رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرکودتای پارلمانی در اسرائیل؛ نخست‌وزیر جدید روی کار آمد
14بازدید
۲۶

تابناک گزارش می دهد؛

مصوبه جنجالی برای اضافه کار و حقوق / محاسبه حقوق بازنشستگی متحول شد

سختی کار و حق التدریس معلمان دیگر هدر نمی‌رود

هیات دولت با تصویب لایحه‌ای جنجالی، بخش‌های حیاتی از دریافتی‌های کارمندان که شامل اضافه‌کار، نوبت‌کاری، و فوق‌العاده مناطق کمتر توسعه یافته بود را مشمول کسور بازنشستگی کرد؛ گرچه این تصمیم بزرگ، هرچند به معنای کسر بیشتر از حقوق فعلی است، اما یک تضمین بی‌سابقه به دنبال دارد و آن افزایش مستمری بازنشستگی تا ۴۰ درصد است.

مصوبه جنجالی برای اضافه کار و حقوق / محاسبه حقوق بازنشستگی متحول شد

مصوبه جنجالی برای اضافه کار و حقوق / محاسبه حقوق بازنشستگی متحول شد

برای اولین بار، آن دسته از اقلام پرداختی که کارمندان را از محاسبه کامل حقوق بازنشستگی محروم می‌کرد، زیر تیغ اصلاح رفت و لایحه جدید دولت رسماً اعلام کرد که اقلامی مانند اضافه‌کار و حق‌التدریس غیرموظف معلمان دیگر از شمول کسور مستثنی نیستند که هدف آن ، پایان دادن به تبعیض‌های ناروا بین کارکنانی است که با دریافتی‌های یکسان، به دلیل ترکیب متفاوت حقوق، مستمری‌های متفاوتی دریافت می‌کردند. 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، ​در راستای تحقق «عدالت اجتماعی» و «رفع تبعیضات ناروا» در نظام پرداخت، دولت با لایحه اصلاح ماده ۱۰۶ قانون مدیریت خدمات کشوری موافقت کرد که این مصوبه ، به نابرابری‌ها در محاسبه مستمری بازنشستگی پایان می‌دهد ؛ بنابراین از این پس، اقلامی چون حق‌التدریس غیرموظف معلمان و اضافه‌کار کارمندان که پیش‌تر از شمول کسور بازنشستگی مستثنی بودند، در محاسبه مزایای بازنشستگی لحاظ خواهد شد. 

اضافه کار مشمول کسور شد !

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به تازگی از موافقت هیات دولت با لایحه‌ای خبر داد که بر اساس آن، بخشی از پرداختی‌های رفاهی و اضافه‌کار کارمندان دولت مشمول کسور بازنشستگی می‌شود که بر این اساس، از این پس، اقلامی نظیر اضافه‌کار و بخشی از پرداخت‌های رفاهی که پیش‌تر از شمول کسور بازنشستگی مستثنی بودند، در محاسبه مزایای بازنشستگی کارکنان لحاظ خواهند شد؛ ضمن اینکه فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته و بد آب و هوا، اضافه کار، حق التدریس غیر موظف معلمان و نوبت کاری نیز مشمول کسور بازنشستگی می‌شود.

پایان تبعیض ۲۰ ساله در حقوق بازنشستگی

گفته می شود لایحه اصلاح ماده (۱۰۶) قانون مدیریت خدمات کشوری بر اساس سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی مبنی بر تحقق رفع تبعیضات ناروا ، ایجاد وحدت رویه بین بیمه شدگان صندوق‌های بازنشستگی و همچنین برقراری عدالت و یکسان سازی قواعد و مقررات بیمه‌ای  اجرایی می‌شود.

این مصوبه که با اهداف کلان عدالت اجتماعی و پایداری مالی صندوق‌ها به تصویب رسیده علاوه بر جلوگیری از کاهش شدید حقوق بازنشستگی به عنوان تضمینی است که حقوق فرد پس از بازنشستگی با افت شدید نسبت به حقوق دوران اشتغال مواجه نشود؛ همچنین با مشمول کردن اقلامی نظیر اضافه‌کار، فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته و بد آب و هوا، حق‌التدریس غیرموظف معلمان و نوبت‌کاری به کسور بازنشستگی، میانگین حقوق مبنای محاسبه مستمری افزایش می‌یابد.

«اضافه کار» امروز سرمایه گذاری برای حقوق بالاتر فردا

اجرای این لایحه می‌تواند مستمری بازنشستگی کارکنان فعلی دولت را حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد افزایش می دهد و با یکسان‌سازی قواعد بیمه‌ای و شمول کسور بر پرداختی‌های رفاهی و اضافی، تبعیضات ناروا در محاسبه مستمری بین کارکنانی که دریافتی‌های یکسان دارند، اما ترکیب اقلام حقوقی آنها متفاوت است، برطرف می‌شود.

همچنین با افزایش اقلام مشمول کسور، درآمد‌های ورودی به صندوق‌های بازنشستگی افزایش یافته و منابع مالی آنها تقویت می‌شود و این مساله موجب فراغت نسبی دولت از مسئله ناترازی صندوق‌ها از حیث متناسب‌سازی‌ها خواهد شد و به پایداری بیشتر نظام پرداخت در بخش عمومی دولت کمک می‌کند.

با افزایش یافتن دامنه‌ی اقلام مشمول کسور، مبنای محاسبه مستمری  که معمولاً میانگین حقوق دو سال یا بیشتر آخر خدمت است را بالا می‌برد و به تبع آن، حقوق بازنشستگی آتی آنها به طور دائمی افزایش یافته و شکاف کمتری با حقوق زمان اشتغال خواهد داشت. همچنین مستمری بازنشستگی کارکنان فعلی دولت را تا ۴۰ درصد افزایش می دهد که نشان‌دهنده یک اقدام ترمیمی برای جبران ناترازی‌های گذشته است.

به گزارش تابناک، دولت در یک اقدام قاطعانه و در جهت پایداری مالی، حکم به کسر از تمام یا بخش عمده‌ای از دریافتی‌های کارمندان داد که با مشمول شدن اقلام پردرآمدی چون اضافه‌کار و فوق‌العاده‌ها در کسور، منابع مالی صندوق‌ها به شدت تقویت می‌شود بنابراین این مصوبه نه تنها حقوق بازنشستگان آتی را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهد، بلکه دولت را از دغدغه تأمین مالی و ناترازی مکرر صندوق‌های بحران‌زده برای همیشه آسوده می‌کند و یک تیر و دو نشان برای عدالت و پایداری می شود. 

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

جواد نوری۱۴۰۴/۰۹/۰۵ ۱۰:۲۶

آیا امکان داره حق بیمه اضافه کاری سال جدید را به عنوان معوقه منظور نمود؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۹/۰۲ ۱۱:۳۴

همه صندوق ها مشمول این قانون هستند؟

گچ پژ۱۴۰۴/۰۹/۰۱ ۰۷:۵۱

بسیار طرح نادرستی است. در حال حاضر برخی دستگاه های خاص و به ویژه کارمندان ستاد وزارتخانه ها معادل حقوق خود اضافه کار و رفاهی دریافت می کنند و این در حالی است که کارمندان استانی همان وزارتخانه ها حداکثر 2 الی 3 میلیون می گیرند. در گذشته وقتی کارمندان بازنشسته می شدند حداقل در زمان بازنشستگی بی عدالتیها تمام میشد و همه یکسان می گرفتند ولی حالا ظلمهای اداری تا ابد ادامه پیدا می کند. اگر دولت محترم حسن نیت دارد(البته اگر) باید و باید و باید حقوق و مزایای مستقیم و غیر مستقیم را به صورت ملی پرداخت کند و نه استانی و قطعا باید دستورالعمل و کف و سقف برای پرداختیهای غیر مستقیم تنظیم کنند. این لایحه صرفا تبلیغاتی و جهت دار در راستای منافع هیات دولت و کارمندان ستادی وزارتخانه ها است و لا غیر.

ناشناس۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۲۳:۳۵

به فکر بازنشسته های الان بیفتید که در وضعیت بدی هستند

ناشناس۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۲۲:۵۳

ولی باید فوق العاده خاص اعمال گردد تا تفاوت دریافتی فعلی به حداقل برسد.در غیر اینصورت دریافتی فعلی با توجه به تورم روز افزون کاهش جدی پیدا میکند.

ناشناس۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۲۲:۲۷

این مصوبه کجاش جنجالی هست ؟حدود ۴۰ درصد از سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی که مشمول قانون خاص هستند اضافه کار جز کسورات بازنشستگی هست اما متاسفانه در تبعیضی آشکار که از زمان آقای احمدی نژاد و آقای عسگری آزاد کسورات بازنشستگی شامل اضافه کار و....از کسورات کارکنان دولت مشمول قانون خدمات کشوری حذف گردید....آیا یک بام و دو هوا می‌شود؟در ثانی با این کسورات درآمدهای پایدار صندوق ها رشد قابل توجهی خواهد کرد

ناشناس۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۲۲:۰۷

خدا را شکر . یک‌کار خوب .

ناشناس۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۲۲:۰۰

با توسعه هوش مصنوعی باید بتدریج هشتاد درصد معلمان را بیکار کنیم . این همهذحقوق و مستمری الکی. از خزانه مردم. اساسا باید بازنگری اساسی در مشاغل و توزیع ثروت انجام بشه مشاغل بی ارزشی مثل بازیگر و بازیکن فوتبال. مشاغل کاذب و بسیاری از مشاغل خدماتی باید با ربات و هوش مصنوعی جایگزین بشه

ناشناس۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۲۱:۵۰

کی باور میکنه؟

مسعود۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۲۱:۳۱

این ظلم به کارمندان بخش خصوصی هست، چون ماها ساعات کار اضافه کاری که انجامش ندیم ولی به صورت مسمتر بگیریم مثل کارمندان دولت نداریم. از زمان خاتمی اکثر دولتی ها برای جبران حقوق آیتمی تحت عنوان اضافه کار می‌گیرند که اصلا انجام نمی دن. و اون اضافه کار واقعی را تحت یک عنوان دیگه میگرن

بازنشسته حداقلی بگیر مفلس۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۲۱:۰۳

دولت چه رمانی می‌خواهد بدهی های معوقه تامین اجتماعی را تسویه کند

چه کسی پاسخگوی اجرای طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی است ؟
چرا کسی توجه نمی‌کند که با ۱۵ میلیون تومان دیگر حتی ۵ روز هم نمی‌توان رندگی کرد ؟؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۲۰:۴۳

۷۵ درصد بازنشستگان و مستمری بگیران بدبخت تامین اجتماعی که حداقل بگیرن یعنی زیر ۱۵ میلیون ،که جناب سالاری هم آمدن به بهانه طلاق های صوری ،حق اولاد دختران مجرد بدون پدر ومادر رو که هرگز ازدواج نکردن وفرزندان پسر معلول رو قطع کردن ،،آخه ازدواج صوری چه ربطی به مجردها ومعلولین داره ،،،یک شماره تلفن اعلام کنید برای طلاق‌های صوری ،،،از ۳ یا ۵ نفر از اقوام درجه یک شهادت نامه رسمی بگیرید که طلاق صوری نیست ،،،کسان دیگری به خاطرپیگیری نکردن تامین اجتماعی خلاف می کنه به اسم طلاق صوری اما دختران مجردی که هرگز ازدواج نکردن وپسران معلول باید تقاص پس بدن

عباس۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۲۰:۳۳

خاک برسرمن که اواخرسال گذشته بازنشست شدم.

ناشناس۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۱۹:۵۵

از یک طرف پزشکیان می گه دولت رو تعطیل کنند اتفاقی نمی افته از طرف دیگه به کارکنان می گه اضافه کار بایستید تا حقوق بازنشستگی اتون بالا بره..

این دولت با خودش چند چنده ؟؟؟؟

رضا کمالیان۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۱۹:۵۴

مبالغ بازنشستگی بخاطر تورم شدید، برای تامین زندگی بازنشسنتگان کافی نیست. با این حال ظاهرا قانون بازنشستگی اجازه میدهد که صندوق ها مانع کسب درآمد مکفی بازنستگان از طریق اشتغال مجدد شوند. به صورت کسر از حقوق بازنشستگی.
نمایندگان مجلس وظیفه دارند این قانون را اصلاح کنند.

ناشناس۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۱۹:۳۵

تابناک ، دوهفته است که ۸هکتار از جنگل‌های اطراف چالوس در حال سوختن است
شما کجای کار هستید ؟ چرا هیچ خبری در این مورد ندارید؟
آیا اجازه نداشتید یا خودسانسوری کردید

حسن۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۱۹:۱۸

بحای اینکه حقوق بازنشستگان رو افزایش بدهند حقوق کارگران رو کاهش میدهند که اختلاف کم بشه ۵ سال به سن بازنشستگی اضافه کردند الان هم که حقوق رو بجای اینکه افزایش بدهند کاهش میدن به سن بازنشستگی هم برسیم معلوم نیس اون مستمری پشیز را خواهند داد یا نه

ناشناس۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۱۹:۰۸

افزایش درامد به هر قیمت برای جبران کسری حال
آینده ای برای صندوق ها مفروض نیست. بهتر جای بیمه طلا پس انداز کنید
بیمه اجباری بدون قرار داد مشخص از پایه حرام است. جون امروز قانون می گذارند که اضافه کار شامل میشه فردا قانون می گذارند که شامل نمیشه و بیمه گذار هیچ نقشی در وضع این قوانین نداره

کارمند۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۱۸:۴۸

در سال های اخیر بزرگترین ظلم ها به قشر حقوق بگیر بویژه به کارمندان اتفاق افتاده، افزایش ناچیز حقوق در قیاس با تورم و کمتر از کارگران، و افزایش سن بازنشستگی از جمله اونهاست.
الانم که از این مزایای ناچیز میخوان با وعده توخالی جیب صندوق های بازنشستگی رو پر کنن

داود۱۴۰۴/۰۹/۰۱ ۰۸:۰۰

مقایسه با کارگران اشتباه بود

ناشناس۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۱۸:۰۳

تا 40 درصد برای کسانی است که غیر مستمر های زیادی می گیرند وگرنه کارمند معمولی با 2 میلیون اضافه کار چقدر به مستمریش اضافه می شود؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۱۸:۰۳

شامل کدام بیمه های بازنشستگی میشود،؟

ایرانی۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۱۷:۴۶

این هم یه راهکار دیگه برای پر کردن جیب بیمه ها و ضعیف تر کردن قشر حقوق بگیر

بازنشسته۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۱۷:۳۸

ایا افزایشی شامل بازنشستگان قبلی هم می شود و یا فقط به کارمندانی که در اینده بازنشست خواهند شد تعلق می گیرد؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۱۷:۳۴

اضافه کاری در بسیاری موارد بر اساس واقعیت پرداخت نمی شود و پرداخت هایی است که به سوگلی ها اصافه می شود حالا آن ها در بازنشستگی هم از این مزیت برخوردار خواهند بود

محمد۱۴۰۴/۰۸/۲۹ ۱۷:۳۰

مشخص نیست در این مصوبه تکلیف دریافتی بازنشستگان فعلی چه میشود؟

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.