عدالت علوی یا گذشت عیسوی؛ اولویت کدام است؟

حضرت علی (ع) و حضرت عیسی (ع)، هر دو از بزرگ‌ترین شخصیت‌های تاریخ بشر هستند که آموزه‌هایشان تا امروز الهام‌بخش میلیون‌ها انسان بوده است.
کد خبر: ۱۲۹۵۰۰۸
|
۲۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۵ 19 March 2025
|
1809 بازدید
|

عدالت علوی یا گذشت عیسوی؛ اولویت کدام است؟

عدالت، پایه‌ی استواری برای جامعه است، اما گذشت، روح زندگی و روابط انسانی را زنده نگه می‌دارد. اما اولویت کدام است؟

 

به گزارش سرویس فرهنگی تابناک، حضرت علی (ع) عدالت را به عنوان سنگ بنای زندگی فردی و اجتماعی می‌دانستند. ایشان در طول زندگی خود، همواره بر اجرای عدالت تأکید داشتند، حتی اگر این کار به قیمت سخت‌گیری تمام می‌شد. حتی در ماجرای ابن ملجم قاتل، حضرت علی (ع) توصیه کردند که تنها یک ضربه به او زده شود و اگر او از دنیا رفت، بدنش را مثله نکنند. این توصیه، نشان‌دهنده‌ی تعادل بین عدالت و رحمت است. ایشان عدالت را نه انتقام، بلکه اجرای حق می‌دانستند.

 

«عدالت، زندگی‌بخش است، حتی اگر تلخ به نظر برسد.» این نگاه، نشان‌دهنده‌ی این است که عدالت، پایه‌ی استوار جامعه است و بدون آن، هیچ نظامی نمی‌تواند پایدار بماند.

 

نگاه حضرت عیسی: گذشت به مثابه‌ی راه رستگاری

حضرت عیسی (ع) در آموزه‌های خود، بر گذشت و بخشش تأکید فراوانی داشتند. ایشان در موعظه‌ی سر کوه می‌گویند: «اگر شریر به تو سیلی زد، صورت دیگرت را نیز به سوی او برگردان.» این جمله، نمادی از نگاه ایشان به گذشت و عشق بی‌شرط است. تا شاید به صلاح، طرف خجل شود. حضرت عیسی (ع) معتقد بودند که بخشش، نه تنها باعث رهایی فرد از کینه می‌شود، بلکه می‌تواند قلب دشمن را نیز تغییر دهد.

این نگاه، نشان‌دهنده‌ی این است که احتمالا گذشت و عشق، می‌توانند زنجیره‌ی خشونت را بشکنند و صلح را به ارمغان آورند.

عدالت علوی یا گذشت عیسوی؛ اولویت کدام است؟

تحلیل دو نگاه: مکمّل یا متضاد؟

در نگاه اول، ممکن است به نظر برسد که این دو رویکرد، متضاد هستند: یکی بر عدالت و اجرای حق تأکید دارد، و دیگری بر گذشت و بخشش. اما در واقع، این دو نگاه می‌توانند مکمّل یکدیگر باشند.

 

عدالت بدون گذشت: ممکن است به خشونت و سخت‌گیری بی‌پایان منجر شود.

گذشت بدون عدالت: ممکن است به بی‌عدالتی و سوءاستفاده از افراد ضعیف بیانجامد.

 

و نکته جالب درباره حضرت علی این است که او در عین داشتن عدالت اما حل ایثار و گذشت نیز بود اهل فداکاری بود و هیچگاه عدالتی خشک را برای دیگران و مردمانش مطالبه نکرد که مسائل و موضوعات را به زیور گذشت و ایثار نیز زینت بخشید.

 

حضرت علی (ع) و حضرت عیسی (ع)، هر دو به دنبال ایجاد جامعه‌ای بهتر بودند، اما هر کدام با توجه به شرایط زمانه و مخاطبان خود، رویکرد متفاوتی را در پیش گرفتند.

 

تعامل بین عدالت و گذشت

در نهایت، می‌توان گفت که عدالت و گذشت، دو روی یک سکه هستند. عدالت، پایه‌ی استواری برای جامعه است، اما گذشت، روح زندگی و روابط انسانی را زنده نگه می‌دارد. شاید بهترین راه، ایجاد تعادل بین این دو باشد: عدالت برای حفظ حقوق افراد، و گذشت برای ایجاد صلح و آرامش در جامعه.

 

حضرت علی (ع) و حضرت عیسی (ع)، هر دو به ما یادآوری می‌کنند که زندگی، نه تنها به عدالت نیاز دارد، بلکه به عشق و بخشش نیز محتاج هستند. 

شاید بهترین راه، ایجاد تعامل بین این دو باشد: عدالت برای حفظ حقوق افراد، و گذشت برای ایجاد صلح و آرامش در جامعه.

 

اشتراک گذاری
برچسب ها
داریک موبایل صفحه خبر
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۹
حضرت علی وقتی که برادر نابنایش گفت ازبیت المال به من پولی بده اهن گرمی کنار دستش برد تا بدانتد که مال مردم مثل اهن داغ است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۹
تابناک سؤال پرسیدن جرمه؟؟؟!!با عدالت علوی،قضیه ی باغ ازگل،چای دبش،زندگی لاکچری آغازاده ها و...چه سرانجامی داشت؟سؤال کردم فقط همین!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۹
و وقتی هم سرچشمه اب دستش بود دشمنش هم تشنه نماند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۹
حضرت عیسی در جایگاه یک پیامبر دعوت به بخشش در حقوق شخصی و دوری از کینه نسبت به هم نوع برای حفظ پیوندهای اجتماعی میکنه.امام علی در جایگاه یک حاکم جامعه برای دفاع از قانون و احکام دین و برقراری نظم اجتماعی دعوت به عدالت میکنه.اینا دو مقوله ی جدا از هم و دونگاه در مورد دو موضوع متفاوتند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۹
ورزشکاران و سلبریتی‌هایی که الان دارین از قیمت دلار انتقاد میکنید به خدا قسم ما میدونیم که شما خیلی مردمی هستید! به خدا قسم میدونیم که شما به فکر منافع خودتان نیستید و همیشه به فکر بدبختی‌های ما هستید! پس لطف کنید درمورد قیمت دلار فعلا سکوت کنید چون دیگه خسته شدیم‌.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۹
مقایسه این دو حضرت کار درستی نیست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۹
تنها چیزی که درست نیست سانسور است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۹
جنس این مقایسه فرق می‌کند مقایسه تصدیقی ر دو رو در واقع تصدیق می‌کند و بزرگواری‌های دو تن را درج می‌نهد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۹
اولویت اول اداره کشور چیزی نیست جز عقلانيت
ناشناس
|
Slovakia
|
۱۴:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۹
بستگی به شرایط دارد
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۹
مردم گیر نون خالی هستند
ریس بانک مرکزی سکه عیدی می‌دهد.
تابناک ریز تمان مزایا و وان های بانک مرکزی منتشر کن.

چرا باید این فرد از جیب ما این گونه بهش پرداختی داشته باشند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۹
باید از مکارم ها صدیقی ها قالی و شمخ خانی و لاریجانی ها سوال کرد. آیا. ارتباطی. با. عدالت. ع. دارن.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ # مهدی تاج # سید حسن نصرالله
الی گشت
نظرسنجی
کدام دولت عملکرد بهتری داشته است؟