آخرین خبردست رد روبیو بر سینه ترامپ زده شد
4بازدید
۳۰

در جریان جلسه‌ای در کنگره مطرح شد؛

مواضع بی‌سابقه نمایندگان آمریکایی علیه عربستان سعودی

طی هفته های اخیر، موضوع انتشار اسناد حمایت عربستان سعودی از عاملان واقعه 11 سپتامبر و همچنین طرح امکان پذیر ساختن شکایت قربانیان این حادثه از عربستان، به بحث های جدی در داخل آمریکا دامن زده است. در تازه ترین مورد، در جریان جلسه ای در مجلس نمایندگان آمریکا، انتقادات شدید و کم سابقه ای علیه سعودی ها مطرح شده است.

مواضع بی‌سابقه نمایندگان آمریکایی علیه عربستان سعودی
مواضع بی‌سابقه نمایندگان آمریکایی علیه عربستان سعودیطی هفته های اخیر، موضوع انتشار اسناد حمایت عربستان سعودی از عاملان واقعه 11 سپتامبر و همچنین طرح امکان پذیر ساختن شکایت قربانیان این حادثه از عربستان، به بحث های جدی در داخل آمریکا دامن زده است. در تازه ترین مورد، در جریان جلسه ای در مجلس نمایندگان آمریکا، انتقادات شدید و کم سابقه ای علیه سعودی ها مطرح شده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه اینترنتی «هیل»، اعضای مجلس نمایندگان آمریکا در جریان جلسه کمیته امور خارجه این مجلس، انتقادات شدیدی از عربستان سعودی مطرح و به حمایت این کشور از تروریسم بین المللی اشاره کردند. این موضع گیری ها، در ادامه تلاش نمایندگان کنگره برای به تصویب رساندن طرحی است که راه شکایت از عربستان به واسطه نقش این کشور در واقعه 11 سپتامبر 2001 را باز می کند.

تد پو، نماینده جمهوری خواه ایالت تگزاس که رئیس کمیته تروریسم مجلس نمایندگان و یکی از ارائه دهندگان طرح شکایت از عربستان بر سر موضوع 11 سپتامبر است، در این جلسه گفت: «اگر ثابت شود که یک کشور خارجی – هر کشوری – نقش مؤثری در حمایت از یک حمله تروریستی علیه ایالات متحده داشته، قربانیان و خانواده های آنها باید بتوانند این کشور خارجی را، فارغ از اینکه کدام کشور باشد، تحت پیگرد قرار دهند». وی افزوده: «مانند هر موضوع دیگر، ما باید بگذاریم که هیأت منصفه درباره این موضوع و خسارات احتمالی آن تصمیم گیری کند».

برد شرمن، نماینده دموکرات کالیفرنیا نیز اظهار داشت: «آنچه اسباب نگرانی ما را فراهم می کند، این است که دولت سعودی نزد ما می آید و می گوید شما دوست ما هستید و باید در مقابل این قانون از ما محافظت کنید. همزمان، آن ها از علمای وهابی دفاع می کنند که نه تنها روایت های افراطی از اسلام ارائه می دهند، بلکه مروج خشونت و قتل علیه کسانی هستند که با آن ها مخالفت می کنند».

شرمن افزود: «اکنون زمان آن رسیده که عربستان سعودی مسئولیت پذیر شود. آن ها نمی توانند بگویند که از تروریسم حمایت نمی کنند. آنچه آنها انجام می دهند، این است که هر ساله صدها میلیون دلار برای کاشتن بذرهای تروریسم در سرتاسر جهان هزینه می کنند».

جلسه شب گذشته که در آن، قربانیان واقعه 11 سپتامبر نیز حضور داشتند، نخستین اقدام رسمی مجلس نمایندگان از زمانی است که سنا، طرح پیگیرد عربستان بر سر نقش آفرینی در واقعه مذکور را به تصویب رساند. کاخ سفید اعلام کرده در صورت تصویب نهایی، این طرح را وتو خواهد کرد و عربستان سعودی نیز هشدار داده که این امر می تواند به پیامدهای وخیمی منجر شود. با این حال، به نظر می رسد، این هشدارها تأثیری بر نمایندگان کنگره نداشته است.

دانا روراباچر، نماینده جمهوری خواه کالیفرنیا در جلسه دیشب گفت: «سعودی ها و اعضای خاندان سلطنتی سعودی، آشکارا از فعالیت های تروریستی نیروهای افراط گرا در خاورمیانه حمایت می کنند. این وضع بهتر نخواهد شد، مگر اینکه ما پا پیش گذاشته و اساساً اجازه دهیم مردم آمریکا بدانند که در عصر تروریسم، آدم خوب و آدم بد داستان کیست».

گفتنی است، هم اکنون طرح مربوط به پیگرد عربستان سعودی در ماجرای 11 سپتامبر، در کمیته قضایی مجلس نمایندگان در نوبت بررسی است و انتظار می رود تابستان امسال، بررسی این کمیته روی آن آغاز شود. طی هفته های اخیر، عربستان سعودی اقدامات متعددی از جمله لابی گری در کنگره را برای جلوگیری از پیشبرد این طرح انجام داده، اما به نظر می رسد این اقدامات دست کم تاکنون نتوانسته به نتیجه دلخواه آل سعود منجر شود.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ایرج توفیقی۱۳۹۵/۰۳/۰۸ ۰۰:۴۴

امریکاییها که خود را به صورت تصنعی بخواب زده بودند بخاطر پول 750 میلیارد دلار عربستان در سیستم اقتصادی امریکا از حقیقت عقب نشستند.

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۸ ۰۰:۳۵

اگر امریکاییها درگیرتنش باسعودیها شوند ،خیلی به نفع ما خواهد بود.این یک فرصت بزرگ برای ماست .فقط سیاست خارجی ما بایستی زرنگی به خرج دهد.

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۶ ۱۳:۳۴

دوران حکومت سعودی رو به پایانه

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۶ ۱۲:۳۴

خیلی پررو و پولدار شدند سرنوشت صدام وقزافی در انتظار آنهاست...

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۶ ۱۰:۰۸

انجه مسلم است امریکا ظرف چند سال ا ینده از وابستگی به نفت خاورمیانه و از جمله عربستان بینیاز خواهد شد.دلارهای نفتی عربستان هم در بانکها و شرکتهای امریکایی چیزی نیست که امریکا راحت از ان بگذرد .این بازیها برای نگهداری اتش زیر خاکستر است تا به موقع بهانه ای برای بالا کشیدن این پولهای باد اورده داشته باشند انشاالله.

بختیاری اهوازی۱۳۹۵/۰۳/۰۶ ۰۹:۵۹

به کاربری که به اعراب توهین کرده میخواستم بگویم اگر مسلمان بودی اینو نمی نوشتی بهترین انسانهای روی زمین یعنی پیامبر و ائمه اطهار عرب بودند بدترین انسانها مانند یزید و شمر هم عرب بودند نتیجه میگیریم قومیت ربطی به خوبی و بدی ندارد مهم انسانیت است حا عرب یا فارس یا ترک و غیره فرقی ندارند بهترین شما با تقوا ترین شماست این کلام خداست

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۶ ۰۹:۰۷

شاید تاریخ مصرف عربستان دیگر تمام شده و دیگر کاربردی ندارد واقعا نمایندگان بی سواد آمریکایی که اصلا خاورمیانه را نمی شناسند این بار راه درست را انتخاب کردن عربها همیشه دشمن ایران و ایرانی بوده و خواهند بود حج رفتن صلاح نیست کسی برود

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۶ ۰۸:۴۰

حق با شماست برادرمیوها خیلی دیگه چاق و چله شدند

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۶ ۰۷:۵۵

به فرمان های تاکتیکی آمریکا بی اعتنا هستند ، می خواهند کمی ادبش کنند تا پس از این گوش به فرمان باشد وگرنه تاریخ مصرف سعودی ـ وهابی برای استعمار به پایان نرسیده . نکته این جاست که استراتژی آمریکا در دنباله روی از انگلیس و کشیدن میراث استعماری آن مخرب است .

روح اله۱۳۹۵/۰۳/۰۶ ۰۴:۲۶

سلام. با نظر آقای امین موافقم و امریکا بدنبال منفعت و پول هست. البته شاید متوجه شده که عربستان نمیتواند کلانتر خوبی در منطقه باشد.

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۶ ۰۰:۳۳

عربستان يعني تروريسم
وهابيت روزي بايد پاسخ خونهاي مردم
عراق
سوريه
افغانستان
پاكستان
لبنان
ايران
امريكا
اروپا
رابدهد
مرگ بر وهابيت عربستان سعودي جنايتكار

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۵ ۲۳:۱۲

فکر کردی آنجا مثل ایرانه که به نماینده پول بدهن و مشکل حل شه

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۵ ۲۲:۲۳

آقای محسن رضایی و دیگر برادران مسول ، الان وقت جواب دادن به توییت های وزیرخارجه عربستان و امارات هست!

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۵ ۲۲:۲۳

با سلام
در وبسایت شما که نظرات محدودی از مجموعه نظرات خوانندگان منتشر می شود آیا نمایش آرزوی مرگ برای همه اعراب صحیح است؟!!!!!!!!
فکر نمی کنید با این کار دارید هم میهنان عرب زبانمان را می رنجانید و زمینه تفرقه را فراهم می کنید؟
متاسفم

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۵ ۲۱:۵۳

اگر چندین بار که زایرین ایرانی را قلع و قمع کردند ما در مقابل آنها می ایستادیم این قدر کستاخ نمی شدند

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۵ ۲۱:۲۴

آمریکا میخواد غیر مستقیم جلوی پررویی های عربستان رو بگیره

محراب - ایلام۱۳۹۵/۰۳/۰۵ ۱۷:۰۷

تاریخ مصرف سعودی به سر آمده

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۵ ۱۶:۳۷

آقایون دلواپس بجنبن عربستان بازم داره،در،مخمصه گیر میکنه یه کاری بکنن تا به عربستان ازاین مخمصه نجات پیدا کنه

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۵ ۱۵:۳۷

به نمایندگان معترض پول می دهند و درست می شود ظاهرا مبالغ پیشنهادی فعلا راضی کننده نیست

اميد۱۳۹۵/۰۳/۰۵ ۱۵:۱۱

سرمايه هاي عربستان در آمريكا حسابي چاق و چله شده و الان وقتشه كه برادران سارق آمريكايي اين ميوه ها رو بچينند.

امین۱۳۹۵/۰۳/۰۵ ۱۴:۲۸

احتمالا آمریکا دنبال گرفتن یه امتیازی از عربستان هستش
به محض اینکه امتیازش رو بگیره اسم پدر-مادرشم فراموش میکنه چه برسه به حمایت عربستان از تروریسم

جوهر۱۳۹۵/۰۳/۰۵ ۱۴:۲۰

وهابیون فتنه گر و مدیر عامل قتلهای منطقه هستند برای بیان عقیده ابزاری جز ترور و بمب ندارند وتمام مذاهب اسلامی را خوارج می خوانند وقتل انان را واجب می دانند وهابیت دشمن دمکراسی و اسلام مردمی است جامعه ی جهانی باید عربستان را تحریم شدید کند تا منطقه امن گردد

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۵ ۱۳:۴۶

چاقو دسته خودش را نمی بره.

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۵ ۱۳:۴۵

باید دید آیا بی ثبات کردن عربستان به نفع منطقه است یا خیر ؟

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۵ ۱۲:۵۳

هم یک مرتبه عقلشان درست کار کرده باشه همینجا است

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۵ ۱۲:۴۴

مرگ بر عربستان تروریستم مزدور. کولی کم داده اربابش داره شلاغش می زنه

کیامرث۱۳۹۵/۰۳/۰۵ ۱۲:۲۹

آمریکایی ها باید بدانند که دارند مار در آستین می پرورانند (سعودی ها).باز هم بدانند که باید از لجبازی با ایرانیان دست بردارند ،چون ایرانیان ریشه ای صلح دوست می باشند و آغاز کننده هیچ آشوبی در دنیا نمی باشند.

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۶ ۱۱:۲۸

امریکایی ها خودشان همه اینها را می دانند و اتفاقا منافع آنها در این است که هزاران کیلومتر دورتر از مرزهایشان و در این منطقه نا امنی باشد. ضمنا خودشان در جریان کامل حملات 11 سپپتامبر و نقش عربستان از قبل از حادثه بودند و باز منافعشان در این بود که چشمشان را به روی آن ببندند.

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۶ ۰۹:۰۰

اینهایی که منفی دادن دوحالت داره یاوطن فروش هستندویادیوانه.

ناشناس۱۳۹۵/۰۳/۰۵ ۱۶:۱۶

میخوان عربستان رو به جون ما بندازن.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.