رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرروسیه سفر به ایران را ممنوع کرد
0بازدید
۲۱۷

اهداف ایران در آغاز گام دوم کاهش تعهدات هسته‌ای از ۱۶ تیرماه؛

غنی‌سازی بدون محدودیت و به مقدار نیاز؛ فعال کردن رآکتور سابق اراک/ ایران کوتاه نمی‌آید

ایران از حیث بازگرداندن راکتور اراک به شرایط قبل از برجام، امکانات لازم و شرایط فنی مورد نیاز را دارد، چون مطابق با توضیحات رئیس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان، ایران پیشتر لوله‌های مورد نیاز برای فعال کردن کالندریای راکتور هسته‌ای اراک را خریداری کرده و اگر طرف‌های برجام به تعهدات خود عمل نکنند، ایران با خارج کردن لوله‌هایی که درون آن سیمان ریخته شده و جایگزینی لوله‌های جدید خریداری شده، می‌تواند...

غنی‌سازی بدون محدودیت و به مقدار نیاز؛ فعال کردن رآکتور سابق اراک/ ایران کوتاه نمی‌آید

رئیس جمهور کشورمان به دنبال بدعهدی طرف های مقابل ایران در برجام و عدم انجام تعهداتشان و همچنین در سالروز امضای نامه خروج آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک توسط «دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور، هجدهم اردیبهشت ماه در نامه ای به سران پنج کشور انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ـ که از طریق «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه در اختیار سفیران این کشورها در تهران قرار گرفت ـ آنها را از تصمیمات جمهوری اسلامی ایران برای کاهش تعهدات برجامی اش مطابق بندهای 26 و 36 این قرارداد بین المللی مطلع ساخت و فرصت های مشخصی برای انجام تعهدات طرف های مقابل مشخص کرد.

به گزارش «تابناک»؛ همچنین در نامه‌ای دیگری از سوی وزیر امور خارجه کشورمان، جزئیات فنی تصمیم ایران برای کاهش تعهدات هسته‌ای، به «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام شد تا اروپایی ها و سایر طرف های برجامی، علاوه بر اطلاع از تصمیمات ایران در قبال بدعهدی هایشان بدانند جمهوری اسلامی وقتی نفعی از برجام نداشته باشد، نباید گامی هم برای اجرای یکطرفه تعهدات بردارد. حالا رئیس جمهور خطاب به طرف‌های ایران در برجام تأکید کرده است که با پایان مهلت شصت روزه اول، ایران از شانزدهم تیر به بعد، گام های جدی تری در راستای کاهش تعهدات هسته ایش در برجام برخواهد داشت.

حجت الاسلام «حسن روحانی» در جلسه روز چهارشنبه هیأت و در حالی که تنها چهار روز تا پایان مهلت شصت روزه ایران به طرف‌های برجام مانده بود، گفت: از شانزدهم تیر سطح غنی سازی ایران دیگر ۳/۶۷ نخواهد بود، بلکه اقدام بعدی را انجام می‌دهیم. وی با انتقاد از عملکرد طرف اروپایی برجام در عمل به تعهدات خود تصریح کرد: از شانزدهم تیر، ما اقدام بعدی را انجام می‌دهیم. اگر می‌خواهید اظهار تاسف کنید، از همین الان اظهار تأسف کنید و اگر بناست بیانیه بدهید، از همین حالا بدهید.

رئیس جمهور تأکید کرد: از شانزدهم تیر تعهد درخصوص میزان سطح غنی سازی را کنار می‌گذاریم و آن را به هر مقدار که دلمان خواست و براساس نیاز و ضرورتمان بالا خواهیم برد. روحانی خاطرنشان کرد: بدانید که از شانزدهم تیر به بعد رآکتور اراک را به شرایط سابق بازمی‌گردانیم؛ یعنی به شرایطی که به قول خودتان می‌گفتید "خطرناک است و می‌توانید پولوتونیوم تولید کنید" مگر آنکه شما در خصوص راکتور اراک به تمام تعهدات خود عمل کنید.

رئیس جمهور گفت: توصیه ما به اروپا و امریکا این است که به منطق، میز مذاکره، تفاهم، احترام به قانون و احترام به مصوبات شورای امنیت سازمان ملل بازگردید و در این شرایط همه به برجام عمل کنیم. روحانی تأکید کرد: ما به برجام متعهد خواهیم ماند تا روزی که طرف مقابل نیز به برجام متعهد بماند، ما به برجام صددرصد عمل می‌کنیم آن روزی که طرف مقابل نیز صددرصد عمل کند.

غنی‌سازی بدون محدودیت و به مقدار نیاز؛ فعال کردن رآکتور سابق اراک/ ایران کوتاه نمی‌آید

روحانی با بیان اینکه اگر امروز در غنی‌سازی از مرز ۳۰۰ کیلو عبور کرده‌ایم و ادامه خواهیم داد، تنها برای حفظ برجام است، خاطرنشان کرد: همانطور که اعلام کرده‌ایم، اگر طرف‌های مقابل به تعهدات خود بازگردند، بازگشت ایران به شرایط توافق به سرعت انجام خواهد شد و اگر تولید بالایی هم انجام دهیم در مدت کوتاهی آن را به کشوری دیگر مانند روسیه فروخته و در قبال آن کیک زرد دریافت می‌کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه ایران اعلام کرده در تولید آب سنگین به ۱۳۰ تن تعهدی ندارد و ممکن است افزایش داشته باشد، اظهار داشت: اگر شرایط توافق حاصل شود، بازگشت به زیر ۱۳۰ تن هم خیلی سریع می‌تواند انجام شود.

روحانی با اشاره به اینکه تمام اقداماتی که ایران به واسطه عدم پایبندی طرف‌های مقابل به تعهدات برجام، انجام می‌دهد به سرعت قابل بازگشت است، گفت: ایران هرگز قصد لجبازی با دیگران و برهم زدن توافق را ندارد، کما اینکه طرف‌های مقابل به هیچ عنوان نمی‌توانند به اقدامات ایران ایرادی بگیرند، چون ایران در پاسخ به درخواست‌های مکرر سران اروپا چندین بار مهلت‌های مقرر را تمدید کرده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه مسئولان اروپایی حتی به آنچه به ایران در این مدت برای حل مشکلات قول داده و توصیه کرده عمل نکرده اند، خاطرنشان کرد: ایران در این مدت به هیچ عنوان عجله نکرده و مردم بدانند که لحظه‌ای در برجام احساسی عمل نکرده و کاملاً براساس منطق و عقل اقدام کرده‌ایم.

روحانی افزود: صبر ایران به تعبیر برخی از رهبران دنیا صبری راهبردی بوده و امروز پس از یک سال کنار گذاشتن برخی تعهدات بازگشت‌پذیر قابل اعتراض نیست.

رئیس جمهور با بیان اینکه اگر برجام توافقی خوب است همه باید نسبت به آن متعهد باشند، گفت: طرف‌های مذاکره‌کننده در برجام خود به تعهداتشان پایبند نیستند، اما نسبت به ایران همواره اعتراض دارند.

روحانی ساز و کار مالی اروپایی‌ها (اینستکس) را تاکنون تنها اقدامی نمایشی دانست و افزود: امروز اینستکس تنها ساز و کاری بدون پول است. اینستکسِ توخالی به هیچ دردی نمی‌خورد، اما اگر اینستکس فعال شده و پول فروش نفت ایران به آن‌ها به واسطه آن حاصل شود با وجود ایرادات آن، می‌توان تا حدی آن اقدام را قبول کرد.

ایران در گام اول کاهش تعهدات هسته ایش خطاب به طرف های مقابل اعلام کرد که مطابق با اختیاراتی که در برجام دارد، از 18 اردیبهشت دیگری تعهدی برای نگهداری 300 کیلوگرم اورنیوم غنی سازی شده 3.67 درصد برای خود قائل نیست و میزان ذخایرش در این حوزه را افزایش خواهد داد. همچنین اعلام کرده بود که در تولید آب سنگین به ۱۳۰ تن تعهدی ندارد و بعد از این رویکرد متفاوتی در این حوزه ها خواهد داشت، حالا باتوجه به اینکه در مهلت 60 روزه تعیین شده عملا شاهد برداشته شدن گام های عملی از سوی طرفین برجام نبودیم، ایران از روز یکشنبه 16 تیرماه گام دوم کاهش تعهدات هسته ایش را خواهد برداشت.

آنچنان که از لابلای سخنان و موضع گیری‌های اخیر سخنگوی سازمان انرژی اتمی می‌توان دریافت و هرچند او اعلام کرده که سازمان منتظر اعلام نظر مسئولان عالی و تصمیم گیران کشور برای اجرای گام دوم کاهش تعهدات هسته‌ای ایران است، قطعا می‌توان این گونه تحلیل کرد که به دلیل توانایی بالای ایران در غنی سازی احتمالا در صورت عمل نکردن به تعهدات از جانب طرف‌های برجامی در پایان مهلت شصت روزه، ایران در گام دوم به سمت غنی سازی اورانیوم با غنای ۲۰ درصد خواهد رفت و این یکی از تصمیمات در مرحله دوم کاهش تعهدات برجامی خواهد بود، اما سخن رئیس جمهور حتی فراتر از این موضوع بود.

رئیس جمهور روز چهارشنبه سخنی از آغاز غنی سازی 20 درصد توسط ایران به میان نیاورد، بلکه تأکید کرد که از ۱۶ تیر تعهد درخصوص میزان سطح غنی سازی را کنار می‌گذاریم و آن را به هر مقدار که دلمان خواست و براساس نیاز و ضرورتمان بالا خواهیم برد. از این سخن می توان این گونه برداشت کرد که ایران در کاهش تعهدات برجامی بسیار مصمم است و حتی بنا به ضرورت و نیاز که به نظر می رسد البته فعلا نیازی به بیش از 20 درصد نخواهد بود، اما متناسب با توان دانمشندان هسته ای جمهوری اسلامی حتی می تواند در صورت نیاز به غنی سازی بیش از 20 درصد هم بپردازد.

البته بهروز کمالوندی پیشتر در پاسخ به پرسش «تابناک» درباره اینکه باتوجه به فرصت باقی مانده عملا بعید به نظر می‌رسد اروپایی‌ها بخواهند به غیر از حرف‌های تکراری اقدام عملی را در قبال ایران انجام دهد و اینکه گزینه‌های ایران به جز افزایش سطح غنی سازی تا ۲۰ درصد برای گام دوم در کاهش سطح تعهدات برجامی مشخص شده و در این خصوص چه خواهید کرد، گفته بود: «ما همکاری‌های زیادی با اروپایی‌ها داریم؛ علاوه بر موضوعات هسته‌ای و برجام، در حوزه‌هایی مثل مبارزه با مواد مخدر و مهاجران و در حوزه‌های فنی گزینه‌های زیادی داریم که می‌توانیم آن‌ها را انجام بدهیم. اگر آن‌ها در گذشته، خیلی این موضوعات را جدی نمی‌گرفتند، الان این موضوع را بسیار جدی گرفته اند.»

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در عین حال یادآور شده بود: «البته برخی رسانه‌های غربی برای راحت کردن خیال آن‌ها (اروپایی ها) گزینه‌های غلطی در این خصوص می‌دهند. ولی ما در راستای انجام وظایف سازمان انرژی اتمی ده‌ها گزینه برای گام دوم کاهش سطح تعهدات در اختیار شورای عالی امنیت ملی قرار داده ایم و از حیث فنی توان بالایی در انجام گزینه‌های فنی پیشنهاد شده داریم.»

وی همچنین به دلایل منطقی ایران برای کاهش میزان تعهدات هسته‌ای برجامی اش اشاره کرده و توضیح داده است: «اگر قرار باشد ایران مزیتی در قبال انجام تعهدات نداشته باشد، دلیلی برای انجام تعهدات برجامی نداریم و این حق مسلم ماست که نسبت به کاهش سطح تعهدات مرحله به مرحله تصمیم بگیریم و در خصوص آن اقدام کنیم. گزینه‌های زیادی در این خصوص پیش بینی شده است.»

جمهوری اسلامی ایران مطابق با بند‌های ۲۶، ۳۶ برجام گام اول کاهش تعهدات هسته‌ایش را از 18 اردیبهشت ماه برداشت و اگر جمهوری اسلامی تا دو روز دیگر شاهد اقدام عملی از سوی طرفین برجامی نباشد، به سراغ کاهش تعهدات هسته‌ای خود در گام دوم می‌رود و احتمالا دو یا سه مورد از تعهدات هسته‌ای خود در برجام را علاوه بر آغاز غنی سازی ۳.۶۷ درصد و تولید و انبار آب سنگین بیش از ۱۳۰ تن که در گام اول به سراغ آن رفت، محقق خواهد ساخت.

همانطور که بار‌ها مقامات کشورمان گفته اند، ایران علاوه بر مباحث هسته‌ای و تعهدات برجامی اش همکاری‌های زیادی با اروپایی‌ها در حوزه‌هایی مثل مبارزه با مواد مخدر و مهاجران و مسائلی از این دست دارد که عدم پایبندی اروپا به تعهداتش می‌تواند باعث شود ایران دیگر نتواند به این همکاری‌ها ادامه بدهد. اما از حیث مباحث فنی موضوعاتی نظیر نصب سانتریفیوژ‌های IR ۲ M. و IR ۴ در نطنز، فک پلمب از قرص‌های سوخت راکتور قبلی اراک و کنار گذاشتن تعهد برای بازطراحی راکتور آب سنگین اراک و عدم تعهد برای برگشت نکردن به راکتور قبلی می‌تواند در کنار رساندن سطح غنی سازی به ۲۰ درصد قرار بگیرد.

آنچنان که می توان از سخنان اخیر رئیس جمهور برداشت کرد، ایران از روز 16 تیرماه و پس از پایان مهلت شصت روزه طرف های برجام به سراغ دو گزینه قطعی خواهد رفت که اولین مورد ـ همانطور که رئیس شورای عالی امنیت ملی کشورمان در جلسه روز چهارشنبه هیأت دولت اشاره کرده ـ این است که ایران از ۱۶ تیر تعهد درخصوص میزان سطح غنی سازی را کنار می‌گذارد و آنر ا به هر مقدار که نیاز و ضرورت باشد، بالا خواهد برد. این گزینه قطعی و جدی است که ایران توان فنی آن را دارد و در راستای اختیاراتی که در برجام پیدا کرده است، می تواند از آن به عنوان یکی از قدم های کاهش تعهدات برجامی بهره بگیرد.

اما موضوع دوم و مهمی که روحانی روز چهارشنبه خطاب به طرف های ایران در برجام گفت، این بود که آنها باید بدانند که از ۱۶ تیر به بعد رآکتور اراک به شرایط سابق بازمی‌گردد؛ یعنی به شرایطی که به قول آنها ‌گفته اند"خطرناک است و می‌تواند پولوتونیوم تولید کند" رئیس جمهور تنها در این فرصت کم، یک راه را برای اجتناب ایران از این گزینه عنوان کرده و گفته: «مگر آنکه شما در خصوص راکتور اراک به تمام تعهدات خود عمل کنید.»

اایران از حیث بازگرداندن راکتور اراک به شرایط قبل از برجام، امکانات لازم و شرایط فنی مورد نیاز را دارد، چون مطابق با توضیحات رئیس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان، ایران پیشتر لوله‌های مورد نیاز برای فعال کردن کالندریای راکتور هسته‌ای اراک را خریداری کرده و اگر طرف‌های برجام به تعهدات خود عمل نکنند، ایران با خارج کردن لوله‌هایی که درون آن سیمان ریخته شده و جایگزینی لوله‌های جدید خریداری شده، می‌تواند بار دیگر راکتور اراک را با شرایط قبل از برجام که طرف های غربی نسبت به توان تولید پولوتونیم این راکتور ابراز نگرانی کرده اند، دارد.

با این تعاریف و مطابق با آنچه می توان از سخنان رئیس جمهور و مقامات تصمیم گیر کشور در این زمینه برداشت کرد، ایران در آغاز گام دوم کاهش تعهدات هسته‌ای از 16 تیرماه پس از پس از عدم تعهد به تولید آب سنگین بیش از ۱۳۰ تن و نگهداری بیش ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی سازی شده ۳.۶۷، به سمت غنی‌سازی حداقل ۲۰ درصدی و بنا به آنچه رئیس شورای عالی امنیت ملی گفته به هر مقدار که نیاز و ضرورت باشد و فعال کردن رآکتور سابق اراک خواهد رفت و شاید علاوه بر این دو گزینه، موضوعات دیگری نظیر نصب سانتریفیوژ‌های IR ۲ M. و IR ۴ در نطنز، فک پلمب از قرص‌های سوخت راکتور قبلی اراک را در برنامه داشته باشد. تا 16 تیر منتظر بمانید، در صورت عدم انجام اقدام عملی از سوی طرف های برجام، شاهد برداشتن گام دوم کاهش تعهدات هسته ایران خواهید بود.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۱۵:۴۴

آخ جون از فردا همه چی ارزون میشه مخصوصا سیب زمینی سرخ کرده با کچاپ غنی شده

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۱۵:۲۶

چقد دس دس میکنید بابا اه بجنبین.
الان پامو یه سانت میزارم اونور خط
الان میشه دو سانت
اگه پول ندید میشه سه سانتااااا

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۱۳:۴۵

داشتن بمب اتم عامل مهم نیست. فعلاً اقتصاد حرف اول را میزند.

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۱۳:۴۱

اگر نمی خواهیم بمب اتمی درست کنیم ، غنی سازی با اهداف دیگر نادرست است چون به هزینه ها و تبعاتش نمی ارزد.

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۱۲:۵۳

روحانی رافقط به اظهارات قبل از سال 92 در خصوص تحریمها و مناظراتش جلب میکنیم که درخصوص معایب تحریمها چه اظهاراتی نمود حال شعارمیدهد که میخواهیم برگردیم به همان دوره قبل از رفع تحریمها و تجربیات شکست خورده را باافتخار میخواهدمجددا تجربه نماید

محسن۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۱۲:۳۵

تنها راه جلوگیری از زورگویی کشورهای قلدر اینه که هرچه زودتر بمب اتمی خودمون رو درست کنیم و یک بار و برای

همیشه از شر این قلدر ها که هزاران بمب اتمی دارن راحت بشیم

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۱۲:۳۴

هشدار من به آمریکا و تمام کشور های اروپایی و کل جهان این است
اگر شما بمب اتم دارید و قدرت های مادی زیادی دارید
بعضی از مردم به اذن خدا قدرت خارق العاده ای دارند
که از بمب اتم و هرچیز دیگری قوی تر است
نگذارید این مردم از آن قدرت که نمی خواهند استفاده کنند استفاده کنند
زیرا دنیا نابود خواهد شد
اینقدر به تحقیقات علمی خود نبالید
شما سر سوزنی از عالم هستی نمی دانید
علم شما صفر هم نیست کاش یک تریلیونم بود
نگذارید آمریکا و اروپاه برای همیشه نابود شوند

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۱۱:۴۴

خیلی مثبت منفی هات عجیب شده تابناک بطور عجیبی مثبت ها به نفع سیاست شکل داده شده !!!!

جوادزاده۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۱۱:۲۹

حتی اگر اروپا و آمریکا به تعهدات برجامی عمل کردند ایران باید خسارت این مدت را از ایشان بگیرد و بعدا به زیر 300 کیلو برگردد. اگر ندادند ایران فقط به غنی سازی بیشتر ادامه ندهد ولی به زیر 300 برنگردد و هر چه دارد را حفظ کند.

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۱۰:۳۸

یک فکر اساسی به حال مردم و مملکت کنید.

مجتبی۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۹:۲۴

یه جمله رو صد بار چرخوندی تابناک به هزار مدل نوشتی که متن زیاد بشه که چی؟
کل این صفحه دو یا نهایتا سه جمله داشت. بقیه اش همه ش تکرار

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۹:۲۰

رفتن به سمت غنی سازی از ابتدا یک استراتژی اشتباه بوده و اگر هزینه ای که به طور مستقیم و غیر مستقیم( هزینه های ناشی از تحریم ها) که در چاه ویل هسته ای ریخته ایم را برای تولید انرژی های پاک مثل انرژی خورشیدی و باد مصرف کرده بودیم الان می توانستیم برای کل خاورمیانه برق تولید کنیم. .

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۹:۰۳

اینکه رییس جمهور اینطور غرب را تهدید میکند باید منتظر اتفاقات عجیبی باشیم شاید بهتر بود آرامش و خونسردی راحفظ کرد واصلا از جنگ سرد فاصله گرفت وبا تمام قوا به مردم جهت کارو تلاش ورونق داخل توجه کرد وانگار هیچ اتفاقی قرار نیست بیفتد وحو داخلی را آرام کنید الان کشور در بلاتکلیفی است جنگ بدترین گزینه است

شهروز۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۸:۵۷

خسته شدیم از زورگویی آمریکا و اروپا و بدون پاسخ گذاشتن آن. ایران اتباع خود را از امارات ، عربستان ، قطر فراخوان کنه در شرایط فعلی، این اولتیماتوم بزرگی خواهد بود برای دشمن. نفتکش مارو میگیرن و پس نمیدن. نفتکش تو عربستان پهلو گرفته تعمیر شده پس نمیده. نفتکش رو تو جبل الطارق گرفتن و توقیف کردن. سفیر انگلیس رو اخراج کنید اتباع رو از شیخ نشینان و عربستان فراخوان کنید و آرایش جنگی واقعی بگیرید. لازم شد ضرب شست نشون بدین حتی اگر منجر به نابودی بشه. دیگه هیچ طیف سیاسی در ایران این زورگویی آمریکا رو برنمیتابه. تن به خفت مذاکره ندید. ایستاده مردن به از زندگی در خفت و ننگه..........

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۸:۴۹

یک از کارهایی که می توان انجام داد : باید مسیر عبور محموله های تریاک از افغانستان به سمت غرب را آزاد کرد و فقط عوارض عبور از کشور را دریافت کرد و هیچ اقدام منع کننده ای انجام نداد و فقط با این شرط که در ایران مصرف نشود اجازه عبور داد تا ان کشورها خودشان هزینه مقابله با مواد مخدر را پرداخت کنند

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۸:۴۸

موضوع اصلی "غنی سازی اورانیوم" نیست بلکه "جلوگیری از شکل گیری یک قدرت مستقل در منطقه خاورمیانه" است. همه تلاشها برای اینه.

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۸:۴۶

اینس تکس یک ترفند جدید برای غارت منابع ایران است بدین شکل شما صادرات نفت ووو را انجام میدهید وپول حاصل از فروش به حوزه ی اینس تکس وارد میشود ولی محدودیت برداشت وجود دارددر واقع پول میماند وممکن است به جای پول غذا ودارو بدهند وهر وقت خواستند اعلام کنند بابت فلان پهپاد و‌ فلان کشتی وفلان آدم اینقدر خسارت باید از همین محل پرداخت شود وشماهم هیچ کاری نمیتوانید انجام دهید

حمید۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۸:۳۳

خوب چه اصراریه بگید لوله ها رو قبلا خریدیم و عوض میکنیم. میگفتید راه اندازی میکنیم و تمام.استراتژی رو لو ندید.

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۸:۱۲

اقای روحانی با سلام
اگر غنی سازی را به صد درصد واورانیوم را به یک تن برسانی
یک کیلو سیب زمینی نمیشه برای من کارگر شعارهای تو هیچ دردی از من کارگر دوا نمیکنه

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۷:۵۹

بعنوان یک دهه شصتی باید بگم کل زندگی من در ترس و اضطراب گذشت و این کابوس وحشتناک تمومی ندارد. انرژی هسته ای که به درد ما نمی خورد و خودمان توانائی استفاده از آن رو نداریم در کنار این هزینه سنگین 15 ساله تحریم واقعا چیزی جز فلاکت و بدبختی برای ما مردم نداشته.از وقتی که چشم باز کردیم تو این کشور جنگ بوده و تحریم و فشار و مشکلات اقتصادی.آیا این حق ما هست؟؟

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۷:۴۹

چطوره بجای نون و پنیر نون و اورانیوم بخوریم .... اخه اورانیوم به چه دردمون میخوره دیروز رفتم پنیر بگیرم گفت کیلویی بیست تومن رفتم شیر بگیرم گفت هزار تومن گرون شده سیبزمینی شده شش تومن...

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۷:۱۵

مردم ایران به اورانیوم و نیروگاه هسته ای نیاز ندارن .. نیاز اصلی این مردم ، قطع دست دزدان و غارتگران بیت الماله .. دشمنان اصلی این ملت اختلاسگران هستن نه آمریکا و اسراییل

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۶:۵۶

میپرسند برق هسته ای چقدر هزینه داشته؛ ۱- حدود۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت هسته ای۲- محرومیت از ۴۰ میلیارد دلار درامد نفتی طی سالهای ۹۰ - ۹۱ - ۹۲ و ۹۷ ٬ و به ان اضافه کنید فرار سرمایه از کشور در یک دهه اخیر

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۶:۵۱

8 سال زمان صرف پهن کردن و جمع کردن برجام ( برجات: برنامه جامع اقدام تنها)

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۶:۴۳

متاسفانه ایران در شرایط باخت باخت قرار دارد و در آخر هم چاره ای ندارد جز مذاکره با آمریکا!

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۶:۴۲

چه حسنی برایمان دارد ایا لبنیات و سیب زمینی ارزان میشود یا خانه و ماشین و یا ....

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۶:۳۰

آقای روحانی این غنی سازی کدام مشکل مردم را حل کرده است؟
ما کار برای همه می خواهیم
ما مسکن برای همه می خواهیم
ما بهداشت و درمان برای همه می خواهیم
ما آموزش و پرورش رایگان برای همه می خواهیم
ما عدالت یکسان برای همه می خواهیم
ما هوای پاک می خواهیم
ما ساحل و دریا و کوه و کویر و بیابان و جنگل سالم می خواهیم
ما مسئول پاسخگو به مردم می خواهیم
ما انتخابات آزاد می خواهیم
ما آزادی بیان می خواهیم
ما آزادی اعتقادات می خواهیم
ما آزادی اجتماعی می خواهیم


کدامیک از حواسته های مردم را غنی سازی حل کرده است؟

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۶:۱۴

مسئولین چرا به مردم پاسخگو نیستن که از این نمد غنی سازی تا حالا چه کلاهی برای مردم درست شده ؟

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۲:۵۰

فقط تو این حدمیدونم غنی سازی شروع بشه به اورانیوم واتم برسیم،راکتور اراک فعال بشه،نفت بشه پنج هزاردلار هیچ فرقی به حال من نداره،فقط خدا کنه زودتر جنگ شروع بشه ما که تو کودکی جنگ را تجربه کردیم وترسی ندارم الان هم چیزی برای از دست دادن ندارم تو جنگ هم به هیچ وجه شرکت نمیکنم

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۱:۵۹

کسانی که سیاست نمیفهمند نظرات ابدوغ خیاری میدن . غنی سازی یعنی بدست اوردن تکنولوژی و توانایی برای اداره کشور در دهها سال اینده از نظر برق و پزشکی و ...

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۱:۲۸

راحت بشیم بهتره. والا همین روزا یهو که پاشدیم خبر آزمایش هسته ای هم میشنویم

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۱:۲۷

اگه برجام بد بود این آقا ترامپ با عصبانیت پاره اش نمی کرد.
البته داره دیونه بازی درمی‌اره که بترسیم و راهشم همینه که هم غنی سازی رو زیاد کنیم و هم گاهی زهرچشم ازشون بگیریم و هم در جاهایی مثل یمن که راه داره پیشروی کنیم.

افشین۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۰:۵۵

خدا را شکر ملت آماده ایثارند.
من توصیه میکنم قبل از حمله آمریکا به ایران
ما به آنها حمله کنیم
اول کلک اسرائیل را بکنیم .
دوم عربستان را زمینگیر کنیم تا صادرات نفت قطع شود
سوم خود آمریکا را با عملیات انتحاری نا امن سازیم.
پیروزی با ماست این وعده تاریخ است.

بهزاد۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۰:۴۴

نمیدونم این تصمیمات چه فایده ای برای مملکت داره؟ اصلا بالفرض که ما امروز غنی سازی بیست درصد و بالاتر هم شروع کردیم و راکتور اب سنگین هم‌کامل ساختیم و هزار تا کار دیگه. تهش چی میشه و چه دستاورد ارزشمندی برای مردممون داره که اینجوری اقتصاد مملکت رو بهم ریختیم کدوم نیروگاهمون بدون سوخت هسته ای موندن یا کدوم دستاورد ارزشمند پزشکی هسته ایمون لنگ مونده که‌ ارزشش از خیر و صلاح و آرامش و رفاه مملکت مهمتره ؟

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۰:۳۴

بمب اتمی رو هر چه زودتر بسازیم تا راحت بشیم از این همه زورگویی -

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۰:۲۹

ژنهای خوب باید بهای اشتباه سنگین مسوولان را خودشون باهم بپردازن

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۰:۲۰

همه ماها دوست داریم که یک کشور سربلند و نیرومند داشته باشیم. و خیلی هم خوبه که نترس و دلیرانه داریم رفتار میکنیم. اما از داخل نباید غافل بشیم. ما از نظر اقتصادی خیلی مشکل داریم اما طرف غربی مشکلاتش خیلی کمتر از ماست. امیدوارم این مسیر به بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور کمک کنه. چون بجز این، مسیرمون اشتباهه.

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۰:۱۲

جنگ، جنگ است و عزت و شرف ما در گرو این جنگ است!!

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۰:۱۱

آخ جون دعوا

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۰:۰۴

شما را به خدا یکی این پیام منو به جناب رئیس جمهور برسونه.
کار خیلی خوبی میکنید که میخواهید قدمهای بعدی را بردارید ولی درقالب تهدید اعلامش نکنید! بگوئید ایران برنامه صلح آمیزی داشت. شما آن را خطرناک میدانستید. حاضر شدیم در برابر تعهداتی از طرف شما برای مدتی متوقفش کنیم.. چون شما عمل نکردید، دلیلی ندارد که ما به آن توقف ادامه دهیم. برنامه صلح آمیزمان را از سر میگیریم.
وقتی بیان ما تهدید آمیز باشد، دنیا میگوید پس ایران مقاصد خطرناکی داشته که حالا هم دارد طرفش را میترساند. شما را بخدا این را متوجه باشید.

ahmad۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۵۲

یکی بما بگه این غنی سازی چقدر خرج داره و بعد که انجام شد چقدر به زندگی مردم کمک میکنه ؟ از لحاظ اقتصادی گور پدر امریکا گور پدر اروپا . اگه واقعا گرهی از مشگلات اقتصادی اجتماعی مردم را برطرف میکنه ۳۰۰کیلو که خوبه ۳۰۰هزار کیلو درست کنید ولی اگه نقشی نداره جز تحریک یه مشت دیوونه بی خیالش بشین . فتوا هم داریم که بمب اتم نمیخواهیم چون حرام است که درسته پس این پافشاری بی معنی برای چیست ؟ اینکار بعنی دقیقا اعتبار بخشیدن بحرف اونها که میگن ما میخوایم بمب بسازیم . همون حرف نیتانیاهوی . آزادی فلسطین وظیفه چند صد میلیون اعرابی است که اون رو احاطه کردن .. مطمئن باشید خود لابی صیهونیست بیشترین استفاده رو از کشورها میکنه . مثل همین سودی که از تحریم ؛ درست کردن داعش؛ جنگ در سوریه و تمام کثافتکاریهایی که داره تو دنیا میکنه .

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۱۲:۳۵

تنها راه جلوگیری از زورگویی کشورهای قلدر اینه که هرچه زودتر بمب اتمی خودمون رو درست کنیم و یک بار و برای

همیشه از شر این قلدر ها که هزاران بمب اتمی دارن راحت بشیم

جمال۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۱۰:۴۷

دوست عزیز مشکل اینجاست که خواسته های طرف مقابل حد یقف نداره و خوی طرف مقابل استعماره یعنی تا اونجایی پیش میرن که کشورت هم در اختیارشون بزاری

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۹:۰۱

تو مثل اینکه خوابی!!!
مگه تو این چند سال غنی سازی داشتیم که ترامپ باهامون اینطوری رفتار کرد؟؟
غنی داشتیم که ارزش پولمون یک سوم شد؟!

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۸:۵۲

آقای عزیز خیلی از این پارادکس ها گفته شده و هنوز هم برای مردم حل نشده . میدونید چرا چون ما مردم نامحرمیم. نباید اوون حقایق پشت پرده رو بدونیم.
و داریم اوونایی که رو هست را می بینیم تحلیل میکنیم می بینیم اینا که باهم جور در نمیاد. میگیم اینا که هزینه زاست منفعت برای مردم چیه؟ بازهم این پارادوکس وجود دارد. با مردم رو راست باشید مردم همه پشت شما هستند.

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۰:۵۵

سخت نگیر هر اتفاقی هم بیافته تهش این خاک میمونه زندگیتو بچسب .

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۰:۵۴

سالهاست مشخص نیست ما از هسته ای چی می خوایم.

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۰:۱۰

غنی سازی تنها امتیازی که داره اینه که هر کشوری که غنی سازی داشته باشد امکان ساخت بمب اتم را هم دارد

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۴۳

یه مسیر واسه ارسال مواد مخدر و مهاجر به اروپا باز کنید، تا کف خیابونای اروپایی بشه پر از اتباع خارجی و مواد مخدر و اسلحه
تا حساب کار دستشون بیاد

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۱۰:۳۶

فکر کاسبی خودتی؟

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۰:۰۶

فکر نان باشیم که خربزه آب است

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۳۵

مردم ایران عزیزم
چه برجام باشه و یا نباشه
چه مذاکره کنیم و یا مذاکره نکنیم
چه غنی سازی بکنیم و یا غنی سازی نکنیم
چه هر آنچه آنها می گویند انجام دهیم
و یا انجام ندهیم
انگلیس و آمریکا دشمن ایران هستند
و هر کار بتوانند که ریشه ایران را خشک کنند کوتاهی نخواهند کرد چه با ظاهر دوست و یا دشمن
مردم ایران عزیز
بعضی از شما مطلبی را نمی دانید
و آن مطلب این است
ایران مهمترین و استراتژیک ترین نقطه کره زمین است و شما بی خبرید
اگر آمریکا دنبال نفت و گاز است
عراق و عربستان و قطر هستند
اگر دنبال طلا و معادن طلا است
کشور هایی که پر از معادن طلا است در دسترسشان و تحت اختیارشان است
بله آنها می خواهند بر تمام جهان برای همیشه مسلط باشند نه مقطعی و راز آن ایران است
و اسرار مخفی و ناگفته ایران
مردم ظلم ستیز ایران
ایرانیان که محب امام حسین برای آنها برای همیشه خطرناک هستند و خواهند بود
استعداد های بلقوه جوانان ایران که آنها از آن باخبرند
و مسئولین از آن بی خبر
و بعضی از مردم متاسفانه بی خبرند
راز برون رفت از تمامی مشکلات تکیه بر همین جوانان نابغه ایران است که خودشان هم از نبوغ خود و استعدادهای خود بی خبرند
باید اعتماد به نفس صادق نه کاذب را به مردم کشورمان برگردانیم
سرنخ و ردپا و ریشه تمام علوم دنیا به ایران و ایرانی بر می گرده
و بعد ما خودمان را قبول نداشته باشیم
به امید روزی که
دنیا ایران را الگو و سرمشق خود در تمامی زمینه ها قرار دهد

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۱۰:۴۱

آره تا ارزشپول ملی شون از هیچ هم کمتر بشه!

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۰۰:۱۴

خوب به رشته تحریر در آوردید.

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۵۵

تا نورچشمی هستند کسی نابغه ها را استخدام نمیکنه اونها هم بناچار میرند خارج ازکشور جایی که برایشان ارزش قائلند
نتیجه اش اینه که در ساخت یک پراید هم موندیم

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۳۴

سکوت و خم کردن گردن در مقابل غرب شاید الان کمی ثبات بهمون بده ولی همین سکوت باعث کستاخ تر شدنشون میشه و در زمان های دیگه دوباره روند مبارزه همه جانبه با ایران را پی میگیرند و ما هی ضعیف تر و شکننده تر میشیم. به نظرم اگر میخوایم کاری کنیم الان وقتشه. الان باید جلوشون بایستیم نه وقتی که بیمار شویم

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۱۰:۴۰

اولا پاشو بیا ایران ابراز فضل کن! دوما با دلار ۱۳ تومنی /؟

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۴۷

هیچکس تصور نمیکرد که تحریمها اینقدر موثر باشد
این نشاندهنده بیماری نیست؟

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۴۵

یعنی الان ضعیف تر و شکننده تر نیستیم

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۳۳

بدبختی هاش مال مردمه

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۴۲

بدبختی داریم تا بدبختی
این تو بمیری از اون تو بمیری ها نیست

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۲۷

باید تلافی کنیم

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۱۱

من میگم بمب اتم بسازید و در کویر لوت آزمایش کنید
بخدا همه ایران راضی هستند
هممون راحت میشیم

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۵ ۱۱:۴۷

به خدا جدی گفتم، لودگی چیه؟
رای گیری کنید ببینید من راست میگم یا نه

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۵۸

ما هم ازخودمون درنیاوردیم شنیدیم

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۴۶

خدایا لودگی را از بعضی از مردمان ابران نگیر،آمین.
بحث جدی است.

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۳۳

با وسایل آشپزخونه

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۲۹

تو زیر زمین خونتون هم میشه آزمایش کرد
باور کن
قبلا شده

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۲۶

راحت میشیم یا راحتمون میکنند؟

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۲۵

کو گوش شنوا

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۰۷

مردم را سرکار گذاشتین
یک نفر از شما ها شبیه مردمی که من هر روز تو کوچه و خیابون میبینم نیستند
اصلأ نمی فهمم ..

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۰۲

ایران آن وقتی که با دست پر مذاکره کرد، نتیجه آن چاله برجام و تحریم نفت در برابر غذا شد. حالا که دست خالی تهدید میکند لابد نتیجه می شود بمباران و نابودی کامل تاسیسات اتمی و زیربنایی کشور، چاه سلب کامل حقوق هسته ای ایران و تحریم نفت بدون غذا.

ناشناس۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۵۶

خیلی دیر هم نشده برای جنگ. آنها فقط می خواهد کامل ته دست ایران را ببینند تا با خیال راحت جنگ را شروع کنند . همانطور که وقتی کامل دست عراق را از سلاح شیمیایی خالی کردند به همان بهانه وارد جنگ شدند. برجام هم تردید نداشته باش که حیله ای بوده برای خالی کردن دست ایران

رضا۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۳:۲۱

خدایا به بعضی از مردم ما بینش عطا بفرما !!! آخه قربونت برم آمریکا و اروپا اگر میتونستند با ایران جنگ کنن تا حالا کارمون رو یه سره کرده بودن !!!! با همین حرفها و برداشته شدن سایه جنگ!!!! الان به اینجا رسیدیم !!!!

Allianz۱۳۹۸/۰۴/۱۴ ۲۲:۵۲

خدا به خیر کنه.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.