جزيره قشم و مشکلات مسافران نوروزي
تصور ايستادن در چنين صف طويلي با توجه به هواي شرجي و گرم منطقه، نبود حداقل امکانات رفاهي از جمله سرويس بهداشتي و آب آشاميدني به راستي تمامي مسافران را غافلگير و آزردهخاطر از انتخاب اين مقصد نمود.
جزيره قشم، بزرگترين جزيره خليج فارس با موقعيت کمنظير خود از نظر استراتژيک در دهانه خليج فارس قرار گرفته است. اين جزيره با طول 150 کيلومتري و متوسط عرض 10 کيلومتر داراي وسعتي بيشتر از بسياري از کشورهاي جهان ميباشد که داراي جاذبههاي بسيار زياد طبيعي و در کنار آن يک منطقه آزاد تجاري است که به همين دليل در ايام نوروز جمعيت زيادي از مسافران را سراسر ايران به سمت خود ميکشد. نزديکترين فاصله اين جزيره از بندر لافت تا خشکي در مجاورت بندر پُهل، تنها 1800 متر است. در حالي که اين فاصله از بندر عباس تا شهر قشم 22 کيلومتر است.
هواي مساعد نوروز امسال و کاهش مشکلات سوخت با توجه با اعلام عرضه آزاد بنزين، موجب رونق بسيار زياد سفرهاي نوروزي با خودروهاي شخصي گرديد. آنچه که تمامي مسافران جزيره قشم را بيش از اندازه آزرده خاطر كرد، صف بسيار طويل 15 تا 25 کيلومتري خودروها در پشت اسکله بندر پهل جهت انتقال خودروها توسط کشتيهاي حمل خودرو موسوم به لندکرافت بود که بعضا 6 تا 10 ساعت از وقت دهها هزار مسافر اين جزيره را گرفت. تصور ايستادن در چنين صف طويلي با توجه به هواي شرجي و گرم منطقه، نبود حداقل امکانات رفاهي از جمله سرويس بهداشتي و آب آشاميدني به راستي تمامي مسافران را غافلگير و آزرده خاطر از انتخاب اين مقصد نمود. به گفته يکي از مسئولان در روز شاهد ورود 8 تا 10 هزار خود رو به اسکله بوده که آنهم با توجه به تعداد کم لندکرافت ها و امکانات کم اسکله با کندي بسيار زياد انجام گرفت.
سؤالي که در ذهن تمامي مسافران نقش ميبست و بيپاسخ ميماند، دلايل عدم احداث يک پل براي عبور خودروها جهت عبور از اين فاصله کوتاه با توجه به توان بالاي فني مهندسان کشور ماست و به راستي چرا وقتي در کشور همسايه امارات با صرف هزينه هاي کلان دريا را خشک و جزيرههاي مصنوعي ميسازند در کشور ما بايستي سالانه ميليونها ساعت از وقت و سرمايههاي مردم و از همه مهمتر اعصاب آنها به دليل بي توجهي به اين مسائل ساده به هدر رود. هرچند صحبتهايي از متضرر شدن افرادي از احداث پل دراين منطقه نيز شنيده ميشد (از جمله کاهش اهميت اقتصادي بندر عباس) که اميدوارم صحت نداشته باشند. اميدوارم که در سال جديد که به نام سال نو آوري ناميده شده است شاهد عزم مسئولان در جهت اتصال اين جزيره بزرگ به خشکي که بي ترديد مي تواند بر آورنده کننده آرزوي ميليونها ايران و توسعه فزاينده اين منطقه آزاد و کاهش وابستگي تجاري به کشورهاي حاشيه جنوبي خليج فارس باشيم.
حميدرضا اوليائي
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
نظرات بینندگان
پل زدن بهترین گزینه می باشه واقعا مسولین خودشان هوایی سفر می کنند نمی دانند هزینه ۸۴۰۰۰ تومانی انتقال خودرو وعلافی چندین هزار مسافراز کوچک وبزرگ که شایددرطول عمرشا بخواهن یکی از جزایر کشورراببینندیعنی چه؟
حالا چه اصراري دارين همه جا با ماشين برين خوب ميشه شرايطي مثل پاركينگ رايگان در بندر عباس در نظر گرفت به خاطر اين كه يك عده اصرار بي مورد به استفاده از خودروي شخصي دارن همه جاي دنيا رو اسفالت كرد
در برگشت از قشم، از ساعت 22 تا 5 صبح منتظر لاندی کرافت بودیم.
تا زمانی كه مدیر عامل محترم سازمان فقط به فكر اخراج پرسنل سازمان آنهم با استعدالهای كه تاكنون مدیران قبلی انجام داده اند وهیچ وقت جواب نداداست دیگر وقت برای كارهای دیگر نیست
به نظر من كه در اين صف ساعتها معطل شدم،مطلب فوق كاملا درست است. بايك محاسبه ساده كه از هر ماشين عبوري جمعا 15000 تومان كرايه وعوارض مي گرفتند، به عددي بالغ بر1/5 تا 2 ميليارد تومان فقط در يك دوره تعطيلات مي رسيم. مگر هزينه احداث يك پل حدود 1800 متري چقدر است. باتوجه به اينكه توانايي فني داخلي بطور مثال در احداث دكل عظيم برق در همين نقطه به اثبات رسيده است.
با سلام
من خودم تازه از قشم برگشته ام و خواستم بگم که این مطالبی که شما نوشته اید واقعیتی بود که من با چشمان خودم دیدم.و ممنونم از توجه شما به این قضیه.اما نکته ای که من میخواستم بگم اینه که از 20 سال قبل تاکنون ما نتونستم پلی برای ارتباط ارومیه و تبریز از طریق دریاچه ارومیه بزنیم چه برسه به اینکه در مسافت طولانی قشم بخواهیم این کارو انجام بدیم.البته اگه بشه عالي میشه.
با سلام؛ جهت اطلاع نگارنده اين مطلب و خوانندگان سايت توجه را به اين نكته جلب مي نمايد كه احداث پل مزبور سالهاست در دست برنامه ريزي و مطالعات است ليكن يكي از دلايل وقفه در شروع عمليات آن مسائل زيست محيطي و آسيبهائي است كه با ايجاد پل به جنگلهاي حفاظت شده مانگرو(يا حرا)وارد مي آيد. ضمناً ساخت چنين پل عظيمي بدليل جريان اب دريا در آن منطقه بسيار مشكل و هزينه بر است.
سلام
سعی کنید نطرات کارشناسی بدهید
فکر میکنید چرا کیش زیبا مانده؟ چون اینطور نبوده که هرکس اراده کرد با ماشین شخصی به جزیره برود اگر بخواهیم کیش یا قشم را با پل به خشکی وصل کنیم کمتر از یک سال باید شاهد ویرانی شلوغی کثیفی بی نظمی و بهم ریختگی این مناطق باشیم
اتفاقا این توان بالای مهندسی بوده که طراحی و شهر سازی جزایرمان را از گزند این طرحهای مسخره به دور نگاه داشته
بسمه تعالي:يكي ازاشكالات كار عدم اطلاع رساني مسئولان بود.بطوريكه چنانچه مسافران نوروزي ميدانستند كه بايد حداقل4ساعت براي رفتن و9ساعت براي برگشتن از قشم درصف بايستند ازخيراين سفر مي گذشتند.بنظر مي رسد بعضيها به هرقيمتي مي خواهند آمار تعداد سفرهاي نوروزي را بزرگتر گزارش كنند.غافل از اينكه حتي حياط مدارس قشم هم جا براي چادرزدن نداشت.
نظر شما
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.