رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرشهادت ۹ یمنی در حملات عربستان
21بازدید
۲۶

تابناک گزارش می‌دهد؛

بحران سگ‌های ولگرد در خیابان‌های ارومیه؛ معضلی که نیاز به توجه جدی دارد

بحران سگ‌های ولگرد در خیابان‌های ارومیه

گروه استان‌ها- سگ‌های ولگرد به عنوان یکی از مشکلات اجتماعی و زیست محیطی در شهر‌ها شناخته می‌شوند و این حیوانات بی سرپرست نه تنها به لحاظ بهداشتی و امنیتی نگرانی‌هایی را برای ساکنان ایجاد می‌کنند، بلکه نشان دهنده‌ی نواقص در سیستم‌های حمایتی و رفاهی نیز هستند.

بحران سگ‌های ولگرد در خیابان‌های ارومیه؛ معضلی که نیاز به توجه جدی دارد

به گزارش خبرنگار تابناک از ارومیه، خیابان‌های شهر به محلی تبدیل شده‌اند که این سگ‌ها به راحتی می‌توانند در آنجا زندگی کرده و جست‌و‌جو کنند، و این وضعیت نیازمند توجه و اقدامات جدی است.
سگ‌های ولگرد معمولاً از طریق رها شدن یا زاد و ولد در خیابان‌ها به وجود می‌آیند و بسیاری از آنها در جستجوی غذا و سرپناه به مکان‌های عمومی می‌آیند و این موضوع می‌تواند به ایجاد مشکلاتی در روابط انسانی و تعاملات اجتماعی منجر شود، ساکنان محلی ممکن است از این حیوانات بترسند یا از آنها دوری کنند، در حالی که در حقیقت این سگ‌ها نیز نیاز به محبت و مراقبت دارند.
علاوه بر مسائل اجتماعی سگ‌های ولگرد می‌توانند به عنوان ناقل بیماری‌ها نیز عمل کنند و خطرات بهداشتی ناشی از این حیوانات شامل انتقال بیماری‌هایی مانند هاری و سایر عفونت‌ها است، بنابراین توجه به این موضوع از منظر بهداشتی نیز بسیار ضروری است و به این ترتیب مدیریت جمعیت سگ‌های ولگرد باید به عنوان یک اولویت در برنامه‌ریزی شهری گنجانده شود.
در نهایت برای حل این مشکل، نیاز به همکاری بین نهاد‌های دولتی سازمان‌های خیریه و جامعه محلی وجود دارد و ایجاد پناهگاه‌های موقت برنامه‌های واکسیناسیون و ترویج فرهنگ مسئولیت پذیری در قبال حیوانات می‌تواند به بهبود وضعیت سگ‌های ولگرد کمک کند و خیابان‌های شهر باید به محلی امن و دوست داشتنی برای مردم تبدیل شوند.

افزایش خطرات بهداشتی و امنیتی ناشی از عدم مدیریت سگ‌های ولگرد در ارومیه

نقی کریمی عضو شورای اسلامی شهر ارومیه، در گفت‌و‌گو با خبرنگار تابناک در ارومیه، نسبت به وضعیت نامطلوب سگ‌های ولگرد اظهار داشت: عدم رسیدگی به این معضل شهری موجب افزایش روز افزون تعداد این حیوانات شده و متأسفانه هیچ تصمیم جدی برای حل این مشکل اتخاذ نشده است.
وی افزود: سالانه شاهد افزایش تعداد سگ‌های ولگرد هستیم که این امر نه تنها بهداشت عمومی را به خطر می‌اندازد، بلکه به افزایش حوادث ناگوار نیز منجر می‌شود و حضور این حیوانات در سطح شهر، مشکلاتی امنیتی را نیز به همراه دارد که باید جدی گرفته شود.
کریمی گفت: برای مقابله با این معضل، باید برنامه‌ای جدی برای عقیم‌سازی این سگ‌ها در نظر گرفته شود تا از افزایش زاد و ولد آنها جلوگیری شود و این اقدام نه تنها به بهبود امنیت و بهداشت شهر کمک می‌کند، بلکه از بروز حوادث ناگوار که در گذشته پیش آمده، جلوگیری خواهد کرد.
عضو شورای ارومیه خاطر نشان کرد: ایجاب می‌کند که مسئولان شهری به سرعت و با اتخاذ تدابیر مؤثر، به این معضل رسیدگی کنند تا از بروز مشکلات بیشتر در آینده پیشگیری شود.


کنترل سگ‌های بلاصاحب در ارومیه؛ از جمع آوری تا واکسیناسیون و رها سازی
سعید قنبری مسئول مرکز مدیریت و کنترل جمعیت حیوانات بلاصاحب شهرداری ارومیه، در گفت‌و‌گو با خبرنگار تابناک در ارومیه، اظهار داشت: مرکز مدیریت و کنترل جمعیت حیوانات بلاصاحب شهرداری ارومیه، واقع در ۲۴ کیلومتری جاده شهید کلانتری، به عنوان بزرگ‌ترین و مجهزترین پناهگاه کشور شناخته شده است و این مجموعه ظرفیت نگهداری ۲ هزار قلاده سگ را دارد و با اجرای برنامه‌های بهداشتی و ساماندهی، نقش مهمی در کنترل جمعیت سگ‌های بلاصاحب ایفا می‌کند.

وی افزود: شهرداری ارومیه برای مدیریت این حیوانات پنج اکیپ فعال را به صورت شبانه روزی در سطح شهر مستقر کرده است و این تیم‌ها وظیفه شناسایی جمع‌آوری و انتقال سگ‌های ولگرد را بر عهده دارند و سگ‌های جمع‌آوری‌شده ابتدا به مدت ۵ روز در قرنطینه نگهداری می‌شوند و پس از انجام آزمایش‌های پزشکی، واکسیناسیون و پلاک‌گذاری، در مکان‌های تعیین شده توسط سازمان محیط زیست رها سازی می‌شوند.
قنبری گفت: سگ‌هایی که پس از مراحل درمان و عقیم‌سازی به محیط طبیعی باز می‌گردند و پلاک زردرنگ و آرم شهرداری دارند و این سگ‌ها سالم و واکسینه شده‌اند و خطری برای شهروندان ایجاد نمی‌کنند و بر اساس گزارش شهرداری از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا دی‌ماه ۱۴۰۳ بیش از ۷۹۰۰ قلاده سگ جمع آوری شده که از این میان، ۴ هزار قلاده پس از طی مراحل لازم در مناطق مشخص‌شده رهاسازی شده‌اند.
مسئول مرکز مدیریت و کنترل جمعیت حیوانات بلاصاحب شهرداری ارومیه خاطر نشان کرد: شهرداری ارومیه از شهروندان دعوت می‌کند که در رسیدگی به این حیوانات نقش داشته و افراد علاقه‌مند می‌توانند با حضور در پناهگاه یا اهدای غذا، از این حیوانات حمایت کنند و همچنین در صورت مشاهده سگ‌های بلاصاحب شهروندان می‌توانند از طریق تماس با سامانه ۱۳۷، گزارش خود را ثبت کنند تا اکیپ‌های ویژه شهرداری اقدامات لازم را انجام دهند و در کنار این برنامه‌ها از شهروندان درخواست شده که از غذا رسانی غیر اصولی به سگ‌های ولگرد خودداری کنند چرا که این کار باعث افزایش بی‌رویه جمعیت این حیوانات و مشکلات بهداشتی می‌شود.

وی افزود: با همکاری شهروندان و اجرای این اقدامات، مدیریت و ساماندهی سگ‌های بلاصاحب در ارومیه با رویکردی اصولی و علمی در حال انجام است.


نگرانی والدین ارومیه‌ای از حضور سگ‌های ولگرد در محله‌ها
مریم رحیمی از شهروندان ارومیه، در گفت‌و‌گو با خبرنگار تابناک در ارومیه، گفت: این سگ‌ها که به وفور در خیابان‌ها و اطراف مدارس مشاهده می‌شوند، نه تنها امنیت کودکان را به خطر می‌اندازند بلکه بهداشت عمومی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهند.
وی افزود: هنگامی که صبح‌ها فرزندانم را به مدرسه می‌فرستم، با صحنه‌ای نگران‌کننده روبه‌رو می‌شوم، حضور سگ‌ها که تعدادشان به هفت مورد نیز می‌رسد، باعث شده است که نگرانی‌های فراوانی برای امنیت بچه‌هایم داشته باشم.
رحیمی گفت: واقعاً نگرانم که خدایی نکرده فرزندانم در چنین شرایطی تنها بمانند و حادثه‌ای ناگوار برایشان پیش بیاید و این وضعیت نه تنها آرامش خاطر ما را سلب کرده بلکه سلامت و امنیت کودکان ما را نیز به خطر انداخته است.
شهروند ارومیه خاطر نشان کرد: ما به عنوان والدین نیاز داریم که فرزندانمان در محیطی امن و آرام زندگی کنند و امیدواریم که مسئولان چاره‌اندیشی کنند تا این مشکل به سرعت حل شود.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

رویا رحمانی۱۴۰۳/۱۱/۱۸ ۱۹:۰۷

سلام تمام کارهای مملکت درست شده همه چیز سر جاشه فقط سگها نارحتتون میکنه .برید خجالت بکشید با این مطالبتون .تا تمام سگها را بدست شهرداریهای ایران نکشید مثل اینکه ول کن نیستید .مطالب بی ارزش میزارید

هموطن۱۴۰۳/۱۱/۱۸ ۱۵:۳۰

نگران نباشید ، چند روز دیگه شهرداری میاد جمعشون میکنه ، بعد هم گوشتشون سر از ساندویچی ها و رستورانها و ... در میاره

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۸ ۱۵:۲۶

من خودم حیوانات و دوست دارم ، بعضی از سگها وحشی شدن شاید از گرسنگی هست اعصاب سون بهم ریخته، می‌خوان همش حمله کنند .

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۸ ۱۳:۲۴

اگر گوسفند یامرغ بود میدزدیدنش

کاربر۱۴۰۳/۱۱/۱۸ ۱۱:۳۲

متاسفانه تنها ارومیه این معضل رانداره

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۸ ۰۸:۵۷

شهرداری مثل قبل از روش های بدون درد همه را خلاص کنید

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۸ ۰۸:۳۸

سگ ولگرد وجود ندارد ، سگها جزیی از زندگی ما انسانها هستند و باید از آنها نگهداری کنیم ، با آنها مهربان باشیم تا مورد غضب خداوند قرار نگیریم

مارال۱۴۰۳/۱۱/۱۸ ۰۸:۱۴

متأسفانه همه روستاها و شهرها پر شده از سگ‌های ولگرد به طوری که اصلاً جرات ندارم برم بیرون خصوصاً وقتی که به شکل گله ای توی کوچه و خیابون ها جولان میدن ،همون جور که سگها گناه دارن ما آدم ها هم گناه داریم

رویا۱۴۰۳/۱۱/۱۸ ۱۹:۱۱

جرات داری بزن ولی ادرستم بزار ببین حامیهای اون شهر چطوری میان سراغت میبرنت کلانتری و دادگاه

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۸ ۰۸:۱۲

سلام من اگر جای شهروندان ارومیه بودم صبح با چماغ می‌آمدم بیرون از خونه اگر سگی هم غلط زیادی ای کرد با همون چماغ میزنم تو سرش تا عبرت سایر سگ‌ ها شه

بنده خدا۱۴۰۳/۱۱/۱۸ ۰۶:۳۴

قانون تصویب بشود که هرکس سگی دارد یا به سگهای ولگرد غذا داد باید مسئولیت غذا دادن به سگها را با جریمه و پرداخت خساراتی که این سگها به مردم وارد می‌کنند رانیز بپردازد. اون وقت ببینید کسی ژست حیوان دوستی می‌گیرد و جا و بی جا سگش را می‌آورد یا به سگهای ولگرد غذا می‌دهد؟

حمیرا پیرای۱۴۰۳/۱۱/۱۸ ۰۰:۴۴

چرا نوشته قبلی من قابل پخش نیست چون حقیقت رو بزبان ساده و گویا نوشتم اگر ای کیو ایرانی بالا بود از دید دیگه ای حیوانات اهلی رو نگاه میکردن غذا میدادن و حمایت های مالی برای نگهداری انها انجام میدادند نه اینکه با ماشین زیر بگیرن یا غذای فاسد بخورد انها بدن یا با سنگ و چوب و لگد انها رو بزنن دم و گوش انها رو قطع کنند یا با اسلحه انها رو بکشند و حیوان ازاری های دیگه کنند

مهدی۱۴۰۳/۱۱/۱۸ ۰۰:۲۸

بهترین موجودات عالم هستی سگ ها هستند. اگر سگها حدف بشند باید شاهد حمله گرگها باشیم.

شهرزاد۱۴۰۳/۱۱/۱۷ ۲۳:۴۶

تورو خدا این حیوانات مهربان رو از بین نبرید به کمک محیط زیست و شهرداری محترم اونا رو جمع آوری کنید و عقیم سازی شروع بشه من متولد دهه ۴۰ هستم ما هم وقتی به مدرسه میرفتیم در شهرستان چندین سگ و گربه در مسیر خونه تا مدرسه تو خیابون نشسته بودند و کاری به ما نداشتند عقیم سازی ی امر بهینه است.

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۸ ۰۸:۱۴

وقتی یک گازت گرفتن بعدش نظر و دیدگاه ت عوض میشه

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۷ ۲۳:۳۶

تنها راه کاری که شهرداری بلده کشتن این این مخلوقات خداست که آدما محل زندگیشونو غصب کردن و آسفالت کردن و محیط زیست را به فنا داده اند، خدا به آدمای بی اخلاق خود خواه رحم کنه،

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۷ ۲۳:۰۹

دولت کاری نمی کنه
خود کورد ها باید امنیت ایجاد کنند و طبیعت بچه های خود را نجات بدهند.

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۷ ۲۲:۰۶

هیچ مسئولی در کشور به فکر نیست

Hasan۱۴۰۳/۱۱/۱۷ ۲۱:۴۴

سلام.کدوم معضل.کدوم بحران.چرا الکی حرف میزنین

سجاد۱۴۰۳/۱۱/۱۸ ۱۷:۰۵

خوابی

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۷ ۲۱:۰۳

تو رو خدا بفکر سگهای ولگرد در ارومیه بکنید همه جا پر از سگ شده واز ترس جانمان نمی توانیم بیرون برویم و یا بچه ها را تنها بجایی بفرستیم

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۷ ۲۱:۰۱

یادش بخیر قدیما ما سگها را فقط در گله گوسفتدها می دیدیم و در باغ یا ویلاهای بزرگ که نگهبانی میدادند و البته از طرف صاحبانشان هم تیمار میشدند و الونک جدایی هم داشتند ‌ اما متاسفانه زمونه حالا مد شده هرکسی تو خونه زندگیش سگ داشته باشه و تو هر کوچه خیابونی هم سگ ها جولان میدن . نمیدونم این دیگه چه مدی هست که باب شده . خدا اخر عاقبت ما مردم را بخیر کنه

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۷ ۲۰:۴۲

صحنه دلخراشی نبود. یک سگ با بچه هاش اومده خیابون مثل همه.
اینم نمیتونی ببینی؟ آیا جای شما رو تنگ کرده؟

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۷ ۲۰:۰۶

من متن را نخواندم فقط عکس زیبای شنا رو دیدم و امیدوارم هر جا که هستید در پناه خداوند متعال باشید .

یک مادر۱۴۰۳/۱۱/۱۷ ۱۹:۴۸

سلام درسته که سگها ولگرد هستند ببینید بچه ها چطور دور مادر هستند انها را عقیم کنید ومادرو بچه هارا جای امنی ببرید

ناشناس۱۴۰۳/۱۱/۱۸ ۰۱:۴۹

عقیم سازی جنایت است نسخه غلط ارائه ندید

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.