آخرین خبرچرخش تاریخی رأی‌دهندگان آمریکایی!
1بازدید

ماجرای التماس فرستاده ملک سلمان از اردوغان

مقام‌های ترکیه‌ای می‌گویند علی‌رغم بیانیه‌های سعودی فرستاده ملک سلمان در دیدار با اردوغان التماس می‌کرد که ترکیه به عربستان در ماجرای قتل خاشقجی کمک کند.

مقام‌های ترکیه‌ای می‌گویند علی‌رغم بیانیه‌های سعودی فرستاده ملک سلمان در دیدار با اردوغان التماس می‌کرد که ترکیه به عربستان در ماجرای قتل خاشقجی کمک کند.

به گزارش تسنیم، نشریه گاردین در گزارشی جدید از سرنوشت جمال خاشقجی از التماس و استیصال فرستاده ویژه پادشاه سعودی از رئیس جمهوری ترکیه برای کمک ترکیه به عربستان در ماجرای قتل خاشقجی خبر داده است.

به‌نوشته گاردین، 10 روز پس از ماجرای قتل جمال خاشقجی، و در حالی که ملک سلمان، پادشاه سعودی به‌تازگی از قتل خاشقجی آگاه شده بود، یکی از معتمدان خود به‌نام خالد الفیصل، حاکم مکه، را برای دیدار با اردوغان به آنکارا اعزام کرد؛ اقدامی که به‌گفته ناظران به‌معنای استفاده از یکی از یاران قدیمی برای جمع کردن خرابکاری‌های ولیعهد جوان، محمد بن سلمان، تفسیر شده است. یک مقام ترکیه در این خصوص به گاردین گفته است: «این شیوه عمل آن‌ها است ... اینکه یک فرد عاقل را فرستادند».

سعودی‌ها پس از اعزام خالد الفیصل، به‌سرعت بیانیه‌ای را منتشر و در آن بر دوستی برادرانه دو کشور عربستان و ترکیه تأکید کردند. اما پشت صحنه ماجرا به‌شکل دیگری بود، به‌گفته این مقام ترکیه‌ای، خالد الفیصل «واقعاً از ما برای دریافت کمک التماس می‌کرد ... آن‌ها واقعاً مستأصل شده بودند».

در گزارش گاردین آمده است، افشای اطلاعات تازه و جدید از سوی ترکیه چیزی فراتر از یک انتقام‌گیری از عربستان سعودی بوده است. ترکیه یک هدف راهبردی داشت و اردوغان به‌آسانی کوتاه نیامد. در واقع باور عربستان مبنی بر اینکه با پرداخت پول نقد برای کمک به اقتصاد گرفتار ترکیه می‌توان محاسبات آنکارا را تغییر داد، غلط از آب درآمد. اردوغان به‌دنبال یک چیز بزرگتر بود، ترکیه این ماجرا را فرصتی برای تضعیف یک رقیب منطقه‌ای دیرین می‌دید تا بتواند خود را به‌عنوان نماینده جهان اسلام جای بیندازد و بتواند به‌نمایندگی از آن‌ها ــ به‌جای عربستان ــ سخن بگوید.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.