آخرین خبرعکس: پنجره‌ای به گذشته؛ شهید لاریجانی در کنار سرلشگر محسن رضایی
6بازدید

ایران دیگر روی تجارت با چین حساب نمی‌کند

با وجود ادعای پکن مبنی بر حمایت از تهران، فعالیتهای تجاری دو جانبه تحت تاثیر تحریمهای آمریکا قرار گرفته است.

ایران دیگر روی تجارت با چین حساب نمی‌کند

 

به گزارش تابناک به نقل از بلومبرگ، تجارت چین با ایران به رکورد پایین جدیدی نزول کرده است. آماری که پنج شنبه گذشته از سوی اداره کل گمرک چین منتشر شد، نشان داد که واردات نفت چین از ایران در مارس به ۸۰ میلیون دلار رسیده که بر مبنای سالانه ۹۲ درصد کاهش داشته است. آخرین باری که آمار صادرات ماهانه نفت ایران به چین به رقم اندکی رسید، ۲۰ سال پیش بود. تقاضا برای صادرات مجدد نفت ایران از طریق مالزی هم کاهش پیدا کرده است.

این امر اتفاقی و یکباره نبوده است. بیش از یک سال است که چین روابط تجاری با ایران را تقلیل داده و این حرکت در کاهش تجارت دوجانبه و تغییر سیاست بانک کانلان که موسسه مالی مورد استفاده در قلب تجارت ایران و چین بوده، منعکس شده است. مانند هر اقتصاد در حال توسعه ای، چشم انداز رشد اقتصادی ایران به روابط تجاری با چین بستگی دارد، بنابراین روند نزولی آن برای تهران هشداردهنده است.

حتی با وجود ثابت ماندن صادرات غیرنفتی به چین که در مارس ۳۸۴ میلیون دلار بود، ایران از سپتامبر سال گذشته با چین کسری تجاری پیدا کرد که تراز پرداخت این کشور را تحت فشار قرار داد.

در حالی که تجارت چین با اکثر اقتصادهای در حال توسعه با خروج آنها از بحران شیوع ویروس کرونا و قرنطینه و بهبود قیمتهای جهانی کالا، احیا خواهد شد اما معلوم نیست که آیا تجارت ایران با چین هم بهبود مشابهی پیدا خواهد کرد یا خیر. پکن برای دفاع از روابط تجاری با ایران در مواجهه با تحریمهای آمریکا تمایلی نشان نمی‌دهد.

چین پس از ۱۰ ژانویه که دولت ترامپ در راستای مضاعف کردن فشار اقتصادی علیه ایران، فرمانی را برای وضع تحریمها علیه بخشهای ساخت و ساز، معدنکاری، تولید و منسوجات ایران صادر کرد، احتیاط بیشتری پیدا کرده است. تحریمهای جدید یک هفته پیش از امضای فاز اول توافق تجاری میان آمریکا و چین صادر شدند و تاثیر فوری داشتند. به طوری که بانک کانلان سیاستهای خود را تغییر داده و امکان تجارت با ایران را محدود کرد.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۸:۴۶

والله العلی العظیم این بهترین شرایط برای خودکفایی و پیشرفته اگه مدیریت درستی داشته باشیم

حسن۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۸:۴۴

بدبخت مردم که سالهاست میلیاردها دلار ثروتشون با سیاست اشتباه تکیه بر کمونیست و سپردن اقتصاد کشور به بنجلهای چینی به فنا رفت.و هنوز عده ای بر سیاست اشتباهشون و حمایت از چین کمونیست اصرار دارند چون منافعشون در واردات جنس بنجل چینی و فروشش به قیمت جنس خوب به مردم و پرکردن جیبشونه.

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۸:۴۱

پس چرا این دلواپسان کیهان مدار در حال یقه دراندن برای چین کمونیست هستند ؟؟؟

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۸:۳۸

لعنت خدا بر چین

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۸:۲۵

آخی پس چاپلوسی هایمان هیچ نتیجه ای نداشت؟ عذرخواهی از چین به خاطر اینکه یک آقایی جرات کرد بگوید چین شوخی تلخی با دنیا کرد، و تهدید به خودسوزی برخی بزرگان به طرفداری از چین، نتیجه اش به اینجا ختم شد؟

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۸:۱۲

هر کس به امید همسایه نشست گرسنه می خوابد!

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۷:۴۱

چه بهتر. حاضریم هیچ کالای خارجی وارد ایران نشه از جمله آشقالهای چینی

علی۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۷:۳۵

بسی جای خوشبختی که با کمونیست ها قطع رابطه شود.

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۷:۳۳

تحویل بگیرید

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۷:۱۴

اونایی که می گفتن تحریم اثر نداره الان بیان وسط و کمبود ها را رفع کنن .. این گوی و این تحریم

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۷:۱۱

از این به بعد چین آشغال به کی میده ؟؟؟

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۶:۴۸

مسوولین ما چقدر ساده اند که سیاست و اقتصاد را به مسایل ایدئولوژیک گره زده اند، بابا نه شرقی نه غربی که نشد لا اقل با غرب هم رابطه برقرار بکنید تا متوازن بشه، دیدید چین دنیارا با کرونا چه جوری فلج کرد یک ریال هم خسارت نمیده،

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۶:۴۷

معنی منزوی شدن سیاسی و اقتصادی چیست آقایان به خودتان بیایید و با دنیا آشتی کنید.

مستضعف کرونا زده۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۶:۳۴

هه. واقعا که هههههه
یعنوان یه ایرانی واقعا احساس بدبختی میکنم

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۶:۳۰

در حاليكه بود و نبود ما برايشان اهميتي ندارد ليكن ما از اشكال هندسي آنان آويزانيم
عزت ايراني

دلبندم۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۶:۲۸

خواب دیدی خوش باشه! برادران روس و چین عمری است مملکت نگونبخت ما رو چاپیدن و فالوده اشونو با امریکاییها خوردن! حالا تازه میخوای رو تجارت با چین حساب نکنی! خب نکن! تا حالا که حساب میکردی چه گلی به سر ملت زدی! انقد چسبیدی بهشون که کرونای اونا رو هم به جون ما انداختی! دیگه جز لباس زیر چی مونده برامون که تو میخوای باهاش تجارت کنی! علی برکت الله!

بچه محل۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۶:۱۸

حالا اگر سفیر چین توی ایران از این مقاله ناراحت بشه، جواب کیهان و سایر مسئولان هواخواه چین را چی خواهی داد...

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۶:۱۷

با چبن قطع رابطه کنیم بسه دیگه تا حالا هرچی بااونا کارکردیم
همش ضرر بوده برای ما

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۶:۱۴

سیاست انقلابی ایران نه شرقی نه غربی بود که حالا تبدیل شده به نگاه به شرق و برکاتش هم هر روز بیشتر مشخص میشه ! یکبار در زمان بیل کلینتون و یکبار در زمان اوباما فرصت توسعه روابط عزت مندانه با دنیا فراهم بود که از دست رفت . فرصت ها مثل باد میان و میرند اگر فرصت طلب نباشیم در دنیای سیاست باید تاوانشو با هزینه اقتصادی و نظامی کلان بپردازیم

ناشناس۱۳۹۹/۰۲/۰۸ ۱۶:۱۱

وقتی با امریکا در می افتید باید التماس کشورهای دره پیت رو بکنید
در افتادن قدرت میخواد نه اینکه از ملت بدبخت مایه بذارید بگید ما مقاومت می کنیم

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.