رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرکالابرگ آبان شارژ شد؛ نوبت نخست برای این خانوارها
0بازدید
۱۶۵

تصمیم قوه قضاییه برای پایان دادن به رانت «بدون آزمون وکیل شوید»

نحوه ورود فارغ التحصیلان حقوق به عرصه وکالت ـ که با توجه به اعتراضات و تشکیل کمپین‌های متعدد رفع انحصار تا حدی دچار تحولات و تغییراتی شد ـ اما همچنان با ایرادات متعددی روبه روست که رفع آنها نیاز به اراده‌ای دارد تا برخی از قوانین و روند‌ها اصلاح شوند. غلامحسن اژه‌ای، معاون اول قوه قضاییه در گفت‌وگویی به اراده این دستگاه به اصلاح یکی از این روند‌های اشتباه اشاره کرده و خبر از تغییر آن داده است.

تصمیم قوه قضاییه برای پایان دادن به رانت «بدون آزمون وکیل شوید»

تصمیم قوه قضاییه برای پایان دادن به رانت «بدون آزمون وکیل شوید»اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی، دغدغه دیرین مردم و مسئولین بوده که از سال ها پیش تا به حال درباره آن زیاد گفته و شنیده شده است. سال ها پیش ورود به دانشگاه سد بزرگی بود که بسیاری از جوانان باید سال ها در پشت آن منتظر می ماندند؛ اما با افزایش ظرفیت دانشگاه ها، کم کم این خیال به واقعیت تبدیل شد و در حال حاضر نشستن بر صندلی دانشگاه آنچنان که باید سخت و دست نیافتنی نیست.

به گزارش «تابناک»؛ اما همان دغدغه‌های پیشین امروزه به گونه دیگری برای جوانان نسل امروز وجود دارد. برخی از فارغ التحصیلان دانشگاهی برای ورود به عرصه اشتغال، باید از سد آزمون‌های متعدد و سختی عبور کنند که گاهی انتظار چند ساله موجب می‌شود، افراد از تصمیم خود صرفنظر کرده و وارد مشاغل غیر تخصصی شوند.

دانش آموختگان حقوق از جمله فارغ التحصیلانی هستند که برای ورود به عرصه اشتغال باید در یکی از آزمون‌های تخصصی این حوزه موفق شوند تا بتوانند به جمع شاغلین بپیوندند. آزمون‌های وکالت سردفتری و قضاوت سه آزمون اصلی برای این گروه از فارغ التحصیلان دانشگاهی است که هر یک با مشکلات و محدودیت‌هایی همراه هستند؛ اما در سال‌های اخیر آنچه بیشتر شنیده شده در مورد آزمون وکالت است.

نحوه ورود فارغ التحصیلان حقوق به عرصه وکالت ـ که با توجه به اعتراضات و تشکیل کمپین‌های متعدد رفع انحصار تا حدی دچار تحولات و تغییراتی شد ـ اما همچنان با ایرادات متعددی روبه روست که رفع آنها نیاز به اراده‌ای دارد تا برخی از قوانین و روند‌ها اصلاح شوند. غلامحسن اژه‌ای، معاون اول قوه قضاییه در گفت‌وگویی به اراده این دستگاه به اصلاح یکی از این روند‌های اشتباه اشاره کرده و خبر از تغییر آن داده است.

وی می‌گوید: «احساس قوه قضاییه این بود کانون وکلا همیشه می‌گویند نه و همین مقدار وکیل کفایت می‌کند و همین تعداد هم بیکارند، ولی ما احساسمان این بود اگر وکیل کافی است، چرا حق الزحمه برخی وکلا بالاست و گفتیم این احساس کافی نیست و هم از وکلا و هم از مردم با یک کار کارشناسی و نه با یک احساس آن را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که هنوز جا داریم که تحصیل کرده‌های جدید وکلا را زیادتر کنیم.»

معاون اول قوه قضاییه می‌افزاید: «یکسری از امتیازاتی که به برخی قضات داده شده بود، مثلا قاضی بازنشسته یا منفک نیاز به آزمون وکالت نداشت و بلافاصله با مراجعه به کانون وکلا می‌توانست پروانه وکالت بگیرد یا برخی از نمایندگی‌های حقوقی در دستگاه‌ها همین طور بود که در این زمینه در حال کار و بررسی هستیم. چرا وقتی وکلای جوان هستند و می‌توانند به میزان کمتر حق الزحمه وکالت بگیرند از آن‌ها استفاده نکنیم و الزاما رانتی برای عده‌ای ایجاد کنیم لذا این رانت‌ها را کم می‌کنیم.»

در قوانین قانون وکالت مصوب ۱۳۱۵ و لایحه استقلال کانون وکلا مصوب ۱۳۳۳ و همچنین اصلاح ماده ۸ لایحه قانونی استقلال وکلا به مواردی اشاره شده که برخی از افراد می‌توانند بدون حضور در آزمون وارد عرصه وکالت شوند. بر اساس این قوانین، برخی قضات پس از بازنشستگی یا بعد از منفک شدن از عرصه قضاوت همچنین برخی از نمایندگان مجلس و حتی نمایندگان حقوقی دستگاه‌های دولتی می‌توانند بدون آزمون درخواست دریافت پروانه وکالت را مطرح نمایند؛ لذا می‌توان گفت، اگر این موارد اصلاح و توسط مجلس پذیرفته شود، ورود بدون آزمون به عرصه وکالت نزدیک به صفر خواهد شد.

باید توجه داشت که بر اساس آمار سالی، حدود ۱۵۰۰ نفر از کارشناسان حقوقی و قضات بازنشسته و نمایندگان مجلس بدون آزمون وکیل می‌شوند؛ مثلا در سال ۱۳۹۶ حدود ۴۵۰ نفر فقط از این طریق وارد کانون وکلای مرکز شدند و یا در سال ۹۸ حدود ۱۰۰ قاضی فقط از کانون وکلای مرکز درخواست پروانه وکالت کردند.

اهمیت این آمار وقتی بیشتر مشخص می‌شود که بدانیم مثلا ظرفیت پذیرش کانون‌های وکلای کل کشور طی سال‌های اخیر حدود ۳۰۰۰ یا ۳۲۰۰ نفر بوده که ۳۰ درصد این ظرفیت هم به عنوان سهمیه ایثارگران مشخص شده است. البته در چند سال اخیر مرکز وکلای قوه قضاییه هم با برگزاری آزمون‌هایی مبادرت به جذب فارغ التحصیلان حقوق کرده که حتی اگر آمار این مرکز هم لحاظ شود، باز میزان جذب افرادی که در آزمون شرکت نکرده اند، ولی به عرصه وکالت وارد شده اند رقم قابل تاملی خواهد بود.

اینکه دستگاه قضایی کشور ورود قضات به عرصه وکالت را ارزیابی کرده و به عنوان یک روند انتقاد آمیز شناخته قطعا باید مورد توجه قرار گیرد، اما نباید فراموش کنیم که روند‌هایی همچون آزمون‌های قضاوت و سردفتری هم مصائب و مشکلاتی دارند که در این سال‌ها در زیر سایه اعتراض به محدودیت‌های نحوه جذب فارغ التحصیلان حقوق در عرصه وکالت قرار گرفته اند و محتاج هستند تا قوه قضاییه نسبت به آنان هم بازنگری داشته باشد.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

M.M۱۳۹۹/۰۴/۲۲ ۰۲:۱۷

با سلام به مردان عدالت گر تشکر میکنم بخاطره تصمیمی که گرفته شده بسیار خوب وارزشمند است

حمید۱۳۹۹/۰۴/۲۲ ۰۰:۰۸

با سلام - آقای اژه ای باید این مسئله کارشناسی شود‌ چرا کارشناس حقوقی که طی چند سالی که در دستگاه دولتی در حال پیگیری انواع پرونده های له و علیه حقوقی بوده آنهم با دستمزد کمتر از دیگر همکارانش و علی ایحال دارای تجارب ارزنده ای در این زمینه شده است نتواند بعد از اتمام کار ۳۰ ساله اش پروانه وکالت بگیرد و در این راه خدمت رسانی نماید؟

حقوقدان۱۳۹۹/۰۴/۲۱ ۱۹:۰۲

بهتر است مسئولان محترم قضایی به فکر کارکرد بهتر وظایف خود مصرح در اصل 156 قانون اساسی باشند و در امور حرفه وکالت که وظایف آن به عهده مؤسسه ای غیرانتفاعی و مستقل از نهاد قوه قضائیه است دخالت ننمایند. حرفه وکالت خود متولی دارد.

داود۱۳۹۹/۰۴/۲۰ ۲۳:۵۱

پیشنهاد میگردد برای حل بخشی از مشکل بدون حذف آزمون ملاک پذیرش کسب حدنصابی از نمره آزمون( مثلا ۱۸ از۲۰ به بالاویاهرعدد مبنای دیگری) بدون درنطرگرفتن سهمیه سالانه باشد.

سمانه۱۳۹۹/۰۴/۲۰ ۱۶:۵۵

کاملا موافقم با تشکر از جناب آقای اژه ای و جناب آقای رئیسی عدالت پیشه.بنده ام با داشتن مدرک کارشناسی حقوق و کارشناسی ارشد حقوق خصوصی بیکار هستم این انصاف نیست با وجود علاقه به رشته حقوق از بیکاری بنشینم توی خونه چرم بدوزم.به داد جوانهای حقوقی بیکار برسید نه تنها وکالت بلکه سردفتری رو هم از انحصار در بیاورید.

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۲۰ ۱۵:۵۴

در مورد کارشناسان رشته فقه و حقوق نیز فکری کنید با توجه به کتابهای سنگین فقهی که این دسته از دانشجویان می خوانند سزاوار نیست از دانش آنها استفاده نشود

سرافراز۱۳۹۹/۰۴/۲۰ ۱۴:۰۲

بدتر از رشته پزشگی نیست که یلخی پزشک شدند
مردم یاد گرفتند ددکتر خوب روانتخاب کنند

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۲۰ ۱۰:۰۶

به نظر من در این دوره قاضی ووکیل اصلا به درد نمیخورن مثلاوقتی قضیه طلاق پیش میاید بعد از 3یا 4سال دوندگی وپول کلان به وکیل دادن به این نتیجه میرسن که باید توافقی از هم جدا شون وحق وحقوق یک زن بیگناه که چند سال از عمرش واینده اش تباه شده از بین میرود واین اصلا عذالت خوبی نیست

بیکار۱۳۹۹/۰۴/۲۰ ۰۹:۲۳

بی سوادان وارد دادگستری ها می شوند

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۲۰ ۰۹:۱۳

ممنون خیلی عالی

علی۱۳۹۹/۰۴/۲۰ ۰۷:۵۹

وکالت بدون ازمون ،یعنی سربلندی دستگاه قضایی

علیرضا۱۳۹۹/۰۴/۲۰ ۰۷:۴۳

طرح بسیارخوبیه بایدعادلانه همه فقط ازطریق آزمون واردوکالت شوندتعدادوکلابالا برودوحق الزحمه وکلا 3%شودتاهمه کارهایشان رابه وکلابسپرنددست آقای رئیسی دردنکنه اینه فرق یه آدم انقلابی وجهادی.خدابه آقای رئیسی عمرباعزت بده

علی۱۳۹۹/۰۴/۲۰ ۰۶:۲۵

اولا که بازنشستگان قضاوت تا حدی قابل درک هست اما نمایندگان مجلس دیگه برای چی ؟؟؟؟ما نماینده مجلسی داریم که فقط روابط باعث انتخابش بوده مثل نماینده ارومیه که سواد حرف زدن هم نداره و با روابط پدر و شهرداربودن پدر وارد مجلس شده حالا این بعد چهار سال خواب در مجلس میخواد وکالت کنه؟؟؟

سمیرا۱۳۹۹/۰۴/۲۰ ۰۵:۵۷

برگزاری آزمون وکالت جز لاینفک رشته حقوق خواهد بود نمیشه هر دانشجویی با هر پایه علمی بعداز فارق التحصیلی به این شغل وارد بشه این بدتر به جامعه آسیب خواهد رساند من دانشجوی حقوقم به عینه دیدم دانشجویانی که از استاد با چه ترفندهایی نمره می گیرند و به اصطلاح معدلشان را بالا می برند پس شرط معدل هم گزینه خوبی برای ورود به وکالت نخواهد بود فقط ضمن تشکراز قوه قضائیه از تصمیم جلوگیری از ورود قضات بازنشسته و نمایندگان حقوقی و مجلس به عرصه وکالت خواهشمندیم که ظرفیت پذیرش را بالا ببرنداما آزمون حذف نکنن دیگه وجه ای برای وکالت باقی نمی ماند...

مهدی۱۳۹۹/۰۴/۲۰ ۰۳:۳۲

باسلام لطفا نظر من گذاشته بشه. فقط نظرات خوندم و خندیدم. متاسفانه مثل هم جای ایران که هرکس از نگاه و نفع خودش سخن میگه اینجام همینه. من دانش آموخته حقوقم مثل همه باید آزمون بدم و دارم سخت میخونم تا با همون روش سخت قبول بشم. اینکه دررو باز کنن هرکی درسخوند وکیل بشه یا سردفتر و...!! مگه تو این مملکت دانشگاه‌ها متخصص محورند؟ اینجا فقط مدرک میدن دانشجو بعد 4 سال لیسانس که هیچ بعد ارشدشم ه رو از ب تشخیص نمیده. نه تنها در حقوق بلکه تو رشته‌ای مهندسی و... هم همینه. جز دانشگاه‌های اندکی درکشور که متاسفانه همونام بیشتر سهمیه جانباز و ایثارگر و شهدا میگیرن واینم رانت هست واساتید خوب دارن و دانشجو خوب برمیاد بقیه هیچ. رانت همجای ایران هست وباید از یک‌جایی درست بشه اما تو یسری رشتها مثل پزشکی هرکی تجربی خوند دکتر میشه؟ میدن عمل کنه؟ تخصص حرف اوله. مشکل بخش حقوق هم آزمون‌ نیست قضات بازنشسته بازجای شکرش باقیه علم دارن. کارمندان بخش‌های حقوقی با سابقه 5 ساله طرف بدون خوندن دروس حقوق بدون فهم حقوقی و.. راحت بخاطر سابقش پروانه میگیره میشه وکیل و.... قضات و کارمندان حقوقی و.. حذف کنن هم شان وکیل حفظ میشه هم جوونمون تعداد بیشتری میتونن از راه قبولی آزمون واردشدن.
نکه درروباز کنن تلاش کنین درسبخونید قبول بشید
منم الان تو راه آزمون نه بیشتر اما حق میدم گزینشی وباآزمون باشه چون الان هردانشگاهی با هر نوع روش و استادی نه تنها تو حقوق تو بقیه رشته‌ام کیلویی فارغ التحصیل میشن و اسمشه لیسانسه یا ارشد تهش هیچی نیست

حقوق دان۱۳۹۹/۰۴/۲۰ ۰۲:۴۹

خواهران و برادران عزیز بنده ۵سالی هست که مشاور حقوقی هستم و در این عرصه بسیار موفق هستم اما متاسفانه با وجود معلومات حقوقی موفق به درصد قبولی در ازمون نشدم و این مساله بر روح و روان من تاثیر مخربی داشت و زیر نظر روانشناس هستم و علی رغم تلاش فراوان و عدم موفقیت در آزمون وکالت بنده فوبیا آزمون دارم و بخاطر استرس و فشار خون بالا دیگر نمیتوانم در ازمون شرکت کنم و این مساله برای من مرگ تدرجی است ،جناب اژه ای بزرگوار شما بفرمایید گناه جوانی مثل من چیست ؟؟؟؟از شما خواهش میکنم این آزمون و انحصارو حذف کنید و اجازه بدین افرادی مانند من که علاقه وافری به رشته حقوق داریم وارد این عرصه شویم

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۲۰ ۰۱:۵۹

حداقل وکالت اجباری کنید تا اگر وکیل زیاد شد کار باشه.
واقعا انصاف و عدالت نیست
اون وکلایی که حق الوکاله میلیاردی میگیرند چه وکیل زیاد باشه یا کم چ با آزمون چ بی آزمون باشه فرقی به حالش نمیکنه
اون وکیل موکلای خاص خودش رو داره
طرف که بخواد میلیاردی پول بده خودش وکیل منتخب داره
چرا اونارو با همه وکلا مخصوصا جوانا مقایسه میکنید !!!

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۲۰ ۰۱:۵۱

۱. آزمون برداشته فارغ‌التحصیل بیکار تبدیل به وکیل بیکار میشه.

۲. چون دانشگاه آموزش نمیدن همه فارغ‌التحصیل بیسوادن اگر واسه آزمون هم نخونن که دیگه هیچی

۳. وکلای جوان پرونده های ساده با حق الوکاله کم میگیره.
اونیکه پروندش میلیاردیه خودش وکیل شخصی و خانوادگی داره نمیاد سراغ وکیل جوان و غریبه

پس واسه از بین بردن رانت حق الوکاله میلیاردی مثال نزنید.

۴.انحصار سردفتر از بین ببرید.
ازمونش که برگزار نمیشه! !!!!!!!
تازه سردفتر میتونه امتیازشو بفروشه! !!!
بعد فوتشم که ارث مبرسه! !!

محمود از قم۱۳۹۹/۰۴/۲۰ ۰۱:۳۳

با سلام.نظرات جالبي مطرح شد. بنده 20 ساله کارمند دادگستري هستم و در شعبات مختلف حقوفي و کيفري و خانواده وانقلاب مشغول بخدمتم. بنظر حقير وقتي متقاضي براي شغلي مثل وکالت زياد ميشه، بايست فيلترهاي قوي و عادلانه بمنظور شايسته سالاري ايجاد بشه. اولا سهميه ها به حداقل برسه و همه در ازمون شرکت کنند. اما مهمتر اينکه وکلا دايم رصد بشوند. الان کلي وکيل داريم اصلا کار وکالت نميکنند و چقدر وکيل کم سواد و بي انگيزه داريم. کسي که فعال نيست پروانه ش باطل بشه. يه وقتي برادرم کانون تبليغاتي داشت اداره ارشاد دايم رصدشون ميکرد اگر کسي خوب کار نميکرد پروانه ش باطل ميشد به يک متقاضي جديد ميدادند. يک نکته هم راجع به قضات بازنشسته محترم. بعضيشون وکلاي خوبي ميشند و بعضي بسيار ضعيف و فقط از معروفيت قضاوتشون استفاده ميکنند. بنظرم بجاي سهميه وکالت بدون ازمون براي قضات و نماينده و چه، ميشود به ايشان اجازه مشاوره داد نه وکالت، چون خيلي افراد ميخوان خودشون طرح شکايت يا دادخواست کنند و پيگير پروندشون باشند ولي راهکار بلد نيستند ميتونند حق مشاوره بدهند و از مثلا قاضي بازنشسته مشورت بگيرند. پيشتهادات ديگه اي هم هست که در اين مقال نميگنجه. ولي تصميم قوه قضاييه بنظرم درکل خوبه.

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۲۰ ۰۰:۱۰

سلام دندان پزشک می شدید..
بهتر به جامعه خدمت می کردید....
باز بر خلاف ما برو وکیل بشو..

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۲۰ ۰۰:۰۷

سلام پس از فردا برو مستعجر بشو..
حالا وکالت امدی میشه.

سید طاهر۱۳۹۹/۰۴/۲۰ ۰۰:۰۰

نظر اقای اژه ای محترم است ولی فوت تو هواست یعنی نه کانون میگذارند این کار انجام شود ونه قانون اجازه میده این کار بشود هرچند این کار واین ایده باعث رفع بیکاری از خیلی از فارغ التحصیلان میشود

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۲۳:۴۶

هرچه دلتون میخواهد بکنید با این مملکت با چه فلاکتی روبرو شدیم قضات بیسواد و نوبر و حالا وکیل بدبخت و بیکار و احتمالا دلال و جار زن برای پرونده در کنار دادگاه

علیرضا زمانی۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۲۲:۴۹

سلام.بنظر میرسه در این خصوص بی انصافی وجود داره وکارشناسانه .نیست .اول اینکه قضات وپرسنل دادگستری خادمترین وزحمتکشترین قشر جامعه هستند۲ باسواد هستند وقانع مطمعن باشید اگر این اتفاق بیفتد ضربه سنگین به مردم وعدالت خواهد خورد۳ اگر بحثبازنشستگی باشه برای تمام صنوف باشه نه فقط پرسنل فهیم دادگستری.ضمنا افراد دزد وبد واهل ریا در همجاه هست اتفاقا در دادگستری خیلی کمتراز این دست افراد میتوان دید.چون در دادگستری علاوه بر قانون وجدان نیز حاکم است

رضا رستگار۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۲۱:۱۵

بااین موارد موافق نبوده چرا که بازنشستگان دارای تجربه هستند

محمد۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۲۰:۰۸

سلام حذف ازمون کار بسیار اشتباهیه اگه این کار رو کردن بعد از چند سال دیگه عواقبش رو خواهید دید وای حذف امتیازات قضات ، نمایندگان مجلس و... کار بسیار شایسته ایه اگه واقعا راست میگید از خود قوه قضاییه و حذف امتیاز قضات شروع کنید نه اینکه ازمون حذف بشه مثل این میمونه ازمون ورود به رشته پزشکی حذف بشه دیگه خودتون حساب کنید چه اتفاقی میفته البته احتمالا نیت اقایون خیره و فکر میکنند مشکل عده ای از جوانان حل میشود ولی با این کار ن تنها مشکلی حل نمیشود بلکه عده زیادی هم بیکار میشوند.

هم وطن۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۹:۴۰

با سلام و احترام ، در مورد شرایط اخذ پروانه وکالت دادگستری که این روزها منجر به اختلاف نظر گردیده است بیان چند مطلب از نظر بنده ضروری است که امیدوارم مورد توجه قرار گیرد .عده ای (تاکید میکنم عده ای و نه همه )که این ازمون را خوشبختانه با موفقیت گذرانده انذ متاسفانه به فکر سایر فارغ التحصیلان بیکار پشت آزمون نیستند و موافق محدودیت پذیرش هستند عده ای هم که متاسفانه در طول دوران دانشجویی مطالعه چندانی نداشته اند بدون نگاه واقعی به داشته های علمی خود مدعی اخذ پروانه وکالت هسند واقعیت این است که این دو دیدگاه قابل قبول نیست چرا که اشتغال حق همه افراد است و برای همه باید تولید شغل کرد پس قبل از مرحله آزمون باید اندیشه شود که چه راه حلی باید برای افزایش ظرفیت اشتغال پیدا کرد بطور مثال که در حال حاضر ورودی دادگستری در سال بیش از 15000پرونده است چه تعداد از این پرونده ها را میتوان به حل و فصل اختلافات از طریق داوری واگذار نمود و با توجه به این مطلب توان اشتغال را بالا برد یا در دادگستری وکالت چه نوع پروند هایی را بدون اینکه باعث فشار به مردم شود اجباری نمود . وقتی ظرفیت اشتغال را بالا بردیم ظرفیت پذیرش را نیز به مرور زمان حدف کنیم البته به شرط موفقیت در یک آزمون استاندارد .بنظر اینجانب مسولین مربوطه برای این موضوع باید اتاق فکر داشته و برای آن برنامه ریزی نمایند باز هم تاکید میکنم که اشتغال حق همه فارغ التحصیلان است پس باید کاری برای همه کرد.نکته دوم در مورد اشتغال به وکالت بعد از بازنشستگی از سازمان های دولتی است شاید بعضی ها فکر کنند که بازنشستگان مانع اشتغال جوانان می باشند در حالیکه این مطلب صحیح نیست شخصی که سن او بیش از پنجاه سال است و سی سال شاهد انواع پرونده ها در محیط کاری خود بوده دیگر نه از لحاظ جسمانی توان رفت و آمد مکرر در راهروهای دادگستری را دارد و نه از لحاظ انگیزه ،شور شوق یک جوان 25 ساله را دارد بسیاری از بازنشستگان به دنبال یک مشغولیت برای ادامه زندگی می باشند بازنشسته بیکار مطلق سلامت خود را به زودی از دست خواهد داد واقعیت مطلب این است که این قشر بعد از مدتی به دلیل فشار کاری زیاد روحی روانی و جسمانی شغل وکالت آرام آرام از این شغل کناره گیری خواهند کرد و دفتر وکالت آنان محلی برای دلگرمی آنها بوده و کمتر شاهد حضور آنان در دادگستری خواهیم بود بنده تعداد زیادی از این افراد را خودم دیده ام .مطالبی که عرض کردم واقعیت زندگی است و آنهایی که حضور بازنشستگان را مانع جوانان میدانند سخت در اشتباهند نکته دیگر اینکه یک بازنشسته که کوله باری از تجربه است چرا باید حذف شود؟ وکالت یک شغل آزاد است و مردم باید حق دسترسی به افراد با تجربه را داشته باشند محروم کردن حق مردم صحیح نیست فرض کنید یک نفر بازنشسته سازمان ثبت اسناد باشد کدام وکیل جوان بی تجربه توان وکالت در پرونده های پیچیده ثبتی را دارد ؟پس به جای حذف آنان به فکر جذب آنها و از آن مهمتر اگر به فکر جوانان هستید یک راه حلی برای انتقال تجربیات این قشر به جوانان باشد که بهتر بتوانند در امور تخصصی از تجربیات با ارزش بازنشستگان بهره برداری نمایند چرا که انتقال دانش و تجربیات کاری در حرفه وکالت مخصوصاً در دوران کارآموزی بسیار مهم است که متاسفانه در حال حاضر سهمی در پرورش وکیل ندارد مطلب دیگر انکه امکان اخذ پروانه وکالت بعد از بازنشستگی یکی از امتیازات رشته حقوق می باشد عده بسیاری با همین فکر که بعد از بازنشستگی نیز مثل پزشکان امکان اشتغال دارند این رشته را انتخاب میکنند از بین بردن این امتیاز به این رشته لطمه شدیدی وارد خواهد کرد جرا که باعث انصراف از انتخاب عده ای از این رشته خواهد شد این در حالی است که جامعه باید به فکر جذب نخبگان و افراد توانمند برای این رشته باشد امور تحقیقاتی در آینده توسط این قشر نخبه انجام خواهد شد حضور در پرونده های مهم بعنوان وکیل و قاضی توسط این فارغ التحصیلان آینده انجام خواهد شد پس مانع از انتخاب آنها از رشته حقوق به دلیل از بین بردن امتیازاتش نشوید امیدوارم مسولین با دید همه جانبه و با برنامه ریزی و تحقیق در این مورد تصمیم گیری نموده و مدافع منافع همه مردم اعم از داوطلبین کنکور از همان دوران انتخاب رشته ،فارغ التحصیلان حقوق ،وکلای جوان،داوطلبن وکالت ،بازنشستگان و عموم مردم نیازمند خدمات حقوقی و وکالتی باشند . با تشکر

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۸:۵۶

با این برنامه قدرت و ثروت و موفقیت را از دست اشخاص و گروه خاصی گرفته وبین تمام افراد شایسته که توانایی انجام کار وکالت را دارند تقسیم می کنن.

سید حامد۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۸:۳۹

سلام بر همه عزیزان
نباید با تعصب و احساسی برخورد کرد و نظر داد
از طرفی اشتغال دغدغه همه ماست حتی اگر خودمون هم شاغل باشیم در خانواده فرد بیکار داریم اما از طرف دیگه بعضی از مشاغل حساسیت خودش رو فقط بحث درآمد نیست
در اینکه آزمون باید باشه یا نباشه ضمن احترام به نظرات مخالف دوستم به نظر حقیر باید آزمون باشه تا فرقی بین اون کسی که زحمت می کشه و استعداد داره تا اون شخصی که فاقد این موارد هست وجود داشته باشه انصاف نیست که همه به یک پاداش برسند!!
اما در مورد دوستانی که فرمودند وکلا درآمد آنچنانی دارند بعنوان یک عضو از جامعه وکلا با سابقه ۱۲ سال که دوستان متعددی در این صنف دارم باید عرض کنم که درآمدها واقعا یکسان نیست شاید که نه حتما وکلای قدیمی و باسابقه زیاد درآمدهای خوبی دارند مثل همه افراد در اصناف دیگه که باسابقه هاش درآمد بیشتری دارند حتی یک لوله کش یا بنا یا نقاش اما اکثر وکلای جوان واقعا بیکارند یا با مبالغ ناچیز بخاطر فشار اقتصادی شدید تن به هر پرونده ای با هر مبلغی میدن و به چشم دیدم زیادی از دوستان حتی از پس هزینه گزاف تمدید پروانه سالیانه که به کانون و دادگستری پرداخت باید بشه بر نمیان!
نکته دیگه اینکه مبلغی که وولا میگیرن بابت کاریه که ممکنه یکسال تا چند سال کار ببره مثل یک پزشک نیست یک جراحی و تمام یا مشاغل دیگه و از طرفی کل حق الوکاله اول کار گرفته نمیشه و مقداری برای اتمام کار میمونه با وضعیت تورم ارزشش رو از دست بده مضافا اینکه خیلی از موکلین به تعهد خودشون در آخر کار عمل نمیکنند و اکثر همکارا در شان خودشون نمیبینند اقدام قضائی کنند

برفرض محال که درآمد همه وکلا یکسان و در تهران و شهرستان به یک اندازه و زیاد باشه مخارجی که وکلا در ارتباط به شغلشون دارند و انتظاری که جامعه از اونها داره زیاده تا وکیل نباشید قابل درک نیست به جز عده قلیل وکلا اکثر وکلا مصداق این جمله اند که درونشون خودشون رو و بیرونشون مردم رو کشته

درمورد قضات و نمایندگان یا مدیران دفاتر و مدیران حقوقی که بدون آزمون وکیل میشند ضمن احترام به تجربیات این بزرگواران بنده هم موافق هستم که این عزیزان هم باید در آزمون شرکت کنند و اگر واقعا دارای توان علمی هستند جای نگرانی نیست قبول میشن اگرم توان علمی ندارند خب چرا باید بدون امتحان وارد جرگه وکلا بشن!! وکالت یک فن هست و قضات غیر اون یک وکیل ۵ ساله از یک قاضی بازنشسته که تازه قراره وکالت کنه در اکثر موارد بهتر دفاع خواهد کرد دوستان قاضی بزرگوار ما یک عمر رای نوشتن و بی طرف ان شالله بودند ولی وکالت فن دفاع هست نه بی طرفی!
کانون وکلا بعنوان یک مرجع مستقل بوده تا حالا و ان شالله هم بگذارند که مستقل بمونه وکیلی که ترس از ابطال پروانه بخاطر مسائلی غیر تخلفات صنفی داشته باشه نمیتونه از موکلت با شجاعت دفاع کنه
بله بهرحال باید تغییراتی صورت بگیره اما اصولی و درست که نه حق وکلا که متاسفانه بخاطر اشتباهات گروهی قلیل که در همه اصناف وجود دارند لکه ننگ و بدنامی دامن کل جامعه وکلا رو گرفته و نه موکلین و مردم باشرف ایران عزیز ضایع نشه و ظلم در حق کسی نشه

دوستان فارغ التحصیل حقوق همه شما عزیزان مایید ما هم روزی جای شما بودیم و همین آرزو رو داشتیم که کاش آزمون نبود اما بعد که با تلاش قبول شدیم و لذت قبولی رو چشیدیم الان که وضعیت بازار و تعداد وکلا رو میبینیم میفهمیم اگر آزمون نبود و همه بدون آزمون از باسواد و بیسواد وارد کار میشدند چه وضعیت بدتر از حالایی داشتیم

وکالت شغل بر از استرس پرمسئولیت دارای حواشی بسیار با موکل با قضات با مرجع انتظامی با کارمندان دادگستری با طرف مقابل با کانون و... هست هیچ وقت باطن زندگی و شغل خود رو با ظاهر زندگی و شغل افراد دیگه مقایسه نکنید همه مشاغل سختی خودشون رو دارند و البته محترم و شریفند

ببخشید از اطاله کلام

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۲۱ ۱۹:۰۲

شما که میگید خودتونو با شغل های دیگه مقایسه نکنید پس پرا خدتون رو با پزشکان جراح مقایسه کردید

احمد۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۸:۰۲

اون دسته از افرادی که میگن به همه ی فارغ التحصیلان حقوق پروانه ی وکالت بدن، همون هایی هستند که سالیان قبل با معدل دیپلم ده و حتی زیرِ ده وارد رشته ی حقوق در دانشگاه های ناشناخته شدند و به خاطر کیفیت نازل سوادشون از پسِ هیچ آزمونی بر نمیان. این در حالیه که بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه های سراسری و دانشجویان سخت کوش و پر تلاش دانشگاه آزاد و پیام نور تونستند از عهده ی این آزمون ها بر بیایند و پروانه ی وکالت بگیرند. این جا سوال اینه اون موقعی که که هر کی با معدل نه یا ده می رفت حقوق می خوند کسی از کانون های وکلا سوال می پرسید که بازار وکالت ایران نیازی به این همه دانشجوی حقوق بی کیفیت داره یا نه؟! حالا همین جماعتی که هیچ شایستگی علمی برا وکالت ندارن میخوان بشوند وکیل مدافع ملت و حقوق اصحاب دعوا رو با ناآگاهی علمی تضییع کنند. در ضمن چه چیزی از این خنده دارتر که یک قاضی بازنشسته با کوهی از آگاهی و دانش حقوقی از ورود به عرصه ی وکالت منع بشه؟! بد چه منطقی صلاحیت قاضی بازنشسته یا منفک رو با صلاحیت نمایندگان حقوقی ادارات یکی می کنند؟! جای تاسف داره. التماس خردمندی داریم از عزیزان.

امیر۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۶:۵۹

همین تعداد رو هم نمی‌توانند کنترل کنند و این قشر از جامعه هر کاری دوست دارند انجام می‌دهند هیچ نظارتی هم وجود ندارد وقتی قاضی فاسد تا متوجه میشه داره لو میره سریع بازخرید میشه و پروانه وکالت میگیره بحال عدالت این کشور باید گریه کرد

مظفر پاکزاد۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۶:۴۳

از اولین تا اخرین کامنت و پاسخ ها را خواندم.انچه که اصلا نامی از ان به میان نیامد و گویی وجود خارجی نداشت مردم ،ارباب رجوع وکلا و طرفین دعوا و نقش انها در مولفه های وکالت ،قضاوت بود . بیچاره مردم ،ببین سر لحاف ملا نصرالدین چه دعوایی است، بهترین ازمون برای اینان مجبور کردن انها به کشیدن دندان طمع است پس از گرفتن مدرک دانشگاه و قبل از اخذ هر نوع مجوز و اجازه استغال.
براستی تکان دهنده بود که در خیل راهیان اقامه عدل یک نفر در فکر مردم نیست.

فریبا۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۶:۰۴

اگرسخت گیری و عدالته ک واسه پزشکا ومهندسا هم بایدباشه اوناهم بایدبعداز طی دوره هایی مث ما ازمون سخت بدهند باز تا مدرک دکتری ومهندسی بگیرن چراسختگیری الکی ومحدودیت شدید فقدواسه فارغ التحصیلان حقوق بایدباشه چراجوانی ک باهزار امیدوارزو وعلاقه میره رشته حقوق ک بعدش وکیل بشه باید بیکارباشه وبجاش کهن سالان و کسایی ک استفاده هاشونو بردن بازم برمنصب دیگری بشینن واستفاده کنن.اگر قرارمملکتو جوانهابسازن پس باید فرصت و بها هم بهشون داده بشه باحرف ک فایده ای نداره

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۵:۴۹

وکیل هست ماهی 200میلیون درامد داره ویکعده اش هم درامد میلیاردی دارند واز موکلای بیچاره هرچی دوست دارند میگیرند در عوض هزاران جوان فارغ التحصیل رشتته حقوق بیکار در کشور هست که باید پدر ومادرها پول توی جیبشان را بدهند برای رضای خدا این انحصار را بشکنید

علیرضا نیکرو۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۵:۴۳

وکلا و قضات دادگستری باید دکترای حقوق داشته باشند

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۵:۳۴

با سلام خدمت آقای اژه ای و ریاست محترم قوه قضائیه:
اول شما دستگاه خودتونا اصلاح کنین که برای ورود به منصب وکالت نباید به قضات بازنشته یا بازخرید یا استعفا داده و...(نکنه شماها خودتونا بخواب زدین که قاضی که پروانه وکالت بگیره دارای نفوذ است و هم چنین نماینده مجلس و نباید بهش پروانه داده شود یا اصلا خبر ندارین!!!!!؟؟ )و بقیه کسانی که در ارگان های حکومتی مشاور حقوقی آن اداره هستن پروانه وکالت داد ولی الحمد لله بعد بازنشسته شدن فورا پروانه وکالت براشون صادر میکنین.
آیا میدانید که اگر آزمون وکالت برداشته شود چه فاجعه ای ایجاد میشود؟؟؟
کلی آدم بی اطلاع وارد عرصه وکالت میشود و هم فرایند دادرسی را با مشکل مواجعه می کنند و هم موکل بیچاره و بدبخت میکنن.و....

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۵:۱۵

مگر همه قاضی ها درجه یک هستند. باید وکیل و قاضی هم کفو باشند!!

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۴:۴۶

برادروخواهرگرامی:انحصارموجب فسادورانت میشه،پس همه دانش آموختگان حقوق حق دارن ،مجوزکارداشته باشند،اینکه کی میتونه کاربکنه یانکنه به خودش بستگی داره نه کانون ،حکومت موظفه به همه پروانه بده،دیگه مسئول درامدش نیست

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۴:۴۰

به نظر من برای اینکه راند یک گروه که هم قانون در دستشون هست و هم مسئولیت قضایی دارند و فساد بیداد میکنه بهتره با زیاد شدن حقوقدانها حتی در حد کم تجربه و کم بلد وارد بشند و افزایش پیدا کنند چون اینطوری قیمت وکلا شکسته میشه و هم با انتقادهای زیاد افراد قانون خونده به مفسدین امکان کمتر بهره وریشون از شغل های قضایی بیشتر میشه.اطلاعات حقوقی هر فرد در حد خودش و خانوادش جلوی فساد با ندونستن و سوء استفاده دیگر وکلا و قضات میبنده.و برای ادامه کار و تقسیم عدالت بهتره که هر‌س فقط در یک جا از قانون دست بکار بشه و جا برای جوانان باز بشه مثلا بازنشسته هر کادر اداری و قضایی به حقوق خودش اکتفا بشه و فقط به عنوان مشاور اونهم برای مراکز خصوصی استفاده بشه..ازمون هم باید راحت باشه نه انقدر سخت که چند سال بیفتیم.کارشناسی حقوق.پشت ازمون وکالت موندم و بیکار

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۴:۳۹

به نظر من هر صنفی که انحصاری باشه باید قوانین و مقرراتش اصلاح بشه تا شرایط اشتغال در کشور برای همه فراهم بشه. چه وکالت چه سردفتری و ..... چه رشته های فنی و مهندسی و کارشناسان رسمی و غیره.... کاملا مبرهن است که اگر حرفه ای انحصاری باشه فساد بدنبال داره و خیلی ها با داشتن تحصیلات مرتبط و سواد خوب بازهم شغل ندارن. وکالت هم همینطوره الان خیلی از وکلا دوست ندارن آزمون وکالت برداشته بشه که دیگران وارد این عرصه نشن و فقط خودشون کار داشته باشن و فقط هم دنبال پرونده های حقوقی با خواسته بالا میگردن که به قول معروف چرب و چیلی باشه در این بین هم هستن وکلایی که واقعا دنبال احقاق حق هستن و به مردم گرفتار و کم درآمد کمک میکنن که به حق و حقوقشون برسن. بنابراین اگر در هر رشته ای متخصص انحصاری نباشه مردم با خیال و طیب خاطر آسوده و حق الزحمه کمتر میتونن به خواسته خود برسن. حجم زیادی پرونده توی مراجع قضایی انباشته شده و هیچ وکیلی حاضر نیست کارش رو انجام بده چون صرفه و صلاحی و سودی واسش نداره. خیلی از وکلا هم هستن که اساسا خلاف سوگندنامه وکالت دارن کار میکنن و هدف دیگه ای دارن بنابراین طبیعی هست که خیلی از وکلای عزیز دوست ندارن کسی رقیبشون باشه. شایستگی در زدن ۱۰ عدد تست بیشتر نیست که خیلی از وکلا از شایستگی و سواد حرف میزنن خیلی از وکلا رو میشناسم که اصلا شرایط داشتن این شغل شریف رو ندارن و حق الوکاله هنگفت میگیرن که پا روی حق بزارن. شغل وکالت شریف است به شرط انکه در مسیر اصلی خودش که همانا احقاق حق و عدالت هست گام برداشته بشه. امیدوارم شرایط اشتغال واسه همه فارغ التحصیلان رشته های مختلف تحصیلی در کشور فراهم باشه و همه از زندگی در کنار هم بودن لذت ببرن و مردم سلامت و شادی داشته باشیم.

کهکشان۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۴:۱۸

بله دیگه وقتی بدون کنکور ورودی دانشگاه تشریف میبرن،بدون کنکورهم میخوان وکیل بشن

بهزاد۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۳:۴۹

آزمون سردفتر را بگین.وکیل زیاده

عبدالمجید بهرامی۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۳:۴۷

با سلام.
اظهارات آقای اژه ای کاملا غیر کارشناسانه و بدون توجه و دقت کافی به عواقب آن چنین اظهار نظری میکنند. باید از ایشان سوال مرد که چرا برای قضاوت آزمون برگذار میکنید؟! وکالت و قضاوت دو رکن مهم در اجرای عدالت و احقاق حقوق مظلوم هستند. آقای اژه ای اگر به فکر فارغ‌التحصیلان حقوق هستند بهتر است پس باید سد آزمون قضاوت را هم بردارند و فارغ التحصیلان راحت و بدون آزمون وارد دستگاه قضایی شوند .
ورود بدون آزمون دانش آموخته حقوق به عرصه وکالت کاملا اشتباه و تالی فاسد زیادی دارد .آقایون فقط به فکر این هستند که آبرویی را در بین مردم برای خودشون جمع کنند فکر این نیستند که شغلی که به مرحله اشباع رسید دیگر درآمد زایی ندارد. و دانش آموخته ای که وارد عرصه وکالت شد آیا این شغل کفاف زندگی و معاش آن فرد را می کند یا خیر؟!
علی ای حال ورود بدون ضابطه دانش آموخته های حقوق به شغل وکالت بدون آزمون فاجعه ای است که آسیبهاشو در آتیه خواهیم دید.
خلاصه امان از زمانی که آقایون بخوان به خاطر حفظ شئون سیاسی و کسب احترام و اعتماد در بین مردم چنین رفتارهایی را بدون انجام کار کارشناسی انجام بدن.

حسن۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۳:۳۹

خیلی ممنون از تابناک برای این خبر و تحلیل درست
واقعاً اگه قوه قضاییه این لطف بزرگ رو به ما جوونا و مردم بکنه و انحصار کانون وکلا رو بشکنه کاری کرده کارستون و باقیات صالحات
هر کی یه بار سر بزنه کانون وکلا می بینه چه انحصار و رانت و فساد و تبختر و تکبر راه انداختن
مثل پزشکان که هر کی فارغ التحصیل میشه طبابت می کنه و مثل همه دنیا باید باشه

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۳:۱۶

انشا اله بااراده ای که از اقای رئیسی میبینیم این قانون آپارتاید وکلاتی را جمع خواهد کرد

ناصر۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۳:۰۶

فقط آقایونی که نظرشون بر رفع انحصار در اعطای وکالت به اشخاص هست میشه بی زحمت انحصار شدید رو هم از سردفتری اسناد رسمی و دفتر ازدواج و طلاق بردارن چون انجام این کارا برخلاف وکالت تخصص زیادی احتیاج نداره ممنون از لطفتون.

علیرضا صالحی۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۱:۵۰

واقعا طرح چرتیه و گند میزنه به رشته حقوق و وکالت.تورو خدا این یکی و بیخیال که حداقل انگیزه ای باشه برای بچه های حقوق.با این کار دارید این رشته رو نابود میکنید.بخدا حتی بیکارای رشته حقوقم از این طرح راضی نیستن

طوفان.۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۱:۳۷

شما در ابتدا به درون قوه خودت بپرداز. عزیز... کمبود قاضی و کارمند در دادگستری بیداد میکنه . یه پرونده ساده طلب چک داشتم. ۳ ماه دیگه به من وقت دادند...

ناشناس۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۰:۵۲

وکیل شدن باید طبق قوانین خاص باشد الان دانشجویان رشته های مرتبط با حقوق اکثرا دارای سواد علمی نیستن رجوع کنید به دانشگاهها
به هرحال نظر مسولیین بسیار خوب است خارج کردن انحصار وکالت ازدست عده‌ای که هیچ قدمی برای عدالت بر نداشتن بسیار خوب است

سمانه۱۳۹۹/۰۴/۱۹ ۱۰:۳۰

کاملا موافقم.با تشکر از جناب اژه ای

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.