آخرین خبرخلاصه بازی تراکتور 2 - نفتچی ازبکستان 2
1بازدید

تفحص از بورسیه‌ها به صحن مجلس ارجاع شد

رئیس‌ کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به هیئت رئیسه گزارش این کمیسیون را درباره تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت علوم درباره اعطای بورس تحصیلی و جذب هیئت علمی ارائه کرد.

به گزارش تسنیم، محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به هیئت رئیسه مجلس گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات را مبنی بر تصویب تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص اعطای بورس تحصیلی و جذب هیئت علمی از سال 1368 تاکنون ارائه کرد.

این تقاضای تحقیق و تفحص در بهمن ماه سال گذشته در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به تصویب رسید و اکنون برای رأی‌گیری در صحن علنی پارلمان به هیئت رئیسه مجلس ارجاع شده است.

در صورت تصویب نهایی تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص اعطای بورس تحصیلی و جذب هیئت علمی در صحن علنی مجلس کمیته‌ای برای انجام این تحقیق و تفحص تشکیل می‌شود.

متن کامل نامه رئیس کمیسیون آموزش به هیئت رئیسه مجلس به‌شرح زیر است:

گزارش تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص نحوه اعطای بورس تحصیلی و جذب هیئت علمی از سال 68 تاکنون

باسمه تعالی

هیئت رئیسه محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام و تحیت

بازگشت به نامه شماره 62680 مورخ  1393.9.12 در خصوص تقاضای تحقیق و تفحص از "عملکرد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص نحوه اعطای بورس تحصیلی و جذب هیئت علمی از سال 68 تاکنون" و در اجرای ماده 214 آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون تخصصی ذی‌ربط به‌شرح ذیل تقدیم می‌گردد:

پس از ارجاع درخواست تحقیق و تفحص به کمیسیون  آموزش، تحقیقات و فناوری در مورخ 03.11.5 آن در برنامه کاری کمیسیون قرار گرفت و از وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری نیز به‌عنوان بالاترین مقام پاسخگو و نمایندگان محترم درخواست کننده دعوت به عمل آمد و طراحان تحقیق و تفحص در جلسه حضور یافتند و دلایل طرح را این‌گونه بیان نمودند.

"بعد از ماجرای بورسیه‌ها و جفای صورت گرفته به دانشجویان بورسیه، وزارت علوم قصد دارد به سناریوی دوم خود در خصوص اعضای هیئت علمی پرداخته و با مواجهه نادرست و سیاسی با نخبگان و فرهیختگان دانشگاهی ساحت دانشگاه‌ها را ملکوک نماید لذا بررسی بورسیه‌ها و هم جذب هیئت علمی بعد از سال 68 را ضروری یافته‌ایم و برای شفافیت موضوع (که وزارت علوم نیز اعلام آمادگی نموده است) درخواست تحقیق و تفحص نمودیم تا با روشن شدن ابعاد موضوع، قوانین، ضوابط و شیوه‌های اجرایی جهت رفع نواقص و معایب موجود اصلاح شود.

متأسفانه از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وزیر محترم و یا نماینده ایشان در جلسه حضور نیافتند تا دفاعیاتی را ارائه نمایند.

در نهایت در جلسه مورخ 93.11.5 کمیسیون تخصصی، ضرورت انجام تحقیق و تفحص با اکثریت آرا تصویب شد.

محورهای تحقیق و تفحص به‌شرح ذیل است:

1 ــ بررسی چگونگی بورسیه دانشجویان داخل و خارج از کشور از سال 1368 تاکنون

2 ــ بررسی تبدیل به داخل‌های دانشجویان خارج از کشور از سال 1368 تاکنون

3 ــ بررسی جذب و استخدام هیئت علمی دانشگاه‌ها از سال 1368 تاکنون

4 ــ بررسی جذب بورسیه‌های داخل و خارج در دانشگاه‌های کشور از سال 1368 تاکنون

5 ــ بررسی میزان عدم‌بازگشت دانشجویان بورسیه خارج از کشور به داخل و میزان و دلایل عدم‌انجام تعهدات و ضرورت‌های لازم.

                        دکتر محمدمهدی زاهدی

                        رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.