نتایج یک بررسی جدید نشان داده است، مصرف کلم و کلم بروکلی به میزان قابل توجهی در کاهش ابتلا به سرطان روده نقش دارند.
به گزارش فارس و به نقل از دیلیمیل، نتایج یک بررسی جدید نشان داده است، مصرف کلم و کلم بروکلی به میزان قابل توجهی در کاهش ابتلا به سرطان روده نقش دارند.
به گفته محققان، کلم بروکلی، علاوه بر ترکیبات مغذی مشترک، حاوی مولکولهای دیگری به نام گلوکوزینولات است که مانع تکثیر سلولهای سرطانی میشوند.
تحقیقات متعددی نشان داده است، هر چه بیشتر کلم بروکلی کلم فندقی خورده شود، خطر سرطان روده بزرگ و راستروده کمتر می شود.
همچنین، کلم بروکلی با کاهش شیوع سرطانهای حلق، دهان، معده، پروستات معده و مثانه مرتبط است.
محقق و سرپرست ارشد این مطالعه از موسسه فرانسیس کریک در لندن میگوید: «درحالی که دست بردن در عوامل ژنتیکی ابتلا به سرطان روده کاری سخت و دشوار است، اما با اتخاذ یک رژیم غذایی درست میتوان احتمال ابتلا به این سرطان را کاهش داد».
محقق دیگری از موسسه سرطانشناسی انگلیس باور دارد، فیبر موجود در سبزیجات عامل مؤثر کاهش ابتلا به سرطان روده و به طور کلی سرطانها است.
سرطان روده یکی از بیماریهای شایع و بسیار خطرناک و سومین سرطان عامل مرگ در زنان و مردان است.
به گفته کارشناسان بهداشتی، دلایل ابتلا به این بیماری ژنتیکی و نیز به دلیل سبک زندگی ناسالم شامل مصرف مواد غذایی پرچرب، شور، مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز، سوسیس و کالباس، بی تحرکی و بی توجهی به مصرف سبزیجات است.