رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبربورس در نیمه آبان ۱۴۰۵؛ نمادهای پربازده و زیان‌ده هفته / خروج ۶.۹ همت از بانک‌ها در یک ماه
6بازدید
۱۲۴

از مهاجرت پزشک عمومی به متخصص و فوق تخصص رسیده‌ایم/ احتمال نیاز به خدمات درمانی از خارج در سال‌های آتی

آمار مهاجرت پزشکان وحشتناک است. غیر از این‌که به مرکز پژوهش‌های مجلس سپرده شده تا دلایل موضوع را مشخص کنند، بسیاری از حرف‌های جامعه تخصصی باید جدی گرفته شود. وقتی بحث تعرفه‌ها را داریم و یکی از دلایل مهم جامعه پزشکی نیز همین واقعی نبودن تعرفه‌هاست، باید به آن توجه کرد. دستگاه اجرایی برای این موضوع چه کاری کرده که تعرفه‌ها واقعی شود؟

از مهاجرت پزشک عمومی به متخصص و فوق تخصص رسیده‌ایم/ احتمال نیاز به خدمات درمانی از خارج در سال‌های آتی

مهاجرت پزشکان در سال‌های اخیر به تیتر یک بسیاری از رسانه‌ها تبدیل شده و این در حالی است که برخی مسئولان این موضوع را به جوسازی‌های رسانه‌ای منتسب می‌کنند، اما آیا این مشکل با نسخه‌هایی مانند افزایش ظرفیت پذیرش دستیاری حل می‌شود؟

به گزارش «تابناک»، این روز‌ها مهاجرت پزشکان و به طور کلی کادر درمان تبدیل به موضوع مهمی در نظام سلامت شده که هرچند برخی به دنبال کتمان این واقعیت هستند، اما مشاهدات نشان می‌دهد که بی توجهی به این موضوع، منجر به رخدادی کم سابقه در نظام سلامت شده است. پزشکانی که با هزینه‌های بسیار زیاد برای نظام سلامت در کشورمان تربیت می‌شوند، به واسطه مشکلات اقتصادی و اجتماعی تصمیم به مهاجرت می‌گیرند و بسیاری از کشور‌ها پذیرای آن‌ها هستند. حتی کشور‌های حاشیه خلیج فارس از پزشکان ایرانی استقبال خوبی می‌کنند و این واقعیت روز به روز تبدیل به چالشی بزرگ برای نظام سلامت کشورمان می‌شود.

باید به این فکر کنیم که این موج مهاجرت منجر به مشکلاتی مانند کمبود پزشک در سال‌های آتی می‌شود. حتی اگر ظرفیت دانشجویان پزشکی و دستیاری هم افزایش پیدا کند، ادامه این روند نمی‌تواند مشکل کمبود پزشک را حل کند. با این‌که هشدار‌های فراوانی در این زمینه توسط رسانه‌ها و نخبگان داده می‌شود، اما همچنان توجهی به این موضوع نمی‌شود.

مسائلی مانند تعرفه گذاری دستوری، هجمه‌های اجتماعی علیه جامعه پزشکی، مشکلات اقتصادی و اجتماعی، جذابیت‌های کار و زندگی در کشور‌های دیگر از جمله دلایل افزایش آمار مهاجرت پزشکان برشمرده شده است. موضوعی که در برنامه این هفته «پرسشگر» با اجرای کیانوش جهانپور روی آنتن زنده شبکه آموزش رفت و بررسی شد.

افزایش مهاجرت پزشکان در سال‌های اخیر

رضا لاری پور، مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در این برنامه گفت: موضوع مهاجرت فقط مربوط به کادر درمان نمی‌شود. مهاجرت نیروی انسانی یعنی رفتن یک فرد تحصیل کرده که می‌تواند برای کشور منشا برکت باشد و می‌شد به راحتی او را در کشور نگه داشت. مهاجرت کادر درمان شاید خیلی مهاجرت بارزی به نسبت سایر رشته‌ها نباشد، اما، چون روند و شتاب در این حوزه در سال‌های اخیر بسیار تند شده، مسئله بسیار جدی است. از طرفی توجه به این نکته مهم است که کادر درمان نیروی ارزشمندی است و همه کشور‌ها به این فکر می‌کنند که به نیرو‌های بهداشتی درمانی نیاز دارند و تلاش می‌کنند از نیرو‌های تربیت شده سایر کشور‌ها استفاده کنند.

وی ادامه داد: این مهاجرت اختصاص به پزشک و داروساز و دندان پزشک ندارد و حتی سایر حرفه‌های پزشکی نیز در صف مهاجرت قرار گرفته‌اند. برخی فکر می‌کنند افراد می‌خواهند به راحتی بروند در سایر کشور‌ها زندگی کنند، در حالی‌که علاقه افراد به کشور خودشان بسیار زیاد است و مهاجرت آسیب‌های روانی بسیاری برای افراد ایجاد می‌کنند؛ بنابراین افراد به سادگی مهاجرت نمی‌کنند.

لاری پور بیان کرد: ما یک گواهی به نام حسن سابقه کار داریم که یکی از آخرین مراحل برای اقدام به مهاجرت است. البته این به معنی این نیست که هر فردی که این گواهی را می‌گیرد، می‌خواهد به خارج از کشور برود و دیگر برنگردد. نکته مهم دیگر این است که از دوران کرونا، آمار مهاجرتی در کشور وجود داشت که شتاب رو به رشد نداشت، اما بعد از کرونا این آمار قدری کاهش یافت و دوباره حالا آمار افزایشی را بیش از گذشته مشاهده می‌کنیم.

مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی افزود: تقریبا می‌توان گفت که آمار ارائه گواهی حسن سابقه کار به نسبت گذشته دو برابر شده است.

باید محافظت از نخبگان را جدی بگیریم

مهرداد ویس کرمی، نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت: اگر وزیر بهداشت خودش این طور فکر کند و نسبت به این موضوع نگرانی نداشته باشد، خیلی خطرناک است. به نظر می‌رسد روند مهاجرت میان نخبگان و پزشکان جدی شده است. حتی گفته می‌شود در برخی کشور‌ها حتی مدرک پزشکی هم خواسته نمی‌شود و اگر مطمئن شوند فرد پزشک است، او را پذیرش کرده و از او خدمات می‌گیرند. در خروج سرمایه‌ها از کشور باید سخت گیر و نگران باشیم.

وی ادامه داد: به کسی گفتم که اتومبیل خوب به پزشکان بدهید. فرض کنید فلان پزشک که جراح عروق خوبی بوده و اتومبیل او ۲۰۶ بود، در تصادف کشته شد. یعنی باید محافظت از نخبگان را جدی بگیریم. در مقطعی دولت و مجلس با نخبگان به خوبی رفتار نکرده و مهاجرت را تشدید کردند. باید واقعیت‌ها را ببینیم.

شیخی: آمار مهاجرت پزشکان وحشتناک است

زهرا شیخی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز در برنامه پرسشگر اظهار کرد: موضوع نیروی انسانی به عنوان اصلی‌ترین سرمایه نظام سلامت مهم است. از دست رفتن نیروی انسانی بسیار تهدید کننده است، زیرا کل جامعه تحت تاثیر قرار می‌گیرند. اگر به این موضوع بسیار ساده نگاه کنیم، تهدید بیشتر می‌شود. آمار مهاجرت پزشکان وحشتناک است. غیر از این‌که به مرکز پژوهش‌های مجلس سپرده شده تا دلایل موضوع را مشخص کنند، بسیاری از حرف‌های جامعه تخصصی باید جدی گرفته شود. وقتی بحث تعرفه‌ها را داریم و یکی از دلایل مهم جامعه پزشکی نیز همین واقعی نبودن تعرفه‌هاست، باید به آن توجه کرد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: دستگاه اجرایی برای این موضوع چه کاری کرده که تعرفه‌ها واقعی شود؟ ما می‌گوییم مالیات پزشکان در منطقه محروم را بر دارید تا پزشک در منطقه محروم انگیزه کافی برای کار در این مناطق داشته باشد. بعد در صحن علنی مجلس شاهد هستیم که برخی از همکاران مجلس می‌گویند که ما نگاه صنفی داریم و با تذکر فراوان مواجه می‌شویم. همه این موارد به هم وابسته است و زنجیره‌ای است که حلقه‌های مختلفی دارند.

وی بیان کرد: وقتی وارد بیمارستانی در اصفهان برای بازدید شدم، رییس بیمارستان به من گفت یکی از مشکلات اساسی این است که دانشجویان همه حواس‌شان به رفتن است. می‌گویند رفتن ساده‌تر شده و امتحان زبان هم مثل قبل نیست. چند رزیدنت را صدا کردیم و حرف زدیم. یکی از این رزیدنت‌ها از من پرسید: چرا نریم؟

شیخی افزود: مسئولان اجرایی کشور چه پاسخی به این سوال دارند؟ دانشجوی پزشکی، دانشجوی همین جامعه است و هزینه‌های بسیاری برای او شده است. وقتی این دانشجو می‌گوید ساختار اجرایی کشور قبل از آن‌که با ضوابط اداره شود، با روابط اداره شده و در این جامعه با کوتوله پروری، یک شبه خانم دکتر و آقای دکتر مشاهده می‌شود؛ بنابراین همان قدر که این افراد نگران مشکلات اقتصادی هستند، نگران جایگاه اجتماعی خود هم هستند.

این نماینده مجلس گفت: همین دانشجویان بودند که در کرونا به داد جامعه رسیدند و باید در شان آن‌ها برخورد کنیم.

احتمال نیاز به خدمات درمانی از خارج در سال‌های آتی

لاری پور در ادامه برنامه بیان کرد: در صنعت و خودروسازی قابلیت اتکا نداریم، شاید در حوزه امنیت تنه به تنه پزشکی حرکت کرده باشیم. ولی این اتفاق در پزشکی رخ داده که برای هیچ فرآیند درمانی نیازمند خارج از کشور نیستیم و هیچ ایرانی به این فکر نمی‌کند که برای یک عمل جراحی باید به خارج از کشور برود. ولی در آینده نزدیک ممکن است این فضا تغییر کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۵ هزار رزیدنت، ۱۵ هزار پزشک طرحی، ۲۰ هزار عضو هیات علمی، ۹۰ هزار پزشک عمومی و ۶۰ هزار متخصص داریم. شاید حدود ۴۵ هزار پزشک عمومی در مشاغل دیگری کار می‌کنند. میانگین دریافتی این افراد ۱۲ تا ۱۳ میلیون تومان است و مردم این را نمی‌دانند. برخی می‌گویند که ایران بهشت پزشکان است. این حقوق یا کمک هزینه تحصیلی حدود ۲ تا ۴ میلیون تومان بود و برای افزایش آن، مقام معظم رهبری دستور دادند.

جلوگیری قانونی از خروج نخبگان، روش شکست خورده است

مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی گفت: جلوگیری قانونی از خروج نخبگان، روش شکست خورده است. برای آزاد سازی مدرک، مبلغی که باید دریافت شود را افزایش دادند. کشور‌های خارجی دیگر به مدرک پزشکی هم نیاز ندارند و می‌گویند بیا اینجا و هم زبانت را بگذران و هم امتحانی از تو می‌گیریم و اگر صلاحیت داشتی، خودمان قبولت می‌کنیم. حتی با چند توصیه از طرف اساتید هم می‌توان این کار را کرد.

وی ادامه داد: سازمان نظام پزشکی همه این موارد را جمع آوری کرده است. در حوزه مهاجرت بیش از ۵ دستور از طرف رییس جمهوری داریم. این دستورات به مراکز مختلف داده شده است.

لاری پور بیان کرد: از جمله دلایل مهاجرت پزشکان می‌توان به مواردی مانند اقتصادی معیشتی، کم توجهی به جایگاه حرفه‌ای و هجمه‌های رسانه‌ای، دلایل شخصی و خانوادگی و دلایل سیاسی و فرهنگی اشاره کرد.

وی درباره راهکار‌ها اظهار کرد: اولین راهکار، فهم درست و عمیق سیاست گذاران از مسائل حوزه سلامت است. تا زمانی که این فهم درست نشود، اتفاقی نمی‌افتد. زیرا سفره سیاست گذاران با مردم عادی متفاوت است. اگر سیاست‌های کلی سلامت که در سال ۱۳۹۳ توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد، اجرا می‌شد برای ما کافی بود، اما همان هم اجرا نمی‌شود.

لاری پور گفت: تعرفه طلافروشی و وکیل و شیرینی فروش را چه کسی تعیین می‌کند؟ تعرفه جامعه پزشکی تعیین شده و حتی بر اساس واقعیت هم نیست.

مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی بیان کرد: در حدود سال ۱۳۹۰ حدود ۹۴ درصد افراد تب تخصص گرایی داشتند، اما چه می‌شود که متقاضیان دستیاری کاهش پیدا می‌کنند. تعداد پزشکان عمومی در سال‌های گذشته بیشترین تعداد دریافت کنندگان گواهی حسن انجام کار را تشکیل می‌دهند. الان میانگین سنی از ۲۵ سال به ۳۵ سال رسیده است. مهاجرت به خارج از کشور در برابر مهاجرت درون کشور چیزی نیست. الان مهاجرت از شغل به شغل دیگر در کشور تبدیل شده است.

مشکل پرداختی مردم در نظام سلامت باید با نظام ارجاع و بیمه‌ها حل شود

ویس کرمی در ادامه این برنامه گفت: یکی از مشکلات درآمد پزشکان است که انگیز پیدا کرده و بمانند. مشکل دیگر این است که مردم ضرر نکنند که این را می‌توان با بیمه حل کرد. یعنی بیمه‌ها را چنان باید تقویت کرد که هزینه بر دوش مردم نیفتد. راه حل دیگر نظام ارجاع است.

این نماینده مجلس ادامه داد: برخی می‌گویند می‌خواهید خدمات را گران کنید و مردم ندارند. برخی تصمیم‌ها گرفته می‌شود که درست نیست، اما حرف‌های عامیانه است و مشتری خودش را دارد.

وی بیان کرد: این نگاه که پزشکی شغل پردرآمد است هم خیلی‌ها را دچار مشکل کرده است. شخص با این همه سختی درس‌ها را پاس می‌کند و بعد متوجه می‌شود که ۱۲ میلیون حقوق می‌گیرد و از طرفی در بهشت در کشور‌های دیگر به او نشان داده می‌شود. حالا فرض کنید فرد مجرد باشد و خانه هم ندارد و بعد پزشک است. این نگاه به پزشکی که قبله پول دار شدن است، این طور نیست.

از مهاجرت پزشک عمومی به متخصص و فوق تخصص رسیدیم

شیخی در ادامه برنامه گفت: نگرانی کمیسیون بهداشت و درمان این است که وقتی درست آسیب شناسی نمی‌کنیم، نیرو را برای چه کسی تربیت می‌کنیم؟ کمبود پزشک در مناطق محروم یا مراکز استان وجود دارد. یک زمان مهاجرت پزشکان عمومی مطرح بود، بعد از کرونا دیگر مهاجرت پزشکان متخصص و فوق تخصص و فلوشیپ رخ داده است. این برای جامعه یک درد است. چند سال دیگر باید برگشت به عقب بزنیم و از پزشکان خارجی استفاده کنیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: نباید به این موضوع با ساده انگاری نگاه کرد و باید جدی گرفت. در سیاست گذاری تلاش کردیم و فریاد زدیم. کمیسیون بهداشت و درمان بود که عامل افزایش حقوق رزیدنت‌ها شد. رزیدنت داخلی در دوران کرونا تمام کشیک‌های بیمارستان را انجام می‌داد و فقط ۱.۵ میلیون تومان می‌گرفت. جلسه‌های فراوانی برای این موضوع گذاشته شد و مقام معظم رهبری دستور دادند که این افزایش انجام شود.

 

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

علی۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۱۸:۱۹

ههمین دیروز با مطب دکتر دندان پزشک تماس گرفتم صبح ها که تشریف ندارند بعداز ظهر منشی گوشی برداشت و گفت دکتر تا هفته اینده وقت ندارند گفتم خوب هفته بعدش وقت بدید لطفا من مشکلی ندارم بعد گفت بین مریض بیاید گفتم خوب بفرمایید کی بیام معطل نشم نزدیک هستم گفت بیاید بشینید اینجا هروقت شد گفتم خانم من بیام ۴ ۵ ساعت بشینم هروقت نوبت شد مگر بنده علافم فرمودند مشکل خودتونه گفتم خیر مشکل دکتر و شما هست که یک وقت ساده نمی تونید بدید و برای بازار گرمی به مردم توهین می کنید قحطی که نیومد میرم جای دیگه
افرادی که الان داد و بیداد می کنند به دکترها توهین می کنند مردم باید ببینند چرا مردم متنفرند از دکترهای پولکی ....البته قشر سالم و زحمتکش و دلسوزم هست

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۱۶:۲۲

لطفا متوجه باشیم زنگ خطربه صدا درامده پزشک و غیر پزشک نمی شناسه از مهندس و پرستار و حتی بدون تحصیلات هر کس که برایش ممکن باشه مهاجرت میکنه-شرایط اقتصاد اینو دیکته میکنه

حسین۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۱۳:۴۱

اشکالی نداره اجازه بدهید بروند ،ما به جای اونا افغانی وارد می کنیم تا شغل مردم را هم اشغال کنند تا مردم ایران بیشتر بیکار و گرسنه شوند تا بیماری را فراموش کنند

کارمند ساده۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۱۰:۰۹

برخی پزشکان زیبایی استثنایی و یا پزشکان چهره شده و.... یا الف ) از ایران نخواهند رفت و این بدلیل وضعیت خراب مالیات گرفتن وزارت اقتصاد و... که نمی توانند درامد ماهیانه اشان که 4 میلیارد تومان تشخیص بدهند و یا ب) آنهایی هم که می روند نمی توانند آنجان دوام بیاورند و بین 5 الی 8 سال مجبور به برگشت خواهند شد.... بنابراین در این مدت یا باید دانشجویان این رشته را زیاد کنیم و یا از خارج مثل زمان سابق وارد کنیم ....

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۹:۲۵

دستمزد جراحی قلب نصف آرایش یک خانم است آن هم سال بعد با کسر مالیات حالا برو تا آخر
معلومه کمر همت به نابودی پزشکی بسته اند خارجی ها هم بدون صرف هزینه پزشک تحصیل کرده فوق تخصص گیرشان می آید آیا به نطر نمی رسد دست همان‌ها توسط عده ای نفوذی در کار باشد مسئولین مواطب باشید

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۱۱:۱۲

میزان درآمد متوسط مردم ایران پایین است. . اگر قرار باشد دستمزد پزشکان به مقداری باشد که شما می گویید بسیاری از مردم دیگر توان مراجعه به پزشک را هم ندارند (همین الان هم خیلی ها توان مراجعه ندارند بخصوص برای خدمات دندان زشکی). چاره کار مهار تورم در کشور،
و گسترش بیمه همگانی

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۸:۴۴

مهاجرت پزشک متخصص و فوق متخصص از شکم سیری است، خیلی از آنها مدت مدیدی با همیاری دولتهای مختلف منابع مالی مشروع و بعضا نامشروع جمع میکنند و برای زندگی بی دغدغه از کشور مهاجرت میکنند چرا من کارمند با مدرک PHD در همان جامعه درمان برای یک سفر به نزدیکترین نقطه از کشور با مشکل تامین هزینه مواجه میشم و متخصصان پزشکی به راحتی مهاجرت میکنند و بدون مشکل، زندگی لاکچری در بهترین جاهای دنیا را همراه با خانواده شروع میکنند. این به دلیل "عدم وجود عدالت در جامعه درمانی" است.

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۶:۵۹

همچین روضه ای نوشتین کسی تو این مملکت زندگی نکنه فکر می کنه چه خبره؟ چرا فقط پزشکا حق دارن درامدشون رو با تورم مقایسه کنن. کارمندی که تو این 4 -5 سال 10 درصد به حقوقش اضافه شده ادم نیست؟؟؟؟؟

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۶:۳۳

تو رو خدا اینقدر پزشک پزشک نکنید. فشار اقتصادی رو همه مردم هست و هر کس می تونه مهاجرت می کنه. این پزشکا زمان اقای قاضیانی که ویزیت ها رو سه برابر کرد جیباشون از خون مردم بدبخت پر شده. حالا هر کی پزشک شد باید بنز سوار بشه و 3-4 تا ویلا تو شرق و غرب کشور داشته باشه که بمونه ایران؟؟؟؟ جمع کنن برن بابا. ظرفیت پزشکی رو چند برابر کنن . یه سر به مطب برید و یک ساعت تو مطب بمونید خیلی راحت متوجه میشید یک پزشک معمولی و نه مخیلی معروف در روز بیشتر از 150 میلون 200 میلیون درامد داره و در کل سال 50 میلیون میخواد مالیات بده!!!!

طبیب۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۶:۲۹

فکر می‌کنید مشکل فقط مهاجرت هست ؟ توصیه می‌کنم یک‌سر به دانشکده های پزشکی بزنید تا ببینید افزایش بی در و پیکر چه بر سر آموزش آورده ، دانشجویی که در طول تحصیل خود حتی یک مریض ندیده کم نداریم !
اساتید بزرگوار به علت دغدغه های مالی و اقتصادی انگیزه و تلاشی برای آموزش به دانشجویان ندارند...
حداکثر یکی دوسال دیگر متوجه عرض بنده خواهید شد ، وقتی بیمار مرگ در منزل را به مراجعه به پزشک سهمیه ای و بیسواد ترجیح دهد.

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۲:۵۲

برای افزایش تعرفه  ها , توجیهات الکی نیارید. برخلاف باقی رشته ها برای پزشک ها هم فرصت  شغلی زیاده هم درآمدشون با درامد پزشک های اروپا, کانادا, و امریکا برابری میکنه (البته با هزینه به مراتب کمتر).
علت  مهاجرت پزشکها , همان دلایلی که نخبگان باقی رشته ها تا حالا مهاجرت میکردند (بی عدالتی, عدم اطمینان به آینده , بی قانونی, فساد , آدم امنیت,  آینده  فرزندان, آزادی های فردی و اجتماعی,  ...)
. چرا قبلا مهاجرت پزشک کم بود: چون تو  کشورهایی  مثل کانادا برای کار با مدرک پزشکی باید از هفت خان رستم رد بشن و سالها صبر کنند.
  چرا اخیر مهاجرت پزشکها زیاد تر شده , چون این کشور ها  با کمبود نیروی کار در حوزه سلامت مواجه شدند, و شرایط کار رو تسهیل کردند

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۱:۳۶

تعرفه چیه میخواید از آب گل آلود ماهی لگیرید تعزفه رو بیشتر ازین گرون کنید؟! یک متخصص پزشکی که روزی چهل نفر رو دست کم ویزیت میکنه از هر کدوم ۱۴۰ تومان و از بیمه پنحاه تومان میگیره در ماه ۲۵ روزه چقدر میشه؟ میشه ۱۹۰ میلیون تومان. علت را در جای دیگر جستحو کنید همان علتی که سایر ایرانی ها را ترغیب به مهاجرت کرده

علی۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۱۳:۱۸

تازه باید در آمد از خرید و فروش املاک و اجاره کشی از مردم را در کنار آن به حساب آورد. آنوقت روشن میشود که دلایل کم در آمدی توسط بانک جهانی توسط اتاق بازرگانی و بانک های خصوصی تبلیغ میگردد؛
بزرگترین گروه شغلی پس از بانک ها پزشکان هستند که دلال پروری میکنند و از آنها سود خوبی بجیب میزنند

مهدی۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۱:۳۴

تعرفش خیلی هم زیاده. مثلا از پی اچ دی سایر رشته ها بیشتر درس خوندن؟ چرا باید چند ده برابر دکتری سایر رشته ها درامد داشت هباشند؟

زینال بندری۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۱:۱۵

تنها راه جذب کادر درمان در مناطق محروم کشور معافیت مالیاتی به مدت دست کم ده سال و اجازه واردات یک خودرو خارجی بدون تعرفه گمرکی برای پزشکانی که بیش از پنج سال در این مناطق خدمت کرده اند می باشد
قطعا با این راهکار عالمانه جذب نیرو در مناطق محروم بسیار بالا خواهد رفت

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۱:۱۱

تنها راه رفع مشکل کمبود پزشک گسترش رایگان دانش پزشکی می باشد.
آموزش دوره پزشکی که اونقدر خرجی نداره. هر کی علاقه داره و میخواد بهش آموزش بدیم. وقتی تعداد پزشک زیاد شد مراجعه به مطب ها کمتر میشه از اونطرف پیشگیری از بیماری بخاطر افزایش اگاهی مردم افزایش پیدا میکنه و هزینه های دولت تو بخش درمان کاهش پیدا میکنه.
فقط مشکل اینجاست که مافیای پزشکی انحصار ایجاد کردن و نمیزارن دست زیاد شده. نتیجه این خودخواهی و طمع شلوغی مطب ها و بیمارستانهاست و افزایش بار مالی.

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۱:۰۶

درهمه اقشار به دلیل مهاجرت کمبود داریم ،این کمبود برای همه مشاغل است . لطفا این نوع کمبود ها را مختص یک شغل ندانید.

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۰:۵۰

از خارج یعنی این که پزشک افغانی بیاریم؟

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۸:۳۴

ساليان سال هست كه پزشكان خدومي از افغانستان در جايگاه هيئت علمي مشغول هستند و همان چند نفري كه من مي شناسم بسيار با سواد و زحمتكش هستند

عزیزاله نیک فرجام۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۰:۲۹

بادرود،مگرتنهاپزشگان هستندکه اقدام به مهاجرت مینمایند،درحقیقت تعدادزیادی ازنخبه های فارغ التحصیلان بهترین دانشگاههای کشوراز گرایشهای مختلف وهمچنین سرمایه داران که توانسته انددراین ۴۴سال بخصوص ۱۰ساله گذشته هرچندکه این تصمیم بسیاربرایشان سخت بوده ولی تصمیم گرفته اندتا فراررابرقرارترجیح دهندوعلت کاملا واضح است که بسیارجای تاسف دارد.

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۰:۲۴

در همین صفحه دست کم 5 تبلیغ برای مهاجرت هست!

علی۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۱۰:۴۵

آفرین به نکته سنجی شما .

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۰:۱۵

اینا رو ولشون کن حجاب رو بچسب

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۰:۱۴

متخصص ها و فوق تخصص ها برای پول نمی روند. نگران آینده خود و فرزندانشان هستند. می روند تا کارهای سطح پایین تری انجام دهند اما آرامش و امید و آینده بهتری داشته باشند.

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۳:۴۵

قاضی زاده هاشمی نیز به کانادا مهاجرت کرد ، اخوی وزیر اطلاعات روحانی نیز شهروند کانادا است

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۳:۲۹

ای بابا چرا کشوری با این همه ثروت خیلی راحت داره سرمایه هاش را ازدست می دهد یک دکتر فوق تخصص چند سال درس خوانده طرح گذرانده عمر ما دیگر برای یک نوازد که بخواد بزرگ شود و فوق تخصص بگیرد کفاف نمی کند

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۳:۲۳

با دنیا صلح کنید همه در رنج و عذابن

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۳:۱۵

همه مشکلات کشور، تاکید می کنم «همه» مشکلات این کشور دو سه تا ریشه اصلی و اساسی دارند که تا این ریشه ها وجود داشته باشد هیچ راه حل مقطعی جوابگو نخواهد بود. اگر چشم بینا و گوش شنوایی باقی مانده باشد (که ظاهراً نمانده) این مشکلات اساسی باید در کوتاهترین زمان ممکن و با هزینه سنگین - - حل شود و الا که فقر فساد گرونی میریم تا ...

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۳:۱۰

محصول تفکر ساندیس گرایانه هر کی دوست نداره جمع کنه بره همین می شه

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۳:۰۵

ما پزشکی مدرن نمی خواهیم
طب سنتی همه مریضی ها را بهتر درمان می کند

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۱۰:۳۶

یادت باشه مریض شدی نری پیش دکتر مدرن

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۲:۴۵

بروند به جهنم با امکانات این کشور دکتر میشوند و بعد میروند نوکری اعراب را میکنند این که چه درآمد ما کم است ؟؟

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۱۲:۴۹

جسارتا اين جهنمي كه اشاره فرموديد شامل فرانسه هست يا نيست

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۱۰:۳۵

اب رو بریز اون جایی که می سوزه

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۲:۴۰

مشکل در خود سیستم پزشکان است. سختی های دوران دانشجویی که بعضا نیاز نیست سبب
شده فارع التحصیلان فاصله خود با سایر صنوف خدماتی را بسیار زیاد ببینند و رقمهای نجومی مطالبه بکنند. اینکه دانشجو در بیمارستان به تنهایی کار کند و استارش کارانه بگیرد، اینکه دانشجوی پزشکی خورش بیمه نباشد، .... از این دست مشکلات منظورم است.

مهران۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۲:۲۸

یک مداح که دو روزمحرم مراسم میرود چقدر میگیره ! یک میلیون و پونصد تومن؟

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۱:۵۷

اتفاقا اون هایی که درآمد بالایی دارند و دلار جمع کردن دارن میرن
چرا مهندسان کشور نمی روند؟
چون دلار مهاجرت را ندارند.
نا سپاسی و پرتوقعی در قشر های مرفه بیشتر می افتد

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۱۰:۴۹

در مورد مهاجرت دانشجويان دانشگاه شريف شنيدين چيزي؟

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۱:۴۱

یکی از کسانی که قطعا از مهاجرتش به آفریقا حمایت می کنیم همین ویس کرمی است. بالاخره آنگولا و سودان جنوبی هم پزشک لازم دارند.

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۱۲:۴۷

اتفاقا آينده كاري و احترام و آزادي پزشكان آفريقايي از ايراني ها بيشتر است . بنده خبر مستقيم از ساحل عاج و كنيا دارم كه با وجود فقر بيشتر كادر درماني با احترام بيشتري كار و زندگي مي كند و در ضمن چهار پنج يال هم كه كار مي كنند به راحتي جذب سيستم درماني كشورهاي پيشرفته مي شوند

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۱:۲۹

چرا می روند؟

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۱:۱۹

من نمی فهمم، چرا وزارت بهداشت ظرفیت پزشکی را کم می کنه، ما پزشک لازم داریم.

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۱:۱۱

تابناک جان‌برو تو ارشیو خودت بگرد ببین چقدر به پزشکان توهین کردی و ناسزا گفتی. برین از پاکستان پزشک در پیت وارد کنین.

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۱۲:۴۳

حداقل 17 دفعه نظر مخالف خود را در توهين هاي تابناك ارسال كردم كه منتشر نكرد ، حالا معلوم نيست كه چرا رويه اش را عوض كرده ! لابد يا آش آنقدر شور شده كه آشپزها هم فهميده اند و يا بخاطر انتخابات است و ....

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۱:۱۱

هم طب اسلامی داریم و هم نذر و نیاز به پزشک احتیاجی نیست

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۱:۰۵

کارانه های نجومی را قطع کنید و صرف اعزام بیماران به کشورهای همسایه مثل ترکیه و امارات کنید. در آن جا پزشکان سهمیه ای و بیسواد وجود ندارد و باعث ارتقای کلی سلامت مردم کشور میشود. بیمارستان ها ما تبدیل شده اند به کشتارگاه.

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۱:۰۲

این خیلی بد هست که به پزشکان که اکثرا بهره هوشی بین ۹۰ تا ۱۲۰ دارند میگویییم نخبه. این حرف یعنی اینکه مردم ایران عقب مانده و کند ذهن هستند که در آن پزشکان که در بقیه جهان یک مدرک تحصیلی عادی و متداول هست نخبه محسوب میشوند.

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۰:۵۸

مهاجرت پزشکان ایران با مهاجرت سایر افراد متفاوت است. پزشکان میروند خارج و برج ها و ویلاهای تریلیون تومانی خودرا که با کارانه ها و زیر میزیهای ناحق نجومی خریده اند در ایران کرایه میدهند و با درامد آن در خارج عشق و حال میکنند. هیچ کشور توسعه یافته ای مدارک پزشکان ایران را که ۷۰ درصد آن ها هم سهمیه ای هستند قبول ندارد.

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۰:۵۵

خیلی هاشون سسهمیه ای هستند این حرص دربیاره

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۱۰:۴۷

اتفاقا بيشتر غير سهميه اي ها مهاجرت مي كنند

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۰:۵۴

همه میگن آمار وحشتناک است لطفا" اعلام کنید !!!!!!!!!!!!!!

دادش نخبه فقط پزشک نیست همه حتی یک کارگر هم میتونه نخبه باشه ولی با توجه به شرایط این شغل را گرفته!!!!!!

مشکل اینجاست که پزشکان ببخشید نخبه های شما سیر نمی شوند !!!!!!!!!!!!!!

تربتی۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۰:۵۲

اصلا برای اینها مهم نیست که نخبگان، متخصصان و سرمایه داران مهاجرت کنند، متاسفانه سیاست های خارجی و داخلی شکست خورده امید به آینده را با شکست مواجه کرده است.

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۰:۴۶

مهم حجاب مهاجرت و فقر که مهم نیست مسولین کشور هم که جراحی کاراشون تو خارج انجام میدهن.

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۰:۴۰

همانها که در ظاهر مخالف غربند در واقع خود و بچه هایشان در نهایت با سرمایه های کلان به همان غرب مهاجرت میکنند وقتی با سهمیه بچه های اینها رو پزشک میکنید معلومه دیگه میرن باید بدون سهمیه بچه های با استعداد و دلسوز کشور رو در رشته های مختلف و به ویژه پزشکی پذیرش نمائید

مرتضا۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۰:۲۶

بزار برن
از خود راضی های از خود متشکر
مالیات فرار کن
تا امثال استاد تبریزیان هستند
نیازی به این دکترای مالیات نده نیست

تربتی۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۸:۲۶

دوست محترم وقتی تا چند سال آینده پزشک هندی و پاکستانی آوردند اون موقع متوجه میشی چی گفتی.

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۰:۲۴

علت؟!؟!؟!؟!؟!؟؟!؟!؟

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۰:۲۴

چذا؟؟؟!!!؟؟؟!!!؟؟؟!!!؟؟؟!!!؟؟؟!!!؟؟؟!!!؟؟؟!!!؟؟؟!!!؟؟؟!!!

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۰:۱۸

هر کی ناراحته جمع کنه بره!!!یاد کی و چی میوفتید بزرگواران؟

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۰:۱۶

حقوق پزشک عمومی در ایران خیلی کم است ولی پزشکان متخصص فوق نجومی مثلا ماهی ۳میلیارد!اندازه ۷۰پزشک عمومی!!!

ناشناس۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۸:۴۳

بعضي از فوق تخصص ها شايد. و البته كسي صحبت از دندانپزشكان نمي كند!! چرا؟ هيچ وقت فكر كردين؟

جواد۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۰:۰۸

علت مهاجرت پزشكان و كادر درمان تعرفه و ميزان درآمد نيست چون هيج جا مثل ايران پزشكان درآمد ندارند

تربتی۱۴۰۲/۰۵/۲۱ ۰۸:۲۸

کاملا درسته علت پول نیست ، فضای حاکم بر جامعه است.

ح س۱۴۰۲/۰۵/۲۰ ۲۰:۰۳

??? موضوع مهم و جالبی بود و بنظرم حق مطلب را میهمانان برنامه نتوانستند بجا آورند. تمرکز روی پول و تعرفه درمان و ... شاید دغدغه گروهی اندک باشد ولی فشارهای اجتماعی و بی ثباتی سیاسی، تبعیض و ظلم و ... بعلاوه عدم امنیت شغلی نه برای خودشان بلکه فرزندانشان و ناهنجاری های حاضر علیه خانواده ها؛ همینطور تنگی فضای موجود برای خدمتگزاران واقعی مردم را نباید زیر فرش پنهان کرد. مگر قبل انقلاب که تمایل به مهاجرت‌ نزدیک به صفر بود وضعیت اقتصادی جامعه پزشکی خیلی عالی بود؟ پزشکان هم نسبت به بقیه آحاد جامعه زندگی نسبی متوسطی داشتند. در چند ماه و سال اول انقلاب که چند هزار پزشک و استاد دانشگاه مهاجرت کردند مشکل اقتصادی عامل اصلی بود‌؟ دیکتاتورک های کوچک که دانسته یا ندانسته فضای اجتماعی و شغلی را ناامن کردند و کرده اند را نمی توان نادیده گرفت. مدیران میانی نقش کمی در نارضایتی و حذف افراد نداشته اند. کم از این مدیران نداشته و نداریم که افراد دانا و مخلص به مردم و مملکت را فراری داده اند و گاه پس از مدتی پرونده فساد اخلاقی و مالی و ... برملا می شود. آنها خرابکاری خود را کرده و می کنند و نمی توان بدون بررسی ریشه ای علت ها؛ مسئله را حل کرد یا جلو مهاجرت را گرفت. هجرت قطعا مذموم نیست ولی این که فردی کشور و سرزمین آبا و اجدادی خود را ترک می کند و به سرزمینی که مال او نیست می رود باید به متغیرهای دافعه و جاذبه مهاجرت تمرکز کرد. من کمتر کسی را دیده ام که از رفتنم متاثر شده باشد. بسیاری می گویند: خوش به سعادتت راحت شدی!! آنها که عقل ندارند و تریبون دارند می گویند مملکت همین است که ما می گوییم و ما می خواهیم! هر که نمی خواهد برود!! خوب می روند بعد گروهی مثل نماینده مجلس و ... فیگور دلسوز مملکت را می گیرند که چرا می روند؟ و اگر بجای پژو ۲۰۶ به آنها ماشین شاسی بلند بدهیم نمی روند!! کدام نماینده خودرو شاسی بلند اهدایی!! را نپذیرفت؟ و گفت افرادی هستند که استحقاق بیشتری دارند یا اصلا زیر بار نرود؟ خفیف کردن موضوع مهاجرت نخبگان به مبلغ تعرفه و خودرو و ... بنظر اهانت به افراد دلسوزی باشد که حتی برای مجانی کار کردن در کشور هم جایی ندارند... تفکر مدیران ما خراب است. در حوزه پزشکی آیا آن تعداد معدودی که با رانت و ... توانسته اند بیمارستان خصوصی بسازند یا سهام چند صد میلیاردی به دست بیاورند حاضرند بروند و فکر برگشتن نباشند. مافیای پزشکی وابسته نفس جمع کثیری را بریده است...
آقای دکتر جهانپور گرامی ضمن تشکر از شما بابت طرح این مسائل اساسی؛ تصور می کنم اگر این نشست ها به ملاحظه کاری و تنها پوسته علل را دیدن و دعوت از میهمانان خجالتی محدود باشد حتی می تواند توهم مدیران ارشد را نسبت به علل این پدیده تشدید کند و هیچگاه به حل مسئله کمک نکند.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.