رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرسرلشکررضایی در دیدار با پوتین از شروط هفت‌گانه ایران برای بازگشایی تنگه هرمز گفت
1بازدید
۶

نظر دو مرجع تقلید درباره پیوند قلب خوک به انسان

آیت الله سیستانی و علوی گرگانی نسبت به پیوند قلب خوک به انسان گفتند: جایز است.

نظر دو مرجع تقلید درباره پیوند قلب خوک به انسان

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، چندی پیش نخستین عمل پیوند قلب خوک به انسان برای یک بیمار 57 ساله با بیماری لاعلاج قلبی انجام شده، که پس از سه روز در شرایط خوبی قرار دارد.

این قلب تنها گزینه موجود برای این بیمار بود که توسط دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند انجام گرفت.

این پیوند عضو برای اولین بار نشان داد که یک قلب اصلاح شده حیوان می‌تواند مانند قلب انسان عمل کند و بدن آن را بلافاصله پس نمی‌زند.

این بیمار که "دیوید بنت"(David Bennett) نام دارد و ساکن مریلند است به دقت طی روزها و هفته‌های آینده تحت نظر خواهد بود تا مشخص شود که آیا عضو پیوندی می‌تواند فوایدی برای نجات زندگی او داشته باشد یا خیر.

او واجد شرایط دریافت عضو معمولی در مرکز پزشکی مریلند و سایر مراکزی که سوابق پزشکی او را بررسی کردند، نبود.

آقای بنت روز قبل از جراحی گفت: من یا باید این پیوند را انجام دهم یا جان خود را از دست می‌دهم. من می‌خواهم زنده بمانم. اگرچه این تیری در تاریکی است اما آخرین شانس من است.

او که چندین ماه اخیر را بستری بوده است گفت: من مشتاق خارج شدن از تخت و بهبود هستم.

سازمان غذا و دارو ایالات متحده آمریکا مجوز اضطراری این جراحی را در شب سال نو داد. این مجوز زمانی داده می‌شود که یک محصول پزشکی تجربی که در این مورد قلب اصلاح ژنتیکی شده خوک بود، تنها گزینه برای بیماری است که با وضعیت پزشکی جدی که زندگی‌اش را تهدید می‌کند، روبه‌رو است. این مجوز با امید به نجات جان بیمار اعطا شد.

"بارتلی پی گریفیت"(Bartley P. Griffith) که این پیوند را انجام داده است می‌گوید: این یک جراحی موفقیت‌آمیز بوده و ما را یک گام به حل بحران کمبود عضو پیوندی نزدیک‌تر کرده است. تعداد کافی اهدا کننده انسانی برای پاسخ به لیست بلند بیماران در صف اهدا وجود ندارد. ما با احتیاط پیش می‌رویم اما خوشبین نیز هستیم که این اولین جراحی در جهان است که گزینه‌ی جدیدی برای بیماران در آینده فراهم خواهد کرد.

آیت الله علوی گرگانی طی استفتاء در خصوص این عمل فرمود:

اگر این عمل منجر به نجات انسان شود از نظر شرعی اشکالی ندارد ولی اگر عضو واجب و یا کارسازی برای فرد بیمار نباشد باید از بدن فرد خارج شود.

آیت الله سیستانی نیز در پاسخ به سوال آیا پیوند از خوک به انسان جایز است؟

فرمودند: جایز است و خدا عالم است.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۰/۱۰/۲۴ ۱۹:۲۷

آقای آیت الله، مگه عضو غیر واجب هم تو بدن داریم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/

ناشناس۱۴۰۰/۱۰/۲۴ ۱۸:۳۵

فکر میکنم باید در زمینه فقهی نظر بدن نه علمی...

ناشناس۱۴۰۰/۱۰/۲۴ ۱۷:۲۸

ولی شنیدها هاکیست که قلب مانند مغز سیستم عصبی دارد

ناشناس۱۴۰۰/۱۰/۲۴ ۱۹:۱۱

شما اول املای "حاکی" را یاد بگیر بعد بیا سخنرانی کن

حسین۱۴۰۰/۱۰/۲۴ ۱۸:۵۰

هاکیست؟ هاکی رو چمن یا رو یخ؟
آهان ببخشید منظورت حاکیست بود.
همه جای بدن سیستم عصبی داره عزیزم

ناشناس۱۴۰۰/۱۰/۲۴ ۱۷:۰۰

حکمش معلومه مثل خونه. مگه خون انسان نجس نیست؟ خون تو بدن جریان داره قلب خوک هم ولو اینکه نجس باشه داخل بدن میشه استفاده بشه

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.