به گزارش «تابناک»، سسهای زیادی وجود دارد که با غذاهای مختلف خورده میشود. برخی از سسها مخصوص غذاهای خاص است و برخی از سسها هم با بیشتر غذاهای نانی خورده میشود.
امروز قصد داریم طرز تهیۀ پنج سس ساده و البته خوشمزه را آموزش بدهیم. با ما همراه باشید.
سس بشامل به سس لازانیا هم مشهور است ولی باید گفت که سس بشامل در تهیۀ خیلی غذاهای دیگر هم کاربرد دارد.
آرد: دو قاشق غذا خوری
شیر: دو پیمانه
کره: ۳۰ گرم
نمک وفلفل: به مقدار لازم
جوز هندی: کمی (اختیاری)
خامه: دو قاشق (اختیاری)
ابتدا کره را با آرد روی شعله ملایم تفت دهید. بعد کم کم شیر را که به دمای محیط رسیده به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود. هم زدن را ادامه بدهید تا وقتی مایع به غلظت مناسب برسد. اگر مشاهده کردید که غلظت سس زیاد است و کمی سفت شده میتوانید کمی شیر به آن اضافه کرده و هم بزنید. در آخرین مرحله نمک و فلفل را افزوده ترکیب کنید و در صورت تمایل میتوانید خامه را هم اضافه کرده مخلوط کنید واز روی شعلۀ گاز بردارید تا خنک شود.
سس مایونز: چهار تا پنج قاشق غذاخوری
پیاز: یک عدد
خیارشور: پنج تا شش عدد
سیر: یک حبه
آب لیمو ترش تازه : دو قاشق غذاخوری
جعفری: یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و پودر سیر: به مقدار کافی
ابتدا پیاز را به صورت نگینی خیلی ریز خرد کنید. در ادامه جعفری را به صورت ریز ساطوری کنید. بعد خیارشور را با دندانههای ریز رنده، رنده کنید. سپس سس مایونز را درون یک کاسۀ مناسب بریزید و با چنگال هم بزنید تا بافت سس از هم باز شود.
سیر را با دندانههای ریز رنده، رنده کنید و به همراه جعفری و پیاز به سس مایونز اضافه کنید. حالا خیارشور رنده شده را به همراه آب لیمو ترش تازه، نمک، فلفل و پودر سیر به مخلوط سس مایونز اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد ترکیب و یکدست شود. در ادامه سس تارتار را به مدت یک تا دو ساعت درون یخچال قرار دهید تا مزهها با هم ترکیب شود.
سس تارتار را به همراه غذاهایی مثل پیاز سوخاری، مرغ سوخاری و جوجه چینی میل میکنند.
پیاز: یک عدد
قارچ: ۲۶۰ گرم
خامه: یک پیمانه
روغن مایع: دو قاشق غذا خوری
نمک وفلفل: به مقدار لازم
قارچها و پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید. بعد قارچ را در تابه ریخته به مدت پنج دقیقه تفت دهید. سپس پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا سبک شود. نمک وفلفل را بیفزایید و اجازه دهید مواد بپزد و نرم شود. بعد از پخت، خامه را هم اضافه کرده، پنج دقیقۀ دیگر زمان بدهید تا مخلوط به جوش بیاید. مرتب هم بزنید. وقتی سس به غلظت دلخواه رسید صبر کنید خنک شود.
سس آمادۀ استفاده است.
گوجه فرنگی: پنج عدد
جعفری تازه: چهار قاشق غذاخوری
سیر: یک حبه
پودر آویشن: یک قاشق چایخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چایخوری
روغن زیتون: شش قاشق غذاخوری
پیاز خرد شده: یک پیمانه
سرکۀ انگور: دو قاشق غذاخوری
گوجه فرنگیها را با سیر در مخلوطکن پوره کنید. سپس جعفری، آویشن، نمک و فلفل را هم اضافه کنید و آنقدر بزنید تا مواد یک دست شود. بعد در یک تابۀ بزرگ، پیاز خرد شده را با روغن زیتون برای دو دقیقه تفت دهید و سپس پورهای که آماده کردهاید، همراه سرکه، در تابه بریزید. بعد از حدود ۳۰ دقیقه روی اجاق ماندن، سس قوام خواهد آمد. میتوانید آن را روی غذایتان بریزید یا اینکه بعد از سرد شدن، در ظرف دربسته، برای چند روز در یخچال نگه دارید.
فلفل قرمز: ۷ عدد
آب: یک پیمانه
سرکۀ سیب: یک قاشق غذا خوری
گوجه فرنگی: دو عدد متوسط
نمک: یک قاشق چایخوری
شکر: یک قاشق غذاخوری
برای تهیه سس تند سوئدی ابتدا فلفلها را بشویید و قسمت کلاهک آن را جدا کنید. سپس دانههای فلفل را جدا وفلفلها را ریز خرد کنید و به همراه یک پیمانه آب بگذارید بپزد. وقتی فلفلها نرم شد، گوجه فرنگی را رنده و به فلفل اضافه کنید. بعد از گذشت چند دقیقه که گوجهها هم کمی پخته شد، به کمک مخلوط کن، مخلوط گوجه و فلفل را که کمی خنک شده به صورت پوره در آورید. در صورت تمایل از صافی رد و نمک، شکر و سرکۀ سیب را به مخلوط گوجه فرنگی و فلفل اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد ترکیب شود. سس تند سوئدی شما آماده است. میتوانید آن را روی غذایتان بریزید یا در ظرف شیشهای دردار مناسب بریزید و در یخچال نگه دارید