن از روی هواپیمای اسراییل هم کپی کردیم تا چش اسراییلیها دربیاد!!!

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۱۶:۴۶

آنچه مسلم است مابايد دقت كنيم چون امروزه همه چيز راكارشناسان بادقت بسياربالاتوسط دستگاه ها وسيستم هاتشابه نگار واندازه گيرحتي باتوجه به شرايط جوي ساعت انجام عمل ومقايسه قدآدم هاودستگاه ها واسكيل كردن عكس هواپيما وغيرومطالعه واظهارنظر ميكنندواگردرموردي هم خواستيم رکب بزنيم (همانگونه كه دركشورهاي پيشرفته هم گاها معمول است)بايد شرايط جغرافيايي،آب وهوايي وساعت روز رادقيقا درنظر بگيريم تادشمن فريب بخورد.

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۱۶:۴۴

با سلام
لطفا فارسی را پاس بدارید عملیات جمع کلمه عمل میباشد تا آنجا که من میدانم عملیات را باز دوباره نمی توان جمع زد ولی در این صفحه... در روزنامه همشهری... در سخنرانی یکی از فرماندهان نظامی و و و .... این کلمه را مکرر دیده ام عملیاتهای !!!!

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۱۶:۲۹

احتمالا پرس تی وی توی گوگل "هواپیمای بی سرنشین" سرچ کردن!!

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۱۶:۱۴

خبرگزاري فارس كه تكليفش مشخص است

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۱۶:۰۵

كجاي پرتاب 9 تا موشك همزمان سوتي بود اما چه دليلي داره كه حتما عكس دقيق با جزئيات دقيق تر به عنوان رپرتاژ تهيه و در سطح دنيا پخش بشه مسلما ماموريت اين تجهيزات امنيتي و سري هست و عموما احتياج به رونمايي عمومي ندارن

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۱۵:۵۴

ما يكبار در انتشار عكس هاي پرتاب موشك ايراني سوتي اساسي داديم. اميدوارم اين يكي واقعي باشه

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۱۵:۳۹

اپراتور پرس تي وي عكس اشتباه گذاشته ، اون وقت واكنش اونها رو دليل خبرهای بی‌پایه دیگر مي دونيد ؟؟؟؟؟ از شما بعيده !!!!! مي خواستيد واكنش نشون ندهند ؟؟؟

ناشناس۱۳۸۸/۰۱/۲۹ ۱۵:۳۵

در هر صورت, این هم دلیلش خبرنگاری ناقص. از خبرنگار استاندارد بالاتر از این انتظار می رود, نه اینکه برود در اینترنت اولین عکسی که پیدا کرد استفاده کند.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.