آخرین خبرعکس: پنجره‌ای به گذشته؛ شهید لاریجانی در کنار سرلشگر محسن رضایی
2بازدید

فروشگاه‌های زنجیره‌ای خارجی در راهند

رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت بازرگانی می‌گوید: سرمایه‌گذارانی از چند کشور خارجی برای تاسیس فروشگاه‌های زنجیره‌ای در ایران اعلام آمادگی کرده‌اند.

به نوشته «دنیای اقتصاد»، حسن رادمرد با اشاره به تمایل شرکت «ترک مال» که سابقه‌ای طولانی در تاسیس فروشگاه‌های زنجیره‌ای دارد، افزود: قرار است مدیران این شرکت طی 2 هفته آینده طرح خود را مبنی بر ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای چند منظوره در ایران به وزارت بازرگانی ارائه کنند. این مقام مسئول با اشاره به اینکه طرف ترک برای استفاده از منابع بانکی، فاینانس خارجی و سرمایه‌گذاری در کشورمان مشکلی ندارد، خاطرنشان مي‌كند: پیشنهادهای مشابهی از شرکت‌های کویتی و اماراتی نیز داشته‌ایم که در حال بررسی است. به گفته رادمرد، ایجاد این نوع فروشگاه‌های زنجیره‌ای از مرحله کلنگ‌زنی تا زمان بهره‌برداری حدود 2 سال طول می‌کشد.

بخش خصوصی بی‌تجربه

طرح راه‌اندازی فروشگاه‌های زنجیره‌ای خرده‌فروشی از سال گذشته با جدیت از سوی وزارت بازرگانی دنبال شده با این حال تاکنون فقط سه شرکت صرفه، شیرین عسل و ایرانیان کار خود را آغاز کرده‌اند.

یحیی آل‌اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی تهران، در خصوص دلایل عدم‌استقبال بخش خصوصی کشورمان از تاسیس این گونه فروشگاه‌های زنجیره‌ای می‌گوید: تاسیس فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیازمند مدیریت، تعامل دقیق، تجربه، تدارکات لجستیک و کیفیت کالا، بررسی سلیقه مشتری، در اختیار داشتن نرم‌افزارهای لازم، بودجه کافی و شرایط مناسب منطقه‌ای است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: فرآیند طولانی کسب مجوز از سازمان‌های مرتبط از جمله شهرداری، فرساینده است و شاید همین عامل در کنار نداشتن تجربه برای اداره و مدیریت فروشگاه‌های زنجیره‌ای دلیل اصلی عدم استقبال بخش خصوصی باشد.

این طرح نوآورانه وزارت بازرگانی اگر چه با استقبال کارشناسان بازرگانی داخلی رو به رو شده، اما به نظر می‌رسد به دلیل نداشتن پشتوانه مالی لازم با واقعیت فاصله زیادی دارد، چنانکه تسهیلات 500 میلیارد تومانی مربوط به طرح نیز در پیچ و خم مراحل اداری هنوز به سرانجام نرسیده است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۸۸/۱۲/۰۹ ۱۰:۰۹

خارجی یعنی چینی دیگه؟؟؟

ali۱۳۸۸/۱۲/۰۹ ۰۹:۳۰

احسنت به مسئولين فهيم ،بهترين كار براي حمايت از مصرف كننده همين اجازه فعاليت به شركتهاي خارجي است تا ريشه دلال بازي و جنسهاي بنجول برچيده شود البته نه اختصاص به يك شركت بلكه بصورت عام .

ناشناس۱۳۸۸/۱۲/۰۸ ۲۳:۰۰

چرا با مدیریت ایرانی و با ایجاد شرکت های سهامی عام این هدف دنبال نمی شود؟ آیا این یکنوع باج به شرکت های مادر غربی مانند کاره فور وغیره به سرمایه گذاری عرب ها نیست؟ بسیار از مدیران ورزیده و فهمیده ایرانی خانه نشین یا در خارج تاکسیران و کیوسک دار هستند.

ناشناس۱۳۸۸/۱۲/۰۸ ۲۱:۵۷

می گویند به ازای هر 10 ایرانی یک مغازه وجود دارد که قطعا نه به سود مغازه دار است و نه به سود مشتری. ساخت فروشگاههای بزرگ و تمرکز فروشندگان در آن بسیاری از سرمایه ها را برای کارهای مهمتر آزاد می کند و هم مشتریان راحت ترند و هم امکان رقابت برای ایجاد تسهیلات بیشتر برای خریداران. تجربه فروشگاههای بزرگ در امریکا و اروپا قابل توجه اند.

ناشناس۱۳۸۸/۱۲/۰۸ ۱۶:۳۴

به هرکی می خواین مجوز بدین اما به امارات و کویت ندین

علي۱۳۸۸/۱۲/۰۸ ۱۵:۳۰

فروشگاه زنجير هاي با مشاركت سرمايه گذار خارجي به نفع توليد كننده و به ضرر دلالهاي كشور است

ناشناس۱۳۸۸/۱۲/۰۸ ۱۵:۲۷

به امارات و کویت مجوز ندید!

ناشناس۱۳۸۸/۱۲/۰۸ ۱۵:۲۰

همچين گفتين فروشگاه زنجيره اي خارجي گفتيم از اروپا اومدن. بالاخره عربا كه نميرن تو اروپا فروشگاه بزنن ميان اينجا اووقت اونا ميرن اونجا فروشگاه ميزنن به ملت حال ميدن.

ناشناس۱۳۸۸/۱۲/۰۸ ۱۳:۳۳

چشم وزارت بازرگاني روشن. يعني سرمايه گذاران ايراني ول معطلند.

ناشناس۱۳۸۸/۱۲/۰۸ ۱۲:۵۴

بله خرده فروشی شیرین عسل تولیداتش را گرانتر از بازار عرضه می کند چون هم باید پول اجاره مغازه را حساب کند یا خرید مغازه هم حقوق کارگرانش و هم سود خودش و مالیات بر درآمد را هم اضافه کنید.

ناشناس۱۳۸۸/۱۲/۰۸ ۱۲:۵۱

سلام

من در خارج از کشور زندگی کردم و دیدم که این نوع فروشگاه ها و مجتمع ها باعث ارزانی بیش از پیش و جمع شدن شغل های کاذب می شود

وقت مردم هم تلف نمی شود و از همه مهمتر کرامت انسانی و احترام به ارباب رجوع کاملا مشهود است

مثلا از بابت پولی که می دهی راحت می تونی جنس و مواد خوراکی و میوه را راحت سوا کنی و بخری
در صورت احساس معبون بودن و ناراضی بودن تا یک هفته جنس را با کمال احترام پس می گیرند

انشاالله به همین زودی راه بیافتند تا ملن شریف ایران هم لذت خرید از این نوع فروشگاه ها را هم بچشند

در صورت امکان لطف نموده و منعکس نمایید.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.