احمدرضا عابدزاده چند برابر بیرانوند می‌ارزید؟

رسول کربکندی درباره مقایسه احمدرضا عابدزاده و علیرضا بیرانوند، گفت: اگر بخواهیم ارزش احمدرضا عابدزاده را در مقطع فعلی تعیین کنیم، فکر می‌کنم برای یک فصل باید ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیارد پول می‌گرفت!
کد خبر: ۱۲۹۸۶۰۲
|
۲۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۷ 11 April 2025
|
2340 بازدید
|

احمدرضا عابدزاده چند برابر علیرضا بیرانوند می‌ارزد؟

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، در روز‌های اخیر، بحث مقایسه میان احمدرضا عابدزاده و علیرضا بیرانوند به یکی از سوژه‌های مهم رسانه‌های ورزشی بدل شده است. قیاسی از دو نسل متفاوت؛ یکی ۶۰ و ۷۰ و دیگری از دهه ۹۰ تا به امروز. پیشکسوتان و اهالی فوتبال، صحبت‌های بسیاری درباره این مقایسه انجام داده‌اند. 

رسول کربکندی که خود سال‌ها دروازه‌بان بوده و همراه تیم ملی ایران در جام جهانی ۱۹۷۸ شرکت کرده، نظر متفاوتی دارد.

او می‌گوید مقایسه بازیکنان دو نسل مختلف، هرگز صحیح نیست و اصلاً نباید انجام شود. با این حال و در نهایت، انتخاب کربکندی – البته بعد از کلی کلنجار با او- احمدرضا عابدزاده است.

سرمربی اسبق ذوب‌آهن و سپاهان خاطرات ویژه‌ای از دروازه‌بانی عابدزاده نقل و او را بازیکنی با اراده و سختکوش معرفی می‌کند.

برای آغاز این گفت‌و‌گو، می‌خواهم به حدود ۱۴،۱۵ سال قبل برگردم. شما سرمربی صبا بودید و بازیکنان بزرگ بسیاری در این تیم بازی می‌کردند. در مصاحبه‌ای از شما پرسیدم کار کردن با ستاره‌ها سخت نیست؟ و شما پاسخ دادید به احمدرضا عابدزاده می‌گویند ستاره، نه این بازیکنان.

من را به سال ۱۳۸۸ بردید. این مصاحبه را یادم می‌آید. خب حرف عجیبی نزده بودم و الان هم روی ادعای خودم هستم.

می‌خواهم از آن مصاحبه پلی بزنم و به سوژه این روز‌های فوتبال ایران برسم؛ مقایسه احمدرضا عابدزاده و علیرضا بیرانوند. آیا این قیاس درست است؟

به نظر من بازیکنان هر زمانی را باید با زمان خودش مقایسه کرد. با امکاناتی که امروز وجود دارد، پول‌هایی که رد و بدل می‌شود، زمین‌هایی که توپ در آن به راحتی به گردش در می‌آید، فوتبال آسانتر شده و قابل قیاس با دهه‌های قبل نیست. الان اگر کسی ستاره شود، هنر نکرده است. این مقایسه‌ها هم جز اینکه کدورت ایجاد کند، کار دیگری انجام نمی‌دهد.

شما سال‌ها دروازه‌بان بودید و همراه تیم ملی به جام جهانی هم رفتید. شاید بهتر از هر فرد دیگری بتوانید درباره این مقایسه نظر بدهید.

من اعتقادی به این مقایسه ندارم.

اما ما می‌خواهیم پاسخ را از زبان شما بشنویم. بالاخره که یکی از آنها بهتر از دیگری است.

خب عابدزاده با هیچ‌یک از دروازه‌بان‌های فعلی قابل قیاس نیست. او زحمت و سختی کشید، اراده و پشتکار داشت و با امکانات کم به مدارج بالا رسید. روی هم بازیکن بسیار بزرگی بود.

عابدزاده تا حدودی هم جزو کشفیات شما است.

اول آقای چرخابی، عابدزاده را کشف کرد و او را در ترکیب تیم تام اصفهان قرار داد. بعد‌ها من سرمربی تیم منتخب اضفهان بودم و در لیگ قدس از عابدزاده استفاده کردم. او در تیم منتخب به بلوغ رسید و رشد کرد.

عابدزاده چه خصوصیاتی داشت که او را از دروازه‌بان‌های فعلی مجزا می‌کند؟

او فوق‌العاده جسور بود و پرفشار تمرین می‌کرد. حتی زمانی که سن‌اش هم بالا رفته بود، باز هم از فشار تمرینات طاقت‌فرسای خودش کم نمی‌کرد. او سعی و تلاش بسیاری انجام داد و فکر می‌کنم به کمتر از حق واقعی‌اش هم رسید.

خاطره خاصی هم از ممارست عابدزاده دارید؟

در تیم منتخب اصفهان که بودیم، وقتی سوت پایان تمرین را می‌زدم، تنها کسی که نمی‌رفت عابدزاده بود. می‌گفت تمرینی نکردیم که برویم. ۲ ساعت بعد از تمرین هم می‌ایستاد و به من می‌گفت کار کنیم. باور کنید آنقدر پشتکار داشت و سخت تمرین می‌کرد که نمونه‌اش را هرگز ندیده‌ام.

گفتید به کمتر از حق واقعی‌اش رسید. با توجه به قرارداد‌های فعلی، اگر عابدزاده الان بازی می‌کرد، چقدر می‌ارزید؟

همانطور که گفتم، اغلب بازیکنان آن نسل در زمینه مالی به حق‌شان نرسیدند. به قول معروف آنها سوختند؛ چون نه پول آنچنانی بود و نه امکانات. اگر بخواهیم ارزش آن عابدزاده را در مقطع فعلی تعیین کنیم، فکر می‌کنم برای یک فصل باید ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیارد پول می‌گرفت.

از امکانات هم صحبت کردید. مثلاً در زمان شما چه شرایطی وجود داشت و الان چه تغییراتی صورت گرفته است؟

بیایید فقط زمین‌ها را با الان مقایسه کنیم. من دردی که الان در لگن، پهلو‌ها و مچ پایم می‌کشم، همه و همه به دلیل بازی در زمین‌های نامناسب بوده است. الان ورزش حرفه‌ای شده، اما زمان ما فقط حداقل‌ها وجود داشت. وقتی سرمربی سپاهان بودم، با یک اتوبوس ۳۰۲ به شهر‌های مختلف سفر می‌کردیم. امکانات آن زمان با حالا اصلاً قابل قیاس نبود.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
من ۴۴ سالمه، هر دو رو هم دیدم. عابدزاده واقعا خیلی سرتره، خیلی زیاد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
1000 برابر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
معرفت در گرانيست به هر كس ندهند ….،،،،
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
من اعتقادی به این مقایسه ها ندارم...خب عابدزاده با هیچ‌یک از دروازه‌بان‌های فعلی قابل قیاس نیست........حداقل چند دقیقه روی اعتقادت می موندی.لیگ ایران پول نداشت چرا اون همه لیگ تو جهان بود نرفت..جام جهانی هم که بازی کرد که نگیم بازیش رو ندیدند...
ناشناس
|
Canada
|
۱۷:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
دروازه بانی پستیه که فقط مهارت توش مهم نیست بلکه همیشه بهترین دروازه بانهای دنیا قدرت رهبری و شخصیت کاریزماتیک هم داشتند.
عابدزاده وقتی توی دروازه می ایستاد نه تنها فوق العاده جسور و توانمند بود بلکه یه وزنه روحی برای کل تیم بود. ارتباطش با تیم و انتقال روحیه به بازیکنا همیشه دیده میشد. بیرانوند تو بزرگی و کاریزما استوک کفش عابدزاده هم نیست.
جدا از اینها تو بحث مهارتی هم عابدزاده یک اعجوبه بود واقعا خصوصا جسور و نترس بودنش و تسلط و تمرکز بالاش که باعث میشد عملکردش کمتر وقتی تزلزل داشته باشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
درود بر عابدزاده انسان متواضع و فروتن.درود بر انسان های پاک طینت و پاک سرشت.درود بر انسان های دلسوز و فداکار.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
مثل مقایسه یک دانه ماسه.....با کل ماسه های سواحل دنیا..... از نظر تخصصی و اخلاقی....
ناشناس
|
Canada
|
۱۹:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
عابدزاده کجا بیرانوند کجا؟ عقاب اسیا رو با کفتر چاهی نباید مقایسه کرد
ناشناس
|
Germany
|
۱۹:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
واقعا مقایسه مسخره ای بود. عابدزاده کجا این کجا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۲
چه از لجاظ کیفیت بازی و چه از لحاظ شخصیت و منش، اصلا قابل قیاس با دروازبانای الان نیست.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت