رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرکالابرگ آبان شارژ شد؛ نوبت نخست برای این خانوارها
4بازدید
۱۲۰

نقد عملکرد نمایندگان مجلس و اظهارنظرهای سیاسیون؛

چرا ۸۰ درصد نمایندگان مجلس دهم رأی نخواهند آورد؟ / مجلس یازدهم اصولگراست یا اصلاح‌طلب؟!

به هر حال حجم بالای تغییرات بدنه نمایندگان مجلس در مجالس اخیر و حداقل در مورد مجلس نهم و دهم نشان می‌دهد، مردم رضایت چندانی از قوه مقننه و نمایندگان حاضر در آن ـ که تحت عنوان وکلای ملت شناخته می‌شوند ـ ندارد و اگر راهکاری برای اقناع مردم پیدا نشود، همچنان شاهد ریزش‌هایی نظیر آنچه باهنر گفته شاهد خواهیم بود و ترکیب متفاوتی را در مجلس یازدهم نسبت به مجلس دهم خواهیم دید...

چرا ۸۰ درصد نمایندگان مجلس دهم رأی نخواهند آورد؟ / مجلس یازدهم اصولگراست یا اصلاح‌طلب؟!

رقابت‌های انتخابات مجلس یازدهم بین گروه‌های سیاسی رفته رفته گرم و گرم‌تر می‌شود. اصولگرایان و اصلاح طلبان این بار به واسطه عملکردی که در مجلس دهم بر جای گذاشته اند، کار سختی برای اینکه بتوانند مردم و حتی بدنه اجتماعی شان را راضی به رأی دادن به خود بکنند، دارند. «محمدرضا باهنر» دلیل عملکرد نامطلوب مجلس دهم و چهره‌های سیاسی و حتی شناخته شده حاضر در آن را نبود، یک فراکسیون اکثریت می‌داند و تأکید دارد «در دنیا مجالس و دولت‌های ائتلافی ضعیف ظاهر می‌شوند. وقتی فراکسیون اکثریت نباشد، عملکرد مجلس را ضعیف جلوه می‌دهد.»

به گزارش «تابناک»؛ باهنر ۶۷ ساله که با هفت دوره حضور در مجالس مختلف ایران یکی از رکوردداران حضور در قوه مقننه محسوب می‌شود را یک چهره مؤثر در انتخابات می‌دانند. او که اکنون مشاور «علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است، در دوره‌های دوم، سوم، چهارم، پنجم، هفتم و هشتم و نهم نماینده مجلس بوده‌است و عناوینی نظیر رئیس فراکسیون، عضو هیأت رئیسه مجلس و همچنین نایب رئیس قوه مقننه را در کارنامه خود دارد.

او که برادر شهید «محمدجواد باهنر» نخست‌وزیر دولت شهید رجایی و همچنین دایی «سید مجتبی ثمره هاشمی» دستیار ارشد احمدی‌نژاد در دولت‌های نهم و دهم است، پس از درگذشت «حبیب الله عسگراولادی» رئیس فقید جبهه پیروان خط امام رهبری به عنوان دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین که یکی از ۱۴ حزب عضو این جبهه است، با رأی اعضا، به عنوان جانشین مرحوم عسگراولادی انتخاب شد.

باهنر پس از تصدی عنوان ریاست جبهه پیروان خط امام و رهبری که متشکل از احزاب قرار گرفته در دایره اصولگرایان سنتی محسوب می‌شود، بیش از قبل راه و رسم سیاست در پیش گرفت و ترجیح داد کمتر در انتخاباتی به عنوان کاندیدا حاضر شود و تلاش کند در این راه بیشتر مدیریت کند. او بر همین اساس حاضر نشد در انتخابات مجلس دهم کاندیدا شود که بسیاری این تصمیم او را برآمده از پیش بینی اش از شکست استقلال دانستند.

باهنر که احتمالا در راستای تلاش برای آماده سازی جریان متبوع خود برای حضور هرچه بهتر در انتخابات مجلس دهم در تکاپوست احتمالا همچون سایر اصولگریان اعتقاد دارد که آن‌ها شانس بیشتری برای پیروزی در مجلس یازدهم دارند؛ بنابراین، به دنبال استراتژی وحدت حداکثری برای تصدی کرسی‌های بیشتر در مجلس آتی است. او اخیرا گفته که «بیش از ۱۶۰ حوزه تک نماینده‌ای داریم و تعدادی هم دو نفره و مابقی همینطور اضافه می‌شود؛ لذا برای حوزه‌های تک نفره باید فایل جدایی باز شود چراکه تاثیرپذیری حوزه‌های کم نماینده از جریانات سیاسی کمتر است و رقابت بین اشخاص حقیقی است. در حوزه‌های انتخابی اشخاص حقیقی در شاکله لیست می‌توانند تأثیرگذار باشند و به لیست رأی می‌دهند و رأی به لیست دارد پررنگ‌تر می‌شود.»

آن‌ها (اصولگرایان) علاوه بر تمرکز بر حوزه‌های تک نماینده‌ای نمی‌خواهند همچون مجلس دهم در شهر‌های بزرگ بازنده باشند؛ بنابراین، در حال تدوین برنامه اصولی برای رسیدن به لیست‌هایی با حداکثر اشتراک ممکن بین گروه‌های اصولگرا هستند. باهنر در این زمینه گفته است، «در دوره گذشته نفر شصتم که عضو لیست ما بود با نفر شصت و یکم فاصله ۲۰۰ هزار رأیی داشت در حالی که افراد مشهوری بودند لذا در تهران اگر بخواهیم حساب کنیم، حرف آخر را لیست‌ها می‌زنند و افراد خارج لیست رأی نمی‌آورند.».

اما نقطقه عطف سخنان انتخاباتی رئیس جبهه پیروان خط امام رهبری به پیش بینی او از ترکیب مجلس یازدهم در قیاس با مجلس دهم بر می‌گردد؛ جایی که او همچون بسیاری از پیش بینی کنندگان و تحلیلگران سیاسی گفته است که «ما اطلاعات دوره گذشته برایمان مهم است، در هر دوره ۶۰ درصد از نمایندگان دوره قبل رأی نمی‌آورند و این دوره پیش‌بینی می‌کنم ۸۰ درصد نمایندگان رأی نیاورند، اما این به‌معنای عوض شدن جریان سیاسی حاکم بر مجلس نیست.»

باهنر در عین حال با تأکید بر اینکه بالای ۸۰ درصد از نامزد‌های مجلس نمی‌دانند وکالت مجلس چیست و حتی رأی دهندگان هم نمی‌دانند جنس کار مجلس چیست و عموما از اختیارات نماینده خبر ندارند، عنوان کرده است: «برخی نماینده‌ها حتی بعد از انتخاب پشیمان می‌شوند و سال آخر که می‌شود یا تکلیف شرعی‌شان جنب و جوش پیدا می‌کند یا اطرافیان اصرار و مجددا ثبت‌نام می‌کنند و از این افراد بالای ۶۰ درصد رأی نمی‌آورند.»

اینکه بسیاری از سیاسیون و تحلیلگران مثل «محمدرضا باهنر» تأکید می‌کنند که ۸۰ درصد مجلس دهم در مجلس یازدهم حضور نخواهند داشت؛ یادآور همان اتفاقی است که چهار سال پیش تقریبا در مورد مجلس نهم هم افتاد و این مسأله نشان می‌دهد که مردم و حتی بدنه اجتماعی حامی دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب از افرادی که به مجلس راه یافته اند و عملکردی که بر جای گذاشته اند، به هیچ عنوان رضایت خاطر ندارند.

یکی از راهکار‌هایی که می‌تواند مردم، جامعه و بدنه اجتماعی حامی دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا را نسبت به عملکرد نمایندگان عضو این دو جریان در مجلس روشن کند، ارائه گزارش عملکرد و پاسخگو بودن در قبال اقداماتی است که آن‌ها انجام داده اند و پرسش هایی است که مردم در خصوص کم کاری‌های این افراد در قوه مقننه دارند؛ بنابراین، اصل پاسخگویی شاید از شدت این ریزش‌ها بکاهد.

به هر حال حجم بالای تغییرات بدنه نمایندگان مجلس در مجالس اخیر و حداقل در مورد مجلس نهم و دهم نشان می‌دهد که مردم رضایت چندانی از قوه مقننه و نمایندگان حاضر در آن که تحت عنوان وکلای ملت شناخته می‌شوند، ندارد و اگر راهکاری برای اقناع مردم پیدا نشود، همچنان شاهد ریزش‌هایی نظیر آنچه باهنر گفته شاهد خواهیم بود و ترکیب متفاوتی را در مجلس یازدهم نسبت به مجلس دهم خواهیم دید.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۷ ۰۰:۱۱

احمدی نژادهم ممکنه لیست بده

رضا۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۲۳:۰۵

اگر امور به دست من بود همه این جماعت را به صلیب می کشیدم انتخاب نشدن پیش کش

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۲۱:۵۴

به چپ و راست ، اصولگرا ، اصلاح طلب و غیره رای نخواهیم داد از خواب بیدار شوید سیاستمداران تاریخ گذشته .واقعا از این وضعیت مملکت خجالت نمیکشید چه کار میکنید با این مملکت و مردم

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۲۳:۵۵

مجلس بعدی مجلس دهه شصتی ها هست
من که این دوره حتما شرکت میکنم و به افراد دهه شصتی با مدرک دکترای معتبر رای میدم
مردم نیاز به تغییر اساسی دارند

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۲۱:۳۵

امیدوارم که مجلس بعدی از هیچکدام ازاین دو گروه نباشد چرا که دراین چهل سال بعد از این که یک شاه را بیرون کردیم توسط این دو گروه شاه های زیادی به وجود امد و چه ثروت اندوزانی به وجود آمدند و چه دو تابعیت هایی درست شدند چه کاخهایی درست شد وتوسعه دادند رانت و اختلاس و فرار مالیات و رشوه گیری و یه جورایی فساداداری

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۲۰:۵۳

بی عرضه های منفعت طلب وقتی نمی توانند و نمی خواهند طرحهایی مثل مالیات بر عایدی سرمایه و طرح شفافیت آرا و طرح ساماندهی تعطیلات و طرح پترو پالایشگاهها و نظارت بر دولت و قوه قضاییه را انجام دهند بهتر که نباشند

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۲۰:۴۹

من رای نمی دم و به شعور خودم احترام خواهم گذاشت.

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۲۰:۳۴

به نظرم برای اینکه جوابگوی شهدا باشم و در روز قیامت شرمنده نشوم . دیگر رای نمی دهم

ممد۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۲۰:۲۰

چند سالی هم بدون مجلس و وزیر و رییس جمهور جلو بریم شاید اوضاع بهتر شد

ایرانی۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۲۰:۱۴

تمام این مقالات و مصاحبه ها تبلیغات است تا ملت را به پای صندوقهای رای بکشانند ،وگرنه درطول این ۴۰سال هم اصولگرایان وهم اصلاح‌طلبان هنر خود رادرقانون گزا ری وکشور داری نشان داده آند .درتمام ادوار مجلس آن
چیری که برای ملت مشهود بوده تصویب قوانین سست وبی بنیان برای منافع نمایندگان وکسانی است که انواع رانت ها را در اختیار گرفته آند و نتیجه آن شده فاصله بی نهایت بین غنی و فقیر وظهور باستی هیلزهاو چادر نشینی حاشیه شهرهاوحلبی ابادها،انهایی که انتظار دارند مردم چون دورهای گذشته وحتی بیشتر در پای صندوق های رای حاضر شوند ،کلاه خود را قاضی کنند وببینند کدام قوانین را در طول این ۴۰ سال تصویب نموده آند که منافع آن به مردم عادی رسیده باشد تا شکاف بین فقر و غنا هرروز بیشتر نشود .نمایندگان دوجناح درمدت نمایندگی از انواع رانت برای خود وخویشان خود بهره می برند ولی مردم عوام درسختی وننگدستی با تورم بیش از۵۰درصد قادر به تأمین رزق معمولی نیستند متاسفانه با این عملکرد غلط خود را با حکومت علی ع مقایسه میکنند وتمام مشکلات روز مره را که از سیستم ها و تصمیمات غلط خودشان است به دشمنان خارج از مرزها ارتباط می دهند ودر زمان انتخابات نیز برای کشاندن مردم بپای صندوقهای رای از ترفند دشمن هراسی استفاده میکنند .سیستم اداری فاسد در دستگاههای اداری و شهرداری ها کارد را به استخوان مردم رسانده فریاد رسی نیست ،دستگاههای نظارتی در دستگاههای اداری خود محلی برای ایجاد رانت و.پارتی بازی شده آند بصورت دزد شریک قافله عمل می نمایند ،برای یک امر کوچک اداری روزها باید در ادارات و شهرداری‌ها پرسه بزنی تا بعد انجام امور دلالها وکارچاق کن ها شاید نوبت به تو برسد ، وهمچنین است سایر امور مردم سو استفاده ها واختلاس ها و.سایر مفاسد از عدم وجود قوانین شفاف است که مجلس در ایفای نقش خود در این مدت کوتاهی نموده‌است .و هزاران نا بسامانی که زاییده مجالس ضعیف سالهای بعد انقلاب وخصوصا بعد جنگ است .

مهدی۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۹:۴۸

واقعا انتخابات خواهد بود؟ من باور ندارم.با این فشاری که به مردم میارن چطور روشون میشه.سنگ پای قزوین کم میاره بخدا.

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۹:۳۶

اصلاح طلب اصولگرا خخخخخ شنا ها چه دلتون خوشه

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۹:۲۸

هيچكدام ، نه اصلاح طلب و نه اصول گرا نمايندگان واقعي و اكثريت مردم ايران نيستند . در صورتيكه نظارت استصوابي نباشد و انتخابات عادلانه انجام شود ، با شرايط موجود و شناخت مردم از جناح هاي موجود سياسي ، مستقلين و احزاب ديگر اكثريت را خواهند داشت . دولت روحاني طومار اصلاح طلبان را به هم پيچيد . اصولگرايان هم قبلاً امتحان خود را پس داده اند .

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۹:۱۸

دوران رای دادن تمام شد

انسانی۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۸:۵۷

اصولگراها خوشحالند که اصلاح طلبها که 90 درصد مردم هستند دیگر پای صندوق رای نمی روند و آنها با همان ده درصد اصولگرا _که اگر سیل و زلزله هم بیاد معمولا رای می دهند و رای آنها تا 10 هزار سال دیگر هم یکیست و آنهم اصولگراییست!_ هم برنده انتخابات کذایی می شوند . ولی زهی خیال باطل که دیگر مردم اصل را از فرع تشخیص داده و حنایشان دیگر رنگی ندارد و اگر در انتخابات فرمایشی هم برنده شوند دیگر جایگاهی در بین جامعه و مردم ایران ندارند

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۸:۵۱

خواب برخی آقایان تعبیر نخواهد شد سرنوشت به اصطلاح برخی احزاب در انتخابات امسال چیزی بیشتر از سرنوشت حزب موتلفه در انتخابات 96 نخواهد بود آقایان به جای تحلیل سیاسی و رفتارشناسی مردم بهتره بروند به امورات ساخت و ساز در مناطق مرفه بپردازند
به نظرم پیروزی از آن مستقلین خواهد بود البته پایداری چی ها موضع قویتری در مجلس بعدی خواهند داشت

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۸:۴۰

یک خطر وجود دارد گرسنگان از سر استیصال و گرسنگی شناسنامه را برای مبلغ کمی می فروشند.

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۸:۲۲

باعملکرد مجلس وافزایش مصیبت های مردم حنای هردوطیف رنگی ندٱره

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۷:۵۸

امیدوارم که مجلس آینده نه اصلاحطلب باشد نه اصولگرا بلکه از نمایندگانی تشکیل شود که به ملت پاسخگو بوده و وظیفه نظارتی خود را به خوبی انجام دهند و فقط به دنبال حفظ منافع ملی باشند.

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۲۳:۵۳

مجلس بعدی مجلس دهه شصتی ها هست
من که این دوره حتما شرکت میکنم و به افراد دهه شصتی با مدرک دکترای معتبر رای میدم
مردم نیاز به تغییر اساسی دارند
کمپین دهه شصتی

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۲۳:۳۷

عمو کجایی؟ پاشو سنگین کرده ای و خواب پریشان می بینی

محمد۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۸:۳۵

خسته نباشی زندگی در رویا
کسی که پیشینه نداره در وسط راه انگشت به دهان می کند
مگر یادت نیست احمدی نژادچطور شخصیت عوض کرد که نزدیکانش هم مانده بودند
انها که اندکی شجاعت داشتند ابراز پشیمانی کردن و انها که سرسختر از او دفاع کرده بودند مجبور شدند روی حرف خود بایستند
چه شد نویسنده کتاب احمدی نژاد معجزه هزاره سوم

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۷:۴۳

صد درصد اصولگرا چون اصلاح طلب عاقل کاندید نخواهد شد

محمد۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۸:۳۷

در کشوری که پول نیست صتایع ورشکسته است نفت نمی شود فروخت همچی تحریمه صادرات خیلی اندک واردات با چند برابر قیمت .. هرکس از اصلاح طلبان کاندید شود تا منشا اثر مثبت شود در هوشش شک می کنیم

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۷:۳۴

مجلس بعدی متعلق به آیت الله جنتی است
با پایین ترین میزان رای

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۹:۱۱

پرت گفتی احسنت

رفیعی۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۷:۳۰

هرچند معمولا انتخابا ت مجلس در شهرهای کوچک بر مبنای قوم و خویشی و یا نماینده شهری یا روستایی است. ولیکن مردم از هر دو جناح نا امید شده اند به عنوان مصداقی بارز هیچ مجلسی نتوانسته است مشکل فساد اقتصادی را حل کند که روزبروز وخیم تر هم شده است همین مهم مبین آن است اراده ای برای حل آن وجود ندارد به عبارتی دیگر جلسات مجلس بیشتر شبیه جلسات دورهمی و سر گرمی است خصوصا برای نمایندگان مسن. و یقینا مردم پای صندوق های رای نخواهند آمد و در بهترین حالت یک حضور حداقلی خواهند داشت.
خداوند آخر و عاقبت ملت مظلوم ایران را ختم به خیر فرماید. آمین

سعید۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۷:۲۲

احتمالا " مجلس یازدهم با کمترین مشارکت روبرو خواهد شد و طبعا" افرادی مثل کوچک زاده.. رسای ...بذرپاش که عملا بی تدبیرترین افراد هستند با رای مختصری روانه مجلس می شوند و کار دولت فعلی و حتی دولت بعدی سخت خواهد بود چون این افراد نه از مملکت داری چیزی میدونن و نه با واقعیت جهان امروز .... فقط باعث درجا زدن مملکت می شوند.

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۷:۰۳

در هر صورت ملت ایران نقشی در انتخاب شدن ویا انتخاب کردن ندارند

مسیح۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۶:۴۶

رای بی رای

حسن راجی۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۶:۴۴

مجلس بعدی 100 درصد خالی از نمایندگانه فعلی هستش حالا بیاو تماشا کن مگه این که کسی پول هنگفت داشته باشه یه خورده رای بخره و یه عده را مغفول کنند بابا مردم دارند تو خیابان چادر میزنند پول رهن خونه و اجاره وبیکاری بیداد میکنه نماینده فقط بیت المال خوره فقطططططططط خدا حافظظظظظظظ

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۶:۴۲

اصولگرا يا بي اصول فرقي نمي کند همه شان دنبال رانت خودشان هستند اگر واقعا نماينده اند بگويند براي ملت چي کار کرده اند تا توانسته اند مناصب را تقسيم و زندگي لاکچري براي خودشان درست کرده اند.

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۶:۴۰

وقتی کشور را مافیای قدرت و تجارت و کاسبان تحریم می چرخاند و دولت در سایه دارد . مجلس میخواد برای چی .

ما که رای نمی دهیم . دیگه بسه ....

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۶:۱۳

این که تبلیغ انتخاباتی باهنر بود !!!!

آرین۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۶:۰۳

با عدم حضور مردم دوباره رسایی و کوچک زاده با 50 هزار رای میرن مجلس

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۲۳:۵۱

مجلس بعدی مجلس دهه شصتی ها هست
من که این دوره حتما شرکت میکنم و به افراد دهه شصتی با مدرک دکترای معتبر رای میدم
مردم نیاز به تغییر اساسی دارند

سام۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۷:۳۸

بهتر...

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۶:۰۲

دیگه نیازی هم ندارن!
همه چی دارن: منزلهای لوکس ویلاهای فوق لاکچری.... رانت.... خودروهای خارجی عالی.... درآمد....
فقط وجدان ندارن!!

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۶:۰۱

نصفیشون در این گرونیها فوق تریلیاردر شدن!

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۶:۰۰

فیلم «وقتی همه خوابیم» از روی فعالیتهای زیاد(؟؟!!) نمایندگان مجلس در جهت رفاه اقتصادی مردم ساخته شده!

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۵:۵۹

بس که گلابی خوردن :)))

بینام۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۵:۴۶

حالا کیه که رای بده !

یوسف۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۵:۴۲

افراد بی کفایت شایسته رای نیستند

محمد۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۵:۴۲

امیدواری همچنان در بالا بالاها موج میزنه . کاش کمی هم با تاکسی و اتوبوس و مترو لابلای مردم میومدند تا بدونن اجتماع چه تصمیمی داره تا که اینهمه انرژی خرج نکنند و آسمون و ریسمون نبافن .

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۸:۳۷

مشکل همین جاست کسی ملت را به حساب نمی آورد قدرت ذاتش همینه

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۵:۳۰

مجلسی که حامی ملت نیست....

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۵:۲۹

مگر حالا فرقی هم می کند چه کسی رای بیاورد یا نیاورد یا چه گروه و حزبی حداکثر کرسیهای مجلس را اشغال کنند؟!

زندگی۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۵:۲۷

ولی ما مطمئنیم که نماینده ی شهر ما خانم الماسی باز هم رای خواهد آورد.

علی خوزستان۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۸:۱۰

البته اگه خانم الماسی تایید صلاحیت بشه

حسام۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۵:۲۴

آقای باهنر مدتی است تکلیف انتخابات را مشخص کرده اند و برنده آنرا هم اصول گرایان می دانند.بهتر است اسامی نمایندگان منتخب دوره آینده را اعلام کنند که در این شرایط سخت اقتصادی هزینه ای جهت برگزاری انتخابات بر مردم مظلوم تحمیل نشود.خیالشن راحت باشد صدای هیچکس در نخواهد آمد چون مردم اصلا نای حرف زدن ندارند.

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۵:۱۷

فقط 80 درصد رو که شورای نگهبان رد صلاحیت میکنه چی بودن اینا

mojtaba۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۵:۱۲

رای بی رای .خداحافظ .

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۸:۳۵

والسلام رای بی رای

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۵:۱۱

چون هشتاددصد مردم انتخابات را تحریم کرده اند

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۸:۳۴

نود درصد ملت ایران تحریم کرده اند

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۵:۰۹

حالا مثلا اصولگرا و اصلاح طلب چه فرقی با هم دارند ؟

اصلاح طلبها قبلا فقط در کلام و نه در عمل یک مقداری متفاوت از اصولگراها حرف میزدند. الان حتی در کلام هم فرقی ندارن.

فقط اینکه میانگین طول ریش اصولگراها از اصلاح طلب ها بیشتره. فعلا البته.

هموطن برای نجات ایران از تهدیدها به طول ریش کمتر رای بده.

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۸:۳۴

کلا رای نمی دهیم چه 10 سانت چه 5 سانت و چه صفر

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۵:۰۹

جمع کن خودتو تابناک!!!

حسین۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۵:۰۹

انشاءالله نه اصولگراست و نه اصلاح طلب
هر دوی اینها مرده اند. مجلس بعد به یاری خداوند متعال باید انقلابی باشد

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۲۳:۴۷

مجلس بعدی مجلس دهه شصتی ها هست
من که این دوره حتما شرکت میکنم و به افراد دهه شصتی با مدرک دکترای معتبر رای میدم
مردم نیاز به تغییر اساسی دارند

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۸:۳۳

اگر نظر ملت را بخواهید مجلسی در کار نخواهد بود

محمد۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۸:۲۷

نمی دونی چی میگی اینها بهترین ها بودند که فیلتر سخت جنتی عبور کرده اند

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۷:۳۲

انقلابی یعنی همون اصولگرا

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۵:۰۳

کسی فرقی بین رسایی و عارف رو میدونه؟

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۹:۱۷

فرقی ندارن

عبدالحمید۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۹:۱۳

یکی فقط حرف میزند ویکی که فقط گوش میدهد و عملا هیچ فرقی ندارند هر دو هیچکاره اند

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۵:۰۳

اصولگرا. چون اصلاح طلبی دیگه رای نمیده که اینا برن مجلس .
اصولگراها هم که خدا رو شکر تحت هر شرایطی مهر شناسنامه براشون مهمه .

مازیار۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۴:۵۹

من که میگم اصلا برای رای دادن کسی نره تکلیف همه چیز یک هفته ای معلوم میشه ؟/

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۸:۳۱

آفرین

ناشناس۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۱۴:۵۵

مهم نیست چه باشد چون تحت فرمول باید قانون تصویب کنه پس دیگه مهم نیست

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.